Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

1013 keer bekeken

NOG MEER NAAMSVERANDERINGEN na 'Zwarte Piet'?

 • vrijdag 07 februari 2020 @ 01:03
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, MOORKOP wordt nu ROOMKOP - de BAKKER SLUIT ZELFS DE DEUR NA 'DREIGEMENTEN'? - of ook CHOKOLADEBOL (HEMA). Na ook de 'negerzoenen' die nu Buyszoenen heten, ook die naam was al veranderd. Er zullen ongetwijfeld nog enkele van deze naamsveranderingen komen in de maatschappij?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS •BINNENLAND •ECONOMIE • VANDAAG, 13:38 • AANGEPAST VANDAAG, 16:57

  HEMA stopt met moorkop, bakker sluit winkel vanwege 'onveilige situatie'

  ANP

  Na honderden online scheldberichten en ongewenst bezoek heeft een bakker in Monster zijn zaak vandaag eerder moeten sluiten. Aanleiding is dat hij is gestopt met het gebruiken van de naam 'moorkop'. Vandaag werd ook bekend dat winkelketen HEMA een andere naam heeft gekozen voor het chocoladegebak.

  De bakker in Monster noemt ze sinds gisteren roomkoppen. Hij vindt de oude naam niet meer kunnen. Enkele honderden mensen trokken vandaag en gisteren op sociale media van leer tegen het besluit van de bakker.

  De eigenaresse vertelt waarom ze de bakkerij gesloten heeft:

  1:20 Volume 0%

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  'Ik verkoop 'roomkoppen' en geen 'moorkoppen''

  Vanmiddag kwam er iemand langs in zijn bakkerij en "die wilde koste wat kost moorkoppen", vertelt de bakker Jurgen Verwoerd. "En dat gebeurde niet op een normale toon. Ik was er zelf niet bij, maar vanwege alle reacties op internet heb ik op afstand besloten om de zaak dicht te doen en voor de zekerheid de politie in te schakelen."

  "Helaas moeten wij sluiten vandaag vanwege onveilige situaties in de winkel zelf", schrijft de bakker in een bericht op Facebook. "En de veiligheid van mijn medewerkers gaat voor alles. We vinden het jammer dat we dit besluit moeten nemen en dat mensen niet openstaan voor een normale discussie!"

  Het woord moorkop vinden wij niet meer van deze tijd.

  HEMA-woordvoerder

  Eerder vandaag werd bekend dat ook winkelketen HEMA de naam moorkop niet meer gebruikt. Vanaf 30 maart heet het gebakje chocoladebol. Dat besluit was volgens de HEMA al een tijd geleden genomen. Er waren overigens geen klachten over de vorige naam binnengekomen bij het bedrijf.

  "Het woord moorkop vinden wij niet meer van deze tijd", zegt een woordvoerder van het bedrijf tegen Omroep West. "Daarom hebben we recentelijk besloten om dit te veranderen naar chocoladebol. Het product blijft hetzelfde."

  De moorkop is vernoemd naar de Moren, de vroegere islamitische bevolking van Noord-Afrika. In de moderne tijd werd de term Moor ook gebruikt als synoniem voor 'neger'.

  Eigen keuze

  Voor de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemersvereniging (NBOV) is de discussie rond de naam van de moorkop nieuw. "Wij hebben geen signalen van andere bakkers ontvangen dat zij klachten over de naam moorkop krijgen. Natuurlijk kan het dat een individuele bakker deze vraag van zijn klanten krijgt. Dan is het zijn eigen keuze om de naam wel of niet te veranderen."

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

   

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 04 september 2015 @ 07:05
  #1

  Goedemorgen, en nu de Gouden Koets aan de beurt? Overigens gaat deze een 3 jaar in de revisie. Na Zwarte Piet ligt er opnieuw een vermeend racistisch symbool van de Nederlandse cultuur onder vuur. De Gouden Koets is weer in opspraak om een vermeende racistische afbeelding. Zaterdag wordt op het Amsterdamse Museumplein tegen de Gouden Koets geprotesteerd.

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4135018/2015/09/03/Na-Zwarte-Piet-racistische-Gouden-Koets-in-opspraak.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/2047/Nederlands-Koningshuis/actua/index.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - 

  Gewijzigd op 2020-02-07 00:55:58
  handtekeningafbeelding