Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

1627 keer bekeken

HUISARTSEN; zijn o.a. slecht bereikbaar

  • dinsdag 12 maart 2019 @ 01:16
    #6
    reactie op (#5) herman_dad

    Goedemorgen, WANGEDRAG, BEDREIGINGEN ZELFS TEGEN DOKTERASSISTENEN NEEMT TOE. Een onbegrijpelijk iets weer en een groot maatschappelijk probleem lijkt dit te worden? WAAR ZIJN DEZE LIEDEN EIGENLIJK MEE BEZIG? 

     #Doeslief: campagne tegen asociaal gedrag

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

    Wangedrag in de dokterswachtruimte: 'Uitgescholden worden is normaal'

    VANDAAG, 19:33

    BINNENLAND

    GESCHREVEN DOOR

    Elvis Delsink redacteur Online

    'Ik kom wel effe langs om het duidelijk te maken': zomaar een voorbeeld van de vele bedreigingen die doktersassistenten naar hun hoofd krijgen geslingerd. Bijna twee op de drie assistenten hebben de afgelopen twee jaar te maken gehad met fysiek of verbaal geweld, bleek vandaag uit een enquête van beroepsvereniging NVDA, waar 1000 van de 26.000 doktersassistenten aan meededen.

    We spraken drie assistenten over hun ervaringen. Volgens Susan Duijf van de huisartsenpost in Venlo horen agressie en intimidatie al bijna bij het werk:

    Video afspelen

    02:05

    Geweld tegen doktersassistenten: 'Ik wacht je buiten op'

    De resultaten van het onderzoek verrassen ook doktersassistente Esther de Graaf niet. Met name het onbeschofte taalgebruik van patiënten die hun zin niet krijgen, hoort bij haar huisartsenpost in Almelo bij de dagelijkse praktijk. "Ik heb iedere dag minstens één en soms wel meerdere patiënten aan de telefoon die zulk verdrag vertonen", zegt ze. "Zinnen als 'anders hoort u nog van mij' passeren regelmatig de revue."

    Patiënten brutaler

    De Graaf werkt nu negen jaar op de huisartsenpost. Ze merkt dat het gedrag van patiënten door de jaren heen sterk is veranderd. Patiënten zijn volgens haar veeleisender en brutaler geworden. "Denk dan aan eisen om direct geholpen te worden, of dat wij het vervoer naar de praktijk moeten regelen voor hen, terwijl dat niet reëel is."

    Een keer werd een patiënt in De Graafs praktijk zo boos dat hij een arts fysiek heeft aangevallen. "Al was dat wel het uiterste en hebben we pas één keer zo'n incident gehad."

    Veilig voelt de doktersassistente zich wel, zolang patiënten telefonisch een afspraak maken. "Dan kan mij weinig overkomen." Ze merkt dat ze wel angstiger wordt om patiënten binnen te laten zonder afspraak. "Je weet dan niet wie je binnenhaalt, maar je zit op een gegeven moment wel met die patiënt alleen in een kamer."

    Dat was vijf jaar geleden nog heel anders, zegt De Graaf. "Toen was het gewoon heel normaal om iedereen binnen te laten, zonder daar over na te denken." Ze merkt aan zichzelf dat ze steeds vaker stilstaat bij de vraag of iemand een risico kan vormen. "Dat zijn dingen die in de loop der jaren zo ontstaan en waar ik voorheen niet bij stilstond, omdat ik dat niet nodig vond."

    Hij heeft de patiënt uiteindelijk maar behandeld, uit onmacht.

    Doktersassistent in Den Bosch

    Een doktersassistente van een huisartsenpraktijk in Den Bosch heeft in korte tijd meerdere incidenten meegemaakt. Ze wil anoniem blijven. Telefonisch vertelt ze dat de gemoederen een keer zo hoog opliepen, dat de vader van een patiënt een mes tevoorschijn trok. "Hij eiste dat zijn dochtertje onmiddellijk zou worden geholpen, omdat ze zich niet zo goed voelde." Toen ze aangaf dat er pas aan het einde van de middag plek was, dreigde hij zijn mes te gebruiken.

    Ze is toen in paniek naar de arts toegelopen, maar ook die wist niet wat hij met de situatie aan moest. "Hij heeft de patiënt uiteindelijk maar behandeld, uit onmacht." Daarmee was de kous voor de vader van het meisje echter nog niet af. Voordat hij de praktijk verliet, liet hij de assistente nog even fijntjes weten dat hij haar 'nog wel eens op zou gaan staan wachten'.

    Alarmknop

    Ze heeft zich na het voorval een tijd onveilig gevoeld. "Uit angst ben ik een week niet de stad en de sportschool gegaan." Ook merkt ze dat ze anders reageert op ongewillige patiënten dan voorheen. "Op sommige moment ben ik toch wel wat toegeeflijker naar patiënten, omdat ik bang ben dat het nog een keer kan gebeuren."

    Binnen de praktijk is na het voorval overwegen een alarmknop te installeren, zodat de politie bij dreiging snel ter plaatse kan zijn. "Maar dat gaat natuurlijk veel te ver. We hebben het wel nog steeds over een huisartsenpraktijk."

    BEKIJK OOK

    Geweldsincidenten maken doktersassistenten boos en verdrietig

    #Doeslief: campagne tegen asociaal gedrag

    Deel dit artikel: 

    handtekeningafbeelding
  • vrijdag 18 mei 2018 @ 01:28
    #5
    reactie op (#4) Gotspe

    Goedemorgen, OOK HUISARTSEN MAKEN DIAGNOSEFOUTEN: Patiënten krijgen duizenden euro's schadevergoeding na fouten huisarts. Toch ook heeft een foute diagnose een grote impact op de huisarts zelf. 

    Zie en lees verder art. RTL-NIEUWS Twitter (bron)

    17 mei 2018 16:00

    Patiënten krijgen duizenden euro's schadevergoeding na fouten huisarts.

    Een tuchtklacht of een schadeclaim gaat huisartsen niet in de koude kleren zitten. 

    © ANP

    Huisartsen krijgen steeds vaker schadeclaims aan hun broek. Ook het gemiddeld bedrag van de uitgekeerde vergoedingen, bijvoorbeeld als mensen invalide raken doordat ze te laat worden doorverwezen naar het ziekenhuis, nam de afgelopen vijf jaar toe, van gemiddeld 6600 naar 10.800 euro. De kans op een claim wordt steeds groter door het toenemend aantal taken voor de huisarts, en door de werkdruk.

    Dat blijkt uit cijfers van de grootste verzekeraar van huisartsen, in bezit van RTL Nieuws. Tussen 2012 tot 2017 is het aantal schadeclaims bij verzekeraar VvAA - bij wie 80 procent van de huisartsen is verzekerd - opgelopen van 222 naar 345.

    ZIE OOK: Patiënten pikken fouten huisartsen niet meer, aantal klachten stijgt

    De uitbetaalde claims lopen op tot ruim boven de 3 ton. Gemiddeld wordt er 10.800 euro uitgekeerd.  

    Aantal letselschadeclaims, gemiddelde schadelast en totaal schadelast bij huisartsen:

     

    • Jaar   Aantal       Gemiddeld    Totaalschade
    • 2012   222           -                     - 
    • 2013   255          6600 euro       1,7 miljoen euro
    • 2014   280          7800 euro       2,2 miljoen euro 
    • 2015   300          6400 euro       1,9 miljoen euro
    • 2016   327          8700 euro       2,9 miljoen euro
    • 2017   345          10.800 euro    3,7 miljoen euro

    Bron: VvAA schadeverzekeringen N.V.

    Vertraging behandeling, invaliditeit en dood

    De meeste claims worden ingediend door patiënten die een hart- of herseninfarct hadden, die niet werd herkend door de huisarts. Het niet tijdig opmerken, betekent vertraging bij de noodzakelijke behandeling. In 73 procent van de claims loopt een patiënt langer met klachten door dan nodig is, waardoor ze niet kunnen werken of langer ziek zijn.

    ZIE OOK: Gegronde klachten tegen huisartsen: van geamputeerde benen tot gemist hartinfarct

    Soms zijn de gevolgen nog ernstiger. In 9 procent van de claims zijn patiënten overleden doordat ze niet direct zijn doorgestuurd naar het ziekenhuis. In 14 procent van de ingediende schadeclaims hebben patiënten een functiebeperking opgelopen of zijn ze invalide  geworden. 

    Gegronde claim, schikking en ongegrond

    De afgelopen vijf jaar is 16 procent van de claims gegrond verklaard. Daarbij is een schadevergoeding uitgekeerd.

    In 24 procent is wel een schadevergoeding uitgekeerd, maar dat gebeurde nadat beide partijen een minnelijke schikking hebben afgesproken.

    In de overige 60 procent is er geen schadevergoeding uitgekeerd. In de meeste gevallen omdat de claim niet gegrond is verklaard, maar soms ook omdat een patiënt de claim alsnog liet vallen.

    Werkdruk bij huisartsen

    De oorzaak van de stijging is volgens de VVAA onder meer de toenemende werkdruk van huisartsen. Door de werkdruk wordt de kans op fouten groter. Huisartsen hebben de laatste jaren meer taken gekregen van het ziekenhuis. Daarnaast staan patiënten er niet om te springen om te worden doorgestuurd naar het ziekenhuis in verband met hun eigen risico.

    Ook zelfstandig ondernemers dienen vaker hoge claims in als ze door een medische fout niet meer kunnen werken.

    En de overheid betaalt minder, zegt Melchior Spies van de VvAA. "Vroeger kreeg je een traplift van de overheid als je die nodig had vanwege een medische fout. Nu moet je dat verhalen op de huisarts en dien je een schadeclaim in."

    Gisteren toonde RTL Nieuws al aan dat ook het aantal tuchtzaken stijgt. Het aantal meldingen van fouten door huisartsen blijkt in zes jaar met 33 procent gestegen. Steeds meer patiënten dienen een klacht in bij het het Medisch Tuchtcollege. 

    Flinke impact op huisarts

    Een tuchtklacht of een schadeclaim gaat huisartsen niet in de koude kleren zitten. Er zijn dokters die een burn-out krijgen. Een enkeling stopt helemaal met werken, zegt huisarts Katerijne Slot.

    Huisarts Slot kreeg zelf zowel een tuchtzaak als schadeclaim aan haar broek. Haar patiënt had een bacteriële infectie onder de leden, die ze aanzag voor griep. Uiteindelijk waren beide klachten ongegrond, maar het heeft veel impact gehad op haar. "Ik wantrouwde alle patiënten die m’n behandelkamer binnenkwamen. Ik zag ze als potentiële aanklager. Ik ging mensen heel snel doorverwijzen naar het ziekenhuis. U wilt een bloedonderzoek, prima, u vraagt wij draaien”. De maanden daarna ebde dat gevoel weer weg.

    'Elke patiënt werd een potentiële aanklager', wat een claim met een huisarts doet:

    Huisarts Katerijne Slot kreeg tien jaar geleden te maken met een serieuze klacht nadat ze bij een patiënt een foute diagnose had gesteld. Dat was eerst wel even schrikken en maakte haar achterdochtig naar al haar patiënten. Maar op de lange duur is ze er, denkt ze, wel een betere huisarts van geworden.

    RTL Nieuws

    17 mei 2018 15:56

    Deze schadeclaims tegen huisartsen lopen in de tonnen.

    Niet alleen het aantal, maar ook de hoogte van de schadeclaims neemt toe. 

    © ANP

    Patiënten dienen vaker een financiële claim in tegen hun huisarts, omdat ze lichamelijk schade hebben opgelopen door een verkeerde of gemiste diagnose. Niet alleen het aantal, maar ook de hoogte van de claims neemt toe. Hieronder een paar voorbeelden van toegekende schadevergoedingen door verzekeraar VvAA.

    Hartklachten

     

    Patiënt komt bij de huisarts met hartklachten. De huisarts ziet, ondanks dat de klachten van de steeds ernstiger worden, geen reden om de patiënt door te sturen naar de cardioloog in het ziekenhuis. Thuis loopt de patiënt meerdere herseninfarcten- en infarcten aan de milt op. Hij blijkt een ontsteking aan z’n hart te hebben die z’n hartkleppen aantast.

    De patiënt dient een schadeclaim in en krijgt 390.000 euro uitgekeerd.

    ZIE OOK: Patiënten eisen vaker schadevergoeding bij fout huisarts

    Klachten aan borst

    Een vrouw komt bij de huisarts met klachten aan haar borst. De huisarts onderzoekt vrouw en ziet dat ze bloedt aan haar tepel. De huisarts stuurt haar niet door naar de mamapoli van het ziekenhuis. Later blijkt dat het bloeden komt van een tumor in haar borst. De kanker is uitgezaaid tot in haar hersenen. De vrouw overlijdt aan de gevolgen daar van.

    De nabestaanden dienen een claim in en krijgen 362.000 euro uitbetaald.

    ZIE OOK: Patiënten pikken fouten huisartsen niet meer, aantal klachten stijgt

    Antibiotica voorgeschreven

    Huisarts schrijft voor patiënt antibiotica voor, zonder dat uit het bloedonderzoek blijkt dat er sprake is van een ontsteking. De patiënt gaat verder achteruit, ze verliest gewicht onder andere door verminderde eetlust, transpireert en krijgt uitslag op haar huis. Ze loopt vervolgens een herseninfarct op.

    De familie dient een schadeclaim in en er wordt 257.000 euro uitgekeerd.

    ZIE OOK: Gegronde klachten tegen huisartsen: van geamputeerde benen tot gemist hartinfarct

    Geen actie ondernomen

    Patiënt komt bij huisarts met hartklachten dat zich uit in pijn op de borst. Uit bloedonderzoek blijkt dat een bepaalde bloedwaarde licht verhoogd is wat een aanwijzing is dat de patiënt een hartinfarct heeft gehad. De huisarts onderneemt geen actie. De patiënt krijg een groot hartinfarct, raakt gehandicapt en kan niet meer zelfstandig voor zich zorgen.

    Tegen de huisarts wordt een schadeclaim ingediend en er wordt 239.000 eurouitbetaald.

    Uitvalsverschijnselen

    Patiënt komt bij de huisarts met uitvalsverschijnselen zoals plasproblemen, oogproblemen, nekhernia en andere functiebeperkingen. Huisarts slaat onvoldoende aan op deze neurologische klachten.

    De patiënt dient een schadeclaim in en krijgt 202.000 euro uitgekeerd.

    Dit kan je doen als je een klacht over een arts hebt:

    Zie video in oorspronkelijke art.

    Steeds meer mensen dienen een claim tegen een arts in. Dat kan op verschillende manieren. Maaike Kempes legt uit wat de mogelijkheden zijn en hoe dergelijke zaken worden afgehandeld.

    RTL Nieuws

    Gewijzigd op 2019-03-12 01:23:26
    handtekeningafbeelding
  • zaterdag 18 april 2015 @ 13:41
    #4
    reactie op (#3) Vomie

    Goede middag. Met u eens Vomie dat er bijna niet gereageerd wordt de laatste tijd weer daarom reageer ik ook niet meer altijd. Hopelijk komen er meer leden hier die weer gaan reageren?  5.gif

  • vrijdag 17 april 2015 @ 14:58
    #3
    reactie op (#2) Gotspe

    Hallo leden en meneer gospe ik heb daar ook geen last van  hoor de dokter praktijk is wel te bereiken altijd nou woon ik in de grote stad? Dat is zo, maar waar zijn de lede hier ik zie niemand meer reageren op de artikelen? Nou ik wens u nog een goede vrijdag dan avond en week einde nog hoor  .   

  • vrijdag 10 april 2015 @ 13:54
    #2
    reactie op (#1) herman_dad

    Goede middag. Wij hebben daar hier geen last van met directe hulp zeker niet, anders wel eens in de wachtrij maar ja waar niet, tegenwoordig?

  • vrijdag 10 april 2015 @ 07:34
    #1

    Goedemorgen, huisartsen(POSTEN) slecht bereikbaar stelt de Consumentenbond. Heeft u daar ook ervaringen mee?

    Zie art. uit AD (bron)

    http://www.ad.nl/ad/nl/4560/Gezond/article/detail/3947935/2015/04/10/Huisartsen-zijn-slecht-bereikbaar.dhtml

    Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

    http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

    http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

    http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

    http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

    Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - 

    Gewijzigd op 2018-05-18 01:20:20
    handtekeningafbeelding