Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

969 keer bekeken

GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG: O.A. 113 PREVENTIENUMMER

 • donderdag 19 augustus 2021 @ 08:59
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, ZELFMOORD ONDER OIUDEREN (MANNEN MET NAME) is nog steeds een groot maatschappelijk probleem, mede ook door de steeds slechter wordende financiele en maatschappelijke omstandigheden in onze 'levenswijze en consumptie, MATERIELE -  monetaire! - wereldorde'.  

  Wij, Homo sapiens weten nog (niet) beter, wellicht wel iets na het lezen van bv het boek Van Homo galacticus naar homo sapiens, samen op weg... (Zie clubhome) en daaruit: POLITIEK, GELOOF, MONETAIR, de 3 grootste kwaden op Aarde en 'elke keer als jullie opnieuw worden geboren zitten alle voorgaande levens weer in je', m.a.w. 'zelfmoord heeft in feite geen zin' want je komt gewoon weer terug en alles begint wéér gewoon opnieuw, baby, tiener, jong volwassen, ouder, bejaard... bij een beetje geluk dan. Meer daarover in het genoemde boek!!! 

   Zie het uitgebreide artikele hieronder.... 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)  

  UPDATE 13.00 UUR: 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •ECONOMIE • GISTEREN, 09:49

  Risico op zelfdoding door de jaren heen grootst onder oudere mannen

  Een hulpverlener van 113 ANP

  Als het om zelfmoord gaat, gaat veel aandacht uit naar jongeren, maar ouderen en met name oudere mannen lopen veel meer risico. Ze zoeken minder vaak hulp en slagen vaker als ze een zelfmoordpoging doen door de methodes die ze kiezen, zegt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

  In een onderzoek zette het CBS cijfers over zelfdoding van 1950 tot 2020 op een rij. In economisch slechte tijden, zoals in de jaren 80 van de vorige eeuw en de jaren 10 van deze eeuw, is een duidelijke toename te zien in het aantal zelfdodingen. Financiële problemen en werk zijn daarmee een belangrijke risicofactor als het gaat om zelfmoord.

  Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand? Praten over zelfmoord helpt en kan anoniem via de chat op www.113.nl of telefonisch op 113 of 0800-0113.

  Het CBS splitste de gegevens ook uit naar verschillende bevolkingsgroepen, zoals leeftijd, geslacht en woonplaats. Mannen plegen ongeveer twee keer zo vaak zelfmoord als vrouwen. Die verhouding is door de jaren heen min of meer gelijk gebleven.

  Zelfdodingen naar geslacht

  Zie STATISTIEK in oorspronkelijke artikel

  Volgens onderzoeker Tanja Traag van het CBS zijn er meerdere oorzaken voor de veel hogere cijfers onder mannen, zei ze in het NOS Radio 1 Journaal: "Suïcide heeft vaak te maken met onderliggende psychische problemen zoals depressie of bipolariteit, maar daarbovenop komen zaken die mensen meemaken in het leven, zoals een echtscheiding."

  Bij een echtscheiding komen mannen vaker in een sociaal isolement terecht, zegt Traag: "Mannen kunnen veel contacten verliezen, met hun kinderen, met hun schoonfamilie. En die onderlinge sociale netwerken zijn een belangrijke factor bij het reduceren van het risico op zelfdoding." Scheiding is wel veel minder vaak een reden geworden voor zelfdoding. Begin jaren zeventig pleegden 80 op de 100.000 gescheiden mannen per jaar zelfmoord, inmiddels zijn dat er 34 per 100.000.

  Mannen zoeken minder snel hulp

  Ook het feit dat mannen minder vaak hulp zoeken, draagt bij aan de hogere cijfers, zegt psychiater Remco de Winter. "Oudere mannen zijn minder gewend goed te praten over hun gevoel. En omdat ze er minder over praten, komen ze ook minder goed in beeld bij hulpverleners."

  Een derde reden is dat mannen methodes gebruiken die ook daadwerkelijk leiden tot de dood. Vrouwen gebruiken vaker 'zachtere' methodes. Traag: "Mannen zijn risicovoller en slagen daarom vaker, terwijl bij vrouwen het aantal suïcidepogingen weer hoger ligt."

  Zelfdoding naar leeftijd

  Zie STATISTIEK in oorspronkelijke artikel

  Onder mannen is het risico ook groter naarmate de leeftijd toeneemt. In 2020 pleegden bijna 24 op de 100.000 80-plussers zelfmoord. Opvallend is dat bij alle volwassen leeftijdsgroepen bij mannen het aantal zelfmoorden lager ligt dan in de jaren 80, maar niet bij 40- tot 59-jarigen. "Dat is wel een groep die vaak buiten de aandacht blijft", zegt Traag.

  Uitgesplitst naar regio komt zelfdoding vaker voor in plattelandsgebieden dan in steden. Een sluitende verklaring daarvoor is er niet, maar volgens internationaal onderzoek zijn er op het platteland meer risicofactoren aanwezig, schrijft het CBS: "Hogere werkloosheid, sociale isolatie, meer middelenmisbruik en tegelijkertijd een groter stigma op geestelijke problemen waardoor de stap naar de op geestelijke gezondheidszorg en suïcidepreventie in rurale gebieden groter is."

  Zelfdoding naar regio

  Zie STATISTIEK in oorspronkelijke artikel

  De coronacrisis heeft tot nu toe geen duidelijke invloed gehad op de zelfmoordcijfers. Psychiater Remco de Winter: "In eerste instantie dachten we dat de lockdown grote gevolgen zou hebben voor de economie, zoals werkloosheid en ondernemers die failliet zouden gaan. Dat is gelukkig uitgebleven."

  Dat heeft er met name ook mee te maken dat de overheid grote economische steunpakketten heeft opgetuigd. Mochten die wegvallen en er alsnog een grote economische crisis ontstaan, dan nemen mogelijk ook de zelfmoordcijfers toe. "Dat is dus ook een pleidooi dat die overheidssteun moet blijven", aldus De Winter.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-08-19 13:10:11
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 18 oktober 2019 @ 00:30
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, het 113 ZELFMOORD PREVENTIENUMMER MOET ANDERS. Het is 0900-0113 en degenen die 113 belden kregen 'niet bestaand'. Nu is het nummer 113 door de KPN wel automatisch gekoppeld, doch nadat 2 mensen die het niet konden bereiken wél zelfmoord hadden gepleegd. Nu wordt ook de politiek en de betrokken minister 'wakker'.

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)   

  NOS NIEUWS • POLITIEK •ECONOMIE •TECH • VANDAAG, 16:04 • AANGEPAST VANDAAG, 16:19

  113 aanpassen 'kost tijd', KPN schakelt zolang al door.

  NOS JEUGDJOURNAAL

  KPN heeft recent een aanpassing gedaan waardoor mensen die 113 bellen direct worden doorgeschakeld naar 0900 0113. Dat bevestigt een woordvoerder van de provider aan de NOS. Dit geldt voor "een groot deel" van de klanten, klanten voor wie dit niet geldt krijgen een algemeen bericht te horen dat het nummer niet werkt.

  Vanochtend meldde de Volkskrant dat twee personen de afgelopen tijd zelfmoord hebben gepleegd nadat ze vergeefs 113 hadden gebeld om contact te krijgen met de Zelfmoordpreventielijn. Het kabinet wil dat veranderen, maar dat kost tijd.

  Vodafone onderzoekt hoe het gehoor kan geven aan het verzoek van de overheid. "Of we een bandje gaan laten horen of direct gaan doorschakelen weet ik nog niet", zegt een woordvoerder.

  T-Mobile wil instellen dat mensen die 113 bellen een bericht te horen krijgen wat het goede nummer is. "We zijn dit aan het doorvoeren en hopen dit zo snel mogelijk up and running te hebben."

  Europese afspraken

  Het nummer 113 beschikbaar maken kan niet zomaar. Europees breed geldt 112 als het noodnummer. 113 wordt in een aantal Europese landen gebruikt door hulpdiensten.

  "Er moeten dus eerst afspraken op Europees niveau worden gemaakt over gebruik van het nummer", zegt een woordvoerder van het ministerie van Economische Zaken. "Wij vinden ook dat het nummer beschikbaar moet komen, maar dat duurt dus even."

  Volgens Economische Zaken moet er overeenstemming worden bereikt over gebruik ervan en is er een bezwaarperiode. Al met al duurt het nog even voordat het nummer net zo werkt als 112. Wanneer dit allemaal is afgerond, kon de woordvoerder niet zeggen.

  Verwarring 114

  Wat daarnaast meespeelt is het feit dat 113 zeer dicht bij 112 zit. Als iemand per abuis het verkeerde nummer intoetst, is dat een probleem. Dit probleem vond een aantal jaar geleden plaats met de meldlijn voor dierenmishandeling. 114 leek te veel op 112, waarna het nummer is aangepast naar 144.

  Heb jij hulp nodig?

  Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900 0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl.

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2019-10-18 00:31:32
  handtekeningafbeelding
 • maandag 25 januari 2016 @ 06:43
  #1

  Goedemorgen, meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich depressief of heeft daar weleens last van gehad. Dat komt overeen met 8 procent van de bevolking van twaalf jaar of ouder, maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag bekend.

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4231663/2016/01/25/Ruim-een-miljoen-Nederlanders-weleens-depri.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPE Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/ - - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek -

  Gewijzigd op 2019-10-18 00:24:57
  handtekeningafbeelding