Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

1777 keer bekeken

EXTRA VERKEERSTEST OUDEREN??

 • zaterdag 12 oktober 2019 @ 00:26
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, AL LANGER VEEL DRUK OP HET CBR, vooral de VERLENGING rijbewijzen van 75+'ers die na keuring worden verleend lopen zoveel vertraging op dat velen langere tijd zonder rijbewijs zitten. Een maatschappelijk probleem en veel ongenoegen bij betrokkenen, uiteraard. Voormalig D66 voorman Alexander Pechtold moet dit nu snel gaan veranderen? We wachten maar weer af.  

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •POLITIEK • VANDAAG, 17:23

  Pechtold gaat naar CBR om lange wachtlijsten te bestrijden.

   ANP

  Alexander Pechtold wordt de nieuwe algemeen directeur van het CBR. Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur heeft hem per 1 november benoemd.

  Volgens het CBR zal de oud-voorman van D66 van grote toegevoegde waarde zijn om het rijvaardigheidsbureau door de "huidige moeilijke fase bij de medische beoordelingen" heen te loodsen. Het CBR kampt al tijden met lange wachtlijsten voor mensen die zich voor een rijbewijs moeten laten keuren, zoals 75-plussers. Sinds begin dit jaar staat de organisatie daarom onderverscherpt toezicht van het ministerie.

  "Alexander Pechtold is een verbindende persoonlijkheid die zowel binnen als buiten het CBR de rust en het vertrouwen terug kan brengen", zegt voorzitter Jan Mengelers van de Raad van Toezicht in een reactie op de benoeming.

  Extra keuringsartsen

  Vorige maand vroeg minister Van Nieuwenhuizen ook al Pier Eringa, oud-directeur van ProRail, om het CBR te ondersteunen. Het CBR heeft inmiddels extra keuringsartsen aangenomen om de wachtlijsten weg te werken. Maar toch kan het nog tot de zomer van 2021 duren voor dat zover is.

  De lange wachtlijsten leiden ertoe dat bij sommige mensen het rijbewijs verloopt, terwijl ze nog geen nieuw rijbewijs hebben omdat ze nog niet medisch gekeurd zijn:

  Video afspelen

  05:56

  Ouderen raken buiten hun schuld rijbewijs kwijt

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 20 december 2016 @ 15:25
  #4
  reactie op (#3) sjou-ko

  Bedankt voor de reactie hier! Hoop meer reacties van leden of bezoekers!  Dan k

  Gewijzigd op 2019-10-12 00:19:29
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 16 december 2016 @ 18:56
  #3

  Ik heb kort geleden als 76 jarige een rijvaardigheidstest afgelegd, die door de KBO van mijn woonplaats in samenwerking met de gemeente was opgezet.
  Heb foutloos een half uur met een echte rijlesinstructeur een rijvaardigheidsrit foutloos gereden en ook de workshop met de nieuwe verkeersregels foutloos gedaan. (Heb wel tevoren een boekje erover doorgenomen).
  Mijn reactievermogen werd getest en die was gelijk aan een 37jarige!
  Er waren 30 deelnemers en 10 hadden foutloos gereden. Er was ook een 90jarige bij die foutloos gereden had. Toch waren de testen beslist niet gemakkelijk.
  Ik denk dat de deelnemers behoorden tot de groep, die zich verantwoordelijk voelt om veilig deel te nemen aan het verkeer.
  Ik wilde mijn rijvaardigheid dan ook laten testen. Als deze mogelijkheid er niet was geweest, was ik al van plan geweest om een rijles te nemen ter contrôle.
  Een gesubsidieerde opfriscursus voor 65plussers, die iedere 2 jaar herhaald zou moeten worden, zou beslist nuttig kunnen zijn.

  Sterke vrouwen worden niet geboren,
  maar gemaakt door de dingen die zij meemaken. handtekeningafbeelding
 • zondag 16 augustus 2015 @ 15:45
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Hallo  meneer en leden wat lees ik dan nu wweer over de verkeerstest voor ouderen? Ik rij denk ik nog heel goed hoor voor me leeftijd u toch ook! Nou maar als ik nu getest moet worden vergeet je toch altijd wel wat en dan slaag je nooit meer wij als ouderen!!! Protesteer hier tegen hoor allemaal want we worden als oudere weer gedupeert zo en raken onze auto kwjt! Dat kunne we zeker verwachten nu laat uw stem dan ook eens hier horen leden!!!   Nou dan toch maar een goede dag nog verder .

 • zondag 16 augustus 2015 @ 07:10
  #1

  Goedemorgen, EXTRA VERKEERSTEST VOOR OUDEREN, VINDT U DIT OOK? Of zullen als dit wordt doorgevoerd, weer EXTRA (oudere) MENSEN onterecht worden afgekeurd dan strikt noodzakelijk is en daarmede persoonlijke en in de persoonlijke levenssfeer (discriminatie!) gedupeerd? Zo komt men natuurlijk ook van vele ouderen af en in het verkeer...minder auto's op de weg? Opgemerkt hierbij: er bestaat al een regeling dat ALS bv een politieambtenaar vindt dat DOOR BEWEZEN verklaringen een ouder persoon extra aan een test onderworpen kan worden, is dit dan al niet genoeg?

  Oudere automobilisten zouden verplicht een test moeten afleggen om te bewijzen dat ze nog aan het verkeer kunnen deelnemen. Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost-Nederland heeft in samenwerking met toetsinstituut Cito en Royal HaskoningDHV zo'n test ontwikkeld.

  Zie en lees verder art. AD (bron) 

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4121748/2015/08/15/Verkeerstest-voor-oudere-automobilist.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/5585/Home/2091/Verkeer/actua/index.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/ http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek -

  Gewijzigd op 2018-06-03 06:57:35
  handtekeningafbeelding