Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

12880 keer bekeken

FORUM VOOR DEMOCRATIE artikelen...

 • zondag 27 november 2022 @ 00:09
  #118
  reactie op (#117) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg NIEUW DIEPTEPUNT VAN FORUM: BREAKING: ALLE GEGEVENS VAN (OUD) LEDEN FvD 'OP STRAAT' DOOR LEK IN NIEUWE 'APP'... FvD HIELD VANDAAG EEN PARTIJCONGRES, GROTENDEELS ACHTER GESLOTEN DEUREN... En het ging vooral over de vorming van een eigen staat(je) binnen de Staat, FORUMLAND het is in de geschiedenis al vaker geprobeerd maar elke keer mislukt. Vaak door eigen toedoen en vooral ego's... En uiteraard kwamen ook enkele complottheorien daarbij ter sprake als grote waarheden.

  Forum voor Democratie is hiermede dan ook veranderd van een politieke partij vandaag in een regelrechte racistische - zie rood gearceerde in artikel -SECTE. Het blijft een wonderlijke groep maar zeer gevaarlijk met hun ideeen en ook op andere social media als Twitter gaat men er over los:

  Mrs.Ghasem @MrsGhasem 15 u

  Ik vind dit zorgelijk. Een groepje, klein weliswaar, dat zich zó afsluit en extremer wordt... als het moslims waren zou iedereen op z'n achterste benen staan, en terecht, maar hier worden ook op zorgelijke wijze kwetsbare, makkelijk beïnvloedbare mensen meegezogen. #Forum

  Afbeelding

  10 6 39

  Charlotte R @Charlot2409@mastodon.social @Charlot2409 14 u

  Als antwoord op

  @MrsGhasem QR code? Daar moeten z'n volgers toch niets van hebben?

  EN NOG EEN AANVULLING 27-11-22 09.00 uur: Uit deze Tweet blijkt dat Forum achterban ten zeerste wordt OPGERUIDT door de Forum 'elite'...  Maar daarom zijn een aantal politieke partijen ook met een WETSONTWERP bezig voor de 'Wet op de Politiek', (SBS-Nieuws) waarin wordt opgenomen dat een poliieke partij in ZEER BEPAALDE OMSTANDIGHEDEN zoals Staatsgevaarlijke partijen, en dat is Forum nu aan het worden, kunnen worden verboden. Indien zo, dan zal deze wet zoals het nu ligt wel worden aangenomen? Tegenstemmers zullen zeker zijn: FvD, Groep Van Haga, JA21, BBB, PVV en SGP?     

  Oma Vaxxi's Wappiehoekje #ikdoewelme @wappiehoekje  13 u

  De FVD-achterban is bang dat het FVD verboden wordt. Deze reacties zeggen meteen alles over het FVD...

  Afbeelding

  Afbeelding

  Afbeelding

  Afbeelding

  38  29  143

  Charlotte R @Charlot2409@mastodon.social  @Charlot2409 4 u

  Als antwoord op

  @wappiehoekje  Het worst gevaarlijk

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 01-12-22 17.00 uur: VAN DE AFGELOPEN WEEKEND OP PARTIJCONGRES MET GROOT ELAN, doen of hij 'Steve Jobs zelf' was, gepresenteerde 'Forum-app', BLIJKT DAT ALLE  GEGEVENS VAN ALLE (OUD) LEDEN OP STRAAT LIGGEN en zij allen zijn hun privacy nu kwijt. Ook van alle oud- en afgescheiden leden als Henk Otten, Van Haga en Joost Eerdmans....

  Het 'lek' is inmiddels gedicht maar HEEFT DUS AL MINIMAAL 3/4 DAGEN GEHEEL OPEN GESTAAN voor een ieder en we moeten aannemen dat er één of meerdere DOSSIERS met volledige gegevens al wel gedownload zijn en dus bij wie dan ook bekend.  Zie volledige artikel maar ook apart hier wat men nu allemaal weet van alle (oud) leden.... Er is/wordt strafrechtelijk bekeken door een advocaat of er aangifte moet en kan worden gedaan...

  Maar het zoveelste dieptepunt intern nu voor FvD....

  Volgens onderzoek van RTL Nieuws is de dit weekend gelanceerde Forum-app voor de leden van FvD lek. De gegevens van alle 92.000 leden en voormalige leden kwamen daardoor op straat te liggen, zegt RTL. Het lek is volgens RTL inmiddels gedicht.

  Het gaat om namen, adressen, telefoonnummers en bankgegevens, ook van de FvD-politici. "Ook zie je sinds wanneer ze lid zijn, of ze contributie hebben betaald en hoeveel", schrijft RTL. Uit de gegevens blijkt dat ruim 43.000 leden tot nu toe dit jaar hun contributie hebben betaald.

  Maar RTL zegt dat het systeem, de verbinding tussen de app en de site van FvD, niet controleerde wie welke gegevens opvroeg. "Iedereen kan bij Forum opvragen wie er bij welk nummertje hoort. Het is daardoor mogelijk om volledig geautomatiseerd het gehele ledenbestand van Forum op te vragen en te downloaden."

  UPDATE 30-11-22 17.00 uur: EN WEER STELT DE OMBUDSMAN VAST, OMROEP ON HEEFT DE MEDIACODE wéér geschonden in september j.l. door niet geverifieerd, dus nepnieuws en onwaarheden te brengen. Tevens werd het woord 'N' gebruikt om een bevolkingsgroep aan te duiden van kleur, nu moet de NPO weer in aktie komen (2e maal boete) alsmede de politiek, 2e keer in korte tijd geel is rood, dus uiteindelijk uitzendvergunning kwijt? EXTRA: Omroep ON is vrijwel geheel de spreekbuis voor FvD/PVV en an\dere (ultra) rechtse, ook soms complottheorien aanhangende politici. 

  Eerder dit jaar kwam de ombudsman al tot dezelfde conclusie. De omroep geeft volgens Smit nog steeds ruimte aan informatie die aantoonbaar onjuist is, terwijl de Journalistieke Code, die ON! ook heeft onderschreven, bepaalt dat informatie betrouwbaar en gecheckt moet zijn.

  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  ANP    NOS Nieuws•Vandaag, 19:04•Aangepast vandaag, 19:37

  FvD werkt gestaag door aan 'Forumland', blijkt op drukbezocht partijcongres

  Ruim 2500 mensen hebben vandaag het partijcongres van FvD in Zaandam bezocht. In een besloten gedeelte werden de kandidatenlijsten voor de Provinciale Statenverkiezingen gepresenteerd. Forum werd vier jaar geleden bij die verkiezingen de grootste partij, maar van die winst is weinig meer over.

  In het openbare deel van het drukbezochte congres ging het niet veel over de komende verkiezingen, maar kwam wel 'Forumland' een stukje dichterbij. Partijleider Thierry Baudet kwam vorig jaar met het idee voor deze "parallelle samenleving" voor gelijkgestemden. Vandaag lanceerde de partij een Forum-app, waarmee leden "in contact kunnen komen met gelijkgestemden" en bedrijven kunnen vinden van andere FvD'ers.

  Volgens Baudet staan er 500 bedrijven van FvD-leden in de app. Naar eigen zeggen heeft hij er zelf gordijnen, een stukadoor en een verhuizer gevonden voor zijn aanstaande verhuizing. De partijleider, die zich voor even had gekleed als Apple-oprichter Steve Jobs, vertelde dat de app nog wordt uitgebreid met onder meer een datingfunctie (FvDating).

  Scholen

  Een andere poot van de Forumzuil kwam aan bod in het praatje van Kamerlid Ralf Dekker. De oud-Rabo-topman is verantwoordelijk voor de Forumscholen. Het plan was om vijf van die scholen op te richten. Tot nu toe is het er een. Die staat in Almere en Dekker meldde vandaag dat "inspecteurs met linkse signatuur" de school hadden goedgekeurd.

  Behalve Dekker kwamen ook de andere FvD-Kamerleden aan het woord. Gideon van Meijeren vertelde over het kabinet dat "onze fantastische boeren" wil uitkopen en liet daarbij het woord landverraad vallen, Pepijn van Houwelingen sprak over het gevaar van de digitale euro en Freek Jansen over de waarde van het "traditionele" gezin en het gevaar van lhbti-voorlichting.

  Opvallend daarbij was dat Baudet een aantal keer, al dan niet grappend, ingreep als er een woord als 'verzet' viel. "Als Gideon het heeft over in verzet komen, dan is dat niet fysiek", zei hij bijvoorbeeld. "We hebben het altijd over democratisch verzet."

  Media-apparaatje

  De partijleider noemde het congres een manier om het beeld dat van de partij bestaat een beetje bij te stellen. "Het is goed als mensen zien wat een leuke club wij zijn." De vraag is of die boodschap is overgekomen met de sprekers die op het podium stonden en de boodschap die zij hadden.

  De Amerikaanse antivaxer Catherine Austin Fitts waarschuwde voor staatscontrole die een eind zou maken aan de vrijheid van alle mensen. Laurens Lindemans, de maker van de app, is oprichter van een site die publiceert over de parallelle samenleving, the great reset en Viruswaarheid. En ook John Laughland, inspirator voor Baudets pro-Rusland- en pro-Poetin-uitspraken, kwam aan het woord.

  Baudet verweet "een groot deel van de pers" opnieuw dat zijn partij ten onrechte in een kwaad daglicht wordt gezet. De partijleider opperde daar een oplossing voor: een "eigen media-apparaatje", waarmee je programma's kunt kijken die "niet op de normale buis te zien zijn".

  Gewijzigd op 2022-12-01 18:25:41
  handtekeningafbeelding
 • maandag 14 november 2022 @ 00:08
  #117
  reactie op (#116) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg NIEUW DIEPTEPUNT VAN FORUM: NEEN HET KÁN NOG DIEPER, OPROEP IN FEITE TOT BEZETTING 2E KAMER en wegsturen (afzetten) regering? Eigenlijk DE CAPITOOLBESTORMING als voorbeeld voor, daar is hij weer FvD Kamerlid Gideon van Meijeren... Hij hoopt echter dat er geen doden bij zullen vallen, zoals ook bij de Capitoolbestorming? 

  Feitelijk op randje of eigenlijk al er overheen van het Wetboek van Strafrecht....  het (poging tot) opruien tot het plegen van een staatsgreep feitelijk. De minsister van Justitie waarschuwd al maar nu, aktie van die kant?!! Het gaat ook de 'vrijheid van meningsuiting' verre te boven...

  Wikipedia:

  In artikel 94 van het Nederlandse Wetboek van Strafrecht is strafbaar gesteld het plegen van een aanslag tegen regeringsvorm,[n 1] de vorm aanslag tegen de grondwettige regeringsvorm komt ook voor.[n 2][n 3] De figuur van de 'aanslag' wordt in de Nederlandse strafwet uitsluitend gebruikt om de Nederlandse staat en staatsinrichting bijzondere bescherming te bieden.[1] Het is een staatsmisdrijf.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 16-11-22 09.00 uur: Mogelijk, maar dan eerst wetswijziging dat het toch mogelijk gaat worden dat zelfs een politieke partij bij wet verboden kan worden? 

  ANP NOS Nieuws•Vandaag, 20:20•Aangepast vandaag, 21:41

  FvD-Kamerlid Van Meijeren spreekt over bezetten Tweede Kamer

  FvD-Kamerlid Gideon van Meijeren zegt te hopen op een revolutionaire beweging die "bij wijze van spreken" de Tweede Kamer bezet om de regering weg te krijgen. Hij deed die uitspraak in een interview met de Belgische website Compleetdenkers.

  Volgens Van Meijeren gedraagt de Staat zich tiranniek en worden Nederlanders van hun grondrechten beroofd, onder meer door coronamaatregelen. Hij voorziet een moment waarop het "zo urgent wordt voor mensen die niks meer te verliezen hebben dat ze bij wijze van spreken naar het parlement trekken en zeggen: 'wij gaan hier gewoon niet weg totdat de regering weg is'".

  De FvD'er wijst er in het interview op dat er geen meerderheid nodig is om in verzet te komen. Volgens het Kamerlid kan je ook met kleinere aantallen "heel veel impact" maken.

  Hij zegt dat "tal van voorbeelden wereldwijd" laten zien dat er ook doden bij kunnen vallen. "We hopen dat we dat kunnen voorkomen en dat alles vreedzaam blijft. Maar dat is wel waar ik op hoop uiteindelijk."

  Minister Yesilgöz van Justitie en Veiligheid keurt de uitlatingen van Van Meijeren sterk af:

  Dilan Yesilgöz - Zegerius @DilanYesilgoz

  Suggereren dat mensen naar het parlement moeten trekken tot de regering weg is, is onacceptabel. Speculeren over mogelijk geweld is bloedlink.

  21:09 13 november 2022

  Ook vanuit de Tweede Kamer worden Van Meijerens uitspraken scherp veroordeeld:

  Sophie Hermans @hermans_sophie

  Ja, een voorbehoud. Ja, een handige formulering. Maar het is en blijft heel griezelige drek die er uit deze man komt. https://t.co/N07pQmVZoT

  20:55  13 november 2022

  Gert-Jan Seger  @gertjansegers

  Met bloed, zweet en tranen hebben we hier een beschaving opgebouwd waarin minderheden vredig samenleven en democratisch gekozen politici samenwerken. FvD’er Gideon van Meijeren zal niet stoppen met ophitsen totdat die beschaving vertrapt wordt. ‘Hopelijk zonder doden’. Doodeng. https://t.co/gTH1LSsz7s

  21:19 13 november 2022

  Pieter Heerma @PieterHeerma

  Na de bestorming van het Capitool in Washington zijn deze uitspraken abject en onverantwoord. In een democratie is geweld nooit iets waar je ‘op hoopt’. Deze tijd vraagt om politici die verbinden en matigen in plaats van ophitsen en verdeeldheid zaaien. https://t.co/5wtASY2tJS

  21:34 13 november 2022

  Recent vielen er dodelijke slachtoffers bij de bestorming van het Capitool in de VS, waarin het Congres gehuisvest is, de Amerikaanse volksvertegenwoordiging. Op 6 januari 2021 vielen aanhangers van de toenmalige president Trump het parlementsgebouw aan nadat Trump zijn verkiezingsnederlaag niet had geaccepteerd. Vijf mensen kwamen daarbij om het leven.

  Van Meijeren kwam vorige maand in het nieuws toen hij een journalist intimideerde met een video die hij heimelijk had opgenomen.

  Gewijzigd op 2022-11-16 07:41:46
  handtekeningafbeelding
 • maandag 24 oktober 2022 @ 08:07
  #116
  reactie op (#115) herman_dad

  Goedemorgen, NIEUW DIEPTEPUNT VAN FORUM IVM VIDEOSERIE VAN KAMERLID VAN MEIJEREN die de bestaande media aanvalt op een manier die als ZELF RIOOL- EN RATTENMETHODE'S kan worden gekwalificeerd en allesbehalve dus democratisch is voorzover dit dan bestaat ook en zéker dan ook niet door de partij dit dit woord in haar naam heeft..... doordenkertje. Maar veel complotdenkers zullen hier weer om juichen dus slechts voor de verkiezingswinst doet FvD dit als altijd, met alles...

  Bovendien hebben zij de verkiezing, stemmen via internet, website daarvan, de NS-Publieksprijs voor beste boek 2022, gemanipuleerd en gestopt. De organisatie heeft deze verkiezing dus noodgedwongen gestopt omdat, ook als zij weer 'openen' de verwachting is dat vele stemmers op FvD nu hun stem gaan uitbrengen op het boek van Baudet.... Dat dan ook naar alle waarschijnlijk nog als 'beste' uit de bus kan komen ook....   En het bleek dat er aantal stemmen binnenkwamen via (de vrij te verkrijgen, te vinden) emailadressen van aantal politici, waaronder  Hugo de Jonge, Carolien vd Plas, Sylvana Simons en vermoedelijk ook anderen nog. Indien toch weer doorgezet kan er nooit meer een eerlijke verkiezing komen van het boek van het jaar 2022. Update: Inmiddels is er door de organisatie welDe stemmodule voor de NS Publieksprijs is weer geopend. Deze werd eerder vandaag gesloten na diverse signalen over onrechtmatig verkregen stemmen. Inmiddels is in de module een extra verificatiestap ingebouwd. Stemmen die nu worden uitgebracht worden als rechtmatig beschouwd. Maar dan nog zullen vele FvD aanhangers, kiezers, minimaal een 100-120.000 (zetels in Kamer) de mogeljkheid hebben om op boek Baudet te stemmen, nu men dat weet? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 07-10-22 09.00 uur: Gisteren niet op Museumplein maar toch binnenstad op de Dam kwamen meer dan 1000 demonstranten/complotdenkers/FvD aanhangers bijeen. Toen de organisatie geluidsfragmenten met beweringen Icke wilden afspelen is de geluidsinstallatie in beslaggenomen. Verder vrij rustig verlopen.

  UPDATE 05-10-22 09.00 uur: Rechter verbiedt ook de demonstratie op de Dam althans, geeft gemeente gelijk en nu blaast de organisatie die geheel af MAAR MORGEN, zondag toch weer 'bijeenkomst om koffie te drinken op Museumplein' in Amsterdam zoals tijdens de coronatijd-protesten...

  UPDATE 03-10-22 23.00 uur: KABINET VERBIEDT BRITSE COMPLOTDENKER en HOLOCAUSTONTKENNER David ICKE, GOEDE VRIEND EN BEKENDE, AANJAGER VAN o.a. BAUDET, toegang tot land, hij zou a.s. zondag spreken op een demonstratie aangevraagd door een protestgroep EN FvD. De toestemming voor deze demonstratieve bijeenkomst op de Dam in Amsterdam, is al door gemeentebestuur verplaatst naar Museumplein omdat ook al zeker drie organisaties tégen complotdenken en vooral tegen fascisme tegendemonstraties hebben aangekondigd.

  Volgens zeggen is Icke wel op weg nu naar Amsterdam maar zal dan door de grensbewaking worden tegengehouden? Per slot is hij Brit en dus kan hij niet zo maar doorlopen op vliegvelden bij 'EU-recidents only' en moet zich melden bij 'Others' en alle douanefaciliteiten, dankzij de 'brexit' .... Wie wil er nog een nexit als meest zaligmakende? O ja, o.a. de FvD en PVV... 

  Aanvulling 08.00 uur: Icke is in alle EU landen de toegang inmiddels ontzegd. Hijzelf zegt dat het 'fascistische regime' (??) in NL hem het spreken verbiedt? Ondertusen wel de grootste complottheorien en vooral anti-Joodse verspreiden in woorden en daden, wie is hier nu fascistisch? Tsja...

  UPDATE 26-10-22 17.00 uur: NS-PUBLIEKSPRIJS DIT JAAR NIET UITGEREIKT. HET STEMMEN KAN NIET MEER EERLIJK VERLOPEN. Zie ook eerder bericht DOOR VERMOEDELIJK VEEL LEDEN, aanhangers, stemmers op FvD, Baudet met name en zijn boek.

  UPDATE 25-10-22 17.00 uur: Een 2e sanctie voor de aspirant omroep die meest politici en andere complotdenkers uit extreem-rechtse hoek aan het woord laten.

  UPDATE 24-10-22 17.00 uur: Ook de Kamervoorzitter noemt optreden FvD 'ongehoord' (verwijzing naar de omroep van FvD?) en tevens is ook EP lid van FvD Marcel De Graaff (voorheen PVV) die aangesloten was bij een uiterst rechtse EP-Groep bestaande uit PVV, (FvD ex nu..?), Vlaams Belang en  Franse Rassemblement National van Marine le Pen en Lega van Matteo Salvini uit Italië tot de groep en hij door hen voor 3 maanden is geschorst omdat hij net als zijn leider Baudet 100% steun uitspreekt voor Poetin en b.v. dat corona en pandemie niet bestaat. Zelfs de andere genoemde partijen staan daar niet echt achter....  

  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  ANP   NOS Nieuws•Gisteren, 23:31

  FvD intimideert journalist met video, Rutte spreekt van nieuw dieptepunt

  Premier Rutte, andere kabinetsleden en een groot aantal Tweede Kamerleden veroordelen een video van Forum voor Democratie, waarin een politiek verslaggever wordt weggezet als "riooljournalist". De premier spreekt van een nieuw dieptepunt. "In een democratie moeten journalisten hun werk kunnen doen zonder in diskrediet te worden gebracht."

  FvD-Kamerlid Gideon van Meijeren plaatste de video op sociale media met de tekst: "Activisten die riooljournalistiek bedrijven mogen niet langer wegkomen met hun leugens, desinformatie en fake news. Tijd voor de tegenaanval."

  Gideon van Meijeren @GideonvMeijeren

  Activisten die riooljournalistiek bedrijven, mogen niet langer wegkomen met hun leugens, desinformatie en fake news. Tijd voor de tegenaanval! Kijk snel naar de eerste aflevering van RIOOLRATTEN ONTMASKERD, met @Merelek! #FVD #RioolrattenOntmaskerd https://t.co/fEOOQ4ci88

  13:02 23 oktober 2022

  De YouTubevideo wordt ingeleid met de tekst "rioolratten ontmaskerd" en een plaatje van een rat. Te zien is dat Van Meijeren langs de kantoren loopt van verschillende Nederlandse nieuwsredacties en opmerkt dat er volgens hem "een ongelofelijke rioollucht hangt".

  Daarna richt hij zich met draaiende camera tot SBS-verslaggever Merel Ek, die aangeeft dat ze niet aan zijn video wil meewerken. Van Meijeren, die beweert dat de camera weg is, valt Ek in de video aan op een eerdere definitie die ze gaf van het woord liquidatie.

  Ek en Van Meijeren spraken elkaar eerder over woorden die tv-persoonlijkheid Johan Derksen had gebruikt over Forum-leider Baudet. Derksen had in Vandaag Inside gezegd dat "ze die gozer moeten liquideren". Later zei Derksen dat het een verspreking was.

  Ek had tegen Van Meijeren gezegd dat liquideren ook "wegsturen" kan betekenen, verwijzend naar de Dikke van Dale. Die definitie staat echter niet in de Van Dale en in haar woorden ziet Van Meijeren een poging om moedwillig desinformatie te verspreiden. Hij eiste voor de camera een rectificatie.

  Bond onderzoekt juridische stappen

  Collega-verslaggevers reageren geschokt op de video en wijzen erop dat Forum deze aanpak hanteert omdat de partij weet dat het met naam en toenaam noemen van de verslaggever op sociale media leidt tot intimidatie. De Parlementaire Persvereniging zegt met grote zorg kennis te hebben genomen van deze intimidatie en zegt alles te doen om Ek te ondersteunen.

  Ook journalistenvakbond NVJ vindt de actie in alle opzichten alarmerend en kwalijk. "Vooral omdat hij Kamerlid is en aankondigt dat dit een begin van een reeks is. Hij dreigt eigenlijk: 'journalisten pas op'. Dit soort acties ondermijnen de rol van de journalist", zegt algemeen secretaris Thomas Bruning. Hij onderzoekt of er juridische stappen genomen kunnen worden.

  Zelf reageert Ek dat de manier waarop Van Meijeren haar heeft benaderd "niet oké" is. "Inhoudelijk sta ik achter het gesprek dat stiekem is gefilmd. Ik had in een eerder interview met Gideon van Meijeren de Dikke van Dale niet moeten noemen, want 'wegsturen' stond daar inderdaad niet in. Mijn punt was duidelijk en blijft staan: woorden kunnen op meerdere manieren worden uitgelegd." Ek zegt dat ze altijd bereid is om over haar werk in gesprek te gaan. "Maar de manier waarop dit nu wordt gedaan, gaat te ver."

  Kabinetsleden en Kamerleden: ondermijnend en bedreigend

  Dat vinden naast Rutte ook de ministers De Jonge en Kaag en staatssecretaris Van der Burg. "Doelbewust intimiderend en ondermijnend. Puur vergif, dit", zegt De Jonge. "Walgelijk, kwaadaardig en levensgevaarlijk", vindt Van der Burg. "Iedere keer als je denkt 'de bodem is in zicht', dan blijkt het erger en gevaarlijker te kunnen", reageert Kaag. "Dit ontstijgt partijpolitiek, het gaat om onze democratie. Spreek je uit."

  Naast de bewindslieden klinkt ook vanuit de Kamer brede verontwaardiging. "Het is een trieste week met dieptepunt na dieptepunt", vindt GroenLinks-leider Klaver, vermoedelijk verwijzend naar eerdere uitlatingen van Baudet, die zei dat de wereld door "kwaadaardige reptielen" wordt bestuurd en die vindt dat de Russische president Poetin steun verdient. "Nu moet de journalistiek het ontgelden."

  D66-fractieleider Paternotte spreekt van aanzetten tot haat tegen een journalist. "Net als zoveel acties van Forum is dat bedreigend en ondermijnend voor de vrije samenleving." Ook CU-leider Segers noemt Van Meijerens optreden "bedreigend voor de veiligheid van journalisten, voor het vrije woord, voor onze democratie. Doodeng. Onacceptabel."

  FvD-leider Baudet steunt Van Meijeren en suggereert in reactie op de veroordeling door Rutte dat de gevestigde partijen en de media samenwerken. "Het is één club. Dezelfde lui, dezelfde ideeën. Samen maken ze Nederland kapot", herhaalt hij de complottheorie waar hij het al jaren over heeft. "Alléén FvD zet die gasten steeds genadeloos te kakken. Daarom haten ze ons. Aan welke kant sta jij?", vraagt hij zijn volgers.

  Gewijzigd op 2022-11-13 10:36:35
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 19 oktober 2022 @ 00:16
  #115
  reactie op (#114) herman_dad

  Goedemorgen, FORUM LEIDER BAUDET VOOR EEN WEEK GESCHORST BIJ KAMERDEBATTEN ZOALS VERWACHT vanwege het niet melden van zijn nevenverdiensten in het register van de Kamer daarvoor bedoeld en om o.a. belangenverstrengeling te vermijden. En dit is een volstrekt unieke zaak in de politiek, de Kamer, nog nooit eerder voorgekomen, wel heeft de vz Kamer vaker een Kamerlid het woord ontnomen. Toch zal het wel meer gaan gebeuren nu want: 

  Maar hij heeft daar zelf maling aan als verwacht ook. Zijn complottheorieen zijn inmiddels leidinggevend geworden en vooral ook zijn steun aan Poetin daar vinden nu zelfs Kamerleden van dat de partij verboden zou moeten worden...

  Maar dat zou een heel juridische weg zijn, bovendien nog veel meer problemen daarbij als 'democratie' voor zover dan.... En de EU, NAVO is officieel dan niet in oorlog met het Rusland van Poetin dus van 'landverraad' is officieel wettelijk dan ook geen sprake. Dat laatste is het in feite wel met zijn stelling dat en oproep in feite dat wij zelfs Poetin zouden moeten steunen ipv bestrijden.... Zoals in vorige eeuw de NSB dus deed ten tijde van het nazisme is Europa, Duitsland.... 

  BOVENDIEN NOG DE VZ EERSTE KAMER heeft de PVV fractievoorzitter in de 1e Kamer ook het woord ontnomen vanwege ook in feite weer een complottheorie. Ook opvallend ivm de schorsing en STEMMING IN DE 2E KAMER over de schorsing dat tegen stemden Groep Van Haga en opvallend V.d. Plas van BBB die zich daarmede ook in feite vereenzelvigen met complottheorien? De FvD leden alsmede Wilders en zijn leden onthielden zich van stemming en verlieten ook de zaal bij de stemming uit protest...      

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 20-10-22 09.00 uur: Bijeenkomst georganiseerd door FvD o.a. in Amsterdam komende weekend en als dit doorgaat wordt voor de openbare orde gevreest, weer vele 'beroepsdemonstranten' e.d. zullen dit weer aantrekken?

  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  ANP   NOS Nieuws•Vandaag, 12:50•Aangepast vandaag, 15:07

  Grote zorgen in de Tweede Kamer over complottheorieën Baudet

  In de Tweede Kamer leven grote zorgen over Thierry Baudet. De FvD-leider noemt zichzelf in een interview met een Amerikaanse website een aanhanger van complottheorieën. Hij zegt dat de wereld door "kwaadaardige reptielen" wordt bestuurd en vindt dat de Russische president Poetin alle steun verdient in de oorlog tegen Oekraïne.

  D66-fractieleider Paternotte noemt de theorieën van Baudet op Twitter knettergek. "Je zou er bijna om gaan lachen. Maar dit is bloedlink. Deze man leidt een fractie in ons parlement, maakt zichzelf tot een belangenbehartiger van het Kremlin en ondermijnt zo de Europese veiligheid."

  Partijleider Segers van de ChristenUnie vindt de uitspraken van Baudet te gek voor woorden. "Hier helpt - ben ik bang - de rede ook niet meer, hier helpt misschien alleen nog gebed". twitterde hij. Hij voegde daar vanmiddag tegenover journalisten aan toe; "Ik vraag me af of het wel goed met hem gaat. Maar ik ben geen psychiater. Ik hoop dat de kiezers hier consequenties aan verbinden."

  'Samenzwering kwaadaardige reptielen'

  Gisteren dook op Twitter een interview van Baudet op met de Amerikaanse website Geopolitics & Empire. De leider van Forum voor Democratie verkondigt daarin een complottheorie van de Britse schrijver en Holocaust-ontkenner David Icke, die zegt dat de controle over de wereld wordt overgenomen door "reptielen" die, vermomd als mensen, hun wil willen opleggen.

  "Ik geloof dat we geregeerd worden door een wereldwijde samenzwering van kwaadaardige reptielen", zegt Baudet. "Maar ik geloof niet dat nationale politici deel uitmaken van de samenzwering. Zoals een vriend van mij zei: ze zijn zo dom, dat je ze niet eens hoeft om te kopen. Dat geloof ik." Hij voegt daaraan toe dat hij altijd teleurgesteld is in het niveau van "onze tegenstanders". "Waarom zijn het zulke domkoppen?"

  Verder herhaalt Baudet dat hij een fan is van Vladimir Poetin, die hij ziet als "de held die wij nodig hebben". De Russische president is volgens hem de enige die het opneemt tegen de kleine elite die alle touwtjes in handen heeft. Hij vindt dat Poetin de oorlog tegen Oekraïne moet winnen en zegt dat "we alles moeten doen om hem te ondersteunen".

  Politiek verslaggever Ewoud Kieviet:

  Het was een opmerkelijk filmpje dat gisteren opdook. Hij zegt daarin voor het eerst: ik hang complottheorieën aan, en ik geloof dat de wereld geregeerd wordt door kwaadaardige reptielen. Dat klinkt bijna als een grap, maar hij bedoelt het heel serieus. Het zegt allemaal wel iets over het parallelle universum waarin hij beland is. Eerder zei hij al dat de aanslagen van 9/11 niet gepleegd zijn door al-Qaida maar door de Amerikanen zelf. Dat is ook een bekende complottheorie. Maar een politicus die gelooft dat de aarde bestuurd wordt door reptielen gaat nog een heel stuk verder.

  Onafhankelijk senator Henk Otten - die met Baudet aan de wieg van Forum voor Democratie stond, maar met ruzie is vertrokken - is het eens met Paternotte. Hij vindt dat de partij verboden moet worden. "Ik roep dat nu al tijden. Dit is totaal ontspoord en komt ook nooit meer goed. Baudet is niet 'gestoord' zoals iedereen denkt, maar staat volledig onder controle van het Kremlin."

  Overigens laat Baudet zelf naar aanleiding van de commotie weten dat de reptielen waar hij het over had, "natuurlijk" een metafoor waren. "Degenen die ons dit aandoen zijn een soort onmensen, reptielen, machines. Gevoellozen kortom."

  Gewijzigd op 2022-10-20 08:27:11
  handtekeningafbeelding
 • zondag 25 september 2022 @ 23:06
  #114
  reactie op (#113) Margriet2002

  Goedemorgen, MINISTERS OVERWEGEN AANGIFTE TE DOEN TEGEN FvD KAMERLID VAN HOUWELINGEN die vandaag een Tweet plaatste met geheel gefotoshopte foto van Kuipers en ook Van Gennip was daarop te zien met een vlag algemeen van een organisatie die goede doelen wereldproblemen nastreeft kort gezegd, zie bericht.. Dit was door Van Houwelingen vervangen door een HAKENKRUISVLAG daarmede suggererend dat...?! De rweet is door mij gezien.......

  Daarmede is Van Houwelingen weer uitermate haatzaaiend bezig.

  Geen vrijbrief Experts: opmerking FvD'er over gebruik geweld 'klinkklare onzin' RTL-Nieuws

  (Voor Margriet zie vorige berich als u dit  leest, ja dat mag u zeggen!)

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 13-10-22 23.00 uur: DE INTEGRITEITSCOMMISSIE KAMER WIL BAUDET EEN WEEK SCHORSEN VAN DEBATTEN IN DE KAMER, dit vanwege het feit dat hij zijn NEVENVERDIENSTEN, verplicht voor een Kamerlid niet wil openbaren al vanaf het begin? Een maatregel/straf die nog nooit is toegepast maar voor Baudet een lachertje zelfs, hij is toch al bar weinig in de Kamer. Bovendien zal hij dat weer aangrijpen door de meest waanzinnige complottheorien aan te grijpen. Dinsdag wordt daar over gestemd.

  UPDATE 30-09-22 17.00 uur: Inderdaad volgt een aangifte tegen Van Houwelingen en dus heeft deze kans, anders zou men het niet doen.

  Owen O’Brien

  NOS Nieuws•Vandaag, 19:58•Aangepast vandaag, 20:17

  Kuipers en Van Gennip beraden zich op stappen na nazitweet FvD'er Van Houwelingen

  Ministers Kuipers en Van Gennip vinden een Twitterbericht van Forum voor Democratie-Kamerlid Van Houwelingen stuitend. Van Houwelingen plaatste in die tweet een foto waarop het lijkt dat Kuipers een vlag met een hakenkruis hees. Op de foto was ook minister Van Gennip te zien. De ministers laten weten dat ze zich beraden op verdere stappen.

  Kuipers hees vrijdag de vlag van de Sustainable Development Goals (SDG's) en plaatste daar een foto van op Twitter. SDG's zijn de werelddoelen voor duurzame ontwikkeling, die een eind moeten maken aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering. De doelen zijn vastgesteld door de Verenigde Naties en ze worden door het kabinet omarmd. Bij de tweet van Kuipers staat: "Een gezonde en leefbare planeet voor iedereen, daar kunnen we als ministerie én zorgsector aan werken."

  Van Houwelingen plaatste gisteren een tweet met dezelfde foto als die van Kuipers, en zette er een gefotoshopte afbeelding naast van de minister met een nazivlag. Het FvD-Kamerlid schreef daarboven "de façade en de werkelijkheid".

  'Nieuw dieptepunt'

  Kuipers en Van Gennip spreken vandaag van "een nieuw dieptepunt in de bejegening van bestuurders en politici". Volgens Haagse bronnen overweegt het kabinet aangifte te doen tegen Van Houwelingen. Ook een gesprek met de Kamer over de gebeurtenissen behoort tot de mogelijkheden.

  D66-fractievoorzitter Jan Paternotte laat weten een klacht in te dienen bij het College van onderzoek integriteit van de Tweede Kamer "om te zorgen dat dit niet ongestraft blijft".

  Jan Paternotte  @jpaternotte

  Kamerlid brengt twee ministers in verband met nazi-regime. Nieuw dieptepunt. Wanstaltig. Ik dien een klacht in bij de Tweede Kamer wegens schenden van de gedragsregels. Lees hier mijn hele reactie ⤵ï¸Â

  Twitter image

  18:55  25 september 2022

  De tweet van Van Houwelingen leverde veel, vooral negatieve, reacties op. Velen vinden dat het Kamerlid te ver is gegaan. Iemand riep Van Houwelingen op: "Doe dit nou niet". Daarop antwoordde de FvD'er: "Waarom niet? Die SDG's symboliseren toch het kwaad? De agenda 2030 van de globalisten? De totalitaire samenleving?". Vandaag heeft van Houwelingen zijn tweet overigens verwijderd.

  Eerder deze week was er ook al ophef rond Forum voor Democratie. Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen in de Tweede Kamer verliet het kabinet uit protest de zaal, nadat FvD-leider Baudet het college in Oxford waar minister Kaag heeft gestudeerd een "opleidingsinstituut voor westerse geheime diensten" had genoemd. Kamervoorzitter Bergkamp vroeg Baudet zijn woorden terug te nemen. Toen hij dat weigerde en de strekking van zijn verhaal herhaalde, besloot de voorzitter dat de FvD-voorman niet meer aan het debat mocht meedoen.

  Gewijzigd op 2022-10-13 22:53:10
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 23 september 2022 @ 15:14
  #113
  reactie op (#112) herman_dad

  Wat is die Baudet toch een zielige man denk ik mag dat zeggen?

   

   

  Gewijzigd op 2022-09-23 15:16:29
 • maandag 05 september 2022 @ 00:24
  #112
  reactie op (#111) herman_dad

  Goedemorgen, VANDAAG WEER EEN DEMO IN AMSTERDAM VAN MENSEN DIE TEGEN VAN ALLES  ZIJN, COMPLOTDENKERS en de meeste sprekers daarbij waren FvD (Kamer) leden en aanhangers zoals Engel van Viruswaarheid en een ON lid/presentatrice die van voren niet weet dat ze van achteren ook leeft om het maar mild te verwoorden.. . Zeer opvallend daarbij dat het er slechts enkele honderdan nog waren, het verkeer op de Dam kon gewoon doorrijden, zie foto. Vorig jaar nog een 20.000 mnsen inderdaad dus we kunnen stellen, exteem-rechts (NAZI) partij op zijn retour? Een van de mensen die meeliepen met de mars had een bord bij zich waar een hakenkruis op stond.

  Gaan velen dan toch hun ogen open over deze polititiek partij en vooral de onverbloemde steun van Baudet aan oorlogsmisdadiger Poetin? 

  Geen vrijbrief Experts: opmerking FvD'er over gebruik geweld 'klinkklare onzin' RTL-Nieuws

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 06-10-22 17.00 uur: ook de politiek, partijen in de Kamer willen sneller ingrijpen bij omroepen als ON, daar gaat het over. En de roep om deze te verwijderen wordt steeds groter maar daar gaan de Omroepen gezamenlijk over. De meeste politiek partijen zijn voor maar - overigens niet gecontroleerd- maar vrijwel zeker TEGEN gestemd: uiteraard FvD, JA21, Groep Van Haga en PVV, SGP? Inderdaad uit het art. vóór waren:... - vindt een Kamermeerderheid van in elk geval de regeringspartijen en PvdA, GroenLinks en Denk. - 

  UPDATE 29-09-22 09.00 uur: DE NPO en Omroepen willen niets meer met ON te maken hebben... nogmaals ook gezegd al eerder, als je een beetje zelfrespect hebt kom je ook niet bij ON opdraven voor een 'mening'... vrijheid van meningsuiting uiteraard maar er zijn grenzen ook voor je persoonlijke zelf? Er absoluut mee geassiocieerd te willen worden is dan ook eigen zaak,

  .NPO-omroepen willen geen journalistiek overleg meer met Ongehoord Nederland

   GISTEREN, 15:36 IN BINNENLAND , CULTUUR & MEDIA

  "Ongehoord Nieuws heeft geen journalistiek maar een ander doel, namelijk agitatie en het verlengen van de stem van Forum voor Democratie", zei Huisjes.

  UPDATE 22-09=22 17.00 uur: KRO-NCRV DIRECTEUR WIL OMROEP ON PER DIRECT UIT HET OMROEPBESTEL. Waarschijnlijk zijn er meer mensen daar mee eens en dan mogelijk het woord aan de rechter? Laten we hopen... Vooral na het optreden vvan FvD leider Baudet gisteren in de Kamer waar hij de grootste complottheorien uitte en minister Kaag expliciet beschildigde van een spionne te zijn...o.a.?? .Hij werd eindelijk door de Kamervoorzitter het woord ontnomen voor de Algemene Beschouwingen en UNICUM het hele Kabinet stapte daarna enige tijd uit de Kamer. Maar later heeft hij uiteraard op zijn eigen omroep ON zijn woord weer verder gedaan... 

  Maar vooral de kritiek en conspiricy aanval van Baudet op Kaag dat zij op de 'spionnenschool' in GB had gezeten... wie zat daar nog meer... JUIST JA DE GROOTSTE PARTIJ-IDEOLOOG VAN DE FvD ZELF.... 

  NU.nl:  KRO-NCRV-directeur wil Ongehoord Nederland per direct uit omroepbestel

  Directeur van KRO-NCRV wil Ongehoord Nederland uit het omroepbestel

   GISTEREN, 15:36 IN CULTUUR & MEDIA

  KRO-NCRV is daarmee de eerste omroep die voor een onmiddellijk vertrek van ON is.

  AT5

  In samenwerking met  NH Nieuws

  NOS Nieuws•Gisteren, 14:26•Aangepast gisteren, 20:35

  Honderden mensen demonstreren op de Dam tegen de overheid

  Honderden mensen hebben vanmiddag op de Dam in Amsterdam gedemonstreerd tegen het kabinetsbeleid. Er waren veel omgekeerde Nederlandse vlaggen te zien, een symbool dat de afgelopen maanden veel bij boerenprotesten te zien was.

  De demonstratie was georganiseerd door Michel Reijinga van Samen voor Nederland. Reijinga organiseerde onder de naam Nederland in Verzet vaker demonstraties het afgelopen jaar, tegen bijvoorbeeld de coronamaatregelen.

  Samen voor Nederland is een samenwerkingsverband tussen verschillende partijen, zoals Viruswaarheid, Nederland in Verzet en Stichting Vaccinvrij. De clubs komen iedere eerste zondag van de maand ergens in Nederland bijeen "om gezamenlijk onze stem te laten horen, door middel van vreedzame demonstraties en boeiende sprekers".

  20.000 deelnemers vorig jaar

  Een jaar geleden, op 5 september 2021, hielden de clubs ook een grote mars in Amsterdam. Toen waren er volgens de gemeente ruim 20.000 deelnemers. Ze betoogden toen voornamelijk tegen de coronamaatregelen van het kabinet.

  De organisatie hield dit jaar rekening met een nog grotere opkomst van zo'n 25.000 demonstranten. Sommige deelnemers spraken op sociale media over duizenden demonstranten op de Dam, volgens NH Nieuws waren er rond de start om 12.00 uur honderden mensen aanwezig. Kort voor 13.30 uur was de Dam grotendeels leeg. De actievoerders begonnen toen aan een mars in het centrum om later weer terug te keren op de Dam.

  Een van de mensen die meeliepen met de mars had een bord bij zich waar een hakenkruis op stond. Volgens AT5 is de man opgepakt. Het Openbaar Ministerie gaat een onderzoek starten naar de man, meldt de omroep.

  Meerdere mensen hielden 's middags toespraken, onder wie Willem Engel van Viruswaarheid en Gideon van Meijeren van Forum voor Democratie. Op spandoeken waren teksten te lezen als: 'Ik begrijp niet hoe een regering de problemen van een land kan oplossen, wanneer het probleem van het land de regering is'. Sommige deelnemers hadden boerenzakdoeken of Forum voor Democratie-ballonnen bij zich.

  Later nog een demonstratie

  De demonstratie van Samen voor Nederland was niet het enige protest in Amsterdam vandaag. De hulporganisatie MiGreat vroeg op het Museumplein aandacht voor de situatie bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel. Op dat protest kwamen volgens persbureau ANP 2000 mensen af.

  De demonstranten liepen kort door Amsterdam en eindigden hun protest weer op het plein. De aanwezigen riepen onder meer op tot het vertrek van premier Rutte en vicepremier Kaag. Kaags partijgenoot Daphnie Ploegstra was ook aanwezig, zij sprak volgens persbureau ANP het publiek toe: "Ik sta namens een groep D66'ers die een weerwoord wil bieden aan dit beleid".

  MiGreat wil dat alle overheidsinstanties zich inzetten om vluchtelingen op te vangen. De organisatie zegt dat er 23 acties gepland staan.

  Gewijzigd op 2022-10-06 15:56:35
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 23 juli 2022 @ 00:32
  #111
  reactie op (#110) herman_dad

  Goedemorgen, WAT VELEN AL WISTEN, MAAR NU AANGETOOND, Baudet hangt anti-semitische complottheorie aan. Over de 'Cabal', als fictieve organisatie voorkomend in een Star Wars of StarTrek films, maar ook afgeleid van de 'Kaballah', in 1903 een complottheorie al, dat deze Joodse organisatie de 'wereldheerschappij' nastreeft en volop door de NAZI's en  voorop Hitler zelf werd verspreid met alle gevolgen van dien, de vernietigingskampen, WO-2 etc... Zeer gevaarlijk dus. FvD een ONVERBLOEMDE NAZI-partij dus. 

  En ook al in zijn boek Mein Kampf werd verspreid en dus niet vreemd dat Baudet deze theorie 'mooi' vindt... een selfie nogmaals van hem in jongere jaren.

   En velen nog op andere social media als Twitter, Facebook, YouTube propaganderen en geloven ook in deze complottheorien van de 'cabal' en de 'deep state' bijvoorbeeld en dat daar aantal bekenden, soms de rijken der Aarde daar achter zitten...  en verspreiden dus weer o,a haat tegen (-?)

  EN OOK ZIJN ONVERBLOEMDE SYMPATHIE VOOR POETIN die hij een 'prachtvent' vond en vindt en de grote redder van de wereld komt hieruit voort, zie het Twitterbericht (!)... Eén grote complottheorie van de hele FvD en alle stemmers daarop...

  Geen vrijbrief Experts: opmerking FvD'er over gebruik geweld 'klinkklare onzin' RTL-Nieuws

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 17-09-22 09.00 uur: FORUMSCHOLEN?? DE natte droom van FvD/Baudet en dat worden scholen met JONGENS EN MEISJES GESCHEIDEN, schooluniformen en verder vooral lessen in het eigen extreem-rechtse gedachtengoed, bijvoorbeeld het eigen ras/volk eerst..... Een mildere vorm van de 'Taliban' in feite..... Toch zijn er ook die denken dat het niet doorgaat omdat hier de overheid, ministerie geen vergunnig verleend omdat ze niet voldoen aan de algemeen gestelde eisen voor oprichting van een school, zeker in overeenstemming daarover met de Grondwet, die regels, 'vrijheid van onderwijs', dit voor alle complotdenkers dan weer.....

  Bovendien is het, de privékosten voor deelname, zo'n 600,- euro/maand veels te duur voor de 'gewone, complotdenkende en op FvD stemmende man/vrouw, gezin'....

  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  ANP NOS Nieuws•Gisteren, 20:37

  Antisemitismebestrijder: Baudet verspreidt oude antisemitische complottheorie

  Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet verspreidt online een klassieke antisemitische complottheorie over wereldoverheersing door een Joodse elite. Dat signaleert de Nationaal Coördinator Antisemitisme Bestrijding (NCAB), Eddo Verdoner, die spreekt van een gevaarlijke ontwikkeling. Baudet verspreidt volgens hem nu zelf een aantoonbaar antisemitische theorie op Twitter.

  De bewuste theorie wordt op Twitter beschreven door een andere gebruiker en wordt door Baudet overgenomen met de kwalificatie "mooi". In het bericht wordt onder meer gerept over "de heren van de Kaballah" (een vorm van joodse spiritualiteit, red.) die de droom zouden hebben om "een wereldregering op te bouwen".

  NCAB @NCAB_NL

  Onderstaand bericht verspreidt een oude antisemitische complottheorie, die stelt dat een Joodse elite uit is op werelddominantie. Eerder deed de NCAB al een oproep aan FvD politici om te stoppen met het retweeten van accounts, die antisemitisme verspreiden.

  Twitter image

  14:19 22 juli 2022

  De tekst verwijst daarmee naar een beruchte antisemitische complottheorie, die geformuleerd is in de zogenoemde Protocollen van de wijzen van Sion, legt Verdoner uit. Dat is een vervalst document uit 1903, waarmee de makers en verspreiders wilden aantonen dat Joodse leiders werelddominantie van de Joden nastreefden, een bekend antisemitisch cliché.

  De tekst is in de geschiedenis veelvuldig gebruikt - onder meer door Adolf Hitler in zijn boek Mein Kampf - om wantrouwen tegen de Joodse gemeenschap te voeden en geweld tegen Joden te rechtvaardigen.

  Eerder bleek uit onderzoek van de Universiteit Leiden dat politici van Forum voor Democratie op Twitter vaak berichten retweeten van accounts die regelmatig antisemitische boodschappen verspreiden. Geen enkele politieke partij nam destijds zelf berichten met een antisemitische inhoud over.

  Wel bleek dat FvD-politici vijf keer vaker dan de gemiddelde Twitteraar berichten hadden geretweet van accounts die dat soort teksten schreven. De onderzoekers stelden toen vast dat die accounts daardoor een groter bereik krijgen. De NCAB riep FvD-politici naar aanleiding van dit onderzoek op hiermee te stoppen.

  Gevaarlijke ontwikkeling

  "Er is eerder al gesproken over het gevaar van het retweeten van antisemitische accounts, en de NCAB heeft toen ook al opgeroepen om dat niet meer te doen", zegt Verdoner. "In plaats van te stoppen, gaat het nu een stap verder. Er wordt nu direct antisemitische content geretweet, en Baudet laat zich daar met zijn 'mooi' ogenschijnlijk goedkeurend over uit."

  Zorgwekkend, vindt de NCAB: "Daarmee lijkt het alsof je antisemitisme acceptabel vindt. Alsof het acceptabel is als mensen dit denken. Daarmee gaat Baudet verder dan eerder en dat is een gevaarlijke ontwikkeling." Verdoner wijst erop dat het overnemen van dit soort berichten door politici met veel volgers ertoe kan leiden dat dergelijke ideeën salonfähig worden.

  Baudet reageert op Twitter op de melding van de NCAB met een lachend gezichtje en een plaatje van een clown:

  Thierry Baudet @thierrybaudet

  😂🤡 https://t.co/LoR6k1O7ep

  18:35 22 juli 2022

  Onlangs bracht onderzoeksinstituut Utrecht Data School voor het eerst de omvang van antisemitische uitingen in het Nederlands in kaart. Uit dat onderzoek, in opdracht van het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) en het Centraal Joods Overleg (CJO), kwam naar voren dat er in 2020 zeker 200.000 antisemitische berichten in het Nederlands op sociale media zijn geplaatst. Ook hieruit bleek dat het stereotype dat Joden onderdeel uitmaken van een "globalistische elite" die de touwtjes in handen heeft, online in Nederland vaak voorkomt.

  Gewijzigd op 2022-08-17 11:51:41
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 13 juli 2022 @ 00:40
  #110
  reactie op (#109) herman_dad

  Goedemorgen, KAMERLID GUNDOGAN GAAT AANGIFTE DOEN TEGEN mede-Kamerlid FvD Gideon van Meijeren wegens o.a. OPRUIING, OPROEPEN GEWELD TE GEBRUIKEN. Deze heeft afgelopen dagen op andere social media met name Twitter en Facebook oproepen gedaan om geweld aan te wenden tegen overheidsdienaren o.a. ivm de Boerenprotesten (in zekere zin door aantal complotdenkers overgenomen) en andere totale onzin en onwaarheden verspreid. Ook deskundigen vinden dat en dat een aangifte tegen hem en mogelijk ook andere leden FvD vrij kansrijk is van slagen. En er ligt inmiddels ook een uitspraak rechter ivm veroordeling  van de 3 Bodegravengroep complottisten en 'wappies' dus OM heeft een leidraad daaraan nu. Ook Baudet zelf heeft enkele dagen geleden op een FvD congres in de RAI Amsterdam complete onzin en gevaarlijke retoriek weer gebruikt.

  Hopelijk zijn er nog enkele andere Kamerleden, partijen die dezelfde weg volgen en bij Gundogan aansluiten? EN OOK ANDEREN dan politici zoals ook ruim 22.000 mensen tegen Willem Engel met succes deden!

  Geen vrijbrief Experts: opmerking FvD'er over gebruik geweld 'klinkklare onzin' RTL-Nieuws

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS

  NOS Nieuws•Vandaag, 17:25•Aangepast vandaag, 18:27

  Gündogan wil aangifte doen tegen collega-Kamerlid van FvD

  Kamerlid Gündogan (oud-lid van de Volt-fractie) wil aangifte doen tegen haar collega Van Meijeren van Forum voor Democratie vanwege opruiing en aanzetten tot geweld. Ze is de aanklacht met juridisch adviseurs aan het voorbereiden en zodra het kan, gaat ze naar de politie.

  Aanleiding is een speech die Van Meijeren op 2 juli hield op het Boeren Forum in Tiel. Hij zei daarin "dat het niet altijd gezond is, als er een taboe rust op het gebruik van geweld". Forum van Democratie plaatste afgelopen weekend een filmpje op sociale media.

  Volgens Van Meijeren gebruikt de staat wel geweld, "fors geweld". "En als u onteigend dreigt te worden en u weigert, reken er maar op dat er busjes aankomen met mannen met knuppels en helmen, en ze slaan u wel van het terrein af."

  Wetboek van Strafrecht

  Hij verwees ook naar artikel 41 van het Wetboek van Strafrecht, dat "bepaalt dat het is toegestaan om geweld te gebruiken als dat noodzakelijk is om je eigen of andermans lijf, goed of eerbaarheid te beschermen tegen een wederrechtelijke aanranding. Dat mogen we nooit vergeten", zei Van Meijeren.

  Gündogan vindt dat de FvD'er te ver gaat met zijn suggestie dat boeren het recht hebben om geweld te gebruiken tegen ambtenaren en hoopt dat zo veel mogelijk mensen aangifte tegen hem doen. "Dit is het begin van de uitholling van de rechtsstaat."

  Aanvaring

  Gündogan zat eerst bij de politieke partij Volt, maar werd na een hoogoplopend conflict over grensoverschijdend gedrag uit de fractie gezet. Als Kamerlid van Volt heeft ze meerdere malen aangifte gegaan vanwege bedreigingen tegen haar. In februari vertelde ze tegen Nieuwsuur dat de bedreigingen opliepen als ze in de Tweede Kamer een aanvaring had gehad met een Kamerlid van Forum.

  Het is niet zeker of Gündogan vandaag nog aangifte gaat doen. Ze vindt het belangrijk om juridisch goed beslagen ten ijs te komen, "dus het kan ook morgen of overmorgen worden".

  Nilüfer GündoÄŸan

  @ngundogan77

  Aangiftewaardig. En dat is wat ik ga doen. Wie doet mee? https://t.co/QjwPHoIu2B

  21:13

  11 juli 2022

  Van Meijeren reageert op Twitter laatdunkend op het voornemen van het oud-Kamerlid van Volt: "Dat je daar nog tijd voor kunt vrijmaken, ondanks dat je al maandenlang druk bent met het (tevergeefs) 'ordenen van je gedachten'."

  Gewijzigd op 2022-07-13 00:42:43
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 22 juni 2022 @ 00:41
  #109
  reactie op (#108) herman_dad

  Goedemorgen, BAUDET WORDT DOOR DE KAMER ZELF GESTRAFT EN GESCHORST wegens niet voldoen aan de eigen door de Kamer gestelde regels. Kamerleden moeten opgeven welke bijbanen en/of bijverdiensten hebben en daar is een lijst van om belangenverstrengeling te voorkomen. Baudet weigert dit na verschillende waarschuwingen en aanmaningen consequent en lacht er ook nu weer om. De schorsing duurt echter maar een maand om niet aan debatten deel te mogen nemen, en is dus in feite een lachertje. Wel stemrecht nog en het is vrij uniek dat dit gebeurt. Maar de meeste partiijen hebben voorgestemd en uiteraard de (ultra) rechtse partijen niet.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 10-09-22 09.00 uur: BAUDET WORDT DOOR DE MEDE-KAMERLEDEN, COMMISSIE  N I E T  GESTRAFT doormiddel van schorsing spreektijd.... Ze zijn bang voor elkaar maar vooral ook voor de kiezersgunst?  

  UPDATE: Gisteren de stemming in Kamer over toetreding Zweden/Finland tot de NAVO. ALLE partijen unaniem voor m.u.v. 2, n.l. je raadt het nooit, FvD en Groep Van Haga... In tegenstelling nog: in zijn pleidooi hemelde Baudet POETIN OP ALS DE GROOTSTE VREDESSTICHTER OOIT..?? De man is werkelijk.... vult u zelf maar in maar deze zegt meer dan genoeg:   

  Vastgemaakte Tweet

   dr. Marina @mmeeuw 7 jul.

  Keiharde Kremlin-propaganda van Baudet in de Tweede Kamer vandaag: “Poetin is een van de beste leiders van de Europese wereld…Rusland brengt vrede en orde in de wereld.” #fvd

   dr. Marina @mmeeuw 14 u

  Niet alleen heeft #fvd gisteren tègen toetreding van Zweden en Finland tot de NAVO gestemd. Baudet wil ook dat Nederland UIT de NAVO stapt, dat zei hij onlangs op de Forum ledendag en dat onthulde @zembla twee jaar geleden al.

  NOS NIEUWS • POLITIEK • GISTEREN, 18:05 • AANGEPAST GISTEREN, 18:50

  Forum-leider Baudet hangt schorsing boven hoofd, acht partijen dienen klacht in

  NOS

  Forum voor Democratie-leider Baudet hangt een schorsing boven het hoofd. Acht partijen (VVD, D66, CDA, ChristenUnie, GroenLinks, PvdA, Partij voor de Dieren en Volt) zeggen tegen RTL Nieuws dat ze een klacht indienen tegen Baudet. Zo willen ze hem dwingen zich aan de regels te houden van het parlement.

  Baudet weigert nevenfuncties, extra inkomsten en giften te melden in een openbaar register. Als de klacht wordt overgenomen, kan de Forum-leider voor minimaal een maand worden geschorst. Hij mag dan wel in de Kamer zijn en meestemmen, maar niet het woord voeren.

  De klacht is ingediend bij een onafhankelijke commissie die zich bezighoudt met de integriteit van de Tweede Kamer: het College van onderzoek integriteit. Het college bestaat uit drie leden, onduidelijk is hoelang het college nodig heeft om tot een oordeel over de klacht te komen.

  Eerder al berispt

  Het melden van nevenfuncties, giften en extra inkomsten in een openbaar register is voor Kamerleden verplicht. Baudet is in maart al berispt door het college. Toch weigert Baudet ook na de berisping melding van zijn nevenfuncties en bijverdiensten te doen, aanleiding voor de acht fracties om een klacht in te dienen.

  In een reactie op de klacht zegt Baudet dat de echte corruptie plaatsvindt door "het partijkartel dat is vervlochten met een baantjescarrousel". Baudet noemt het een obsessie van de partijen om alles openbaar te willen hebben.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2022-09-10 08:40:29
  handtekeningafbeelding