Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

2582 keer bekeken

BEDREIGINGEN POLITICI,OVERHEIDSDIENAREN, JOURNALISTEN, MENING

 • donderdag 02 maart 2023 @ 00:06
  #42
  reactie op (#40) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg 03-03-23 ZEER HARDE CONCLUSIES BEVEILIGING MOORD PETER R. de VRIES en ook MARENGOPROCES, TAGHI: Zeker Peter R. de Vries maar ook de twee anderen hadden nog kunnen leven wellicht? Maar fout op fout en onderschatting van alle berichten en geen of onvoldoende informatie delend tussen de diensten, OM en politie/beveiliging...

  Er moet een landelijk gecoordineerde één dienst hiervoor komen... hé, he.....

  De hele dag al in het nieuws en nieuwsrubrieken dit alles...

  OUDER: BEIDEN APART BEHANDELD MAAR OOK STEEDS MEER DUIDELIJK VERBANDEN met elkaar. PROCES MOORD Peter R. de Vries opnieuw en vandaag 1e zitting. Enerzijds omdat 1 van de rechters vervangen moest worden wegens vertrek naar buitenland en anderzijds 4 nieuwe verdachten erbij. Bovendien de zeer serieuze bedreigingen tegen premier Rutte en vermoedelijk ook prinses Amalia verband houdende daarmede. Wordt nog meer en is al een 'monsterproces' in feite zelden voorgekomen. 

  Gezien de maatschappelijke impact van dit 'proces van de eeuw' op drie nieuwsclubs: http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ of: http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ of - http://justittieledwalingen.clubs.nl/ 

  Zie en lees verder art. van NOS NIEUWS RTL-Nieuws en Twitter (bron)

  UPDATE 24-03-23 17.00 uur: Nog een aanhouding in vervolg rechtszaak moord Peter R. de Vries en Henk R. van een oude moord in 1993 vrijgesproken.

  UPDATE 14-03-23 17.00 uur: 

  UPDATE 13-03-23 17.00 uur:

  UPDATE 07-03-23 17.00 uur:

  UPDATE 06-03-23 11.00 uur:

  UPDATE 04-03-23 22.00 uur:

  UPDATE 04-03-23 09.00 uur:

  UPDATE 03-03-23 17.00 uur:

  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Royce de Vries over rapport OVV: 'Het stoom komt uit je oren'

  02:11 Veel signalen gemist

  Royce de Vries over rapport OVV: 'Het stoom komt uit je oren'

  "Je denkt, hoe kan dit?" Royce de Vries vindt de uitkomst van het rapport dat vandaag gepresenteerd werd over het systeem van Bewaken en Beveiligen gekmakend. Uit het rapport blijkt dat er bij de beveiliging van zijn vader, Peter R. de Vries een hoop misgegaan is.

    ANP

  NOS Nieuws•Vandaag, 11:00•Aangepast vandaag, 12:28

  Fouten gemaakt in aanloop naar moorden Derk Wiersum en Peter R. de Vries, zegt OVV

  De politie en het Openbaar Ministerie hebben veel signalen gemist voorafgaand aan de moorden op de broer van kroongetuige Nabil B., B.'s advocaat Derk Wiersum en zijn vertrouwenspersoon Peter R. de Vries. Dat schrijft de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) in eerapport over de beveiliging van de drie.

  De verschillende diensten die betrokken waren bij bewaking en opsporing werkten langs elkaar heen, oordeelt de OVV. Daardoor werden besluiten genomen op basis van versnipperde informatie. "Het stelsel Bewaken en Beveiligen kreeg niet alle informatie die in de opsporing beschikbaar was over de dreiging."

  Beter voorbereiden op zware criminaliteit

  Instanties moeten zich beter voorbereiden op de dreigingen vanuit de georganiseerde misdaad, is een van de aanbevelingen van de OVV. "De standaardwerkwijze voldoet niet meer." De betrokken diensten moeten centraal worden aangestuurd en er moet betere toegang tot beschikbare informatie komen voor instanties die gaan over beveiliging.

  Een andere belangrijke les is dat een kroongetuigedeal pas bekend mag worden gemaakt zodra de beveiliging van betrokkenen is geregeld. Dat was in de aanloop van de aanslag op Reduan B., de broer van de kroongetuige, niet het geval. Het gezin van Nabil B. werd wel beveiligd, maar andere familieleden niet.

  "Signalen vanuit bedreigde personen zelf werden niet gezien als niet concreet" en "pasten daarom niet in de gebruikelijke systematiek". Er werd veel gewerkt op basis van ongetoetste aannamen, zoals dat 'advocaten geen doelwit waren'. Ook verliep de communicatie stroef tussen het Openbaar Ministerie aan de ene kant en De Vries en de familie van B. aan de andere.

  Kroongetuige Nabil B. is één van de zeventien verdachten in het Marengo-proces. Hoofdverdachte in die zaak is Ridouan Taghi, die terechtstaat voor een groot aantal (opdrachten tot) liquidaties. Nabil B. heeft in ruil voor strafvermindering bijna honderd verklaringen afgelegd tegen Taghi en andere verdachten in de zaak.

  De OVV sprak met familieleden van de kroongetuige, advocaten, medewerkers van politie en OM en andere betrokkenen over de periode tussen 2018 en 2022. Het rapport wijst op systeemfouten, verkeerde inschattingen en miscommunicatie tussen betrokken diensten.

  Vanaf de start van de gesprekken over de kroongetuigendeal in 2017 hebben Nabil B. en zijn familie gewaarschuwd voor de veiligheidsrisico's. De veiligheid van Nabil B., zijn ex-partner en kind werd wel geregeld. Volgens het OM "kon niet worden uitgesloten dat er veiligheidsrisico's waren voor de familie, maar er waren op dat moment geen concrete signalen", schrijft de OVV. Er was alleen maar 'zachte' informatie zoals het wordt omschreven.

  Wachten op camera's

  De familie deed meerdere verzoeken om beveiliging maar daar werd door het OM geen gehoor aan geven. Wel werd afgesproken dat er camera's zouden worden geplaatst op wegen naar het bedrijf van Reduan B., maar dat zou nog een paar dagen duren.

  Twee dagen na het laatste verzoek van de familie wordt B. doodgeschoten in zijn bedrijf in Amsterdam-Noord. Opvallend genoeg zei het OM vlak na die moord dat hij "geen of slechts beperkte beveiliging" wilde.

  Ook Wiersum moest 'oppassen'

  Na de dood van de broer van de kroongetuige kreeg de familie wel strenge beveiliging. De inschatting was dat dit voor de advocaten van Nabil B. niet nodig was. "De eerdere waarschuwingen van B. dat ook zijn advocaat moest 'oppassen' was door zijn advocaten en het OM weinig serieus genomen", schrijft de OVV.

  Er waren wel diverse veiligheidsmaatregelen genomen. Zo was er surveillance rond het huis van Wiersum, maar die werd na een tijdje teruggeschroefd van elk uur naar zes keer per etmaal. Dat besluit viel omdat er geen concrete dreiging bekend was en om de druk voor de politie te verlagen. Ook cruciale informatie over een Renault Mégane die veel bij het huis van Wiersum werd gespot, kwam niet bij het juiste politieteam terecht.

  Op 18 september 2019 werd advocaat Derk Wiersum voor zijn huis in Amsterdam-Buitenveldert doodgeschoten.

  Moeizaam contact met De Vries

  Het contact tussen Peter R. de Vries, die zich als vertrouwenspersoon had aangesloten bij het team van de kroongetuige, en het OM verliep moeizaam, stelt de OVV. Het OM stelde politietoezicht in rond De Vries' woning en liet een dreigingsinschatting opstellen.

  De Vries kreeg van het OM beveiliging bij aankomst en vertrek aangeboden. Maar de misdaadjournalist wilde niet steeds zijn agenda delen, vanwege zijn werk- en privésituatie. De Vries hamerde erop dat hij eerst concrete informatie over de dreiging tegen hem wilde inzien. Maar het OM en de politie wilden de informanten die deze informatie hadden gegeven in bescherming nemen en deelden de informatie niet.

  Nieuwe beveiligingsafdeling

  Binnen de politie is al een proces gaande om mensen beter te kunnen beveiligen. In oktober 2021 bleek namelijk uit een rapport dat er veel mis is met het 'stelsel bewaken en beveiligen', zoals het systeem van maatregelen en diensten heet.

  Te veel diensten op te veel plekken hebben een rol bij de beveiliging van mensen. Dat wordt meer bij elkaar gebracht. Ook kunnen er regionale verschillen zijn in hoe mensen worden beveiligd. Dat wordt overal gelijk getrokken.

  De politie kondigde vorig jaar aan dat er een heel nieuwe beveiligingsafdeling wordt opgericht. Bij het nieuwe team moeten 200 extra mensen komen en het is de bedoeling dat informatie voortaan beter wordt gedeeld. Er is 100 miljoen euro voor gereserveerd.

  Gewijzigd op 2023-03-24 16:57:38
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 12 januari 2023 @ 00:18
  #41
  reactie op (#39) herman_dad

  Goedemorgen, BEDREIGINGEN TEGEN POLITICI: OOK VANDAAG WEER VERVOLGD ook oud-minister GRAPPERHAUS ZWAAR BEVEILIGD wegens ernstige bedreiging door de harde criminaliteit, men weet afkomstig van een NOG GEZOCHTE DRUGSBARON. Ook anderen worden door hen bedreigd. Zie ook artikel over een heel groot maatschappelijk (Europees) probleen dat dit al aanhaalt ook. Toch een apart artikel hierover al heeft het e.e.a. duidelijk met elkaar te maken, ook de drugsmafia in Nederland en Belgie lijkt één te zijn hierin?!

  In de politiek nu, zie ook eerder (oud) ministers en Kamerleden die zich met het probleem bezighouden. En dan nog de politici die ook nog om andere (politieke) redenen zwaar worden beveiligd al vele jaren soms, zoals Wilders.

  En ook anderen, (politie) ambtenaren b.v. maar ook justitie-ambtenaren, lokale politici etc.... worden steeds vaker bedreigd, al is dat niet altijd vanwege de drugscriminaliteit. 

  En het trekt (blijft weer) ook een grote ongewenste wissel op politie (beveiliging) en het OM.

  Gezien de steeds groter wordende maatschappelijke impact op drie nieuwsclubs: http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ of: http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ of - http://justittieledwalingen.clubs.nl/ 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  ANP/BELGA      NOS Nieuws•Gisteren, 22:06

  Ook politici nu doelwit voor leden uit de Nederlands-Belgische onderwereld

  De zware beveiliging die zoals vanochtend bleek nodig is voor oud-minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus, is niet uniek. In België dook minister van Justitie Vincent Van Quickenborne wekenlang onder in een safehouse. Ook hij was het doelwit van zware jongens uit de Nederlands-Belgische onderwereld.

  Tussen Nederlandse en Belgische drugscriminelen bestaan van oudsher banden, vanwege de nabijheid van de havens van Antwerpen en Rotterdam. De laatste jaren nemen grote drugsvangsten die gelinkt zijn aan deals tussen beide onderwerelden toe. Criminologen waarschuwden eerder al voor 'maffianisering van België en Nederland'schreef de Volkskrant. Politie en justitie uit beide landen werken nu samen om drugssmokkel aan te pakken.

  Deze criminelen hebben al meermalen Nederlandse en Belgische journalisten en andere mensen buiten het circuit als doelwit gehad. De moorden op Peter R. de Vries, advocaat Derk Wiersum en de onschuldige broer van kroongetuige Nabil B. in het proces tegen Taghi staan nog helder voor de geest. Afgelopen maandag kwam de 11-jarige Firdaous, een nichtje van een beruchte drugscrimineel, uit het Antwerpse district Merksem nog om het leven door drugsgeweld.

  'Minder angst bij criminelen'

  Pieter Huyberechts, Belgische misdaadjournalist en schrijver, ziet een patroon: "Ik heb collega's die door dreigingen in een safehouse moesten zitten. Recentelijk ook de minister. Veel gevaar uit de onderwereld komt nu naar de bovenwereld. Na de moorden op De Vries en Wiersum was het slechts een kwestie van tijd dat er ook in België een dramatisch verhaal zou komen."

  Ook politici worden bedreigd. Uit onderzoek van de NOS blijkt dat Kamerleden zich vaker onveilig voelen door onder meer deze bedreigingen. Waar voor Grapperhaus de beveiliging wordt aangescherpt, is er ook voor Van Quickenborne in België meer waakzaamheid.

  "De ministers zijn beide doelwit, omdat ze allebei deze zogenoemde narcoterroristen de oorlog verklaard hebben", legt Huyberechts uit. "In Antwerpen zijn nu meer aanslagen dan ooit en bij de criminelen is minder angst dan ooit. Waar ze vroeger moordden in het holst van de nacht, doen ze dat nu om half zeven 's avonds. Het lijkt een gevaarlijke tendens."

  Wie zit achter deze bedreigingen?

  Het Parool schrijft dat de ernstige dreigingen uit de hoek van Jos Leijdekkers zouden komen. 'Bolle Jos', zoals Leijdekkers wordt genoemd, wordt gezien als kopstuk in de cocaïnehandel in Nederland en België. Hij wordt in meerdere landen gezocht voor zijn activiteiten in de drugswereld en voor het plegen van gewelddadige misdrijven. Zijn advocaat ontkent de aantijgingen over de dreigingen stellig.

  Zo zou hij betrokken zijn bij de verdwijning en dood van 'the Godmother of coke', Naima Jillal. Die verdween in oktober 2019 nadat ze in een auto was gestapt bij haar woning aan de Zuidas in Amsterdam. Foto's van mogelijk haar naakte en gemartelde lichaam werden later aangetroffen.

  De dreigingen en de opdracht tot ontvoering van minister Van Quickenborne zouden mogelijk uit dezelfde hoek komen. De Vlaamse crimineel en zakenpartner van 'Bolle Jos', Flor Bressers, wordt namelijk aan die dreigingen gelinkt, suggereren Belgische media. Hij zou opdracht hebben gegeven aan vier Nederlanders uit Den Haag voor de ontvoering. Die zijn inmiddels opgepakt.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 07 januari 2023 @ 00:05
  #40
  reactie op (#38) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg 07-01-23 PROCES MOORD PETER R. de VRIES en ook MARENGOPROCES, TAGHI: ook hier opening nieuw blok 2023 want deze processen ook dit jaar weer verder. BEIDEN APART BEHANDELD MAAR OOK STEEDS MEER DUIDELIJK VERBANDEN met elkaar. PROCES MOORD Peter R. de Vries opnieuw en vandaag 1e zitting. Enerzijds omdat 1 van de rechters vervangen moest worden wegens vertrek naar buitenland en anderzijds 4 nieuwe verdachten erbij. Bovendien de zeer serieuze bedreigingen tegen premier Rutte en vermoedelijk ook prinses Amalia verband houdende daarmede. Wordt nog meer en is al een 'monsterproces' in feite zelden voorgekomen. 

  Gezien de maatschappelijke impact van dit 'proces van de eeuw' op drie nieuwsclubs: http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ of: http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ of - http://justittieledwalingen.clubs.nl/ 

  Zie en lees verder art. van NOS NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 23-02-22 17.00 uur:

  UPDATE 18-02-23 09.00 uur: 

  UPDATE 28-01-23 09.00 uur:

  UPDATE 23-01-23 17.00 uur: Vandaag is de neef van Ridouan Taghi, en zijn advocaat, nu ex-advocaat veroordeeld tot 5 1/2 jaar celstraf. Hij wordt ook door de Rechtbank als de link tussen de organisatie van Taghi beschouwd naar de buitenwereld en opdrachten gevend waaronder waarschijnlijk dus ook de opdrachten om o.a. Peter R. de Vries en enkele anderen te liquideren... 

  En ook opnieuw een arrestatie voor de moord op Peter R. de Vries:

  ANP   NOS Nieuws•Vandaag, 11:23

  OM: laatste verdachte moord Peter R. de Vries gaf moordwapens

  De laatst opgepakte verdachte in de Peter R. de Vries-zaak heeft vermoedelijk de wapens voor de moord opgehaald en aan de uitvoerders gegeven. Dit meldde het Openbaar Ministerie vandaag in de Amsterdamse rechtbank.

  De 30-jarige Poolse verdachte, Konrad W., werd in september gearresteerd. Hij wordt verdacht van medeplichtigheid aan de moord met een terroristisch oogmerk.

  Volgens het OM haalde hij samen met anderen wapens uit een voorraad in een schuurtje in Alphen aan den Rijn. Ook zou hij benzine hebben geregeld om de vluchtauto in brand te kunnen steken en een telefoon hebben gegeven aan de uitvoerders van de moord om mee te communiceren.

  Het OM baseert zich onder andere op telefoondata en dna-sporen. Zo zat er dna van de verdachte op de wapens die kort na de moord zijn gevonden in de vluchtauto. De Pool beroept zich op zijn zwijgrecht.

  Herstart

  De rechtbank in Amsterdam maakte vandaag een herstart met de zaak over de moord op Peter R. de Vries. In november besloot de rechtbank dat twee verschillende onderzoeken naar de moord voortaan tegelijk behandeld worden.

  Vandaag stonden daarom voor het eerst alle verdachten die nog vastzitten samen terecht. Onder hen ook de twee vermoedelijke uitvoerders van de moord, Delano G. en Kamil E., al koos G. ervoor om in de cel te blijven. Hun zaak is het afgelopen jaar al helemaal behandeld. Het Openbaar Ministerie heeft levenslang geëist tegen het tweetal.

  De rechtbank besloot het vonnis uit te stellen toen het OM onverwacht met een nieuwe getuige kwam. Deze getuige had meer informatie over de verdachtengroep. Zijn verklaringen leidden tot nieuwe arrestaties en een tweede rechtszaak. Hij wordt op dit moment nog altijd verhoord.

  Een gevolg van de samenvoeging van processen is dat de eerste zaak deels over moet, ook door het vertrek van een van de rechters. Het is nog niet duidelijk wanneer de zaak inhoudelijk behandeld kan worden.

  Vandaag bleek verder dat een andere verdachte, de 25-jarige Pool Krystian M,, stiekem een telefoon had in zijn cel. Volgens het OM sprak hij over een ripdeal en een mishandeling die gepleegd moest worden. Hij is overgeplaatst naar een andere gevangenis.

  Gewijzigd op 2023-02-23 16:46:39
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 05 januari 2023 @ 00:05
  #39
  reactie op (#37) herman_dad

  Goedemorgen, BEDREIGINGEN TEGEN POLITICI: ER WAS EEN DUIDELIJKE MELDING DUS, AANWIJZING DAT UIT DE HOEK VAN DE ZWARE CRIMINALITEIT (GROEP ROND TAGHI) de bedreiging tegen premier Rutte kwam wat al werd verondersteld. En ook de bedreiging tegelijkertijd tegen prinses Amalia zal daar mee te maken hebben al worden daar geen mededelingen over gedaan. Ook dit jaar zullen deze bedreigingen en andere helaas weer volop doorgaan?  

  En het trekt (blijft weer) ook een grote ongewenste wissel op politie (beveiliging) en het OM.

  Gezien de maatschappelijke impact op drie nieuwsclubs: http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ of: http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ of - http://justittieledwalingen.clubs.nl/ en ook dit jaar weer openen we hier topic daarover dan maar weer opnieuw...

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  En ook dit bericht direct al weer:

  ANP     NOS Nieuws•Vandaag, 09:33

  Getuige: 'verdachte Peter R. de Vries-moord sprak over ontvoering Rutte'

  Een getuige in het proces over de moord op Peter R. de Vries zegt dat de verdachten ook plannen hadden om premier Rutte te ontvoeren. Dat schrijft NU.nl, dat een verklaring van deze getuige heeft ingezien.

  De verklaringen van de beschermde getuige, die aangeduid wordt onder zijn schuilnaam Eddy, spelen een belangrijke rol in het proces. 'Eddy' zegt dat hij van Krystian M., een van de hoofdverdachten in de zaak, heeft gehoord dat er vlak na de aanslag op De Vries ook plannen waren om Rutte te ontvoeren.

  M. wordt verdacht van het organiseren van de moord op de misdaadverslaggever. Het Openbaar Ministerie denkt dat ook Ridouan Taghi daarbij betrokken was.

  "Oom" stuurde plannen aan

  'Eddy' was bevriend met M. maar zou volgens NU.nl uit gewetensnood naar de politie zijn gestapt. M. zou tegen hem hebben gezegd dat "die mensen" achter de moord "echt sterk zijn" en dat "ze ook de premier wilden ontvoeren", staat in de getuigenverklaring. Met "die mensen" verwees M. naar "oom", volgens 'Eddy'.

  M. heeft nooit duidelijk gemaakt wie deze oom is, maar hij zou wel hebben gezegd dat het degene is die achter de moorden op de broer en de advocaat van kroongetuige Nabil B. zit. Taghi dus, in de ogen van 'Eddy'.

  Twee maanden na de aanslag op De Vries, in juli 2021, werd premier Rutte extra beveiligd vanwege een dreiging aan zijn adres. In september vorig jaar werd de beveiliging opnieuw opgeschroefd. Of de verklaringen van 'Eddy' daar een rol in hebben gespeeld, is niet duidelijk.

  Gewijzigd op 2023-01-05 07:38:27
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 14 december 2022 @ 00:03
  #38
  reactie op (#35) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg 14-12: PROCES MOORD PETER R. de VRIES en ook MARENGOPROCES, TAGHI: OM WEIGERDE/NEGEERDE VERZOEKEN BEVEILIGING o.a. broer kroongetuige Nabil B. die werd vermoord o.a. Ze beweerden altijd dat hij dat zelf niet wilde?  Dat meldt NRC op basis van een reconstructie. Twee dagen na het laatste verzoek werd een broer van B., Reduan, doodgeschoten in zijn bedrijf in Amsterdam. Het OM heeft toch wat uit te leggen, bij bedreiging premier Rutte en prinses Amalia, officieel niet bekend maar aangenomen wordt uit dezelfde criminele hoek, werd wel direct ingegrepen...

  Gezien de maatschappelijke impact van dit 'proces van de eeuw' op drie nieuwsclubs: http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ of: http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ of http://justittieledwalingen.clubs.nl/ 

  Zie en lees verder art. van NOS NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 16-12-22 17.00 uur: Zeven jaar eist het OM althans tegen de neef van Tahji, uitpsraak over 14 dagen.

  UPDATE 14-12-22 17.00 uur: Vandaag is het proces tegen de neef van Taghi begonnen, ook genaamd Taghi, maar oud-advocaat en in het web van hem, DE Taghi getrokken?

  ANP  NOS Nieuws•Vandaag, 07:58

  'OM negeerde verzoeken om beveiliging van familie kroongetuige Nabil B.'

  Het Openbaar Ministerie heeft zeker twee verzoeken om persoonsbeveiliging van familie van kroongetuige Nabil B. afgewezen. Dat meldt NRC op basis van een reconstructie. Twee dagen na het laatste verzoek werd een broer van B., Reduan, doodgeschoten in zijn bedrijf in Amsterdam. Het OM zei eerder dat Reduan "geen of slechts beperkte beveiliging" wilde.

  In de reconstructie van de onderhandelingen tussen Nabil B. en de overheid komt naar voren dat zeker één broer van B. het Openbaar Ministerie heeft gewaarschuwd voor de grote veiligheidsrisico's. Ook B. zelf waarschuwde het OM.

  Nabil B. is de kroongetuige in het liquidatieproces rond Ridouan Taghi. Zijn broer Reduan werd op 29 maart 2018 doodgeschoten door Shurandy S., die zich voordeed als een sollicitant. In 2019 kreeg S. hiervoor een celstraf van 28 jaar.

  Eerder werd al bekend dat Reduan in de dagen voor zijn dood doodsbang was voor de wraak van topcrimineel Ridouan Taghi. Hij sliep slecht en beklaagde zich in WhatsApp-berichten over de beveiliging die hij kreeg van het Openbaar Ministerie. Die mocht volgens hem "niets kosten".

  Politie en justitie erkenden begin 2019 in een gesprek met vier kranten dat ze de risico's voor de familie van Nabil B. verkeerd hebben ingeschat. "Onze inschatting was niet zodanig dat we een liquidatie vermoedden", zeiden ze.

  Het belang tot een deal te komen met Nabil was voor het OM belangrijker dan onze veiligheid.

  Familielid Nabil B. tegen NRC

  Vanaf de gesprekken over een kroongetuigendeal in 2017 zouden Nabil B. en zijn familie hebben gewaarschuwd voor de veiligheidsrisico's. Deze risico's waren in de ogen van politie en justitie overdreven, het ergste wat kon gebeuren, is "een steen door de ruit", schrijft NRC. Toch wilden politiemensen volgens de krant niet met B. afspreken, "omdat ze niet het risico wilden lopen dat ze zelf uit de schoenen werden geschoten".

  De bedreigingen richting de familie werden twee weken voor de moord op Reduan concreter. Toen werden de verklaringen van B. verstrekt aan een medeverdachte in de Marengozaak en werd Bart Stapert, destijds samen met Derk Wiersum advocaat van Nabil B., gewaarschuwd door het OM. "Wij verwachten wel dat er iets gebeurt komend weekend", zou het OM tegen hem hebben gezegd.

  Rond de bekendmaking van de deal was er ook een ernstig veiligheidsincident in de omgeving van de familie en een paar dagen later werden in Utrecht handgranaten gevonden. Die vondst werd door de politie ook gelinkt aan de deal van Nabil B.. In de directe woonomgeving van familieleden van de kroongetuige werden verdachte personen gezien.

  Een woordvoerder van het OM laat aan NRC weten het "op belangrijke onderdelen niet eens te zijn met wat er in het artikel wordt gesteld". Het OM zegt verder niet te kunnen reageren, omdat de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) nog onderzoek doet, op verzoek van het ministerie van Justitie, naar de beveiligingssituatie rondom de dood van Reduan B.

  Na deze incidenten werd door een broer van Reduan en Nabil om persoonsbeveiliging gevraagd. Hij zou hebben gezegd dat "de voorgestelde camera's en een noodknop geen soelaas bieden tegen de kalasjnikovs en bazooka's waar de criminele organisatie zich van bedient".

  Een paar dagen later vroeg de broer het OM weer om hulp; deze keer om persoonsbeveiliging voor zichzelf, zijn broer Reduan en de rest van de familie. Volgens de betrokken medewerkers ontbrak toen de noodzaak voor persoonsbeveiliging van de broers en de rest van de familie, en was er geen capaciteit beschikbaar.

  Wel werd er gekeken naar passende maatregelen voor de beveiliging rond het bedrijf van Reduan in Amsterdam-Noord. Die maatregelen waren nog niet van kracht toen Reduan op 29 maart werd doodgeschoten.

  Gewijzigd op 2022-12-16 18:19:26
  handtekeningafbeelding
 • maandag 21 november 2022 @ 00:05
  #37
  reactie op (#36) herman_dad

  Goedemorgen, BEDREIGINGEN TEGEN POLITICI, KAMERLEDEN MET NAME HOUDEN EIGEN MENING VOOR ZICH, OM BEDREIGINGEN te voorkomen MAAR OOK VELE ANDERE POLITICI, landelijk en ook lokaal zullen hetzelfde doen momenteel. De bedreigingen nemen een dusdanige vorm aan: Scheldpartijen, intimidaties, bedreigingen en zelfs fysieke confrontaties.

  Een steeds groter probleem lijkt dit te worden, maar vaak ook gevoed door complottheorien een enkele maal zelfs door een politicus zélf van één politieke partij geuit en thans ook opgeroepen tot geweld... 

  En het trekt ook weer een grote ongewenste wissel op politie (beveiliging) en het OM.

  Gezien de maatschappelijke impact op drie nieuwsclubs: http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ of: http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ of - http://justittieledwalingen.clubs.nl/ 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 26-12-22 17.00 uur: NU WEER KAMERLID ELLIAN IN HOOGSTE BEVEILIGINGSMODUS  vanwege ernstige bedreigingen, niet medegedeeld, uiteraard waarvoor. Maar hij behandelt veel justitie/politiezaken in de politiek en aangenomen wordt uit de top van de criminele wereld zoals de Taghi-groep?

  UPDATE 13-12-22 11.00 uur: INDIEN ER BEDREIGINGEN ZIJN TEGEN Journalisten of wie dan ook moet mne dit weten.. En nu vanwege PRIVACYREGELS..??? VERBIJSTEREND INDERDAAD...

  UPDATE 23-11-22 17.00 uur: De bedreigingen in het noorden van het land nemen soms al vormen aan van extremisme en daarmede kan terrorisme ook groeien. Vooral binnen de landelijke vaak ook complotdenkende een aanhangende groep, vaste kern die tegen van alles, eerst 'corona', toen de boeren/klimaatprotesten, de pro-Zwarte Piet en 'Nederland in verzetgroep' demonstraties etc. etc... direct op de baricaden staan. Helaas soms ook aangewakkerd door een enkele politicus zelfs, zie forum/Politiek/FvD artikelen!

  ANP    NOS Nieuws•Vandaag, 18:00•Aangepast vandaag, 19:33

  Onderzoek NOS: Kamerleden voelen zich geïntimideerd, houden mening soms voor zich

  • Jorn Jonker politiek verslaggeve

  • Hugo van der Parre Research-redacteur

  Scheldpartijen, intimidaties, bedreigingen en zelfs fysieke confrontaties. Tweede Kamerleden merken in hun privéleven steeds sterker de gevolgen van de polarisatie, zeggen ze tegen de NOS. Dat heeft ook politieke gevolgen: sommige politici houden zich daarom in en zeggen hun mening niet altijd hardop.

  De NOS heeft een onderzoek gehouden onder Tweede Kamerleden, via een vragenlijst en achtergrondgesprekken, om in kaart te brengen wat Kamerleden meemaken aan intimidaties.

  Supermarkt

  Een Kamerlid noemt de bedreigingen en online scheldpartijen "een dagelijks fenomeen". Een ander wordt "pislink" dat zelfs zijn dochter wordt bedreigd. Weer een ander schrijft: "Af en toe word ik intimiderend benaderd, bijvoorbeeld in de supermarkt. Dat maakt ook dat ik publieke plekken steeds meer vermijd."

  Van de 150 Kamerleden hebben er 51 onze vragenlijst ingevuld. De uitslag zegt iets over hoe deze groep het werk beleeft, maar niet per se iets over degenen die de vragenlijst niet hebben ingevuld.

  Kijk hier naar de antwoorden van het onderzoek, met in cijfers het aantal Kamerleden dat het eens was met de stelling:

  Sla de carrousel over

  • Antwoorden NOS-onderzoek ervaringen intimidatie Kamerleden

  • NOS

  • NOS

  Antwoorden NOS-onderzoek ervaringen intimidatie Kamerleden

  Bijna een kwart van de respondenten (12 van de 51) zegt dat ze hun standpunt wel eens voor zich hebben gehouden vanwege mogelijke bedreigingen of intimidaties. In een toelichting vertelt een Kamerlid dat ze merkt dat ze sommige meningen niet meer op sociale media plaatst. Ook denkt ze wel twee keer na voor ze in een debat de confrontatie met Forum voor Democratie zoekt, de partij die in gesprekken met Kamerleden van andere partijen wordt genoemd als de grootste katalysator van online bedreigingen.

  Ervaren Kamerleden zien dat de noodzaak van beveiliging door de jaren is toegenomen, waar voorheen vooral de bekendste politici daarmee te maken hadden.

  Privéleven

  Van de Kamerleden die onze vragenlijst invulden, zegt 71 procent de gevolgen van polarisatie steeds sterker te merken in het privéleven. 61 procent zegt bedreigd of geïntimideerd te worden of op andere manieren lastiggevallen te worden. Dat maken niet alleen Kamerleden zelf mee. Van de 51 parlementariërs die onze vragenlijst invulden, zeggen er zeven dat naasten van hen dat ook is overkomen, vanwege het werk dat zij als Kamerlid doen.

  Van enkele politici is bekend dat zij thuis zijn opgezocht door mensen die het niet met hen eens zijn. Bekende voorbeelden zijn de ministers Kaag van Financiën en Van der Wal voor Natuur en Stikstof. Maar het gebeurt vaker. Van de 51 respondenten zeggen er tien dat ook zij thuis zijn bezocht, omdat mensen het niet eens waren met hun politieke overtuigingen.

  Kamervoorzitter Bergkamp: dit mag nooit normaal worden

  Tweede Kamervoorzitter Bergkamp heeft via Twitter gereageerd op de bevindingen van het NOS-onderzoek onder Kamerleden. Ze noemt die afschuwelijk. "Dit mag nooit normaal worden. Volksvertegenwoordigers moeten hun werk in vrijheid en veiligheid kunnen doen. Helaas waren we vanwege de bedreigingen en intimidaties al eerder genoodzaakt verder te investeren in ons team dat Kamerleden bijstaat bij beveiligingszaken."

  Vrouwelijke Kamerleden die we spreken, merken vooral dat ze seksistische taal over zich heen krijgen. Een schrijft bij de vragenlijst: "Ik ben een vrouw en krijg berichten die daarmee te maken hebben. Kankerhoer, slet, kakelkip, muts, trut en suggesties voor handelingen die ik moet doen."

  Kamerleden noemen 'sociale media' het meest als bron van bedreigingen en intimidaties. Een ervaren Kamerlid zegt dat door sociale media Kamerleden de hele dag negativiteit over zich heen krijgen, zoals doodsbedreigingen, waar dat vroeger eens in de zoveel tijd een boze brief of mail was.

  In de gesprekken met Kamerleden blijkt dat menig Kamerlid zich privé voorzichtig gaat gedragen, terwijl ze tegelijk ook vinden dat volksvertegenwoordigers midden in de samenleving moeten staan.

  Argwaan

  Kamerleden benadrukken ook dat het debat is gepolariseerd. Partijen zijn het niet gewoon oneens met elkaar, maar schilderen de ander direct af als een gevaar, zo schetst een Kamerlid het huidige debat. De argwaan sijpelt zo door dat het soms zelfs moeilijk is een goed gesprek te voeren met je buren, omdat je van een bepaalde partij bent en zij je niet vertrouwen, is een van de opmerkingen.

  Een Kamerlid zegt dat ze in een winkel is geweigerd vanwege haar politieke kleur. Sommige Kamerleden vertellen dat ze twijfel hebben of ze minister of fractievoorzitter willen worden, omdat ze dan nog meer over zich heen krijgen.

  Uit welke hoek de dreiging komt, verschilt per Kamerlid. Demonstranten tegen coronamaatregelen worden met regelmaat genoemd, net als de achterban van Forum voor Democratie die vooral reageert bij bepaalde filmpjes. Kamerleden hebben ook te maken met extremistische gelovigen, boze boeren en zelfs de onderwereld die geen zin heeft in harde politieke maatregelen tegen misdadigers.

  Onderzoeksverantwoording

  De NOS heeft alle Tweede Kamerleden een vragenlijst gestuurd met vragen over bedreigingen, intimidatie en polarisatie. 51 van de 150 Kamerleden hebben die ingevuld. Daarnaast hebben we achtergrondgesprekken gehouden met politici over het onderwerp.

  De vragenlijst is ingevuld door Kamerleden van een breed aantal partijen. De respondenten zitten verspreid over de hele Kamer, maar politici van de coalitiepartijen zijn wel oververtegenwoordigd. Ook omdat we niet weten of vooral parlementariërs die met intimidatie te maken hebben de vragenlijst hebben ingevuld, kunnen we niet zeggen dat dit onderzoek representatief is voor de gehele Kamer. Wel zeggen de uitkomsten natuurlijk iets over de 51 Kamerleden die de enquête wél hebben ingevuld.

  Veiligheidsdiensten raden Kamerleden af in het openbaar te spreken over dit onderwerp. Kamerleden voelen zich mede daarom vrijer om er op anonieme basis over te spreken en om toch voldoende antwoorden te krijgen over het onderwerp, worden de gesprekken en ingevulde vragenlijsten geanonimiseerd gebruikt.

  Minister YeÅŸilgöz van Justitie en Veiligheid zegt bezorgd te zijn over het feit dat politici zich meer en meer onveilig voelen en te maken hebben met online of offline intimidatie en bedreigingen. Ze benadrukt dat er een heldere grens is; bij bedreigingen en intimidatie treden politie en het OM hard op. "Het mag niet normaal worden dat volksvertegenwoordigers of bestuurders hun werk niet meer vrij en veilig kunnen doen."

  Gewijzigd op 2022-12-27 16:45:16
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 08 november 2022 @ 00:07
  #36
  reactie op (#33) herman_dad

  Goedemorgen, BEDREIGINGEN TEGEN POLITICI, MEDIA en ook WETENSCHAPPERS vooral tijdens corona. MELDPUNT NU ZELFS VOOR HEN OPENGESTELD.  Alsmede ook de vrees voor weer extreme theorien daarover door de NCTB gesteld vandaag, immers sommigen laten zich door die theorien zo 'opruien' dat het een zekerheid voor hén is geworden en zij bereidt zijn terroristische akties daadwerkelijk uit te voeren 'voor het in hun ogen gerechtvaardigde goede doel'?!!   

  En het trekt ook weer een grote ongewenste wissel op politie (beveiliging) en het OM.

  Zie de clubs http://justittieledwalingen.clubs.nl/ - http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ daar in de forums/Politiek/artikelen Forum voor Democratie oa. de laatste zoals bekend ongekende bedreiging van de vrijheid meningsuiting tegen de MEDIA van hen nu weer ingezet als verkiezingswinst en volledig eigenbelang bedoeld slechts AANGEDREVEN DOOR DE GROTE COMPLOTHTEORIEN dus.... 

  Gezien de maatschappelijke impact op drie nieuwsclubs: http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ of: http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ of - http://justittieledwalingen.clubs.nl/ 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  EN OOK HET JIHADISME overigens zijn er in alle geloven individuen die mogelijk.... omwille VAN het geloof?? Maar ook NIEUWE terroristen in de maak door alle complottheorien aangezet. Zie ook in forum http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ bij Waarschuwingen tegen/Nepnieuws en complottheorien!!! 

   

  ANP  NOS Nieuws•Vandaag, 11:13

  Meldpunt voor bedreigde wetenschappers open: 'Ze staan er niet alleen voor'

  Wetenschappers die bedreigd of geïntimideerd worden kunnen vanaf vandaag terecht bij het platform Wetenschapveilig.nl. Dat meldpunt helpt ze met het krijgen van de juiste hulp.

  Pieter Duisenberg, voorzitter van Universiteiten van Nederland (UNL), zegt in het NOS Radio 1 Journaal dat er geen officiële cijfers zijn van het aantal keren dat wetenschappers zijn bedreigd, maar dat het de laatste jaren wel lijkt toe te nemen. Dit was vooral zichtbaar in de coronapandemie, aldus Duisenberg. "We kennen allemaal voorbeelden van bekende wetenschappers die in een talkshow zijn geweest en vervolgens bedreigd worden. Niet alleen online, maar ook op hun huisadres."

  Eind vorig jaar deed het Erasmus MC aangifte van bedreiging van viroloog Marion Koopmans. Ze deelde op Twitter een dreigmail en zei toen 'aan de lopende band' dit soort berichten te ontvangen. "Wat mensen zeggen is echt bizar. Ik vind dat het moet stoppen."

  Marion Koopmans  @MarionKoopmans

  De kerstwensen komen binnen: "Dat jij jouw gore corona rotkop nog op de tv. durft te tonen, jij vuil goor monster van Dachau, jij corrupte zakkenvullende volksverlakker die honderdduizenden zwart betaald krijgt, ze hebben de verkeerde voor de ingang van de (een ) parkeergarage

  19:06  13 december 2021

  Het meldpunt is een initiatief van Universiteiten van Nederland, de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek en de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Wetenschappers doen niet altijd aangifte van bedreiging of intimidatie. "Met dit platform hopen we dat beter in beeld te krijgen", aldus Duisenberg.

  Aangifte

  Wetenschappers kunnen een melding doen via de website van Wetenschapveilig of bellen naar een meldkamer, waar ze hulp krijgen met het doen van aangifte. Ook worden ze daar doorverwezen naar een veiligheidsspecialist van zijn of haar instelling. "Je staat er in ieder geval niet alleen voor. Dat willen wij beter doen als universiteiten: voor onze wetenschappers gaan staan", zegt Duisenberg.

  Hij vindt het belangrijk dat wetenschappers gewoon doorgaan met publieke optredens om hun kennis te delen met de samenleving, maar vreest dat ze mogelijk afgeschrikt worden door angst voor haatreacties en dreigementen. "We willen juist graag dat ze naar buiten gaan, maar dan moet je wel veilig je werk kunnen doen."

  PersVeilig

  Wetenschapveilig.nl is ontwikkeld naar het voorbeeld van een soortgelijk meldpunt voor journalisten: PersVeilig. Het nieuwe meldpunt wordt ondersteund door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Bij de aankondiging van het meldpunt in juli noemde minister Dijkgraaf het een belangrijk initiatief. "Wetenschappers moeten veilig hun werk kunnen doen en zich vrij voelen hierover het gesprek met de samenleving aan te gaan."

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 03 november 2022 @ 00:07
  #35
  reactie op (#34) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg 03-11: PROCES MOORD PETER R. de VRIES en ook MARENGOPROCES, TAGHI: GETUIGENVERKLARING DIE  VRIJ DUIDELIJK IS? Vandaar dat we deze hier geheel plaatsen. Taghi waarschijnlijk verantwoordelijk, hoewel nog niet veroordeeld, officieel zelfs niet verdacht van, voor de moorden op advocaat Wiersum, broer van de kroongetuige en Peter R. de Vries. Ook in en bij het OM en rechterlijke macht koppelt men nu zaken daarin samen: Twee rechtszaken over moord Peter R. de Vries samen behandeld  Maar deze verklaring in het artikel is vrij duidelijk..... Oordeelt u zelf.

  Gezien de maatschappelijke impact op drie nieuwsclubs: http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ of: http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ of - http://justittieledwalingen.clubs.nl/ 

  Zie en lees verder art. van NOS NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 08-12-22 09.00 uur: TEGENVALLER VOOR VELE CIMINELEN als hier genoemd... een in Italie vastzittend lid van diverse organisaties geeft volledig openheid van zaken nals KROONGETUIGE.  

  UPDATE 28-11-22 17.00 uur: 

  ========================================================================

  UPDATE 03-11-22 13.00 uur: PROCES MOORD PETER R. DE VRIES MOET GROTENDEELS OVERNIEUW, dit omdat 1 rechter naar buitenland was vertrokken (!??) maar ook nu weten we veel nieuw FEITEN, verklaringen en verdachten... Dit zat er in maar voor de nabestaanden wéér een verschrikkelijk gegeven, die alles moeten doormaken.

  ANP   NOS Nieuws•Vandaag, 19:01

  Getuige in zaak-Peter R. de Vries: 'Moest meewerken aan ontvoering kinderen'

  • Remco Andringa  redacteur Politie en Justiti

  Een Poolse getuige zorgde deze zomer voor een onverwachte wending in het onderzoek naar de moord op Peter R. de Vries. Zijn verklaringen bij de politie leidden tot nieuwe arrestaties en uitstel van het vonnis tegen de vermoedelijke schutter en zijn chauffeur. Morgen beslist de rechtbank of hun zaak over moet. Wat is het verhaal van getuige 5089, zoals hij in dossierstukken wordt genoemd?

  Uit het niets meldde zich in oktober 2021 een manager van een Zuid-Hollands chaletpark bij de politie. De Poolse man wilde praten over verschillende misdrijven, waaronder de moord op Peter R. de Vries.

  Één uitweg

  Lange tijd had hij vanaf de zijlijn gehoord wat zijn criminele vrienden zoal uitspookten. Nu dreigde hij zelf te worden meegetrokken in de zware criminaliteit. De 36-jarige Pool was gesommeerd mee te werken aan de gijzeling van twee kinderen. Weigeren was volgens hem geen optie. Hij wist al te veel. "Je moet dat niet zien als een uitnodiging, maar als een bevel", zei hij in een later verhoor.

  De Pool zag maar één uitweg: naar de politie stappen. Daar deed hij zijn verhaal. De moordaanslag op De Vries in juli 2021 en een aantal andere misdrijven waren volgens hem gepleegd in opdracht van dezelfde mensen.

  Van justitie kreeg hij de schuilnamen Eddy en 'getuige 5089'. Zijn verklaringen bij de politie, waar dit artikel op is gebaseerd, zetten het onderzoek naar de moord op De Vries op zijn kop. Omdat hij meer wist te vertellen over de betrokkenen, besloot de rechtbank de zaak rond de vermoedelijke uitvoerders van de moord vlak voor de uitspraak te heropenen.

  Naast de strafzaak tegen de twee vermoedelijke uitvoerders begon het Openbaar Ministerie ook een onderzoek naar andere betrokkenen bij de moord op De Vries. In die zaak zijn tot nu toe vijf verdachten aangehouden. Gisteren besloot de rechtbank dat deze zaken voortaan tegelijk behandeld worden door dezelfde rechters. Morgen bepaalt de rechtbank of de eerste inmiddels heropende zaak helemaal over moet worden gedaan.

  De belangrijkste schakel die getuige 5089 aanwees, is de 27-jarige Krystian M. (27). M. komt eveneens uit Polen en streek als tiener met zijn ouders neer in de Betuwe. 'Eddy' leerde hem kennen via een wederzijdse vriend.

  Eddy kreeg snel door dat Krystian in het criminele milieu zat. Hij hielp zijn vriend door auto's op zijn naam te zetten en uit te lenen, zodat die buiten het zicht van de politie bleven. Eddy hield er 100 euro per maand aan over.

  Volgens Eddy zei Krystian te werken voor iemand die hij 'oom' noemde. "Hij was ontzettend gefascineerd door die oom", zei Eddy tegen de politie. Het ging volgens hem om een Marokkaanse man in de gevangenis. Iedereen was bang voor hem. Eddy had op tv gezien dat hij "in Abu Dhabi aangehouden is of zoiets". Het zou gaan om ene "Raswan Taghi". Inmiddels is het vermoeden bij politie en justitie dat de 'oom' Ridouan Taghi is. "Maar ik heb van Krystian nooit zijn voor- of achternaam gehoord", aldus Eddy.

  Speciale telefoon

  Hij zag wel dat Krystian een "speciale telefoon van 3000 euro" had, waarmee hij communiceerde met een familielid van 'oom'. Die gaf volgens Eddy opdrachten aan Krystian M. door, die de klussen weer uitzette in zijn Poolse kennissenkring.

  Zo zei Krystian dat er 150.000 euro te verdienen viel aan de moord op een journalist. "De reden daarvan was dat hij samen met een kroongetuige werkt. Hij vertelde dat ze daarvoor de broer van de kroongetuige hebben doodgeschoten en nu is hij aan de beurt."

  Volgens Eddy was een andere Poolse kennis, Kamil E. uit Maurik, in eerste instantie bereid om de klus uit te voeren. Opmerkelijk genoeg raakte hij vervolgens zijn vuurwapen kwijt. "Krystian zei dat Kamil gewoon bang was en het wapen vast ergens heeft verkocht."

  Uiteindelijk zou Delano G. zijn geregeld om te schieten en moest Kamil E. rijden. "Als hij dat niet wil dan moet Kamil doodgeschoten worden", zou de contactpersoon van Krystian M. hebben gezegd.

  Moeder

  Op 6 juli 2021 werd Peter R. de Vries in het centrum van Amsterdam neergeschoten. Nog geen uur later werden Delano G. en Kamil E. opgepakt. Volgens Eddy zouden ze onderduiken in Rotterdam, maar tot woede van Krystian M. hadden ze een andere vluchtroute genomen dan was afgesproken en werden ze op de snelweg klemgereden.

  "Krystian is toen vier weken naar Polen gegaan, omdat hij bang was dat Kamil over hem zou kunnen gaan praten", zo deelde Eddy in een verhoor. "Mocht Kamil inderdaad gaan praten dan waren ze van plan om zijn moeder af te maken."

  Eerder maakten we deze terugblik op het leven van Peter R. de Vries:

  7:13 Zie video in oorspronkelijke artikel

  De misdaadjournalist die voor niets en niemand weg wilde duiken

  Eddy besefte inmiddels dat hij in een zeer gevaarlijk milieu verkeerde. Hij probeerde tevergeefs de auto's die op zijn naam stonden terug te krijgen.

  Toen kwam de opdracht om mee te helpen bij de ontvoering van twee kinderen. Een man uit Maastricht zou iemand uit de groep van 'oom' hebben bestolen van cocaïne ter waarde van 90 miljoen euro. De ontvoering van zijn kinderen moest hem ertoe dwingen het geld terug te betalen.

  Ridouan Taghi ontkende vorige week nog dat hij iets te maken heeft met de dood van misdaadverslaggever Peter R. de Vries, advocaat Derk Wiersum en de broer van de kroongetuige in zijn zaak. Hij staat ook niet voor deze moorden terecht, wel voor andere liquidaties. "Ik word als een soort monster neergezet", aldus Taghi.

  Eddy hoorde dat het gezin werd gevolgd. Dat het menens was, was hem wel duidelijk omdat Krystian M. een paar weken eerder al had verteld dat hij had geholpen bij de ontvoering van een andere man met schulden bij 'oom'. "Ze hebben hem in de auto gegooid en ergens naartoe gereden. Daar hebben ze hem vier of vijf dagen vastgehouden. Ze hebben filmpjes gemaakt terwijl ze hem sloegen."

  Inval

  Kort nadat Eddy had aangeklopt bij de politie om te ontkomen aan zijn criminele opdracht, deden agenten een inval bij Krystian M. en enkele andere Polen. M. zit sindsdien vast. Justitie ziet hem als organisator van de moord op De Vries.

  De rest kwam een dag later vrij. Diezelfde avond nog stonden er vijf mannen bij het chalet van Eddy. Omdat hij als enige niet was opgepakt, verdachten ze hem ervan de groep te hebben verlinkt. Hij werd bedreigd met een hamer.

  Eddy dook daarna onder. Hij werd opgenomen in een getuigenbeschermingsprogramma. Uit de politieverhoren blijkt dat de Pool beseft dat criminelen hem willen vermoorden nu hij heeft gepraat. "Ik weet waartoe die mensen in staat zijn. Mijn leven is in gevaar." Wat zijn drijfveer is om toch als getuige op te treden? "Ik wil dat gerechtigheid zal zegevieren", antwoordt Eddy op die vraag van de recherche.

  Gewijzigd op 2022-12-08 08:19:54
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 29 oktober 2022 @ 00:03
  #34
  reactie op (#33) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg 28-10: PROCES MOORD PETER R. de VRIES en ook MARENGOPROCES, TAGHI: Taghi moest vandaag GETUIGEN tegen zijn neef, de advocaat Taghi en deed nu zijn mond wel open en ONTKENDE TEN STELLIGSTE OOK MAAR IETS TE MAKEN TE HEBBEN met de moorden op de broer van de kroongetuige, advocaat Derk Wiersum en Peter R. de Vries daarbij. En ook helemaal niets te maken te hebben met bedreigingen tegen anderen zoals Rutte en prinses Amalia.... En dat hij in de media en door het OM als een 'monster' werd afgeschilderd....

  En ook opvallend dat de beschuldigingen, onderzoeken oa tegen advocaat Inez Weski werden ingetrokken? Dat verzoek veroorzaakte veel ophef, omdat de advocaat eerder uit het strafdossier opmaakte dat Taghi's advocaat Inez Weski berichten zou hebben doorgespeeld van en naar haar cliënt. Waarom Youssef T. het verzoek introk, werd niet duidelijk.

  Volgende week weer vervolg maar dan staat HIJZELF weer tercht en of hij dan ook iets zegt of ineens zich op zijn zwijgrecht weer beroept? We zijn benieuwd... 

  Gezien de maatschappelijke impact op drie nieuwsclubs: http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ of: http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ of - http://justittieledwalingen.clubs.nl/ 

  Zie en lees verder art. van NOS NIEUWS Twitter (bron)

  ANP NOS Nieuws•Vandaag, 17:06

  Ridouan Taghi: 'Heb mijn neef gebruikt voor spel met media en OM'

  Youssef T. maakt geen deel uit van een criminele organisatie en is gebruikt als een pion om het Openbaar Ministerie en de media te bespelen. Dat heeft Ridouan Taghi verklaard in de strafzaak tegen zijn neef en voormalig advocaat. "Ik heb hem meegesleurd in wat er is gebeurd. Dat kan ik helaas niet terugdraaien. Hij is hier slachtoffer van geworden."

  In een tien pagina's tellende verklaring waarvan een deel in de rechtszaal werd voorgelezen ontkent Taghi het over concrete ontsnappingspogingen te hebben gehad met zijn neef. Op vragen van de rechtbank verduidelijkte hij die verklaringen. "Het was een test. Op 8 oktober hebben ze me eindelijk gepakt. Al die tijd wist ik al dat ze meeluisterden, maar grepen ze niet in."

  In de verklaring stelt Taghi ook dat hij door het OM en in de media als een soort monster wordt neergezet. Daarbij zouden er onjuiste en belastende berichten over hem worden verspreid. "Ik heb helemaal geen bemoeienis gehad bij de moorden op De Vries, Wiersum of de kroongetuige. En ook niets met de dreiging richting Amalia. Toch wordt dat steeds beweerd."

  De boel deëscaleren

  Youssef T. wordt ervan verdacht zijn neef te hebben geholpen om diens criminele activiteiten voort te zetten vanuit de gevangenis. Hij zou informatie van Taghi hebben doorgespeeld aan de buitenwereld. Het OM toonde eerder beelden waarin te zien was hoe Taghi en zijn advocaat tijdens bezoeken van T. aan de gevangenis boodschappen opschreven en de notities naar elkaar omhoog hielden.

  Eerder verklaarde T. voor de rechtbank dat hij inderdaad boodschappen uit de gevangenis naar buiten heeft doorgegeven, maar ook dat hij een mogelijk ontsnappingsplan van zijn neef probeerde te vertragen en voorkomen. "Het enige waar ik mee bezig was, was de boel deëscaleren. Je bent heel voorzichtig met wat je zegt. Je probeert een beetje te rekken", zei hij eerder dit jaar.

  Youssef trekt verzoek in

  De advocaat van Youssef T. heeft vandaag de wens ingetrokken om onderzoek te doen naar hoe de andere communicatie van Taghi in de gevangenis is verlopen. Dat verzoek deed hij eind september omdat niet langer vast zou staan dat alle berichten via Youssef T. in de buitenwereld kwamen.

  Dat verzoek veroorzaakte veel ophef, omdat de advocaat eerder uit het strafdossier opmaakte dat Taghi's advocaat Inez Weski berichten zou hebben doorgespeeld van en naar haar cliënt. Waarom Youssef T. het verzoek introk, werd niet duidelijk.

  Expres desinfomatie gedeeld

  Taghi klopte voor zijn verdediging bij zijn neef aan omdat het in zijn eigen woorden "bijna onmogelijk" was om in Nederland een advocaat te vinden voor zijn mediazaken. "Ze waren afgeschrikt, durfden niet voor me op te treden. Ik meende me te herinneren dat mijn neef Youssef advocaat was, had hem al twintig jaar niet meer gezien, en heb hem gevraagd voor me op te treden in die mediazaken en voor mijn medische situatie. Geen enkele arts wilde me onderzoeken voor een second opinion."

  Taghi zei dat hij zijn neef daarna gebruikte om erachter te komen hoe de gesprekken in de gevangenis werden afgeluisterd en doorgespeeld aan het OM en de media. "Ik gaf hem onduidelijke informatie en ook desinformatie. Zoals de namen van vier personeelsleden van de EBI en dat de stroomvoorziening moest worden uitgeschakeld. Zo wist ik dat er werd meegelezen. Vrij snel daarna draaide de EBI opeens op noodstroom."

  Over de verklaring van Youssef dat hij dit allemaal niet uit vrije wil deed, zei Taghi het volgende: "Ik kan niet reageren op Youssefs gevoel. Kan me voorstellen dat hij geïntimideerd is geweest door mij, na al die verhalen. Misschien dat dat het is?"

  Rechten geschonden

  Dat spel liep een beetje uit de hand, zei Taghi verder. "Ik ging expres dingen zeggen en ging kijken wat daarvan naar buiten zou komen. Dat is het spelletje zoals het ging. Dat is een beetje uit de hand gelopen. Actie-reactie. Ik hoefde maar wat te zeggen en ik zag het terug. Dan werd er weer wat aangescherpt bijvoorbeeld. De Privé en Weekend schrijven meer waarheid dan het OM."

  Taghi zei de gevolgen voor zijn neef te betreuren. "Het ergste vind ik het voor Youssef. Ik zit toch al vast. Heb al amper communicatie. Maar voor hem vind ik het erg. Youssef is een supergoed, correct persoon. Eerlijk, naïef. Daar kan ik niets negatiefs over zeggen. Ik heb hem meegesleurd in wat er is gebeurd. Dat kan ik helaas niet terugdraaien. Hij is hier slachtoffer van geworden. Het was mijn spel met de media."

  Taghi vertelde juist te wíllen dat er werd ingegrepen. "Zo kreeg ik de bevestiging dat ik werd opgenomen. Ik wilde bewijs dat ze mijn rechten schenden. Dat wetten worden gebroken. Ik zit vast in een rechtsstaat maar ik heb daar kennelijk zelf geen recht op."

  De zaak tegen Youssef T. gaat in december verder.

  Gewijzigd op 2022-10-29 00:04:30
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 25 oktober 2022 @ 00:28
  #33
  reactie op (#31) herman_dad

  Goedemorgen, BEDREIGINGEN TEGEN POLITICI, MAAR OOK MEDIA zelfs DOOR (enkele) POLITICI STERK TOEGENOMEN. De P O L A R I S A T I E  in de maatschappij neemt anno 2000, heden ONGEKENDE MAAR OOK ONGEWENSTE VORMEN aan die alle perken en fatsoensnormen te buiten gaan hoe dan ook, en de laatste jaren dan ook vooral binnen de VERKIEZINGSPOLITIEK waardoor 'mensen' aan de macht of tenminste het woord kunnen komen die de POLALARISATIE TOEJUICHEN en op nr. 1 van hun doen en handelen zetten, als HUN grootste goed en daden, niet alleen hier maar WERELDWIJD.

  En waardoor de mensheid, alle leven op Aarde zelfs op het spel is komen te staan. Zie de huidige oorlog in Europa maar uiteraard ook elders op de wereld en de wereldvrede bedreigen. In de geschiedenis al, zie Napoleon maar recenter ene Hitler als voorbeelden.... Zoals heden ook weer in de VS (Trump) en in Rusland dan weer Poetin die de macht grijpen en aléén als menselijk individu feitelijk kunnen beslissen en meest dodelijk, letterlijk vaak, (Capitoolbestorming) maar dichterbij dus (Oekraine) ook.  Aangedreven en opgehitst door vaak ook complottheorien en het eigen gelijk en vooral de  (eigen) M A C H T....  

  OOk hier weer zie boek op clubhome genoemd steeds meer gelijk, de grootste gevaren voor de wereld, mensheid, vrede n veiligheid zijn de INSTITUTEN DE POLITIEK in welke vorm ook, MONETAIR, geld etc., en in meest breedste zin van 'het woord' Het GELOOF... aanrader voor allen... of vraag het als cadeau binnenkort voor allen die 'íets' hebben met één van de 3 redenene, bovenstaande. Wie niet?  

  En nu zijn er al meerdere PERSONEN UIT DE MEDIA beveiligd zelf(s), maar ook zullen media en de instellingen mogelijk door de recente waanzin en opruiing door enkele politici zelfs gaan leiden tot ook weer méér daadwerkelijke zichtbare beveiligingen/beschermingen want er zijn altijd lieden bereid, zie ook rondom de 'coronaproblematiek' idem om daadwerkelijke fysieke daden te (gaan) stellen.... Aangedreven weer door de opruiing en intimidaties op de SOCIAL MEDIA...    

  En het trekt ook weer een grote ongewenste wissel op politie (beveiliging) en het OM.

  Zie de clubs http://justittieledwalingen.clubs.nl/ - http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ daar in de forums/Politiek/artikelen Forum voor Democratie oa. de laatste zoals bekend ongekende bedreiging van de vrijheid meningsuiting tegen de MEDIA van hen nu weer ingezet als verkiezingswinst en volledig eigenbelang bedoeld slechts AANGEDREVEN DOOR DE GROTE COMPLOTHTEORIEN dus.... 

  Gezien de maatschappelijke impact op drie nieuwsclubs: http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ of: http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ of - http://justittieledwalingen.clubs.nl/ 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Erald Van Der Aa  NOS Nieuws•Gisteren, 20:30•Aangepast gisteren, 20:57

  25 freelancejournalisten beveiligd met camera's en noodknop

  25 freelancejournalisten hebben sinds begin 2021 camerabeveiliging, een noodknop of beide gekregen vanwege bedreigingen aan hun adres. Dat bevestigt het platform PersVeilig naar aanleiding van berichtgeving in Trouw.

  De krant vroeg deze cijfers op naar aanleiding van een video die Forum voor Democratie gisteren publiceerde. Daarin overviel Kamerlid Gideon van Meijeren SBS-journalist Merel Ek met draaiende camera. In de video maakt het FvD-Kamerlid Ek uit voor een "riooljournalist". Hoewel Ek duidelijk maakt dat ze niet wil meewerken aan de video, gaat het filmen door.

  Dit soort intimidatie leidt volgens PersVeilig tot bedreiging van journalisten. "Als leiders zoals politici zoiets doen, gaat de achterban slaan, online dan", zegt Peter ter Velde, projectleider van PersVeilig.

  'Kwetsbare beroepsgroep'

  PersVeilig werd in 2019 opgericht door de Nederlandse Vereniging van Journalisten, het Genootschap van Hoofdredacteuren, de politie en het Openbaar Ministerie. "Na de moord op Derk Wiersum werd de journalistiek aangemerkt als een kwetsbare beroepsgroep", zegt Ter Velde.

  Het platform houdt zich sinds januari 2021 bezig met de beveiliging van freelancejournalisten. Journalisten die in dienst zijn, moeten hiervoor aankloppen bij hun hoofdredactie. Het aantal journalisten dat wordt beveiligd, ligt dus waarschijnlijk nog hoger dan 25, zegt Ter Velde.

  Adressen delen

  "Je kunt er vaak de klok op gelijk zetten", zegt Ter Velde over online bedreiging en intimidatie van journalisten. Wanneer zij schrijven over bijvoorbeeld FvD, PVV of corona, leidt dat volgens hem vaak tot een stroom aan dreigementen op sociale media.

  In bijna alle gevallen blijft het bij online bedreigingen, maar die afweging is volgens hem moeilijk om te maken. Zo komt het vaak voor dat mensen via sociale media adresgegevens van journalisten delen, of hiernaar op zoek zijn, zegt hij. "Dan komt het zo in de privésfeer, dat we er iets mee doen."

  De gevolgen van bedreiging van journalisten zijn groot. "Ik heb geen cijfers, maar ik ken journalisten die zijn gestopt omdat ze het niet meer trokken, journalisten die voorzichtiger zijn geworden, journalisten die bepaalde onderwerpen mijden en journalisten met PTSS-klachten", zegt Ter Velde

  Camerabeveiliging en een noodknop zijn eigenlijk geen oplossing, erkent hij, maar een alternatief ziet hij op dit moment niet. Naar aanleiding van de FvD-video onderzoekt de NVJ of juridische stappen mogelijk zijn. Ter Velde vreest alleen dat dat weinig zin heeft. "Ik zie er niets strafbaars in."

  Genootschap van Hoofdredacteuren over FvD-video:

  "Dergelijke taal en dergelijk handelen past een gekozen volksvertegenwoordiger niet. Wij vinden het onacceptabel dat heimelijke opnames zijn gemaakt op een plek waar journalisten en politici vertrouwelijk met elkaar van gedachten moeten kunnen wisselen.

  "De manier waarop een Kamerlid hier de journalistieke beroepsgroep beledigt en intimideert willen wij niet accepteren als normale omgangsvorm. Dat draagt bij aan het toch al gure klimaat waaronder journalisten hun werk moeten doen."

  handtekeningafbeelding