Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

1315 keer bekeken

ALGEMEEN NIEUWS ANTILLEN, POLITIEK, WEER, MAATSCHAPPIJ

 • zaterdag 25 maart 2023 @ 00:56
  #5

  Goedemorgen, INWONERS VAN DE CARAIBISCHE EILANDEN TOT HET KONINKRIJK BEHORENDE KRIJGEN DAAR AL BSN-NUMMER voor vertrek bij besluit van hen om hier b.v. te studeren of anderszins langer te verblijven, te wonen. Dat was voor deze tijd niet het geval en daarom konden zij pas na aankomst hier de nodige burgerzaken regelen. Nu al vóór vertrek naar hier en daarmede een juridische dwaling rechtgezet,

  Zie over deze onderwerpen als hier op clubs http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ en http://justittieledwalingen.clubs.nl/ 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 05-04-23 17.00 uur: 

    ANP

  NOS Nieuws•Vandaag, 17:40

  Caribische studenten krijgen al voor vertrek naar Nederland burgerservicenummer

  Nog voordat aspirant-studenten uit het Caribisch deel van het Koninkrijk naar Nederland komen, kunnen ze een burgerservicenummer (BSN) krijgen. Dat is vanmiddag besloten door de ministerraad. Voorheen kregen ze pas een BSN als ze in Nederland waren geland en zich inschreven bij een gemeente. Daardoor konden ze bijvoorbeeld pas na aankomst een bankrekening openen en moeilijker aan een kamer komen.

  Dit besluit helpt de Caribische studenten met het vooraf regelen van allerlei praktische zaken, licht staatssecretaris Van Huffelen voor Koninkrijksrelaties en Digitale Zaken de wijziging toe. "Voor veel studenten is de stap naar Nederland al best groot: je gaat het huis uit, je moet je eigen huisvesting regelen, je krijgt nieuwe vrienden, er is een heel nieuw klimaat. Dat maakt het soms best lastig om een goeie start te maken met de studie."

  Als deze studenten studiefinanciering aanvragen bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), krijgen ze in de toekomst ook meteen een BSN, waarmee ze een DigiD kunnen aanvragen en hun zaken alvast voor vertrek naar Nederland kunnen regelen. De wijziging gaat pas volgend jaar in voor alle aspirant-studenten die naar de universiteit, het hbo of het mbo willen. Indien nodig wil de overheid studenten tot die tijd individueel helpen bij problemen.

  Studievertraging of stopzetting studie

  Onlangs herhaalde Nationale ombudsman Reinier van Zutphen dat jongeren uit het Caribisch deel van het Koninkrijk tegen allerlei hindernissen aan lopen als ze in Nederland gaan studeren, wat tot studievertraging of het voortijdig beëindigen van de studie kan leiden. In een rapportage van de ombudsman hierover, staat dat deze studenten het zwaarder hebben dan medestudenten die in Nederland zijn geboren, wat zij als een oneerlijke achterstand ervaren.

  Van Huffelen erkent dat deze problemen al langer bestaan. "De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en ik hebben nu gezegd: 'We vinden het echt belangrijk dat we ervoor gaan zorgen dat studenten uit het Caribisch gebied succesvol kunnen zijn in hun studie.' Dat is voor sommigen echt nog lastig en daar spelen soms dit soort praktische hobbels echt een rol bij."

  Andere "praktische hobbels" waar Van Huffelen aan zegt te werken, zijn de aanwezigheid van notarissen in de Bovenwindse gebieden en verbeteringen aan de bancaire voorzieningen in de regio.

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2023-04-05 16:14:34
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 30 juli 2020 @ 01:43
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, de VREES VOOR NIEUWE TROPISCHE STORM VIEL MEE, geen grote stormschade, wat wateroverlast.... De echte storm trok zuidelijk van de Bovenwindse Eilanden voorbij. Bovenwindse Eilanden zetten zich schrap voor tropische storm

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron

  Sommige straten stonden blank, maar verder viel de schade op Sint-Maarten mee TIM VAN DIJK

  NOS NIEUWS • BUITENLAND • VANDAAG, 00:56

  Nat, maar grote problemen op Bovenwindse Eilanden blijven uit

  De drie Bovenwindse eilanden, Sint-Maarten, Saba en Sint-Eustatius halen opgelucht adem. De tropische depressie die zich begin deze week aankondigde is geen storm geworden en trok ook nog eens ruim zuidelijk voorbij de drie eilanden.

  Daardoor was er uiteindelijk alleen maar sprake van veel regen en stonden hier en daar wat straten onder water. Toch hadden alle overheidsdiensten op alle eilanden woensdagochtend hun deuren uit voorzorg gesloten en was aan winkeliers het advies gegeven om hetzelfde te doen.

  De premier van Sint-Maarten had vooraf bijstand gevraagd van Defensie. Militairen stonden standby om de politie eventueel te assisteren. Maar dat bleek uiteindelijk niet nodig te zijn.

  Isaias

  De angst zit er volgens mensen op straat toch in nadat orkaan Irma in 2017 over het eiland was geraasd en voor miljoenen euro's schade toebracht aan gebouwen en infrastructuur. Sint-Maarten wordt wordt momenteel nog steeds opgebouwd met Nederlands geld.

  De tropische depressie kan in de loop van vandaag nog wel tot storm groeien en overlast gaan geven op de Dominicaanse Republiek en later deze week op Cuba. Dan zal het systeem de naam Isaias krijgen, de negende storm dit orkaanseizoen.

  Het zuidelijke puntje van Florida in de Verenigde Staten zou, zo is de verwachting, zal daarna aan de beurt zijn. Maar volgens het National Hurricane Centre is het nog te vroeg om te zeggen hoe de koers exact gaat lopen.

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 11 september 2019 @ 07:23
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, HONDERDEN OUDEREN IN DE (NL) ANTILLEN IN GROTE ARMOEDE. SCHANDVLEK VOOR... NEDERLAND en zijn zogenaamde 'welvaartsstaat'?! Want:

  "De kosten van eerste levensbehoeften zijn in Caribisch Nederland vaak bijna twee keer zo hoog als in Europees Nederland, terwijl een AOV-uitkering 450 euro lager is voor alleenstaande ouderen. Woonlasten zijn hoog en boodschappen duur. Verse groente en fruit zijn voor veel ouderen niet te betalen."

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Honderden ouderen in Caribisch Nederland hebben nauwelijks te eten.

  Koningin Maxima tijdens een bezoek aan ouderen op Bonaire in 2013 ANP

  VANDAAG, 06:42

  BINNENLAND

  GESCHREVEN DOOR

  Dick Drayer Correspondent Curaçao

  Honderden ouderen op de Caribische eilanden moeten geregeld met een lege maag naar bed. Thuis hebben ze geen eten en op de dagopvang, waar wel eten is, is vaak geen plaats. De Nationale Ombudsman, Reinier van Zutphen, luidt de noodklok met de publicatie gisteren in Kralendijk (Bonaire) van zijn rapport Oog voor ouderen in Caribisch Nederland.

  Ouderen in Caribisch Nederland leiden niet zelden een mensonwaardig bestaan, schrijft Van Zutphen. "Zij hebben een AOV-uitkering (een variant van de Nederlandse AOW-uitkering) maar kunnen niet of nauwelijks rondkomen en leven vaak in bittere armoede."

  Hoge woonlasten

  De kosten van eerste levensbehoeften zijn in Caribisch Nederland vaak bijna twee keer zo hoog als in Europees Nederland, terwijl een AOV-uitkering 450 euro lager is voor alleenstaande ouderen. Woonlasten zijn hoog en boodschappen duur. Verse groente en fruit zijn voor veel ouderen niet te betalen.

  Nina den Heyer is blij met het rapport van de Ombudsman. Zij is gedeputeerde voor Samenleving en Zorg in het lokale eilandsbestuur van Bonaire. "Groot probleem voor ouderen is dat zij niet kunnen bijklussen om hun inkomen op te trekken. Lora man noemen we dat hier, ritselen en regelen. Bijna iedereen heeft een extra baan naast het werk of regelt andere zaakjes, omdat-ie niet genoeg verdient om rond te komen. Ouderen kunnen dat niet meer."

  Daarbovenop komt nog dat de voorzieningen op het eiland ontoereikend zijn. "Het openbaar vervoer is slecht, ouderen komen de deur niet uit. Meestal wonen zij bij een van hun kinderen of kinderen wonen bij hen. Toch zijn ze eenzaam, want iedereen is bezig geld te verdienen, weg van huis."

  We moeten met ons hart aan de slag.

  Reinier van Zutphen, Nationale Ombudsman

  Het armoedeprobleem onder ouderen is op te lossen, maar dan moet Nederland de problematiek wel serieus aanpakken, vindt gedeputeerde Den Heyer. "De groep is 2500 zielen groot, hoe moeilijk kan het zijn om de AOV op te trekken naar een aanvaardbaar en al uitgerekend niveau. Bedrijven zouden een verplichte pensioenvoorziening voor hun personeel moeten aanbieden", zegt ze.

  Caribische tafel

  Den Heyer is het eens met de aanbevelingen van de Ombudsman. Die wil dat Nederland vandaag al begint: "We moeten met ons hart aan de slag", zegt Van Zutphen. "Het zuur is dat iedereen dacht dat het na 10-10-'10 beter zou worden op de eilanden." Op die datum werden de Nederlandse Antillen ontmanteld en vielen Bonaire, Saba en Sint-Eustatius onder direct Haags gezag. "Maar het is juist slechter geworden, de armen hebben er niets aan gehad."

  De ombudsman wil dat Nederland een zogenaamde 'Caribische tafel' creëert. "Daarbij moeten alle departementen in Den Haag met een taak binnen Caribisch Nederland aansluiten, onder leiding van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties."

  "Overheidsinstanties gaan nu te veel uit van hun eigen taken, bevoegdheden en budgetten", zegt Van Zutphen. "Ze beseffen onvoldoende dat hun beleid samenkomt bij kwetsbare ouderen in Caribisch Nederland."

  "Prima plan", zegt Den Heyer. "Maar ik wil dan ook zelf aan die tafel zitten, meepraten en meebeslissen. "Den Haag moet niet bij de ouderen blijven steken, maar ook de armoede onder kinderen onder ogen zien. Die groeien in armoede op. Ik kan je voorspellen hoe kinderen die in armoede opgroeien later gaan presenteren in de maatschappij. Terwijl ze wel de talenten hebben!"

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 08 oktober 2015 @ 01:11
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, PVV en SP zijn elkaar in de haren gevlogen over de toekomst van de Nederlandse Antillen. De PVV wil van de overzeese eilanden in het Koninkrijk af en verweet de Tweede Kamer niet te luisteren naar de burgers en met geen enkel voorstel te komen. ,,Kletskoek. In welke kelder heeft u gezeten de afgelopen jaren?'' sneerde SP'er Ronald van Raak.

  De meeste Nederlanders willen af van de voormalige Nederlandse Antillen Curaçao, Aruba en Sint-Maarten. Dat concludeert de PVV uit een onderzoek van Maurice de Hond onder ruim 2000 personen.

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4158293/2015/10/07/PVV-botst-met-SP-over-Antillen.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/4157957/2015/10/07/Meerderheid-Nederlanders-wil-af-van-Antillen.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - 

  Gewijzigd op 2018-07-02 06:36:47
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 19 september 2015 @ 07:35
  #1

  Goedemorgen, ambtenaren van Justitie en BIZA op dienstreis naar de Antillen: Het was noodzakelijk en sober. Dat schrijft minister Ronald Plasterk (Koninkrijksrelaties) op vragen uit de Tweede Kamer over een dienstreis van 28 in de Antillen gespecialiseerde ambtenaren naar Curaçao. De omstreden dienstreis kostte per deelnemer 1.034 euro, waarmee het totaal op 56.000 euro komt.

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4145208/2015/09/18/Ambtenarentrip-naar-Curacao-was-sober-en-noodzakelijk.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - 

  Gewijzigd op 2018-07-02 06:37:20
  handtekeningafbeelding