Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

1214 keer bekeken

BEDRIJVEN EN ONDERNEMERS OPLEIDINGEN WERKGELEGENHEID

 • zondag 28 augustus 2022 @ 00:24
  #3

  Goedemorgen, OPLEIDINGSINSTITUTEN MAKEN HANDIG GEBRUIK VAN NIEUWE WET TER ONDERSTEUNING het STAP-budgeten hebben daar financieel voordeel bij? Behalve degenen die de opleiding volgen die betalen meer? Maar ook het is een kennelijk HIAAT in de wet en ze maken daar handig gebruik van, van deze omissie en blunder van de politieke samenstellers van deze wetgeving en dat moet dus snel hersteld worden dan door de Kamer?   

  "Er zit een enorm gat in de regeling", zegt Renée van Schoonhoven, hoogleraar onderwijsrecht aan de Vrije Universiteit, tegen RTL Nieuws over de prijsstijgingen. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  ANP   NOS Nieuws•Gisteren, 12:24

  Opleiders profiteren van STAP-subsidie en verhogen kosten cursussen

  Cursusaanbieders profiteren flink van het STAP-budget, waarmee Nederlanders voor 1000 euro aan opleidingsbudget kunnen krijgen. Volgens onderzoek van RTL Nieuws proberen sommige opleiders met trucs zo veel mogelijk geld te claimen bij de overheid. Dat betekent dat de subsidiepot sneller leeg raakt en minder mensen een cursus kunnen volgen.

  Piet Fortuin, voorzitter van vakbond CNV, zag het al een beetje aankomen. "Goed bedoeld, slecht uitgewerkt", zo zegt hij erover in een reactie tegen het ANP. Opleiders verhogen onder meer de kosten voor hun cursussen, zo blijkt uit het onderzoek van RTL Nieuws.

  Geen kortingen

  Voor het onderzoek werden alle cursussen bekeken die meer dan honderd keer werden aangevraagd. De kosten zijn vergeleken met die van vorig jaar, voordat het STAP-budget er was. Veel opleiders blijken voor zoveel mogelijk opbrengst te gaan als de overheid de cursus betaalt. Zo werden prijzen verhoogd, zijn er geen kortingen meer en worden alle optionele extra's sowieso aangevinkt.

  "Opleidingsinstanties weten dan dat het gegarandeerd geld is waar de leerling dus niet op hoeft te beknibbelen", zegt Fortuin tegen het persbureau. "En dan gaan bij veel instellingen, húp, de prijzen van de opleidingen omhoog."

  Welke opleidingen, trainingen en cursussen?

  Met het STAP-budget kunnen mensen een opleiding doen om zich te blijven ontwikkelen om hun positie op de arbeidsmarkt te versterken. Niet alle opleidingen kunnen dus worden betaald met de subsidie. Er zitten bepaalde voorwaarden aan vast. In totaal zijn er vijf aanvraagrondes dit jaar. De volgende start op 1 september.

  De subsidie vervangt de mogelijkheid om studiekosten van de belasting af te trekken, omdat bleek dat juist groepen die er bij uitstek van konden profiteren, zoals lager opgeleiden, ouderen en lagere inkomens, er geen gebruik van maakten. Ook moesten mensen het hele opleidingsbedrag vooraf betalen, terwijl zij daar geen geld voor hadden. Iedere Nederlander tussen de 18 jaar en de AOW-leeftijd komt voor het STAP-budget in aanmerking.

  Private onderwijsinstellingen, opleidings- en trainingsbureaus moeten verder een keurmerk van brancheorganisatie de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO) hebben. Die geeft niet per cursus maar per bedrijf een keurmerk af. Volgens het NRTO is het de verantwoordelijkheid van de opleider om te bepalen of een opleiding aan de eisen wat betreft arbeidsmarktgerichtheid voldoet. Een commissie houdt daar dan weer toezicht op.

  "Er zit een enorm gat in de regeling", zegt Renée van Schoonhoven, hoogleraar onderwijsrecht aan de Vrije Universiteit, tegen RTL Nieuws over de prijsstijgingen. "Ethisch gezien is het natuurlijk niet goed wat de bedrijven doen, maar het is niet verboden. Dit had je netjes dicht moeten tikken aan de voorkant, door afspraken te maken over bijvoorbeeld een maximale jaarlijkse prijsstijging."

  Volgens Arjen Edzes, lector regionale arbeidsmarkt aan de Hanzehogeschool Groningen, is het onder meer een probleem dat iemand maar één keer een cursus kan doen met het STAP-budget. "Wat daarna overblijft van die 1000 euro, kan hij niet nog eens een keer ergens anders inzetten", zegt Edzes. "De consument heeft er daardoor helemaal geen belang bij om zo goedkoop mogelijk in te kopen." Hij vindt dan ook dat mensen met het overgebleven geld een tweede cursus moeten kunnen volgen.

  handtekeningafbeelding
 • maandag 25 februari 2019 @ 00:59
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, 50.000 migranten ERBIJ PER JAAR ANDERS LOOPT NL's ECONOMIE VAST, velen in de economische branche zijn het er daar over eens, volgens cijfers ook van het CBS. Een goed gegeven dus dat binnen de EU vrij verkeer van arbeidskrachten is. En zo hoort het ook tussen de mens Homo sapiens. 

  Niet alleen b.v. in het westen van het land, tuinbouw, kassen en bloemenkwekerijen hoog nodig omdat er geen 'Nederlanders bijna meer voor dit werk te vinden zijn', een grote pijler voor de NL economie voor vele miljarden goed. Maar ook in de GRENSSTREKEN is het een economische zegen, OPEN GRENZEN en vrij verkeer tussen vooral krimpregio's waarvan nu veel 'Nederlanders' in Duitsland werk hebben net over de grens en 'Duitsers' ook hier weer. Op scholen in de grensstreken worden dan ook over en weer beide talen geleerd....

  En de populistische partijen maar roeptoeteren voor slechts kiezerswinst: NEXIT!! Is DE oplossing voor alle problemen? Je mag verwachten dat zij in b.v. de grensstreken toch geen enkele aanhang hebben..?? Of stemt men met graagte en met de ogen dicht tégen zichzelf? Tsja weer een doordenkertje...wink  

  Remke Wiekeraad heeft geretweet

   Bijan @Bijan63 6 u

  Dit, terwijl #Baudet, #Wilders, #Dijkhoff & #Buma NLers angst aanjagen. CBS: Bedrijven,provincies & gemeenten zijn het erover eens dat arbeidsmigranten in d huidige situatie onmisbaar zijn. Ideeën over verdringing v NLera op d arbeidsmarkt zijn achterhaald

  50.000 arbeidsmigranten per jaar erbij: 'Anders loopt het hartstikke vast'

  De buitenlandse werknemers doen werk dat Nederlanders niet willen of kunnen oppakken. Het is een groeiend probleem hen adequaat te huisvesten.

  nos.nl

  En ook deze nog... spreekt voor zich deze waarschuwing. Hadden we in 1933 ook maar Twitter gehad, maar ook dan zeer twijfelachtig of velen hadden geluisterd? De 'Mens Homo sapiens is de eigenwijste diersoort op Aarde' en leert nooit van zijn eigen verleden? Peiling: 18 zetels voor het FvD DEMOCRATIE...?? B.v. en MENSENrechten...? Overigens is het nog maar een PEILING, dus in werkelijkheid kan ook nog minder worden bij het gebruik van gezonde verstand van de kiezer?     

  Remke Wiekeraad heeft geretweet

   Sander Terphuis @Terphuis 8 u

  PVV dient motie in om het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM) op te zeggen. Het EVRM beschermt burgers tegen politici met foute agenda die onze rechten&vrijheden willen inperken. Partij van #Baudet steunt als enige deze PVV-motie. Wees waakzaam. #PS2019 #FvD #PVV

  Afbeelding

  13 70 87

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  50.000 arbeidsmigranten per jaar erbij: 'Anders loopt het hartstikke vast'

  VANDAAG, 16:01

  BINNENLAND

  Poolse arbeidsmigranten op een recreatiepark in Oss ANP

  GESCHREVEN DOOR

  Thomas Kusters en Bas de Vries

  Nederland wordt steeds afhankelijker van buitenlandse werknemers voor banen die Nederlanders niet willen of kunnen oppakken. Enkele jaren terug waren er al zo'n 750.000 buitenlanders in Nederland aan de slag, van wie de meesten uit Polen en andere EU-landen kwamen.

  Sindsdien zijn dat er alleen maar meer geworden en de komende tijd lijkt deze trend door te zetten. De verwachting is dat de komende periode alleen al uit de Europese Unie jaarlijks ruim 50.000 extra mensen gaten moeten komen vullen die ontstaan door het Nederlandse personeelstekort.

  Dat blijkt uit cijfers die de NOS heeft opgevraagd bij het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Bedrijven, uitzendbureaus, provincies en gemeenten zijn het erover eens dat arbeidsmigranten in de huidige situatie onmisbaar zijn.

  Ideeën over verdringing van Nederlanders op de arbeidsmarkt zijn volgens hen achterhaald. Sterker nog: Nederland zal zijn uiterste best moeten doen om aantrekkelijk te blijven voor Oost-Europeanen die ook voor landen als Denemarken en Duitsland kunnen kiezen.

  Slechte en dure slaapplekken

  De toenemende vraag naar arbeidsmigranten speelt in verschillende provincies ook een belangrijke rol in de huidige campagnes voor de Statenverkiezingen. Er is met name aandacht voor de problemen met de huisvesting van deze groeiende groep, die voor de meesten slechts tijdelijk hoeft te zijn.

  Nederland dreigt zich uit de markt te prijzen vanwege de vaak slechte en dure slaapplekken voor buitenlandse arbeidskrachten. En grootschaliger, tijdelijke opvang - de zogenoemde 'Polenhotels' - stuit juist vaak weer op verzet van omwonenden.

  Deze week nog tekende de provincie Limburg een intentieovereenkomst met gemeenten en bedrijfsleven die moet leiden tot een gezamenlijk beleid op het punt van de huisvesting. Provinciale Staten van Brabant hield begin deze maand een hoorzitting over de stand van zaken op recreatieparken, waar veel arbeidsmigranten noodgedwongen verblijven.

  "Zonder arbeidsmgranten loopt de economie harstikke vast", zegt de Brabantse gedeputeerde Bert Pauli (VVD). "Het is echt alle hens aan dek", stelt ook Jan van Mourik van werkgeversorganisatie VNO-NCW Brabant Zeeland. "Bedrijven groeien nu al minder hard dan ze zouden willen omdat ze meer personeel nodig hebben." ABU, de bond van Nederlandse uitzendbedijven, heeft laten uitrekenen dat de buitenlandse werknemers jaarlijks 11 miljard euro bijdragen aan het nationaal inkomen.

  Filmpjes op sociale media

  Paul van Dieperbeek van uitzendbureau HOBIJ in Veghel vertelt dat recruiters als hij steeds creatiever moet zijn om buitenlandse werknemers te verleiden naar Nederland te komen. "In een land als Polen, waar we vijf kantoren hebben, is de werkloosheid inmiddels nog lager dan bij ons en gaan de lonen ook omhoog. Wij werven veel via sociale media, met onder meer filmpjes waarin we laten zien dat je in Nederland naast je werk ook voldoende mogelijkheden hebt om je te ontspannen. 25 procent van het personeel dat wij aantrekken komt uit eigen land, de rest uit het buitenland. Meer Nederlanders vind je gewoon niet voor logistiek en productiewerk, dat het leeuwendeel van onze activiteiten uitmaakt. "

  Grootste groepen immigranten tegenwoordig en tien jaar geleden (vaak, maar niet altijd voor werk). Bron: CBS.

  LAND AANTAL IMMIGRANTEN 2016 AANTAL IMMIGRANTEN 2007 STIJGING      
  Polen 6460 2520 156 procent      
  India 3630 1645 121 procent      
  China 1670 1020 64 procent      

  In een regio als 'Brainport' Eindhoven is er juist weer een voortdurende vraag naar hoogopgeleid personeel. Ook die mensen, uit landen als India, hebben moeite om geschikte woningen te vinden. In Eindhoven worden zelfs bustours voor expats georganiseerd langs het aanbod aan koophuizen.

  Overigens waarschuwen experts ervoor dat de voorspellingen van de tienduizenden extra arbeidsmigranten ook anders kunnen uitpakken. Komt er weer een economische recessie, dan worden die aantallen ongetwijfeld lager.

  De cijfers

  Het is volgens het CBS lastig om met zekerheid te zeggen hoeveel arbeidsmigranten er exact in Nederland zijn. Dat heeft verschillende oorzaken: werknemers uit de EU hoeven bijvoorbeeld hun verhuismotief niet op te geven, werken hier vaak maar voor korte tijd, of reizen dagelijks naar hun werk hier vanuit Duitsland of België. De 750.000 die we noemen in dit artikel is een optelsom van de meest recente cijfers van werknemers van binnen en buiten de EU, maar die zijn van enkele jaren terug.

  BEKIJK OOK

  Overal personeelstekorten, maar bouw in Amsterdam spant de kroon

  Westland maakt toch de weg vrij voor een tweede Polen-hotel

  Spanje onderzoekt misbruik Spaanse arbeiders in Nederland

  Deel dit artikel: 

  Gewijzigd op 2019-02-25 06:22:35
  handtekeningafbeelding
 • maandag 18 april 2016 @ 01:32
  #1

  Goedemorgen, Europa dreigt op het gebied van digitale innovatie achterop te raken. Toezichthouders en overheden zorgen er met hun bureaucratie voor dat techbedrijven verstrikt raken in regeltjes. Daarmee worden ondernemers ontmoedigd. Dat zegt Matt Brittin, de baas van Google Europa zondag tegen de Britse krant Financial Times.

  .Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/38261/Nieuws/article/detail/4284109/2016/04/17/Bedrijven-raken-verstrikt-door-Europese-bureaucratie.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/5585/Home/2094/Europese-Unie/actua/index.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/  - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl

   

   

  Gewijzigd op 2022-08-27 23:06:40
  handtekeningafbeelding