Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

1457 keer bekeken

Banken werken aan realtimebetalingsverkeer

 • zondag 17 februari 2019 @ 00:33
  #3
  reactie op (#2) catootje

  Goedemorgen, REALTIME GELD OVERBOEKINGEN eindelijk AANSTAANDE? Deze maand moet het nieuwe systeem, dat altijd via de ECB ook nog loopt, in werking treden. Indien geld binnen de eigen Bank, ING naar ING b.v., wordt overgeboekt, was dit al zo, maar nu van de ene NL of EU bank naar de andere ook binnen 'real-time', a la seconde dus. En niet meer, na 17.00 u overgeboekt per Internetbankieren b.v. van de ene naar de andere Bank, dan pas de volgend ochtend op de andere Bank.  

  Aanvulling 13.00 u: En wéér de 'vaststelling dat contant geld steeds overbodiger wordt'? Neen, vele honderdduizenden in NL alleen al kúnnen niet zonder contant geld...dan kunnen ze namelijk helemaal niets meer... De bankrekening is leeg na de vaste lasten en een contant bedrag/maand voor boodschappen b.v.er af gehaald... Zie elders, vorige artikelen hierover ook en de POLL op clubhome (!!) Heeft u al gestemd of als één van de vele lezers, bezoekers hier? Gratis account aanmaken voor clubs.csm zie op clubhome!! En u kunt dan ook zélf op alle polls stemmen of uw mening geven in het, of op de forumonderwerpen!? Dank!      

  In Zweden bestaat instant payment al: daar swishen ze massaal contant geld weg

   GISTEREN, 20:29 IN BUITENLAND

  De populaire betaal-app op de mobiele telefoon maakt contant geld steeds overbodiger.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Geld binnen Nederland straks in 5 seconden overgeboekt

  VANDAAG, 08:15

  BINNENLANDECONOMIE

  ANP

  GESCHREVEN DOOR

  Joukje Beiboer

  Nederlandse banken starten deze maand met een nieuw betalingssysteem, waardoor er straks binnen vijf seconden geld van rekening A op rekening B staat, 365 dagen per jaar, dag en nacht. Nog voor de zomer moeten klanten er gebruik van kunnen maken.

  Overschrijvingen tussen bankrekeningen van eenzelfde bank worden doorgaans al wel snel verwerkt. Maar tussen verschillende banken duurt het langer, soms wel dagen. Dat komt omdat die transacties langs de Europese Centrale Bank (ECB) gaan.

  "Iedere eurocent die wisselt van bank moet langs de ECB", zegt Berend Jan Beugel van Betaalvereniging Nederland, die het betalingsverkeer in ons land regelt. "Maar in het weekend, op werkdagen na 17.00 uur en op feestdagen stond het systeem van de ECB dat de transacties moet verrekenen uit."

  Daarom duurt het soms lang voor je geld op de rekening van iemand anders staat. Om transacties sneller te kunnen laten verlopen, heeft de ECB twee nieuwe betalingsmethoden ontwikkeld.

  24/7

  Eén daarvan gaat Nederland gebruiken. De verrekening tussen banken wordt daarbij nog steeds door de ECB gecontroleerd en uitgevoerd, maar nu 24 uur per dag en 7 dagen per week. En ook op feestdagen.

  ABN Amro, ING, Rabobank, SNS, ASN Bank, RegioBank en Knab gaan betaalrekeningen geleidelijk aansluiten op de nieuwe manier van betalen. Individuele overboekingen tussen verschillende banken gaan razendsnel verlopen, beloven ze.

  "De banken beginnen met een try out tussen eigen medewerkers met gewone betaalrekeningen", zegt Beugel. "Daarna worden ook de eerste gewone klanten aangesloten." Volgens Beugel gaat er niet "opeens een knop om". "De meeste mensen gaan er deze maand nog niks van merken. Pas halverwege dit jaar gaat er voor de meeste klanten wat veranderen."

  Loon niet sneller op je rekening

  De instant payments gelden alleen voor individuele overboekingen, niet voor pin- of iDeal-betalingen. Ook zogenoemde bulk-transacties kunnen niet opeens veel sneller verwerkt worden.

  Dat betekent dat je loon niet sneller wordt gestort. "Dat hangt ervan af hoe je werkgever het loon overmaakt", zegt Beugel. "Als je werkgever alle lonen in een keer op vrijdag verwerkt, kan het bijvoorbeeld nog steeds zo zijn dat dat geld pas na het weekend op je rekening staat."

  Fraudegevoelig?

  Over de versnelling van geldstromen zijn ook zorgen. Omdat de transacties straks zoveel sneller verlopen, kunnen criminelen ook sneller geld wegsluizen. En het wordt moeilijker om dat soort frauduleuze transacties terug te draaien.

  Maar volgens Beugel is er "een goede monitoring" en worden ongebruikelijke transacties ook in het nieuwe systeem gedetecteerd. Bovendien, zegt hij, moeten banken klanten goed doorlichten voordat ze transacties verrichten.

  Alternatief voor pinpas

  Detailhandel Nederland is blij met de nieuwe betaalmethode. Volgens de brancheorganisatie kunnen kleine ondernemers ervan gaan profiteren. Zij hebben soms nog geen pinapparaat in de winkel omdat dat geld kost. "Maar kleine bedrijven hoeven met instant payment geen pinapparaat te huren", zegt secretaris betalingsverkeer Michel van Bommel. "Ze zouden het nieuwe systeem kunnen gebruiken. Dat is gratis."

  Ook voor particuliere verkopers via Marktplaats of Speurders.nl kan instant payment uitkomst bieden. Zogenoemde Marktplaatsfraude kan worden tegengegaan. Een koper kan niet meer met een nep-app net doen alsof hij geld heeft overgemaakt. Want de verkoper kan direct checken of het geld echt op zijn rekening staat.

  Buitenland

  De zeven Nederlandse banken die nu op instant payment overgaan, zitten allemaal op hetzelfde systeem. Andere Europese banken kunnen op een ander systeem zitten waardoor betalen nog niet zo snel gaat. Op den duur moeten al die systemen wel snel met elkaar gaan communiceren. En moeten dus ook de overboekingen met Europese banken binnen vijf seconden plaatsvinden.

  Nog niet iedereen in Nederland zal op de snelle manier geld kunnen overmaken. Een paar kleine banken laten voorlopig alles bij het oude.

  Deel dit artikel: 

  Gewijzigd op 2019-02-17 12:48:27
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 23 mei 2015 @ 08:15
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  goede morgen, dat vind ik een hele vooruitgang, en is wel zo eerlijk voor ons denk ik

  Achter elke traan van verdriet, schuilt de glimlach van herinneringen handtekeningafbeelding
 • zaterdag 23 mei 2015 @ 07:25
  #1

  Goedemorgen, banken werken aan realtimebetalingsverkeer. In de toekomst moet het mogelijk worden dat u bij een (internet meestal) overboeking direct het geld op uw rekening ziet, ook in de weekeinden, 24 u per dag dus. Nu, u weet het, is het nog zo dat het de volgende dag op een andere bank staat, tenzij 'spoedoverboeking'; of van ZELFDE BANK NAAR ZELFDE bank, dan is dit ook al het geval. Wat vindt u hiervan?.

  Zie art. uit AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article/detail/4038288/2015/05/22/Banken-werken-aan-realtimebetalingsverkeer.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/- http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - 

  Gewijzigd op 2018-06-06 12:33:47
  handtekeningafbeelding