Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

1999 keer bekeken

LEEFTIJDSGRENS AOW, o.a. flexibele leeftijdsgrens

 • woensdag 21 november 2018 @ 07:36
  #8
  reactie op (#7) herman_dad

  Goedemorgen, PENSIOENAKKOORD TUSSEN VAKBONDEN EN REGERING MISLUKT. Dit vooral om de 'flexibele leeftijdsgrens' en het minder laten stijgen van die grens waarop men met pensioen kan. Velen willen weer terug zelfs naar de aloude leeftijdsgrens van 65 jaar?!

  Overigens staat er omschreven in het boek Van homo sapiens naar homo galacticus, samen op weg (zie clubhome plaatje) een uitgewerkt plan voor een vast basisinkomen voor IEDEREEN m.a.w. levenslang en dus kunnen AOW/Pensioen in die zin zelfs worden afgebouwd voor de komende generaties. EN de leeftijd terug naar 55 jaar zelfs! Waarom en hoe dan, leest u, vooral belanghebbenden en dat zijn in feite allen, dit boek eens!!? Gratis tip vooral voor politici....  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Overleg nieuw pensioenstelsel mislukt, FNV stapt op

  GISTEREN, 22:50

  AANGEPAST GISTEREN, 23:03

  POLITIEKECONOMIE

  ANP

  Werkgevers en vakbonden hebben geen akkoord bereikt over een nieuw pensioenstelsel. Vakbond FNV staakt de onderhandelingen omdat het vindt dat het kabinet niet voldoende tegemoet komt aan de eis voor het langzamer laten stijgen van de AOW-leeftijd.

  "Ik ben zeer teleurgesteld. Er lag een pakket van 7 miljard waarmee we het pensioenstelsel klaar konden maken voor de komende vijftig jaar en waarmee het kabinet de FNV vergaande tegemoetkomingen deed", zei premier Rutte na afloop. Volgens hem ging het alleen nog over het AOW-pakket.

  Na afloop van het geklapte overleg reageerden de werkgevers, werknemers en premier Rutte op de mislukte onderhandelingen:

  Video afspelen

  01:32

  Overleg nieuw pensioenstelsel mislukt

  De onderhandelingen werden dinsdagavond om 20.00 uur hervat op het ministerie van Sociale Zaken. Het pensioenstelsel is vooral een kwestie tussen werkgevers en vakbonden, maar ook het kabinet is erbij betrokken en dus schoof ook Rutte voor de vierde keer aan bij het overleg.

  Echt verschrikkelijk

  "Ik begrijp het totaal niet", zei Rutte. "Het is heel lastig dat de bonden geen leiderschap tonen om te springen. Ik denk dat het bod veel verder ging dan ze zelf ooit hadden verwacht. Ik vind het echt verschrikkelijk dat de FNV deze kans laat liggen."

  Volgens minister Koolmees was er ook een oplossing gevonden voor mensen met een zwaar beroep en de ouderen. "Ik ben teleurgesteld dat we het in handen hadden, maar het door de vingers hebben laten glippen."

  LTO-voorman Calon zei dat hij moet constateren dat de FNV niet gesteund wordt door zijn leden. "Ik vind dat het kabinet heel ver is gegaan."

  FNV-voorzitter Busker: "Ik ben buitengewoon teleurgesteld. De kloof die er was hebben we niet kunnen overbruggen. We hadden hoge verwachtingen dat we eruit zouden komen en we hadden graag iets goed willen doen voor onze leden." Volgens hem heeft de FNV echt geprobeerd om aan tafel te zitten om structurele oplossingen te krijgen voor de problemen. "Het lijkt erop dat we er met dit kabinet niet uit gaan komen. Wij willen een goed pensioen en een goede AOW-regeling."

  Aanpassingen in de AOW-leeftijd zijn een belangrijk thema in de gesprekken. De FNV wil dat de AOW-leeftijd niet, zoals is vastgelegd, vanaf 2022 mee stijgt met de levensverwachting. De pensioenleeftijd zou veel langzamer moeten stijgen. In plaats van een jaar zou die met zes maanden moeten toenemen.

  Belofte van niks

  Het kabinet vindt dat te duur. Iedereen maanden eerder met pensioen laten gaan dan gepland kan 6 miljard euro per jaar gaan kosten. Volgens VNO-NCW-voorman De Boer was een van de kabinetsvoorstellen om de AOW-leeftijd te laten stijgen tot 67 jaar in 2024, in plaats van drie jaar eerder.

  Het kabinet is de vakcentrale deels tegemoet gekomen door de bereidheid uit te spreken de AOW-leeftijd niet meer één op één te koppelen aan de levensverwachting. Weliswaar zou dat niet in de Rijksbegroting worden vastgelegd, omdat het plan dus miljarden kost. Dat zou betekenen dat het kabinet nu al geld moet reserveren, en moet bezuinigen.

  In plaats daarvan zou in het pensioenakkoord komen te staan dat het een ambitie van een volgend kabinet moet worden. FNV vindt dat een belofte van niks en vindt dus dat verder praten geen zin heeft. De Boer heeft nog een klein beetje hoop. "Maar het is nu stuk. Ik vind dat heel erg en ik maak me er zorgen over. Ik ben verdrietig".

  Nachtje slapen

  "We gaan eerst een nachtje slapen en zien dan verder", zegt Rutte. "Je weet nooit of er nog iemand belt de komende dagen om verder te praten. Dan zijn we uiteraard meteen beschikbaar. Ik verwacht dat nu niet, het lijkt me echt definitief, maar je weet nooit."

  Vorige week liep een marathonoverleg over de hervorming van het pensioenstelsel al vast. Rutte zei toen dat de onderhandelaars "tot het gaatje zijn gegaan". Eerder leek juist dat een pensioenakkoord binnen handbereik was, na zeven jaar onderhandelen.

  Door de vergrijzing raken pensioenfondsen in de problemen: ze moeten meer uitkeren en ontvangen minder premie-inkomsten dan voorheen. Als gevolg daarvan moeten pensioenuitkeringen worden verlaagd of kunnen ze niet meestijgen met de inflatie.

  BEKIJK OOK

  Geen pensioenakkoord na marathonoverleg, gesprekken na weekend verder

  Ouderenorganisaties willen meedoen met pensioenonderhandelingen

  Deel dit artikel: 

    

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 02 november 2018 @ 00:45
  #7
  reactie op (#6) herman_dad

  Goedemorgen, AOW LEEFTIJD/PENSIOEN STIJGT NIET VERDER DAN 67 JAAR, besluit de minister vandaag. De Kameer moet hierover nog beslissen en de leeftijd speelt ook een rol bij de vakbondsonderhandelingen o.a.

  Zie en lees verder art. van NU.nl Twitter (bron)

  Vrijdag 02 november 2018 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  AOW-leeftijd gaat niet omhoog in 2024

  AOW-leeftijd gaat niet omhoog in 2024

  01 november 2018 10:22 Laatste update: 13 uur geleden

  De AOW-leeftijd gaat niet omhoog in 2024, schrijft minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid donderdag in een brief aan de Tweede Kamer. De levensverwachting stijgt in 2024 wel iets, maar niet veel.

  In 2024 houden mensen dus recht op AOW op een leeftijd van 67 jaar en 3 maanden. Daarmee blijft de AOW-leeftijd in de jaren 2022, 2023 en 2024 gelijk.

  De AOW-leeftijd wordt vastgesteld op basis van de jaarlijkse raming van de levensverwachting van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en een wettelijk vastgelegde formule voor de vaststelling van de AOW-leeftijd.

  De AOW-leeftijd wordt vanaf 2022 automatisch aangepast aan de levensverwachting op 65-jarige leeftijd. De levensverwachting stijgt volgens het CBS in 2024 wel, maar niet dermate dat de AOW-leeftijd moet worden aangepast. De levensverwachting stijgt in 2024 met ongeveer vijftien dagen.

  De levensverwachting werd in 2018 naar beneden bijgesteld vanwege de relatief hoge sterfte door de griepgolf begin dit jaar. Volgens het CBS is er alsnog sprake van een lichte stijging, omdat minder vrouwen zijn overleden aan longkanker.

  Momenteel is de AOW-leeftijd 66 jaar. De pensioenleeftijd loopt volgend jaar op naar 66 jaar en 4 maanden en zal nog tot en met 2022 verder stijgen.

  In 2030 hebben 65-jarigen naar verwachting nog ongeveer 21 jaar en 4 maanden voor de boeg. Daarmee komt de AOW-leeftijd in 2030 op 68 jaar.

  AOW-leeftijd belangrijke spil in pensioenonderhandelingen 

  De AOW-leeftijd is een belangrijk onderdeel van de huidige onderhandelingen over een pensioenakkoord. Eind augustus zei FNV-vicevoorzitter Tuur Elzinga nog dat de vakbond niet akkoord zou gaan met een nieuw pensioenstelsel als de pensioenleeftijd niet zou blijven staan op 66 jaar.

  De onderhandelingen over een nieuw pensioenakkoord verlopen stroef. Maandag stelde Elzinga in gesprek met NRCeen nieuwe eis. De FNV wil dat er een hogere rekenrente wordt gehanteerd. De bond is bang dat er verschillen tussen generaties ontstaan in het pensioen.

  Dinsdag zei minister Koolmees nog de hoop te hebben dat de betrokken partijen eruit zullen komen. "Alle betrokken partijen hebben de intentie om eruit te komen. Zij zien dat er groot onderhoud nodig is aan ons stelsel", zei de bewindsman dinsdag in de Tweede Kamer.

  Door: NU.nl | Beeld: ANP

  465 reacties  

  Lees meer over: 

  aow

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 17 juli 2018 @ 00:55
  #6
  reactie op (#5) herman_dad

  Goedemorgen, ZES JAAR LANGER DOORWERKEN (!?) VOOR 65+ ERS..? Wijst een onderzoek tenminste uit, maar stel dat de politiek denkt..'oke, dan doen we dat'? Bent u het daarmede eens en wat denkt u daar verder over, LAAT UW MENING HIE EENS HOREN, DANK!

  Zie en lees art. van RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  16 juli 2018 17:12

  50-plusser gezond genoeg om zes jaar langer door te werken.

  De meeste werknemers die nu 50 jaar of ouder zijn, kunnen zonder al te veel moeite zes jaar langer doorwerken dan de huidige pensioenleeftijd, betoogt de Canadese onderzoeker Michaël Boissonneault. Hun fysieke gezondheid vormt hierbij geen enkele belemmering, stelt hij in zijn proefschrift aan de Rijksuniversiteit Groningen.

  Boissonneault concludeert dat de meeste oudere werknemers langer kunnen doorwerken omdat ernstige gezondheidsproblemen zich doorgaans pas voordoen op hoge leeftijd, ver voorbij de pensioenleeftijd. Hoewel er een relatief kleine groep mensen is die problemen ondervindt bij langer doorwerken, is dat gemiddeld gezien geen groot probleem.

  En dat is volgens hem goed nieuws voor beleidsmakers die voorstander zijn van een hogere pensioenleeftijd. Meer mensen die langer doorwerken biedt een oplossing voor de financiering van pensioenstelsels, schrijft de onderzoeker, die tevens verbonden is aan het Nederlandse Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI). 

  Een deel van het onderzoek is gebaseerd op Amerikaanse gegevens, een ander deel op veertien Europese landen.

  'Verhoging AOW-leeftijd fysiek geen probleem'

  "Voor mensen met fysiek zwaar werk en mensen met een minder goede gezondheid is langer doorwerken problematisch", zegt onderzoeksbegeleider Joop de Beer tegen RTL Z. "Maar tegenwoordig zijn de meeste mensen tot 70 jaar gezond en kunnen dus langer doorwerken."

   

  Een verhoging van de AOW-leeftijd zou voor veel mensen fysiek gezien dus geen probleem moeten zijn, stelt hij. De Beer: "Maar als er geen rekening wordt gehouden met verschillen in gezondheid en zwaarte van het werk, betekent een algehele verhoging van de AOW-leeftijd voor iedereen wel dat een aantal groepen in de verdrukking komen." 


  Stratenmaker staat bekend als een lichamelijk zwaar beroep. (foto: ANP)

  Mentale gezondheid

  Kanttekening is dat Boissonneault overwegend gekeken heeft naar lichamelijke gezondheid. Dit terwijl ook de mentale gezondheid van invloed is, zegt David van Bodegom, verouderingswetenschapper bij Leyden Academy. 

  "De meeste uitval in de werksituatie komt niet door fysieke klachten, maar door mentale klachten zoals onder meer burn-outs en depressies. Het is jammer dat werken nog steeds een bron is van veel uitval en ziekte, terwijl werk ook een bron van gezondheid kan zijn", aldus Van Bodegom, die zegt dat bedrijven zich hiervoor moeten inspannen om werknemers gezond te houden.

  Bevolkingsgroepen verschillen

  Ook zijn er verschillen tussen bevolkingsgroepen. Daarbij geldt dat mensen met een hogere opleiding gemiddeld langer kunnen doorwerken dan mensen met een lagere opleiding, die vaker een minder goede gezondheid hebben. Wat ook geldt voor mensen met fysiek zware beroepen, waardoor bijvoorbeeld managers gemiddeld 1,7 jaar langer kunnen doorwerken dan arbeiders in fabrieken of de bouw. 

  Om deze groepen te ontlasten, zouden zij op tijd moeten worden verplaatst naar een andere functie, vindt Ernst Jurgens, bedrijfsarts en bestuurder van de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB). "De combinatie van fysiek en mentaal zwaar werk kost iemand levensjaren. Een werkgever moet hierover nadenken en zorgen dat werknemers zo vitaal mogelijk blijven."

  Met pensioen?

  In Nederland gaat de AOW-leeftijd stapsgewijs omhoog naar 67 jaar in 2021. Een jaar later hangt de AOW-leeftijd voor het eerst af van de levensverwachting. Dat betekent dat wanneer mensen gemiddeld langer blijven leven, de AOW-leeftijd in stappen van 3 maanden omhoog gaat. Zo is deze voor 2022 reeds vastgesteld op 67 jaar en 3 maanden.

  Risicoprofiel

  Jurgens stelt daarom voor om een risicoprofiel op te stellen bij bepaalde beroepen. "Zo kunnen mensen worden geïnformeerd hoe zwaar hun werk is en kunnen ze veel beter ondersteund worden. We moeten mensen verleiden om gezonder te leven."

  In zijn conclusie gaat onderzoeker Boissonneault ook in op dergelijke zware arbeidsomstandigheden. Zo verwacht hij dat hogere pensioenleeftijden kunnen leiden tot meer werkloosheids- en arbeidsloosheidsuitkeringen voordat iemand de pensioenleeftijd bereikt.

  Dit kan worden voorkomen door bijvoorbeeld het bevorderen van een gezonde leefstijl, preventieve gezondheidszorg en duurzame inzetbaarheid van werknemers ('life-long learning'). Verder zouden arbeidsomstandigheden moeten worden verbeterd, zoals fysiek minder zwaar en ook minder stressvol werk.

  RTL Z / Chris Koenis

  Gewijzigd op 2018-11-02 00:50:24
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 15 september 2015 @ 06:44
  #5
  reactie op (#4) Vomie

  Goedemorgen, KIJK EEN GOED PLAN, AOW VANAF 63 JAAR, wat vindt u? 36.gifDEN HAAG - 50PLUS wil dat de AOW-leeftijd op 1 juli volgend jaar eenmalig omlaag gaat voor iedereen die dan minstens 63 is en bereid is om zijn baan op te zeggen. Partijvoorman Henk Krol gaat het plan deze week inbrengen tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen, die traditioneel volgen op Prinsjesdag. Hij denkt er de werkloosheid mee terug te dringen.

  Zie en lees verder art. De Telegraaf (bron)

  http://www.telegraaf.nl/dft/geld/werk-inkomen/24491465/__50PLUS_wil_AOW_voor_wie_over_een_jaar_63_is__.html

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/ http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek 

  Gewijzigd op 2018-06-03 12:28:54
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 15 augustus 2015 @ 10:30
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Hallo leden ja daar ben ik voor hoor en u toch ook wel!!! Nou laat u dan uw stem ook eens horen hier! Laten we ons stek maken voor meer geld voor de ouderen die en wij krijgen toch al veel klappen van De Haag!? Dat bent u toh ook met me eens? Nou nog een goede dag verder ook hier.1.gif

 • zaterdag 15 augustus 2015 @ 07:08
  #3
  reactie op (#2) catootje

  Goedemorgen, 10 euro extra AOW/maand? Goed idee... maar dan halen ze met de andere hand weer ergens anders weg?102.gif Minister Asscher moet gepensioneerden 10 euro per maand bovenop de AOW geven. Dat is een van de manieren om het jarenlange koopkrachtverlies van ouderen te repareren.

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4121684/2015/08/15/Geef-AOW-ers-10-euro-per-maand-extra.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/5585/Home/2155/Pensioen/actua/index.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek -  

  Gewijzigd op 2018-06-03 12:29:31
  handtekeningafbeelding
 • maandag 20 juli 2015 @ 18:19
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  goedenavond, ik denk dat het een goed idee is, om dat flexibel te maken

  Achter elke traan van verdriet, schuilt de glimlach van herinneringen handtekeningafbeelding
 • maandag 20 juli 2015 @ 07:12
  #1

  Goedemorgen, bent u daar ook voor? FLEXIBELE AOW leeftijd? De lobby voor een flexibele AOW zwelt aan, binnen en buiten de Tweede Kamer. Eigenlijk stribbelt alleen staats- secretaris Klijnsma nog tegen, en dat gebeurt volgens de flexlobby op basis van onterechte angsten voor het onbekende. 'Onze AOW is hopeloos ouderwets'.

  Laat de AOW later ingaan, dan krijg je meer. Of ga eerder en krijg minder. Norbert Klein

  In veel Europese landen is het al doodgewoon: je bent 63, moet nog een paar jaar werken, maar besluit eerder te stoppen en je AOW alvast gedeeltelijk te laten ingaan. Of: je bent.... 

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article/detail/4104221/2015/07/20/De-AOW-wordt-flexibel-de-enige-vraag-is-wanneer.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/ -http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - 

  Gewijzigd op 2018-06-03 12:30:23
  handtekeningafbeelding