Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

937 keer bekeken

DRIJVENDE FRUITMARKT. Curacau en VENEZUELA politiek...?

  • zondag 04 maart 2018 @ 15:13
    #2
    reactie op (#1) herman_dad

    Hallo lede goede dag. Ik heb het boek gelezen hoor en zeker wel mee eens dat dat een schande is zoals we die dingen aanpakken nog! Dat die fruithandelaren slachtoffer zijn van de politiek en wie niet u toch ook en ik zelf? Wat heeft dat nog voor zin om te gaan kiezen Ik heb het boek ook laten zien aan enkele mense en die zijn ook verwonderd? En denken nu ook zo al van de politiek en vooral die PVV en die andere Beaudet die moeten we voor oppassen vind u ook niet? Nou nog een goede zondag avond dan en alten we maar afwachte weer wat de toekomst ons brengen zal. 

     

  • zondag 04 maart 2018 @ 07:20
    #1

    Goedemorgen, na ruim 100 jaar bestaat de drijvende fruitmarkt van Curaçao niet meer door de sluiting van de grens van en door Venezuela. Weer worden velen gedupupeerd doordat de 'mens' politiek en nationaliteiten heeft uitgevonden? Het slechtste instituut dat de wereld, de 'mens' heeft geschpen en velen denken nog dat dit de beste manier is om de wereld te besturen? Tenzij zij ook het boek Van Homo sapiens naar homo gacticus, samen op weg... naar de ondergang of het 'eeuwige leven' hebben of gaan lezen? Het boek legt dit heel goed uit, van a tot z...? Wie van u heeft het ook al gelezen en geef eens uw commentaar hierop?  

    Zie en lees verder van NOS-Nieuws (bron)

    Na ruim 100 jaar bestaat de drijvende fruitmarkt van Curaçao niet meer

    GISTEREN, 22:09

    AANGEPAST GISTEREN, 22:31

    BINNENLANDBUITENLAND

    DICK DRAYER / NOS

    GESCHREVEN DOOR

    Dick Drayer

    Correspondent Curaçao

    De drijvende fruitmarkt van Curaçao bestaat niet meer. Gisteren vertrokken de laatste vier Venezolaanse bootjes van de kade in Willemstad. Door de grensblokkade van president Nicolas Maduro is er geen verse aanvoer meer van groente en fruit.

    De koopmannen uit Vela de Coro, acht uur varen van Willemstad, mogen maar twee maanden blijven op Curaçao en kunnen niet afgelost worden omdat Maduro ook het vrije verkeer van personen aan banden heeft gelegd. Volgens de Venezolaanse president verdwijnen er veel goud, koper en andere grondstoffen uit zijn land via Aruba, Curaçao en Bonaire. Reden om afgelopen januari de grenzen dicht te gooien.

    Twee maanden later hebben vooral de kustbewoners van Vela de Coro, aan de overkant, last van de blokkade. Curaçao importeert nu groente en fruit uit andere landen, maar betaalt daar wel meer voor.

    Landbouw in gedrang

    Met het vertrek van de laatste bootjes komt er een voorlopig eind aan meer dan honderd jaar groente- en fruitverkoop vanaf de barkjes. Die begon in 1917 nadat er olie was ontdekt in Venezuela. Shell bouwde een raffinaderij op Curaçao en tienduizenden Curaçaoënaars vonden daar werk.

    De landbouw op het eiland kwam daardoor in gedrang, want er viel meer geld te verdienen in de olie-industrie. Venezolanen zagen een gat in de markt en brachten met hun kleine bootjes allerlei goederen naar de opkomende economie op het Nederlandse eiland.

    Voor Venezolanen is Curaçao, honderd jaar later nog steeds een welvarend eiland. Een arbeider kan er per dag wel 50 euro of meer verdienen. Veel van hen maken de oversteek en verdwijnen in de illegaliteit. Dat gebeurt dagelijks. Vorige maand vielen daarbij doden. Een bootje met 19 Venezolanen sloeg om bij een poging om ongezien aan land te komen. Zes van hen kwamen om, meer dan tien worden nog steeds vermist.

    De fruitbarken zoals ze er begin dit jaar nog bijlagenDICK DRAYER / NOS

    BEKIJK OOK

    'Vluchtelingencrisis in Venezuela straks groter dan die in Syrië'

    Gevluchte Venezolanen leven op Curaçao in angst voor uitzetting

    Deel dit artikel: 

    Gewijzigd op 2018-07-02 01:08:46
    handtekeningafbeelding