Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

938 keer bekeken

ST.EUSTACIUS EN WANBELEID

 • donderdag 08 februari 2018 @ 06:40
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg St. Eustacius, uiteraard kunnen de bewoners van het eiland later weer een eigen bestuur kiezen, de staatssecretaris is momenteel op het eiland om politideke orde op zaken te stellen.

  Zie verder art. Nu.nl (bron) 

  Donderdag 08 februari 2018 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  ‘Sint Eustatius moet weer zelf bestuur kiezen' 

  Foto: ANP

  Gepubliceerd: 08 februari 2018 01:07Laatste update: 08 februari 2018 01:07

  • Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Raymond Knops heeft woensdagmiddag (lokale tijd) op Sint Eustatius uitgebreid met de bevolking gesproken over zijn besluit om het zittende bestuur opzij te zetten. 

  Hij hield de bevolking voor dat het doel is dat de bewoners uiteindelijk weer hun eigen bestuurders mogen kiezen.

  "Democratie is het hoogste goed dat we hebben. Maar als je bent gekozen in de Eilandsraad en je houdt je niet aan de eed om te werken in het belang van de bevolking. Dan moet er iemand zijn die je tot de orde roept. En dat is wat we hebben gedaan'', aldus Knops.

  Knops maakte deze week bekend dat hij ingrijpt op het eiland omdat het huidige bestuur de Nederlandse wetten naast zich neerlegt, zich overgeeft aan vriendjespolitiek en intimidatie.

  Vragen

  In het stadhuis mocht de bevolking vragen stellen en ging het er soms verbaal hard aan toe. Maar Knops bleef bij zijn verhaal dat hij niet anders kon dan het bestuur terzijde te schuiven "in het belang van de bevolking van Sint Eustatius.''

  Hij gaf aan dat de situatie waarin het eiland wordt bestuurd door regeringscommissaris Mike Franco "niet langer zal duren dan noodzakelijk''. Franco is van beroep fysiotherapeut. Als politicus was hij onder meer gedeputeerde voor staatkundige zaken op Curaçao en voorzitter van het parlement van Curaçao.

  Knops legt uit waarom bestuur Sint Eustatius overgenomen is

  Knops legt uit waarom bestuur Sint Eustatius overgenomen is

  Door: ANP

  Lees meer over: 

  Sint Eustatius

  Gewijzigd op 2018-07-02 06:34:51
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 08 februari 2018 @ 06:34
  #1

  Goedemorgen, op St.Eustacius is al geruime tijd politiek wanbeleid, corruptie aan de gang en de NL regering, het is NL grondgebied, een bijzondere gemeente, wil nu orde op zaken stellen.

  Zie verder art. van NU.nl, (bron)  

  Donderdag 08 februari 2018 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  Kabinet neemt bestuur Sint Eustatius over 

  Foto: ANP

  Gepubliceerd: 05 februari 2018 09:02Laatste update: 05 februari 2018 17:24

  • Staatssecretaris Raymond Knops (Koninkrijksrelaties) heeft maandag een wetsvoorstel ingediend bij de Tweede Kamer om in te kunnen grijpen op Sint Eustatius.

  Door het voorstel wordt het mogelijk om de eilandsraad te ontbinden en de gedeputeerden en waarnemend gezaghebbers van hun functie te ontheffen, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken. Een Kamermeerderheid steunt het ingrijpen door de staatssecretaris.

  De actie volgt op een rapport van de 'commissie van wijzen', die een "grove taakverwaarlozing" heeft geconstateerd op Sint Eustatius. Dat zou ten koste gaan van burgers en bedrijven op het eiland.

  "De bestuurlijke situatie op Sint Eustatius is al langer een punt van zorg", aldus het ministerie. "Eerdere maatregelen ter verbetering van de situatie hebben niet het gewenste effect gehad." Vervolgens werd besloten om een commissie de problemen in kaart te laten brengen.

  "Wetteloosheid en financieel wanbeheer" zijn kenmerken van de huidige bestuurlijke situatie. Maar ook zijn er problemen als "discriminatie, intimidatie, bedreigingen en beledigingen, willekeur en het nastreven van persoonlijke macht ten koste van de inwoners", schrijft de commissie. Van de administratie op Sint Eustatius zou niets in orde zijn en "het eiland is in fysieke zin verwaarsloosd".

  Knops legt uit waarom bestuur Sint Eustatius overgenomen is

  Knops legt uit waarom bestuur Sint Eustatius overgenomen is

  Regering

  Ook is de commissie kritisch over de rol van de Nederlandse regering. De afgelopen jaren zijn grote achterstanden ontstaan op het gebied van watervoorziening en infrastructuur. Mede door slechte verhoudingen tussen het eiland en Nederland. Op advies van de commissie zullen er nu versneld investeringen gedaan worden.

  Tot het bestuur van Sint Eustatius zelf in staat is om haar taken goed te vervullen zal de Nederlandse regering het eiland besturen. Pas daarna volgen verkiezingen voor een nieuwe eilandsraad zodat het nieuwe bestuur officieel kan aantreden.

  Knops

  “Aangezien andere maatregelen het bestuur niet tot inkeer hebben gebracht, zit er maar één ding op: bestuurlijk ingrijpen. Het is de zwaarste maatregel. Maar nu al het andere faalt, is het de enige mogelijkheid die overblijft. De mensen op Sint Eustatius verdienen beter", laat Knops weten.

  Later in de week zal Knops richting het eiland reizen om het besluit in persoon toe te lichten aan de bewoners.

  Door: NU.nl/ANP

  Lees meer over: 

  Sint Eustatius

  Gewijzigd op 2018-07-02 06:35:38
  handtekeningafbeelding