Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

1595 keer bekeken

NIEUWE BETAALMETHODES?

 • woensdag 22 april 2020 @ 00:19
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, NED. BANK, MIN. VAN FINANCIEN en economen willen PROEF MET DIGITALE MUNT? In feite dus een 'kopie' van de 'BITT-COIN'? Of dit een goed idee is? Zeker we moeten nadenken nu over een nieuw MONETAIRSTELSEL zelfs, waarmede dit stelsel GEHEEL AFGESCHAFT KAN WORDEN. Maar dat moet dan wereldwijs uiteraard, zie ook boek Van Homo sapiens naar homo galacticus, samen op weg hierover weer.

  Overigens ook hier weer: CONTANT GELD moet blijven, vele honderden duizenden en thans nog meer waarschijnlijk zijn daar nog op aangewezen.   

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  De digitale munt moet naast het contant geld komen ANP

  NOS NIEUWS • ECONOMIE •TECH • VANDAAG, 13:40

  Proef met digitale munt van centrale bank in de maak

  De Nederlandsche Bank en het ministerie van Financiën willen dat Nederland gaat experimenteren met een nieuw soort betaalmiddel. Er moet een digitale munt komen die bestaat naast het geld dat mensen nu in hun portemonnee hebben en op de bank hebben staan.

  Een groep economen adviseerde een half jaar geleden om met een dergelijk systeem te komen. Volgens hen hebben commerciële banken een te belangrijke rol gekregen. Voorheen hadden mensen spaargeld op de bank en ook nog cash in huis. Dat laatste is veel minder geworden, dus zijn consumenten afhankelijker geworden van de banken.

  De Nederlandsche Bank heeft het idee onderzocht en is er enthousiast over. Een digitale munt zou bijdragen aan het vertrouwen in het geldstelsel in tijden van oorlog, financiële crisis of verstoring van het betalingsverkeer bij banken. Volgens minister Hoekstra van Financiën kan het een stimulans zijn voor innovatie en diversiteit in de financiële sector.

  Anoniem betalen

  Hoe de digitale munt precies gaat werken is nog niet vastgesteld. Er zijn verschillende scenario's onderzocht, ook met het oog op privacy. Helemaal anoniem wordt betalen met de digitale munt sowieso niet. Bij de transacties wordt er gecontroleerd of er sprake is van witwassen.

  Nederland kan als euroland niet in zijn eentje beslissen om een digitale munt in te voeren. Dat komt op de agenda van de ministers van Financiën van de eurolanden te staan. Nederland wil wel als eerste starten met een proef, die kan binnen een of twee jaar worden gehouden.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • maandag 29 januari 2018 @ 06:15
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, NIEUW WERELDWIJD betaalsysteem op internet. ER zou ook uiteindelijk zelfs wereldwijd één monetairstelsel moeten komen zodat HET GELD UITEINDELIJK KAN WORDEN AFGESCHAFT. Pleit ook het boek Van Homo sapiens naar Homo galacticus  /   http://kirjaboek.nl/proddetail.asp?prod=boek_3282  /o.a. voor...

  Zie NU.NL

  'Japanse Softbank wil wereldwijd betalingssysteem ontwikkelen' 

  Foto: EPA

  Gepubliceerd: 28 januari 2018 11:55Laatste update: 28 januari 2018 14:27

  • De Japanse technologiegigant SoftBank bestudeert de mogelijkheid om een wereldwijd digitaal betalingssysteem te ontwikkelen. Met het plan wil SoftBank meer grip krijgen op het financiële systeem

  Softbank zou het daarmee opnemen tegen PayPal, Apple Pay en China's Alipay, schrijft The Sunday Times.

  Het verdringen van het mondiale financiële systeem wordt gezien als een van de volgende doelstellingen van Apple, Amazon en Alibaba.

  Een van de doelstellingen van het nieuwe plan van Softbank is het ontwikkelen van een nieuwe infrastructuur voor digitale betalingen. Softbank wil daarbij een consortium leiden dat wordt gesteund door verschillende grote banken in de wereld.

  SoftBank zou voor de plannen zijn oog hebben op het Zwitserse technologiebedrijf Temenos. Het bedrijf levert aan 41 van vijftig financiële instellingen ter wereld.

  Platform

  Het systeem dient als een nieuw bankplatform dat door meerdere financiële instellingen kan worden ingezet. Hierdoor kunnen kosten worden verlaagd en wordt lanceren van nieuwe producten en diensten makkelijker.

  Ook kan het platform dienen als een op de mobiele telefoon gebaseerd betalingsnetwerk. Ingewijden noemen het ook wel de "smartphone als bank".

  De investeringsgigant, geleid door miljardair Masayoshi Son, wordt gezien als 's werelds meest agressieve investeerder in nieuwe technologieën.

  Met 100 miljard dollar uit het Vision Fund investeert het bedrijf in techstartups in Silicon Valley. Het kocht bijvoorbeeld de Britse chipontwerper Arm Holdings voor 24 miljard pond in 2016. Ook sloot Softbank in november een miljardendeal met Uber.

  Door: NU.nl

  Gewijzigd op 2018-05-29 12:29:56
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 02 februari 2016 @ 00:37
  #3
  reactie op (#2) zuinigebelle

  Goedemorgen, EN WEER... VERGETEN ZE MAAR EVEN, DIE HONDERDUIZENDEN, MILJOENEN wellicht IN EUROPA, die GEEN GELD GENOEG HEBBEN op de bank om electronisch te kunnen betalen!!!  De Europese Centrale Bank (ECB) werkt aan een nieuw mobiel betalingssysteem, waarbij het IBAN-nummer wordt gekoppeld aan een telefoonnummer of e-mailadres. Dat moet het betalingsverkeer versimpelen, zei ECB-directielid Yves Mersch in een interview met de zakelijke nieuwszender RTLZZie ook de POLL HIEROVER op club Maatschappelijke Belangen Info, als u daar nog niet heeft gestemd, DANK!!  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article/detail/4236407/2016/02/01/Ingewikkelde-IBAN-snel-verleden-tijd-we-gaan-betalen-met-mobieltje.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/5585/Home/2099/Economie/actua/index.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPE Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 10 september 2015 @ 21:32
  #2

  Vingerafdrukken zijn heel makkelijk te kopieeren, absuluut niet veilig, iris scan trouwens ook, niet aan beginnen zou ik zeggen.


  Belle

 • zaterdag 22 augustus 2015 @ 08:02
  #1

  Goedemorgen, bent u hier ook blij mee of niet? Nieuwe betaalwijze: bedrijven moeten terughoudend omgaan met het gebruik van biometrische gegevens, zoals vingerafdrukken of een selfie. Dat meldde het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) vrijdag desgevraagd.

  Eerder deze week werd bekend dat een beperkt aantal klanten van MasterCard kan betalen met een selfie. Naast die proef werkt de app van ING met vingerafdrukken....

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4126273/2015/08/21/CBP-wees-zorgvuldig-met-biometrische-informatie.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/5585/Home/8166/Privacy/actua/index.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/ -

  Gewijzigd op 2016-02-02 00:27:54
  handtekeningafbeelding