Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

1482 keer bekeken

VERSCHILLEN tussen mensen, inkomen b.v.

 • dinsdag 05 november 2019 @ 01:09
  #6
  reactie op (#5) herman_dad

  Goedemorgen, RIJKEN WORDEN RIJKER en ARMEREN STEEDS ARMER? Aantal miljonairs in NL weer toegenomen.

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • ECONOMIE • GISTEREN, 22:43

  Allerrijksten weer rijker, recordaantal miljardairs in Nederland

   Foto 'Miljonairsbeurs'...(archief)

  ANP

  Het gaat goed op de beurs, de vastgoedmarkt profiteert van de lage rente en er worden gigantische overnamesommen betaald voor veelbelovende startups. Niet zo gek dus dat de allerrijksten van ons land dit jaar nog rijker werden.

  Het gezamenlijke vermogen van de 500 rijkste Nederlanders nam ten opzichte van 2018 toe met ruim 10 procent, naar 179,8 miljard euro. Dat blijkt uit de vanavond gelanceerde Quote 500.

  Charlene de Carvalho-Heineken voert net als vorig jaar de lijst aan met een vermogen van 14,2 miljard euro. Dankzij de groeiende omzet van Heineken - onder meer door de populariteit van alcoholvrij bier - kon zij dit jaar 1,5 miljard euro aan haar vermogen toevoegen.

  Charlene de Carvalho-Heineken ANP

  Frits Goldschmeding, oprichter van uitzendconcern Randstad, verloor 400 miljoen euro doordat de koers van het aandeel Randstad op de beurs flink daalde. Toch is hij met een vermogen van 4,4 miljard euro nog steeds de op één na rijkste Nederlander.

  Gérita en Inge Wessels, dochters van de in 2017 overleden bouwondernemer Dik Wessels, maken de top 3 compleet. Zij bezitten samen een vermogen van 3,6 miljard euro. Op plek 4 en 5 staan respectievelijk John de Mol (2,7 miljard euro) en Luxaflex-eigenaar Ralph Sonnenberg (2,6 miljard euro).

  De rijkste familie is al jarenlang de familie Brenninkmeijer, eigenaren van modeketen C&A.

  Negennullenclub

  Volgens de redactie van Quote telde Nederland nog nooit zoveel miljardairs als nu: het zijn er 37, zes meer dan vorig jaar.

  Nieuwkomer bij de 'negennullenclub' is bijvoorbeeld Thuisbezorgd-oprichter Jitse Groen. Steven Schuurman, oprichter van softwarebedrijf Elastic, mag zich nu ook tot de miljardairs rekenen. Remon Vos staat voor het eerst op de lijst, maar direct als miljardair: als topman van een grote Tsjechische projectontwikkelaar bouwde hij een vermogen van 1,5 miljard euro op.

  Het nummer 37 verwijst ook naar het aantal vrouwen op de lijst met rijkste Nederlanders. Hun aandeel komt neer op slechts 7,4 procent. Een groot deel van hen heeft het vermogen bovendien niet zelf vergaard, maar geërfd.

  Zelf in de Quote 500 komen? Daar moet je steeds rijker voor zijn. De ondergrens ligt dit jaar hoger dan ooit: je hebt er een vermogen van minstens 88 miljoen euro voor nodig.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 05 november 2019 @ 00:53
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, SALARIS MAN-VROUW VERHOUDINGEN ZEER GROOT NOG in aantal gevallen. Het EP is daar boos over, vrouwen verdienen gemiddeld 16% minder dan mannen die hetzelfde werk doen, een 'maatschappelijke discrimininatie' aldus. In een groot aantal gevallen is dit wel gelijk dus, hoe de verhoudingen in NL liggen is in dit mediabericht niet duidelijk maar het zal hier ook wel zijn nog? Heeft u voorbeelden? 

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •BUITENLAND •ECONOMIE • VANDAAG, 12:57

  Salarisverschil man-vrouw blijft groot in EU, Europarlementariërs boos

  HOLLANDSE HOOGTE | PATRICIA REHE

  Vrouwen in de EU verdienen nog altijd gemiddeld 16 procent minder dan mannen in gelijkwaardige banen. Dat is een minimale verbetering ten opzichte van vorig jaar, blijkt uit onderzoek van de Europese Commissie. Toen ging het nog om 16,2 procent.

  Er wordt vooruitgang geboekt, maar volgens de commissie gaat dit extreem traag. In de afgelopen zeven jaar is het gat met slechts 1 procentpunt gekrompen. Nederland scoort met een inkomensverschil tussen man en vrouw van 15,2 procent iets beter dan het Europese gemiddelde. Vorig jaar was dat verschil in ons land 15,6 procent.

  'Dit is absurd'

  Nederlandse Europarlementariërs reageren verontwaardigd. Kim van Sparrentak (GroenLinks) noemt de situatie bizar. "Het verschil in loon is een steeds groter wordend probleem in beroepen waar veelal vrouwen werkzaam zijn, zoals docenten, verplegers en schoonmakers", zegt ze.

  Ook Vera Tax van de PvdA vindt het niet uit te leggen. "Dat ook in Nederland een gat tussen mannen en vrouwen van 15,2 procent is, is absurd." Haar collega Kati Piri schaamt zich naar eigen zeggen kapot. "Je bent in dienst als werknemer, niet als vrouw. Laten we ervoor zorgen dat we deze ongelijkheid niet doorgeven aan de volgende generatie."

  Esther de Lange (CDA) sluit zich daar bij aan. "Van bakker tot bestuurder, het lijkt me duidelijk dat voor hetzelfde werk hetzelfde salaris betaald moet worden." Ze hoopt dat de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie Von der Leyen snel met maatregelen komt.

  'Principe is niet de dagelijkse realiteit'

  Ook de Europese Commissie zelf is niet enthousiast over de cijfers. Het gaat om "een hele lichte verbetering", klinkt het. "Al zestig jaar staat het principe van gelijk loon in de Europese verdragen en toch is dat niet de dagelijkse realiteit voor vrouwen in heel Europa." Concreet komt het inkomensverschil er op neer dat vrouwen bijna twee maanden per jaar gratis werk leveren in vergelijking tot hun mannelijke collega's.

  Oorzaken van het inkomensverschil zijn volgens de commissie dat vrouwen meer onbetaald werk doen, als het huishouden en voor de kinderen zorgen. Samen met het glazen plafond - minder dan 6,9 procent van topbedrijven heeft een vrouwelijke ceo - en discriminatie zorgen deze factoren ervoor dat vrouwen op gebied van inkomen achterblijven.

  Van 5 tot 25 procent

  Het verschil in omvang van de loonkloof binnen EU-landen is groot. In Roemenië verdienen mannen 3,5 procent meer dan vrouwen. In Luxemburg en Italië is het verschil 5 procent. In Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Tsjechië zijn de verschillen rond de 20 procent. Uitschieter is Estland met een inkomensverschil van 25,6 procent.

  Een beter evenwicht tussen professioneel en privéleven voor werkende ouders en verzorgers is volgens de commissie nodig om de verschillen te verbeteren.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 09 juli 2015 @ 07:15
  #4
  reactie op (#3) jeroen007

  Goedemorgen, toch een beetje vreemd dit besluit, de één wel de Balkenende norm (bankwezen o.a. of bestuurders) en de ander in een andere maatschappelijke functie of belang, NIET? Verschil tussen mensen móet er zijn, denkt de minister, de regering? Of vindt u van juist niet?  

  Dirigenten, operasterren en andere toptalenten die deels worden betaald met belastinggeld ontspringen hoogstwaarschijnlijk de dans bij het aanscherpen van de Wet normering topinkomens. Dat meldt De Telegraaf donderdag.

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4097580/2015/07/09/Geen-balkenendenorm-voor-toptalenten.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - 

  Gewijzigd op 2018-05-19 15:10:49
  handtekeningafbeelding
 • zondag 28 juni 2015 @ 08:16
  #3
  reactie op (#2) catootje

  goede nmorgens ik vint het erg hoor wel dat eer verschille tusen mense zijn ik wens  nog een goede zondage hoor voor u 1.gif

 • donderdag 25 juni 2015 @ 16:14
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  goede middag, hier was de regering toch al op uit, want zelfs verder leren wordt straks voor de lagere klassen moeilijker

  Achter elke traan van verdriet, schuilt de glimlach van herinneringen handtekeningafbeelding
 • donderdag 25 juni 2015 @ 07:03
  #1

  Goedemorgen, toch niet goed voor de héle mensheid, de maatschappij: De kloof tussen laag- en hoogopgeleiden in Nederland neemt steeds verder toe. De afgelopen kwart eeuw zijn de verschillen in uurloon en werkzekerheid al meer uiteengelopen. Als er niets verandert, dan raken de laagopgeleiden ook wat betreft werkloosheid en armoede verder achterop, schrijven het Centraal Planbureau (CPB) en het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in een rapport.

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article/detail/4087809/2015/06/25/Laagopgeleide-raakt-steeds-verder-achterop.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/ -http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - 

  Gewijzigd op 2018-05-19 15:11:42
  handtekeningafbeelding