Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

1035 keer bekeken

STAATSBOSBEHEER, boswachters artikelen

 • zaterdag 06 april 2019 @ 20:45
  #2

  Ik keur geweld tegen boswachters af. Ergens begrijp ik de commotie wel. Bossen worden met de week uitgedunt. In de regio Nijmegen, waar ik woon, is het schrikbarend hoeveel bomen het veld moeten ruimen. Staatsbosbeheer is een koninkrijk binnen het koninkrijk, wat in zoveel woorden betekent dat ze zich maar tegen weinig hoeven te verantwoorden. SBB verdient kapitalen met de verkoop van al die gekapte bomen. Het was van de week ook op TV. Een landelijk probleem.

  Als we werkelijk zo belangrijk vinden dat de natuur zich herstelt, ook met het oog op CO2 terugstoting, dan zou je juist bomen bij moeten planten, laat staan kappen!

 • woensdag 16 mei 2018 @ 00:50
  #1

  Goedemorgen, STAATSBOSBEHEER MAAKT ZICH ZORGEN OM TOENMEND GEWELD TEGEN BOSWACHTERS. Ze worden binnenkort ook uitgerust met een wapenstok. Mogelijk heeft de boswachter daar ook een training voor gevolgd, dit is namelijk van belang, indien 'bijzonder opspringsambtenaar'. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Zorgen Staatsbosbeheer om veiligheid boswachters

  VANDAAG, 00:04

  BINNENLAND

  ANP

  Staatsbosbeheer maakt zich zorgen over de veiligheid van boswachters. Zaterdag werd voor de tweede keer in korte tijd een boswachter fysiek mishandeld. Dat gebeurde in het recreatieschap IJsselmonde in Zuid-Holland. De boswachter sprak met een collega een grote groep aan die een kampvuur had gemaakt. Ze waren met scooters in een natuurgebied dat alleen voor wandelaars toegankelijk is.

  Een deel van de groep wilde het vuur doven, maar anderen probeerden ervandoor te gaan. Toen de boswachters dat wilden verhinderen, vielen er klappen. Een van hen liep een gebroken neus op. De politie was er snel bij en pakte twee verdachten op.

  Handboeien, wapenstok en pepperspray

  Eind april slingerde een boswachter in Oost-Brabant twee recreanten op de bon. Ze werden agressief en gingen hem te lijf, wat hem een gebroken enkel opleverde.

  Staatsbosbeheer noemt de incidenten onacceptabel en wil eigenlijk dat alle boswachters handboeien, een wapenstok en pepperspray krijgen. Maar justitie heeft tot nu toe alleen het gebruik van handboeien goedgekeurd. Binnenkort krijgen de boswachters ook een wapenstok.

  In 2017 waren er meer dan zeventig meldingen van agressie en geweld tegen boswachters, waarvan twee fysiek. Dit jaar is er al drie keer fysiek geweld tegen boswachters gebruikt, zegt Staatsbosbeheer.

  Deel dit artikel: 

   

  Gewijzigd op 2018-06-20 06:13:30
  handtekeningafbeelding