Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

1178 keer bekeken

MENSENRECHTEN IN EU, 'Verdrag van Rome'?

  • dinsdag 22 oktober 2019 @ 07:30
    #7
    reactie op (#6) herman_dad

    Goedemorgen, VN-RAPPORTEUR ERNSTIG BEZORGD OM SCHENDING MENSENRECHTEN IN NEDERLAND, door de NEDERLANDSE OVERHEID. Vooral het opsporingsysteem SyRi is discriminerend en tegen de regels van de mensenrechten in zelfs. Zoals toegepast o.a. bij UITKERINGSFRAUDE, OPSPORING 'WITWASSEN' bij en door de Banken en verdere zaken waar u en ik, de gewone burger, vaak slachtoffer van worden bij 'maar de geringste verdenking van'? En dan wordt je VERVOLGD VOOR..(?)

    En zie dan club http://justittieledwalingen.clubs.nl/ over de strafklacht - Kritische politiechef doet aangifte tegen Grapperhaus wegens laster - die is ingediend door de klokkenluidster, oud-politiechef... Zeker DIE KLACHT, AANGIFTE gaat niet door kunnen we allen verzekeren, daar zal het OM wel iets op vinden 'niet ontvankelijk' of zo! Deze minister zit te hoog in en op de maatschappelijke ladder en het DE POLITIEK, dus bijvoorbaat al... vult u zelf maar weer in! 

    Zie ook de rubrieken hier SCHULDEN, hulpverlening, armoede, INCASSOBUREAUS' etc.... BANKEN, VERZEKERINGEN, financieel, geld systemen, etc,.

     Bijan @Bijan63 8 u

    Dit is een zorgwekkende ontwikkeling die de primaire rechten van Nederlanders schendt. #privacy #mensenrechten #Rutte3

    Tweet citeren

     Nieuwsuur @Nieuwsuur  9 u

    Iedereen is in principe verdacht, en dan vaak mensen in achterstandswijken. Niemand kan de algoritmes controleren. Bart van der Sloot, is expert op het gebied van #privacy en #bigdata: "De data is bevooroordeeld", zegt hij over #SyRI. #Nieuwsuur

    4:48

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Reklame voor een goed doel: 

    https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

    ====================================================================

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

    NIEUWSUUR • BINNENLAND •POLITIEK • GISTEREN, 19:13

    VN-rapporteur zeer bezorgd over Nederlands opsporingssysteem voor uitkeringsfraude

    NIEUWSUUR

    De VN-rapporteur voor de mensenrechten Philip Alston heeft ernstige zorgen over Nederland. De reden is een systeem dat uitkeringsfraude moet opsporen. In een brief aan de rechtbank in Den Haag schrijft Alston dat het systeem in strijd is met de mensenrechten omdat het mensen met weinig geld en mensen met een migratie-achtergrond discrimineert.

    Het Systeem Risico Indicatie (SyRI), van het ministerie van Sociale Zaken, maakt gebruik van een algoritme dat data van een groot aantal overheidsinstanties aan elkaar koppelt. Op basis van gegevens van eerdere fraudeurs wordt een risicoprofiel opgesteld. Vervolgens worden gegevens van burgers vergeleken met het risicoprofiel.

    Rechten

    Door te kijken naar overeenkomsten tussen eerdere fraudeurs ontstaat een lijst met potentiële burgers die mogelijk frauderen. Van die mensen wordt verder onderzocht of dat inderdaad het geval is.

    11:29 Volume 10%

    Zie oorspronkelijke artikel

    Kritiek op SyRI van de VN

    "De privacy van hulpbehoevende burgers lag van oudsher al onder vuur vanwege ingrijpende controles en screenings die ze moesten ondergaan om in aanmerking te komen voor bijstand", schrijft Alston. "Met systemen als SyRI dreigt voor deze burgers echter een technologische surveillancestaat te worden gecreëerd waarin van het recht op privacy weinig meer dan een illusie overblijft."

    Het gaat hem om de schadelijke gevolgen van digitale technologie voor kwetsbare burgers in verzorgingsstaten. "Men is er tot dusver niet in geslaagd om bedrijven, de overheid en de samenleving in het algemeen ervan te overtuigen dat een verzorgingsstaat gedreven door technologie, rampzalig zal uitpakken als de inzet ervan niet wordt geleid door respect voor fundamentele rechten."

    Dramatisch

    Bart van der Sloot van de Tilburg University is gespecialiseerd in privacy en Big Data. Hij legt uit dat elke overheidsdienst gegevens mag verzamelen voor het eigen doel. "SyRI vormt een ondermijning van dat principe. De politie verzamelt gegevens voor één doel, een andere dienst voor een ander doel. Door SyRI kunnen deze gegevens gedeeld worden."

    "Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) heeft onlangs een aantal uitspraken gedaan: de wetgeving moet als zodanig helder, duidelijk en precies zijn en dus aangeven óf, welke en waarom gegevens worden gedeeld. Hier voldoet de wet die SyRI mogelijk maakt niet aan", denkt Van der Sloot.

    Concreet doel

    Een kritische behandeling van de wet in de Eerste en Tweede Kamer ontbrak volledig, zegt de VN-rapporteur. "SyRI werd als hamerstuk aangenomen. Het parlement schijnt weinig interesse te hebben gehad om te begrijpen hoe SyRI werkt, gezien het gebrek aan een mondeling debat en de beperkte schriftelijke vragen die door Kamerleden zijn gesteld, ondanks felle kritiek van andere staatsorganen."

    Een van die staatsorganen was de Raad van State. De kritiek op SyRI is dat het systeem ingaat tegen de Wet bescherming persoonsgegevens dat gegevens alleen gebruikt mogen worden voor een concreet doel. Veelzeggend vindt de rapporteur het ook dat toenmalig voorzitter van de Nederlandse privacytoezichthouder Jacob Kohnstamm publiekelijk aangaf de aanname van de SyRI-wetgeving 'dramatisch' te vinden."

    Er zijn naast SyRI ook al andere opsporingssystemen beschikbaar. De gemeente Nissewaard werkt met een programma dat gemaakt is door een particulier bedrijf. De wethouder van Nissewaard is enthousiast.

    0:21 Volume 10%

    Zie oorspronkelijke artikel

    Gemeente Nissewaard werkt met een particulier opsporingssysteem

    Een project met het SyRI-systeem in Rotterdam-Zuid is deze zomer voortijdig gestopt. Of de gemeente en het Rijk werden het niet eens over de manier waarop vervolgonderzoek moest worden uitgevoerd, of was er zoveel tijd overheen gegaan dat de data verjaard waren, waardoor de gemeente alles moest vernietigen.

    Maar de wet die het systeem mogelijk maakt, bestaat nog steeds. Daarom gaat een rechtszaak tegen de Staat gewoon door. Een groep tegenstanders - een aantal maatschappelijke organisaties, schrijver Tommy Wieringa en columnist Maxim Februari - eist volgende week dat de Haagse rechter een einde maakt aan het systeem.

    Vooruitgang?

    Volgens dataspecialist Van der Sloot is het nu zo dat burgers maar naar de rechter moeten gaan als het misgaat. "Maar zo werkt het niet. Het probleem is dat burgers zelf vaak niet weten dat gegevens worden gedeeld of systemen niet begrijpen. Ook hebben ze niet de middelen om rechtszaken te voeren, dus veel rechtszaken worden niet eens gevoerd."

    Van der Sloot: "We moeten niet blijven hangen in het idee van 'data is vooruitgang'. En als het wel voordelen zou bieden, moeten we ons afvragen of we wel in zo'n samenleving willen leven."

    BEKIJK OOK

    Deel dit artikel:

    handtekeningafbeelding
  • woensdag 13 maart 2019 @ 01:28
    #6
    reactie op (#5) herman_dad

    Goedemorgen, NEDERLAND BESCHERMT WETTELIJK DE RECHTEN VAN TRANSGENDERS EN ONTERSEXUELEN, als eerste land ter wereld.Op 2 partijen na stemden alle voor: 

    Alleen SGP en PVV tegen nieuwe transgender- en interseksewet

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

    Transgenders en interseksuelen voortaan wettelijk beschermd

    VANDAAG, 17:38

    POLITIEK

    NOS

    De Eerste Kamer heeft met een ruime meerderheid de nieuwe wet aangenomen die het verbod op discriminatie op grond van geslacht verder aanscherpt.

    "Helaas is voor veel transgenderpersonen en intersekse-personen discriminatie aan de orde van de dag. Met deze wetswijziging geven wij een duidelijk signaal: iedereen moet zeker zijn dat je jezelf kan zijn. Wie je ook bent", stelt PvdA-Kamerlid Van den Hul.

    Door het initiatief van D66, PvdA en GroenLinks wordt de Wet gelijke behandeling aangepast.

    D66-Kamerlid Bergkamp zegt: "Het is stuitend dat transgenderpersonen en intersekse-personen zo vaak te maken hebben met discriminatie. Transgenderpersonen worden zelfs achtergesteld op de arbeidsmarkt, hun werkloosheidspercentage ligt 20 procent hoger dan gemiddeld".

    Geslachtskenmerken

    Volgens Bergkamp wordt hun rechtspositie door de wetswijziging versterkt. Ook discriminatie op grond van geslachtskenmerken, genderidentiteit (of je je vrouw of man voelt) en genderexpressie (of je je mannelijk of vrouwelijk gedraagt) wordt expliciet verboden.

    GroenLinks-Kamerlid Özütok hoopt dat Nederland hierdoor in de top-10 komt van lhbti-vriendelijkste landen van Europa. "Het maatschappelijke probleem en de achterstelling waar mensen in de praktijk mee te maken hebben, zijn de redenen dat wij deze initiatiefwet hebben gemaakt. Ik ben trots en blij met ons resultaat vandaag."

    Net als tijdens de stemming in de Tweede Kamer, stemden alleen PVV en SGP tegen. De PVV vindt dat het verbod op discriminatie op grond van geslacht al afdoende is geregeld. SGP heeft ook nog inhoudelijke bezwaren.

    Onder de parapluterm 'transgender' vallen ook agenders, gender fluid en andere gendervariaties. Wat houdt dat precies in? En hoe verloopt een transitie? NPO Focus maakte er deze special over.

    BEKIJK OOK

    'We halen niet voor de lol ons geslachtsdeel eraf'

    Alleen SGP en PVV tegen nieuwe transgender- en interseksewet

    Deel dit artikel: 

    Gewijzigd op 2019-03-13 01:28:30
    handtekeningafbeelding
  • donderdag 21 juni 2018 @ 00:44
    #5
    reactie op (#4) herman_dad

    Goedemorgen, GISTEREN al in LAATSTE NIEUWS: Maar een FEIT, TRUMP STOPT MET HET SCHEIDEN VAN MIGRANTENOUDERS- EN KINDEREN. Per decreet getekend, alleen niemand weet nog hoie dan wel, de VS wet laat niet toe dat kinderen worden opgesloten in feite? Een groot intermenselijk probleem, niet alleen in de EU en de VS, de vluchtelingen en asielzoekers. We komen er alleen maar op termijn uit, hoe dan? Te veel voor hier, zie veelgenoemde boek hier daarover ook.

    Zie en lees verder art. NOS-NIEUWS Twitter (bron)

    Trump tekent decreet, stopt scheiding migrantenfamilies

    GISTEREN, 18:49

    AANGEPAST GISTEREN, 22:40

    BUITENLAND

    President Trump heeft een presidentieel decreet getekend waarmee hij een eind maakt aan de omstreden scheiding van migrantenkinderen van hun ouders aan de Amerikaans-Mexicaanse grens. Migranten die illegaal de grens zijn overgestoken, moeten nu samen met hun kinderen worden vastgezet, tot hun strafrechtelijke procedure is afgerond.

    In het decreet staat ook dat gezinnen met kinderen met voorrang moeten worden beoordeeld bij de immigratieprocedure. Het huidige zerotolerance-immigratiebeleid blijft gehandhaafd.

    Trump zette zijn handtekening vanavond in de Oval Office in het Witte Huis:

    Video afspelen

     00:35

    Trump tekent decreet dat migrantengezinnen bij elkaar houdt

    Beelden van huilende migrantenkinderen die in kooien worden ondergebracht, terwijl hun ouders zijn vastgezet, hebben in de VS en ver daarbuiten tot grote verontwaardiging geleid.

    Tot vandaag legde Trump de schuld voor deze gang van zaken bij de Democraten, die de invoering van strengere immigratiewetgeving zouden tegenhouden. De Democraten en een aantal Republikeinen zeiden op hun beurt dat Trump met één pennestreek een eind kon maken aan de gezinsdrama's langs de grens.

    "Reken er maar op dat deze zet van Trump gaat leiden tot allerlei rechtszaken", zegt correspondent Arjen van der Horst. Onschuldige kinderen die belanden in de gevangenis, dat is in strijd met allerlei verdragen die Amerika heeft ondertekend.

    Ook onder het presidentschap van Barack Obama werden migrantengezinnen opgesloten, maar die moesten onder juridische druk weer worden vrijgelaten. Aan deze 'catch and release'-praktijk wilde Trump juist zo graag een eind maken, aldus Van der Horst.

    Trump zei tegen journalisten in het Witte Huis dat hij hoopt dat zijn decreet snel wordt gevolgd door nieuwe wetgeving in het Congres waarmee harder kan worden opgetreden tegen illegale immigratie. Het Huis van Afgevaardigden zal morgen stemmen over wetgeving die migrantenfamilies intact laat, liet voorzitter Paul Ryan weten.

    Sinds in mei het zerotolerancebeleid werd ingevoerd waarbij illegale immigranten direct worden vastgezet, zijn ruim 2300 kinderen van hun gedetineerde ouders gescheiden. Overigens worden lang niet alle kinderen gescheiden van hun kinderen, want de detentiecentra in de grensregio zitten inmiddels overvol.

    Arjen van der Horst

    @arjenUSA

    De vraag is alleen of dit decreet stand houdt. Er is Amerikaanse jurispredentie die het verbiedt kinderen voor langere tijd op te sluiten. Mogelijk is dit ook in strijd met allerlei internationale verdragen. Reken er maar op dat dit aangevochten gaat worden via de rechter. https://t.co/D3X4wv2p9a

    3 uur geleden

    BEKIJK OOK

    Een kijkje aan de grens met Mexico, zerotolerancebeleid in de praktijk

    Trump is voor migranten veel strenger dan zijn voorgangers

    Geen kinderen in kooien, maar wel kritiek op Nederlandse aanpak van migranten

    Deel dit artikel: 

     

    handtekeningafbeelding
  • woensdag 20 juni 2018 @ 01:24
    #4
    reactie op (#3) Vomie

    Goedemorgen, WERELDWIJDE KRITIEK OP TRUMP ivm KINDERMENSENRECHTEN. Zelfs uit zijn eigen partij komen nu kritische geluiden. VS STAPT BOVENDIEN UIT DE MENSENRECHTENORGANISATIE VAN DE VN... veelzeggens en veelbetekenend voor de situatie nu in de VS. Er zijn ook berichten dat het e.e.a. gebaseerd is op een wet die nog onder Obama zou zijn aangenomen of al in werking was? (VTR-Nieuws). Indien dit zo is, dan NOG had juist Trump kunnen zeggen ook in zijn eigen politiek gewin: 'Dat gaan we niet doen, ouders en kinderen van elkaar scheiden', niet alleen een grove schending van de mensrechten.

    Een barbaarse daad die we alleen nog op grote schaal hebben gezien in WO-2, het NAZISME, in de wereldgeschiedenis. We moeten het weer aanhalen hier, het gelezen en schokkende boek heeft meer dan gelijk ook hierin weer, geen schijn van kans dat we het op deze aarde redden, met onze manier van leven. Zie en lees zelfs eens van a tot z dit boek, Van homo sapiens naar homo galacticus, samen op weg... zie clubhome plaatje!!    

    LAATSTE NIEUWS 20-6-18: 06.30 u: Trump heeft nu aan het Congres gevraagd om te bekijken of de betrokken wet veranderd kan worden en gezinnen mét kinderen samen in vreemdelingendetentie kunnen worden gehouden, hij schuift de bal dus naar het Congres. (VTR-Nieuws Belgie) Dit mogelijk dan toch na alle kritiek in BINNEN- EN BUITENLAND HIEROP.

    Zie en lees verder art. van RTL-NIEUWS NOS-NIEUWS Twitter (bronnen)

    19 juni 2018 16:34

    Kritiek laat Trump koud: scheiden ouders en kinderen is boodschap voor illegalen.

     

    Een opvangcentrum in het Texaanse McAllen, aan de grens met Mexico. 

    © EPA / US Customs and Border Patrol

    Het Amerikaanse beleid om gezinnen van illegale migranten aan de grens uit elkaar te halen en kinderen te scheiden van hun ouders, stuit op ongekend felle kritiek. Maar voorlopig trekt president Trump zich er niets van aan. Vandaag spreekt hij met partijgenoten over twee nieuwe immigratiewetten. Daarin staat geen woord over het lot van de uit elkaar gehaalde gezinnen.

    Het heeft bijna twee maanden geduurd voordat protest opklonk tegen de nieuwe maatregel. Maar de uitgelekte opnames van huilende kinderen, gekooid in opvangcentra en gescheiden van hun ouders, zijn zo schrijnend dat de kritiek al snel wereldwijd weerklank kreeg.

    Toch kwam de situatie niet uit de lucht vallen. In 2014, onder president Obama, werden moeders met kinderen vastgezet in centra aan de grens. In afwachting van hun asielprocedure verbleven ze daar soms maandenlang – tot een rechter bepaalde dat die termijn maximaal twintig dagen mocht duren.

    Grotere kans mét kind

    Omdat volwassenen zonder kinderen langer mogen worden vastgehouden, leek het erop dat je met een kind een grotere kans maakte als illegale migrant de VS binnen te komen. Het aantal volwassenen dat de grens probeerde over te steken mét kinderen, steeg daardoor enorm: minister Kirstjen Nielsen (Binnenlandse Veiligheid) had het gisteren over een verzesvoudiging.

    Het is het strafbaar maken van de illegale grensoversteek dat de Amerikaanse autoriteiten in staat stelt hen van hun kinderen te scheiden. Want kinderen worden niet toegelaten in de (federale) gevangenissen waar de volwassenen, als verdachte, naartoe worden gebracht.

     

    Een demonstratie afgelopen donderdag in Los Angeles tegen het uit elkaar halen van gezinnen. (Foto EPA)

    Het nieuwe zerotolerancebeleid ging 19 april in. Bijna 2.500 kinderen zijn sindsdien van hun ouders gescheiden. Ze zouden binnen 72 uur moeten doorschuiven naar gewone opvangcentra. Maar omdat die propvol zitten, worden de kinderen soms veel langer in de kooien vastgehouden – de beelden die de afgelopen dagen de wereld overgingen.

    Wetsvoorstellen over immigratie

    Wat wil Trump, behalve ervoor zorgen dat zo weinig mogelijk illegalen zich in de VS kunnen vestigen? Vandaag staat in Washington een bijeenkomst op de agenda waarbij de president met een aantal partijgenoten twee wetsvoorstellen bespreekt die over immigratie gaan. Ze zouden deze week in het Huis van Afgevaardigden in stemming worden gebracht.

    Probleem is: die voorstellen gaan over nóg strengere maatregelen aan de grens, en over het lot van de zogeheten 'Dreamers', jongeren die illegaal naar de VS kwamen op zoek naar een betere toekomst. Er staat geen letter in over gezinnen die aan de grens uit elkaar worden gehaald.

    Afschrikwekkende beelden

    Een Democratisch wetsvoorstel tegen het scheiden van ouders en kinderen, maakt geen kans. Dus zolang Trump zich niets aantrekt van het groeiende aantal critici (ook in zijn eigen Republikeinse partij), zullen de opvangcentra met gekooide kinderen vol blijven zitten.

    Dat wil zeggen: tenzij illegale migranten zich door de beelden van de afgelopen dagen laten afschrikken, en de grensoversteek niet langer aandurven in het gezelschap van kinderen. Zowel voor- als tegenstanders van Trump sluiten niet uit dat het de Amerikaanse president juist daar om te doen is.

    Fragmenten van de geluidsopnames

    Zie oorspronkelijke video in artikel

    Een anonieme klokkenluider maakte opnames van huilende kinderen die van hun ouders waren gescheiden.

    Meer op rtlnieuws.nl:
    Opnames: van hun ouders gescheiden kinderen huilend bij grens VS

    RTL Nieuws

    Trump onder druk eigen partij over scheiden kinderen en ouders

    GISTEREN, 23:11

    BUITENLAND

    Trump verdedigt zijn beleid om gezinnen van illegale immigranten uit elkaar te halen AFP

    President Trump staat onder toenemende druk vanuit zijn eigen Republikeinse partij om een eind te maken aan het beleid waarbij illegale immigranten van hun kinderen worden gescheiden. In de Senaat willen alle Republikeinen een wetsvoorstel steunen dat het mogelijk maakt illegale immigranten samen met hun kinderen op te sluiten.

    Of het voorstel kans maakt is zeer de vraag. De Republikeinen hebben in de Senaat een meerderheid van 51 van de 100 zetels, maar ze hebben er 60 nodig. De Democraten zeggen dat een wet niet nodig is, omdat Trump met één pennenstreek een eind kan maken aan de scheiding van moeders en kinderen.

    Bovendien moet eerst ook het Huis van Afgevaardigden met een wet instemmen, waar Republikeinse afgevaardigden ook aan voorstellen werken om het beleid te verzachten.

    Zerotolerance

    Trump zelf lijkt van geen wijken te willen weten. Hij zal de zaak met Congresleden bespreken, maar verdedigde vandaag het 'zerotolerancebeleid' ten aanzien van illegale immigratie krachtig. Hij zei dat hij kinderen niet bij hun ouders wil weghalen, maar dat het de enige mogelijkheid is om te voorkomen dat illegalen het land binnenkomen.

    Ook zei hij dat hij "de grenscrisis" wil beëindigen door illegale gezinnen gezamenlijk op te pakken en de grens over te zetten. Hij gaf de Democraten de schuld van de crisis. Volgens hem willen ze dat illegale immigranten "ons land overspoelen".

    In de maag

    Volgens officiële cijfers zijn tussen 5 mei en 9 juni 2342 kinderen van 2206 ouders gescheiden. In april kondigde minister Sessions van Justitie het zerotolerancebeleid aan, waarbij mensen die illegaal de grens oversteken gevangen worden gezet, ook als ze nog niet eerder teruggestuurd zijn. Omdat kinderen niet in gevangenissen voor volwassenen mogen worden vastgehouden, gaan ze naar aparte centra.

    De Republikeinen zitten met de aanzwellende kritiek op het beleid in hun maag, omdat er in november verkiezingen voor het Congres zijn en volgens peilingen een ruime meerderheid van de kiezers het beleid inhumaan en te hard vindt.

    Typerend is dat ook twee grote werkgeversorganisaties zich vandaag tegen de scheidingen keerden, omdat ze "wreed en in de strijd met de Amerikaanse waarden" zouden zijn.

    BEKIJK OOK

    Geluidsopname huilende kinderen olie op het vuur immigratierel VS

    Trump, onder vuur in eigen land, haalt uit naar immigratiebeleid EU

    Foto van 2-jarig meisje voedt verontwaardiging over immigratiebeleid VS

    Deel dit artikel: 

    VS stapt uit VN-Mensenrechtenraad

    GISTEREN, 19:44

    AANGEPAST 00:27

    BUITENLAND

    De opening van de 38ste sessie van de VN-Mensenrechtenraad, gisteren in Genève EPA

    De Verenigde Staten stappen uit de VN-Mensenrechtenraad. Dat heeft VN-ambassadeur Haley bekendgemaakt. Zij noemt de Mensenrechtenraad een organisatie die zijn naam niet waard is.

    "De Mensenrechtenraad is te lang een beschermer geweest van schenders van mensenrechten en een beerput van politieke voorkeuren", zei Haley in Washington.

    De VS dreigt al langer met een vertrek uit de raad, die 47 landen telt en zich richt op de naleving van verdragen voor de mensenrechten. Vorig jaar nog zei Haley dat de raad "chronisch anti-Israëlisch" was. Ze eiste toen verbetering.

    Die verbetering is naar de mening van de VS niet genoeg opgetreden. Haley: "Helaas is het nu duidelijk dat er met onze oproep tot hervorming niets is gedaan. Mensenrechtenschenders blijven lid en worden nog steeds gekozen in de raad. Daarom, zoals we een jaar geleden beloofden dat we zouden doen als er geen verbetering zouden zien, zal de VS zich officieel terugtrekken uit de VN-Mensenrechtenraad.

    Gazastrook

    Vorige maand stemde de raad voor een onderzoek naar het recente Israëlische optreden in de Gazastrook, waarbij meer dan honderd Palestijnse doden zouden zijn gevallen. Ook werden de Israëlische acties als "buitensporig gewelddadig" bestempeld. De VS en Australië waren de enige landen die tegenstemden.

    De Hoge Commissaris voor de Mensenrechten bij de VN, Zeid, zegt in een reactie dat hij de beslissing van de VS teleurstellend vindt. "Gezien de staat van de wereld zou de VS een stap vooruit moeten nemen, niet achteruit."

    UN Human Rights

    @UNHumanRights

    "Disappointing, if not really surprising, news. Given the state of #HumanRights in today's world, the US should be stepping up, not stepping back" -- UN Human Rights Chief #Zeid following USA decision to withdraw from U.N. Human Rights Council. #StandUp4HumanRights

    2 uur geleden

    Immigratiebeleid

    Het nieuws over de terugtrekking uit de raad komt op een moment dat het mensenrechtenbeleid van president Trump onder vuur ligt. Het gaat om het zerotolerancebeleid voor migranten bij de Mexicaanse grens.

    Families die de grens naar de VS oversteken, worden sinds kort systematisch gescheiden. De ouders worden vastgezet en vervolgd en de kinderen komen onder toezicht te staan in grote opvangcentra. De VN noemde dat beleid gisteren gewetenloos.

    De VS en de Mensenrechtenraad

    De VN-Mensenrechtenraad kent een wisselende samenstelling van 47 landen: ze kunnen voor een termijn van drie jaar worden gekozen. De VS boycotte de raad enige jaren onder president George W. Bush, maar diens opvolger Obama draaide dat terug.

    Sinds 2016 zit de VS weer in de Mensenrechtenraad. Nederland zat er van 2015 tot en met 2017 in en wil in 2020 weer toetreden.

    BEKIJK OOK

    Rutte: beelden VS 'schrijnend', partijen willen ambassadeur ontbieden

    Geluidsopname huilende kinderen olie op het vuur immigratierel VS

    Amerikanen beraden zich op positie in VN-Mensenrechtenraad

    Deel dit artikel: 

     

     

    Gewijzigd op 2018-09-13 13:16:19
    handtekeningafbeelding
  • zondag 08 april 2018 @ 10:14
    #3
    reactie op (#2) herman_dad

    Halllo leden weer een goede zondag hoor en wat heeft die man toch tegen nationaliteiten van andere mense, wij hebben er toch ook een en dat is nou eenmaal zo! Kan je toch niet helpen en de mensenrechten afschaffen van die politieken partijen dat is een totaal verschrikkelijk voorstel! Ik stem ook al niet meer op afgelopen verkeizingen niet meer hoor die mense zijn indedaad een groot gevaar voor de mensheid. mijn ogen zijn wel opengegaan nu ja maar van het weer genieten dan nog en wens u goede zondage verder nog!  

  • zaterdag 07 april 2018 @ 01:17
    #2
    reactie op (#1) herman_dad

    GOEDEMORGEN. MET HOOFDLETTERS, 2 POLITIEKE PARTIJEN WILLEN EVRM AFSCHAFFEN als ze de kans zouden krijgen? De FUNDAMENTELE MENSENRECHTEN AFSCHAFFEN ALS HET EVEN KAN? Wij geven de kiezer hierin geen advies, dát moet de kiezer zelf doen in 'democratie'. Maar allen die gaan stemmen, eerst dan toch maar weer eens het boek 'Van homo sapiens naar homo galacticus, samen op weg... lezen? 

    Zie en lees verder art. van TWITTER berichten (bron)

    Voor het geval je het gemist hebt

    1.  Hendrik Klaassens  ðŸ‡ªðŸ‡º #FBPE #FBR heeft geretweet

      Conny de Laat GL  ðŸ‘¬ ðŸ‘« ðŸ‘­‏ @ConnyCulemborg 14 u14 uur geleden

      Meer

    2. Verontrustend dat in #TweedeKamer politieke partijen tégen het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens zijn.😨 Te #bizar voor woorden. 👇#PVV #FVD #EVRM #Amnesty

    3. 5 antwoorden15 retweets15 vind-ik-leuks

      EN NOG EEN TWITTER BERICHT: zonder verdere woorden inn het kader van bovenstaande:

     Hendrik Klaassens  ðŸ‡ªðŸ‡º #FBPE #FBR heeft geretweet

    Joop‏ @Joop_nl 5 apr.

    Meer

    Alliantie met FvD blijkt kostbare fout voor Leefbaar Rotterdam http://bit.ly/2q6ZeVJ 

    (Andere lokale politieke partijen willen in de formatiegesprekken daarom niet met Leefbaar Rotterdam samenwerken...) Overigens wordt deze samenwerking al voorzien en negatief aangehaald ook lees ik, in bovengenoemde boek!! Rotterdammers die stemden dus... eerst even lezen? 

    ART VAN 'JOOP" media: http://bit.ly/2q6ZeVJ 

    Inloggen

    Nieuws 5 april 2018 Laatste update 13:57

    96

    Alliantie met FvD blijkt kostbare fout voor Leefbaar Rotterdam

    Het lijkt erop dat de alliantie met Forum voor Democratie verkiezingswinnaar Leefbaar, met 11 zetels veruit de grootste partij, de das om gaat doen in Rotterdam. Leefbaar Rotterdam heeft met VVD (5 zetels) en CDA (2 zetels) op zijn minst nog een grote partij nodig, maar D66 (5 zetels) wil pertinent niet samenwerken met Leefbaar als er geen afstand wordt genomen van FvD. Omdat PvdA (5 zetels) en GroenLinks (5 zetels) er hetzelfde in staan krijgen zij nu samen met D66 de kans om samen – met nader te bepalen andere partijen – een nieuw Rotterdams stadsbestuur te vormen. Dat is de uitkomst na twee verkenningsrondes van Jos van der Vegt en Derk Loorbach. Het AD schrijft:

    Het verkenners-duo heeft de eerste twee rondes alleen met partijen afzonderlijk gesproken. Vanaf volgende week zullen meerdere partijen in groepjes met elkaar aan tafel zitten, aldus stadhuis-bronnen. Daarbij wordt uitgegaan van D66, GroenLinks en PvdA als een nieuw progressief motorblok. Gezamenlijk hebben zij 15 zetels, daar moeten er nog minstens 8 bij. Andere partijen mogen volgende week bij de gesprekken aansluiten om samenwerking te bespreken, onder wie Leefbaar, VVD en CDA. Ook andere combinaties van partijen worden onderzocht. Duidelijk is wel dat Leefbaar en VVD samen niet meer als favoriet gelden.

    Leefbaar Rotterdam-leider Eerdmans heeft echter nog goede hoop om toch nog te kunnen regeren:

    De partij die met overmacht de grootste is, kun je niet aan de kant duwen zonder een poging te wagen. Ik steek een hand uit, ik verwacht dat die wordt aangenomen. Natuurlijk zijn er verschillen, maar is dat een reden om niet te praten? Nee, weigeren is een zwaktebod.

    Gewijzigd op 2018-05-18 07:05:01
    handtekeningafbeelding
  • donderdag 22 februari 2018 @ 07:34
    #1

    Goedemorgen, Europa, EU en de MENSENRECHTEN, die staan onder druk, volgens Amnestie International, - https://www.amnesty.nl/  - Lees ook bij 'Polen' (Club Europese Unie zie clubhome) elders hier op deze club. Maar in zijn algemeenheid de mensenrechten hier apart vermeld. Helaas zullen we dit meer gaan horen de komende jaren? Door, als 'intellectuele dader' het politieke systeem dat we zélf als Homo sapiens op deze wereld hebben gecreeerd. (Lees eens het meergenoemde boek hierover, zie clubhome...) 

    Zie en lees verder art. van NU.nl (bron)

    Donderdag 22 februari 2018 

    Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

    Amnesty waarschuwt dat mensenrechten in EU onder druk staan 

    Foto: ANP

    Gepubliceerd: 22 februari 2018 06:12 Laatste update: 22 februari 2018 06:13

    • Amnesty International uit stevige kritiek op meerdere EU-lidstaten. Dat staat te lezen in het jaarboek dat donderadg wordt gepresenteerd.

    "In landen als Polen en Hongarije wordt de rechtstaat steeds verder uitgehold. Maar ook in Frankrijk en Nederland zijn mensenrechten niet langer altijd vanzelfsprekend", meldt de mensenrechtenorganisatie donderdag bij publicatie van het Jaarboek 2017-2018.

    De organisatie richt haar pijlen onder meer op de regering van de Hongaarse premier Viktor Orbán. Die zou het werk van ngo's als Amnesty met nieuwe wetgeving "zo goed als onmogelijk" maken.

    "Zo is er een wetsvoorstel dat eist dat organisaties het kenbaar maken als ze helpen bij wat het regime 'illegale migratie' noemt. In feite gaat het om asielzoekers en vluchtelingen", stelt Amnesty. "Organisaties kunnen enorme boetes krijgen als ze toch voor hen opkomen."

    Kritiek op Polen

    Polen krijgt eveneens forse kritiek. De nationalistische regering in Warschau ligt al geruime tijd in de clinch met de Europese Commissie en ook Amnesty waarschuwt dat de autoriteiten hun greep op de rechtspraak verstevigen. Ook non-gouvernementele organisaties en de media staan onder druk.

    Amnesty wijst onder meer op het gedwongen vertrek of de degradatie van honderden journalisten bij publieke omroepen in Polen.

    Afghaanse asielzekers

    Directeur Eduard Nazarski van de Nederlandse tak van Amnesty roept de Europese Commissie op lidstaten die hun boekje te buiten gaan te houden aan hun mensenrechtenverplichtingen.  Alleen op die manier kan de EU zelf zich internationaal geloofwaardig inzetten voor de mensenrechten."

    De organisatie geeft overigens niet alleen Midden-Europese landen een tik op de vingers. Nederland krijgt kritiek vanwege het terugsturen van asielzoekers naar Afghanistan, ondanks de slechte veiligheidssituatie in dat land. De mensenrechtenorganisatie keert zich ook tegen de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten, waar Nederlanders zich in maart in een raadgevend referendum over mogen uitspreken.

    Door: ANP

    Lees meer over: 

    Amnesty International Mensenrechten

      

    Gewijzigd op 2018-05-18 07:05:54
    handtekeningafbeelding