Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

1328 keer bekeken

FALENDE OVERHEID, BLUNDERS VAN TOPAMBTENAREN

 • vrijdag 11 september 2020 @ 01:19
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, FALENDE OVERHEID IS SLORDIG IN BELEID EN UITVOERING, stelt een STUDIEGROEP. Goh.... daar hadden wij eigenlijk geen studiegroep voor nodig gehad, toch? 

  Zie en lees verder art. van RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • POLITIEK • GISTEREN, 15:29 • AANGEPAST GISTEREN, 15:41

  Studiegroep: overheid slordig in beleid en uitvoering

  Ministeries in Den Haag ANP

  Bij de overheid werken mensen langs elkaar heen, is er weinig regie en er is geen gelijkwaardigheid tussen de overheidslagen. Deze conclusies trekt de 'studiegroep Interbestuurlijke en Financiële Verhoudingen' in een advies aan het kabinet en aan gemeenten, provincies en waterschappen.

  Voor de analyse keek de studiegroep onder leiding van topambtenaar Ter Haar naar drie beleidsterreinen: woningbouw, geestelijke gezondheidszorg en energietransitie.

  "Doelen worden vaak niet gezamenlijk opgesteld, noodzakelijke 'spelers' worden niet betrokken en er is bijna altijd onduidelijkheid over de financiën", staat in het rapport. Volgens de studiegroep draagt de overheid al met al niet optimaal bij aan de oplossing van grote maatschappelijke problemen.

  De adviescommissie vindt het "bijzonder hoe slordig beleid en uitvoering zijn ingericht, terwijl de urgentie voor een aantal vraagstukken groot is".

  Niet wachten tot formatie

  De studiegroep doet diverse aanbevelingen om de situatie te verbeteren en pleit ervoor om met de start niet te wachten tot de volgende kabinetsformatie.

  Een van de adviezen is dat de gezamenlijke overheden veel gestructureerder te werk moeten gaan en beter moeten samenwerken. Daarbij pleit het rapport voor maatwerk en meer flexibiliteit. Zo zou in de ene regio kunnen worden afgesproken dat een taak bij gemeenten komt te liggen en in de andere bij de provincie.

  De studiegroep spreekt verder van een onbalans tussen Rijk en decentrale overheden. Een van de conclusies is dat vooral gemeenten financieel te veel afhankelijk zijn van het Rijk en dat dat verlammend werkt. De studiegroep wil daarom meer mogelijkheden voor decentrale overheden om belasting te heffen. Het gemeentelijk belastinggebied zou met 6 miljard euro moeten worden vergroot. Volgens de studiegroep verkleint dat de grote financiële afhankelijkheid van het Rijk.

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 22 augustus 2018 @ 00:19
  #3
  reactie op (#2) catootje

  Goedemorgen, SPEEDBOOTBLUNDER KNSRM, VERKEERDE boten gekocht door Ministerie, maar meerdere blunders van de overheid in dit artikel. Belastinggeld dat dus geheel verkeerd besteeds wordt, uiteindelijk...  

  Zie en lees verder art. van RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  21 augustus 2018 16:21

  'Foutje snel gemaakt' bij speedbootblunder overheid.

  'Foutje snel gemaakt' bij speedbootblunder overheid

  De speedboten voor de kustwacht bleken uiteindelijk ongeschikt voor het werk dat ze moesten doen. 

  © koos de visser @Koos_GO58

  Het kabinet heeft twee speedboten gekocht die niet geschikt zijn om snel mee op de Noordzee te varen. Terwijl ze daarvoor wel waren bestemd. Het is niet de eerste keer dat de overheid blundert. Zo werden eerder ongeschikte dienstwapens voor de politie besteld en werden zelfs ondeugdelijke legerhelmen gekocht. Hoe kan dat gebeuren?

  Vandaag onthulde de Volkskrant dat Rijkswaterstaat in 2015 zo'n 1 miljoen euro heeft uitgegeven aan twee nutteloze speedboten. De opdrachtgevers vergaten te zeggen dat ze én snel moesten kunnen varen, én tegelijkertijd over hoge golven kunnen varen.

  Verkeerde dienstwapens

  Het gebeurde eerder dat de overheid niet kreeg waar ze op gehoopt had. In 2011 stuurde toenmalig minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten een brief naar de Tweede Kamer waarin hij schreef dat de voor de politie bestelde nieuwe dienstwapens van fabrikant Sig Sauer onveilig waren.

  ZIE OOKRijkswaterstaat verspilde een miljoen euro aan nutteloze speedboten

  Uit testen bleek dat het wapen niet aan de veiligheidseisen voldeed en dat de koop, na een lange aanbestedingsprocedure, niet zou doorgaan. Dat zorgde voor nog een jaar vertraging in een al jarenlange aanbestedingsprocedure.

  Verkeerde helmen

  Nog groter was het probleem in 1958. Defensie had nieuwe helmen besteld voor de manschappen. Die bleken bij levering te licht en van zeer slechte kwaliteit. Het leidde tot een onderzoekscommissie en het aftreden van één van de eerste staatssecretarissen in de Nederlandse politieke geschiedenis, Ferdinand Kranenburg.

  Hoogleraar openbare aanbestedingen Jan Telgen (foto rechts) zegt dat de aanschaf van de verkeerde speedboten het gevolg is van de door de overheid gevolgde aanbestedingsprocedure. "Je hebt twee manieren om iets aan te besteden. De verschillen zitten hem in de specificatiefase: hoe je het wilt hebben. Je kunt technische eisen stellen waaraan het product moet voldoen, bijvoorbeeld welk materiaal, hoe dik dat materiaal moet zijn, hoe zwaar, welke schroef en bout gebruikt moeten worden, noem maar op. Of je kan functionele eisen stellen, wat moet een product precies kunnen."

  Brug over het water

  Volgens Telgen is er in het geval van de twee speedboten 'functioneel aanbesteed'. Dat is lastiger dan je denkt, zegt hij. "Ik laat het veel van mijn studenten doen. Dan moeten ze de functionele eisen opsommen die nodig zijn voor een brug over het water. Ze komen vaak een heel eind: zoveel verkeer moet over de brug kunnen, op deze wegen moet het aansluiten, het bouwwerk moet niet wiebelen, er moeten zware voertuigen over kunnen. Maar er worden ook de meest voor de hand liggende zaken vergeten. Zoals de hoogte van de brug, zodat er nog schepen onderdoor kunnen varen. Dan hangt de brug van mijn studenten aan het einde maar 10 centimeter boven het water", lacht Telgen.

  Dat ging dus ook fout bij de boten van Rijkswaterstaat. Telgen wil maar zeggen: "Ik ben zeker een fan van functioneel aanbesteden, maar het is bepaald niet makkelijk. Een foutje is snel gemaakt."

  RTL Nieuws

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 23 februari 2016 @ 17:35
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  goedenavond, wat heeft het dan voor nut als ze ontslagen worden 

  Achter elke traan van verdriet, schuilt de glimlach van herinneringen handtekeningafbeelding
 • dinsdag 23 februari 2016 @ 01:16
  #1

  Goedemorgen, al langer bekend, maar gaan ze daar ook wat aan doen! Topambtenaren die worden weggestuurd omdat ze slecht presteren, zitten niet lang zonder werk. Meestal krijgen ze een andere topfunctie binnen de overheid.

  Zie en lees verder art. AD bron

  http://www.ad.nl/ad/nl/38261/Nieuws/article/detail/4249710/2016/02/22/Snel-nieuwe-baan-falende-topambtenaar.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/

  handtekeningafbeelding