Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

2453 keer bekeken

WINTER- en ZOMERTIJD

 • woensdag 03 februari 2021 @ 06:52
  #15
  reactie op (#14) herman_dad

  Goedemorgen, VOOLOPIG BLIJFT 'DE ZOMERIJD' NOG ZOALS HET IS. Voor allen die een verandering wlllen, jammer maar helaas de EU, Eur.Parlement/Commissie kan maar niet besluiten, natuurlijk is het van o.a. reis- en handelsbelang dat het dan in heel Europa wordt veranderd of afgeschaft maar het staat voorlopig nog niet op de agenda.... 

  - De uiteindelijke beslissing is aan de lidstaten in de Europese Raad. Ollongren schijft dat de huidige voorzitter van de EU, Portugal, niet van plan is het voorstel van de commissie op de agenda te zetten. Ook de vorige voorzitter, Duitsland, liet het onderwerp ongemoeid. -

  Zie de nieuwsclubs http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ of: http://europese-unie.clubs.nl/  o.a.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •POLITIEK • GISTEREN, 21:26 • AANGEPAST GISTEREN, 21:50

  Voorlopig verandert er helemaal niets aan de zomer- en wintertijd

  NOS

  Er verandert voorlopig niets aan het twee keer per jaar verzetten van de klok. Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken schrijft aan de Tweede Kamer dat het voorstel van de Europese Commissie om de zomertijd af te schaffen de ijskast in gaat.

  De Europese Commissie deed in 2018 een voorstel om de klok niet meer te verzetten. Ook het Europees Parlement sprak zich uit voor het aanhouden van of alleen de wintertijd of alleen de zomertijd. Uit peilingen bleek dat ook veel Europese burgers ervanaf willen.

  Het verzetten van de klok zou slecht zijn voor het bioritme van mensen. De uiteindelijke beslissing is aan de lidstaten in de Europese Raad.

  Ollongren schijft dat de huidige voorzitter van de EU, Portugal, niet van plan is het voorstel van de commissie op de agenda te zetten. Ook de vorige voorzitter, Duitsland, liet het onderwerp ongemoeid.

  Geen zicht op duur discussie

  Op verzoek van het Europees Parlement heeft de Europese Raad laten weten nu "geen zicht te hebben op de duur en de uitkomst van de discussie". Verschillende landen willen eerst meer weten over de effecten van zo'n maatregel.

  Nederland kent sinds 1977 zomertijd en in 1996 volgde de Europese Unie. De reden om ertoe besluiten was energiebesparing. Omdat het in de zomer zo vroeg licht wordt, gaat er veel daglicht verloren. Door de klok een uur vooruit te zetten, is het 's avonds een uur langer licht.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 28 maart 2020 @ 12:37
  #14
  reactie op (#13) Margriet2002

  Goede middag. VANNACHT GAAT DE ZOMERTIJD WEER IN! 

  Klok één uur voorruit en dus een uurtje korter slapen... 

  Zomertijd gaat in: 'Avondmensen kunnen hier wekenlang last van hebben' NU.nl

   

   

   

  handtekeningafbeelding
 • maandag 21 oktober 2019 @ 14:56
  #13
  reactie op (#11) herman_dad

  Zeker ja dat lijkt mij ook een goed idee 1 zomer- of  1 wintertijd hoe noem je het dan? Ik ben ook daar wel voor.

 • maandag 21 oktober 2019 @ 07:45
  #12
  reactie op (#11) herman_dad

  vind ik een goed idee 

  Achter elke traan van verdriet, schuilt de glimlach van herinneringen handtekeningafbeelding
 • zondag 20 oktober 2019 @ 00:55
  #11
  reactie op (#10) catootje

  Goedemorgen, MAAK VAN ZOMER-WINTERTIJD ÉÉN TIJD, nog één keer HALF UURTJE VERANDEREN, dan is dat in veler voordeel? Een goed idee van de meteorologen WEERONLINE.NL? Maar dan moet geheel Europa - Europees Parlement wil af van het verzetten van de klok - daar in meegaan. HOE VINDT U DIT IDEE, laat eens horen in het forum hier? 

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 09:56

  Meteorologen: stop met zomertijd en verzet de klok een half uur.

  Als het idee van Weeronline zou doorgaan, wordt het 's winters later donker ANP

  Weeronline komt met een nieuwe suggestie in de langlopende discussie over de zomer- en wintertijd. In plaats van te kiezen voor een van de twee tijden, pleit het weerbureau ervoor om de klok een half uur te verzetten.

  Die tussenoplossing biedt volgens de meteorologen in zowel de zomer als winter grote voordelen. Zo wordt het 's winters later donker en daalt de temperatuur iets later, waardoor er in de avondspits minder kans is op gladheid en dus ongelukken.

  Door het half uur speling valt 's zomers het heetste moment van de dag eerder en ook wordt het niet te vroeg licht. Dat sluit volgens de meteorologen beter aan bij ons bioritme.

  Volgens Weeronline is de oplossing vooral zinvol voor landen om ons heen. Voor Oost-Europa loont het meer om de zomertijd als standaardtijd aan te houden.

  Ook nadelen

  Altijd de zomertijd is geen goed idee, vindt het weerbureau, omdat het dan in december pas om 09.45 uur licht is. Een permanente wintertijd heeft weer als nadeel dat het 's zomers al heel vroeg licht is, op het moment dat iedereen nog op een oor ligt.

  Maar de tussenoplossing heeft ook nadelen. Zo zal niet iedereen het als positief zien dat het 's zomers vroeger donker wordt. Bovendien wordt het op koele zomeravonden sneller te fris om buiten te zitten en zijn er dan eerder onweersbuien. Toch wegen die nadelen niet op tegen de voordelen, vindt Weeronline.

  Europese Unie

  Het debat over het al dan niet afschaffen van de wintertijd komt elk voor- en najaar langs. Sinds enkele jaren doet de Europese Commissie een poging om het halfjaarlijkse ritueel af te schaffen, maar het lijkt er nog niet op dat op korte termijn consensus wordt bereikt.

  In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 oktober gaat de klok een uur terug, naar de wintertijd. In het laatste weekend van maart mag de klok dan weer een uur vooruit, terug naar de zomertijd.

  Bekijk hier wat de gevolgen zijn van een permanente zomer- of wintertijd:

  Wat betekent altijd zomer- of wintertijd voor het tijdstip dat de zon opkomt en ondergaat?NOS / ROGIER LEIJEN

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 27 oktober 2018 @ 07:48
  #10

  ik vind het fijn dat de tijd weer terug gaat, en zo mag het wel  blijven van mij

  Marokko zet de tijd niet terug vannacht,

  Achter elke traan van verdriet, schuilt de glimlach van herinneringen handtekeningafbeelding
 • zaterdag 27 oktober 2018 @ 00:58
  #9
  reactie op (#8) herman_dad

  Goedemorgen, KOMENE NACHT WEER WINTERTIJD, DE KLOK ÉÉN UUR ACHTERUIT, van 3 naar 2 uur 's nachts, even een goed artikel voor u op alle nieuwsclubs...

  Zie en lees verder art. van NU.nl Twitter (bron)

  Zaterdag 27 oktober 2018 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  Wat kun je doen om snel aan de wintertijd te wennen?

  Wat kun je doen om snel aan de wintertijd te wennen?

  26 oktober 2018 17:13 Laatste update: 3 uur geleden

  In de nacht van zaterdag op zondag gaat de klok een uur terug. Lekker, een uur extra slaap, zullen veel mensen denken. Maar het verzetten van de klok brengt ook gezondheidsrisico's met zich mee. Hoe kom je zo snel mogelijk weer in je normale ritme en op wat voor manier zorg je ervoor dat kinderen snel wennen aan de nieuwe tijd?

  "Het uur slaap dat we er nu bij krijgen, is niet zo'n probleem. Ik denk dat het uur slaap dat we in het voorjaar missen een groter probleem is", stelt Bert van der Horst, hoogleraar chronobiologie en gezondheid van het Erasmus MC. Maar toch leidt ook het terugzetten van de klok tot ontregeling van onze biologische klok.

  "Die biologische klok regelt onze slaap-waakcyclus", legt Van der Horst uit. Winni Hofman, slaaptherapeut en docent aan de Universiteit van Amsterdam, noemt die biologische klok in ons brein de 'masterklok'. Volgens haar stuurt die 'masterklok' allerlei kleine klokjes in ons lichaam aan. "Door de tijd te veranderen, gaan al die kleinere klokjes ongelijk lopen. Want de ene klok heeft meer tijd nodig om te wennen dan de andere klok. Dat is niet fijn voor je lichaam."

  Hoe snel je lichaam gewend is aan de nieuwe tijd verschilt volgens Hofman per persoon. "De een heeft daar twee of drie dagen voor nodig, de ander een week." Hettestpanel.nl vroeg op NU.nl aan bijna tienduizend mensen of ze last hebben van de overgang van zomer- naar wintertijd. 27 procent zegt het heel vervelend te vinden en 19 procent vindt het vervelend. Van deze 46 procent die last heeft van het verzetten van de klok, zegt 68 procent door het verzetten van de klok uit zijn of haar ritme te raken.

  Moeten we kiezen voor zomer- of wintertijd?

  handtekeningafbeelding
 • maandag 03 september 2018 @ 00:41
  #8
  reactie op (#7) catootje

  Voorzitter Juncker van Europese raad wil 'per direct' stoppen met zomer/wintertijd lees ik. Maar dat zou inhouden al einde oktober niet meer terug naar 'wintertijd'. Deze tijd is echter de 'JUISTE TIJD', GMT tijd wereldwijd erkent. En dat moet eerst door EP en alle nationale parlementen worden geinitieerd en dus denk ik volgend jaar einde maart op zijn vroegst, dan GEEN ZOMERTIJD meer en klok uur vooruit? 

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 01 september 2018 @ 08:09
  #7

  van mij hoeft het niet

  laten we maar gewoon onze oude tijd terug krijgen en dat zo houden

  dus volgend jaar geen zomertijd meer

  Achter elke traan van verdriet, schuilt de glimlach van herinneringen handtekeningafbeelding
 • donderdag 30 augustus 2018 @ 00:17
  #6
  reactie op (#5) Gotspe

  Goedemorgen, MEERDERHEID INWONERS EU zouden afschaffing ZOMER- WINTERTIJDEN willen. Een door de EC gehouden enquette reageerden toch zo'n 5 miljoem mensen op. ZOU U DIT OOK WILLEN? Mogen we dan uw mening eens horen in dit forum?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Enquête: veel Europeanen willen af van klok verzetten in de zomer

  VANDAAG, 16:03

  AANGEPAST OM 18:25

  BUITENLAND

  ANP

  GESCHREVEN DOOR

  Thomas Spekschoor correspondent Europa

  Een ruime meerderheid van de Europeanen die de zomertijd-enquête van de Europese Commissie hebben ingevuld, wil af van het verzetten van de klok. De uitslagen van de enquête zijn gelekt naar de Duitse pers.

  Meer dan 80% van de deelnemers wil het hele jaar door dezelfde tijd. Dat zou volgens de meeste deelnemers aan de enquête de huidige zomertijd moeten zijn.

  Geen referendum

  De enquête kwam er op initiatief van het Europees Parlement. Dat stemde begin dit jaar nog tegen afschaffing van de zomer- en wintertijd, maar wilde wel een grondig onderzoek. De Europese Commissie voert dat onderzoek nu uit.

  De vragenlijst werd door bijna 5 miljoen mensen ingevuld. Daarmee is het de meest ingevulde enquête die de Commissie ooit hield.

  De resultaten betekenen niet per se dat er een einde komt aan het halfjaarlijkse verzetten van de klok. De Commissie benadrukt keer op keer dat de enquête geen referendum is.

  Er komen nog meer onderzoeken, voordat er eventueel een voorstel komt van de Europese Commissie. Daarna moeten de landen en het Europees Parlement er ook nog mee instemmen.

  BEKIJK OOK

  Te veel Europeanen geven mening over zomertijd, site ligt plat

  EU vraagt: wilt u de zomertijd houden?

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding