Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

1673 keer bekeken

SLACHTHUIZEN en 'dierenwelzijn' ALGEMEEN

 • zondag 05 december 2021 @ 00:30
  #11
  reactie op (#10) herman_dad

  Goedemorgen, EUROPARLEMENT EIST NU STRENGERE REGELS 'VEEVERVOER'. Even ander nieuws dan Oost-Europa of 'corona'. Er zijn nog meer levende wezens op Aarde en die vragen ook om een dierwaardige en vooral MENSWAARDIGE behandeling. Dat is nu ook tot Brussel doorgedrongen en veel transporten zijn ook 'grens'overschrijdend. Kunnen we ook letterlijk nemen maar ook figuurlijk en dat laatste moet nu een einde aan komen!   

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 15-01-22 09.00 uur: Een aktie van de NVVA en de Dierenpoliie na klachten.  

  UPDATE 25-12-21 09.00 uur: 

  NOS NIEUWS • ECONOMIE • GISTEREN, 14:22

  Europarlement eist strengere regels en meer toezicht veetransport

  Vrachtwagen met levende dieren ANP

  Het Europees Parlement is zeer kritisch op de manier waarop in Europa vee wordt getransporteerd. Een parlementaire enquêtecommissie die daar anderhalf jaar onderzoek naar deed, pleit voor strengere regels en hekelt het toezicht door EU-landen op veetransporten.

  Er ging van alles mis de afgelopen jaren. Dieren werden vervoerd in extreme hitte, met te weinig water en voedsel en in te volle laadruimtes.

  Om dit soort misstanden voortaan te voorkomen roept de commissie-Anit de Europese Commissie en de EU-lidstaten op om zich meer in te spannen voor dierenwelzijn tijdens het vervoer en om de Europese regels aan te passen.

  Camera's en thermometers

  De Europarlementariërs willen dat er camera's in de voertuigen komen. Daarnaast vragen ze lidstaten om transporten alleen toe te staan als het tussen de 5 en 30 graden is. Nu is de maximale temperatuur 35 graden. Er moet bovendien apparatuur in de vrachtwagens komen om de temperatuur, luchtvochtigheid en ammoniakgehaltes te meten.

  In juni riepen dierenorganisaties in Nederland ook al op tot strengere regels voor diertransporten bij hitte. Koepelorganisatie Vee & Transport geeft aan dat de sector in Nederland zelf 27 graden als grens probeert aan te houden, boven de 30 graden is export niet de bedoeling.

  Geen levende dieren

  Verder pleiten de parlementariërs voor een ingrijpende transitie waardoor uiteindelijk geen levende dieren meer vervoerd worden. In plaats van fokvee zouden dan embryo's en zaad in de vrachtauto's gaan en in plaats van slachtvee vlees en karkassen.

  De Europese Commissie moet hier uiterlijk in 2023 een plan voor hebben, schrijven de parlementariërs. Vooruitlopend daarop vragen ze om een verbod op vervoer van jonge dieren.

  'Beter handhaven'

  De aanbevelingen kunnen niet gelijk rekenen op enthousiasme bij Vee & Transport. "Het zou beter zijn om vol in te zetten op handhaving in alle lidstaten", zegt voorzitter Helma Lodders. "Anders zit je straks hier met strengere regels, terwijl in andere landen niet gehandhaafd wordt. Dat is nu al het geval, vooral in de zuidelijke lidstaten."

  Het verbod op vervoer van levende dieren ziet Vee & Transport niet als haalbaar. "Vanuit Nederland is er nauwelijks langeafstandsexport van slachtvee. Maar wel veel van fokvee", zegt Lodders. "Dat blijft nodig. Er is vraag van landen buiten Europa die hun voedselvoorziening willen opbouwen. Die hebben niets aan sperma en embryo's zonder hoogwaardig fokvee."

  In januari spreekt het Europees Parlement in de plenaire vergadering over de aanbevelingen van Anit. Dan kunnen ze definitief vastgesteld worden.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

  Gewijzigd op 2022-01-15 09:10:06
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 29 juni 2021 @ 09:41
  #10
  reactie op (#9) herman_dad

  Goedemorgen, EN WÉÉR nav UNDERCOVERACTIE IN SLACHTHUIS, ernstige DIERENMISHANDELING VARKENS EN KOEIEN.... ook hier lijkt maar geen eind aan te kunnen komen? Toch staat er in het boek Van Homo sapiens naar homo galacticus, ook DAAROVER o.a. iets, de OMGANG MET ONZE MEDEDIEREN en een verbetering??? Want zie vorige artikel, van de OVERHEID, NVWA moeten we het NIET hebben.... 

  LAATSTE AANVULLING / NIEUWS 23-7-21: SLACHTHUIS blijft voorlopig GESLOTEN.

  LAATSTE AANVULLING / NIEUWS 3-7-21: SLACHTHUIS GESLOTEN 'MEN GING GEWOON DOOR' MET..... 

  En ook:

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  VARKENS IN NOOD

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 19:55

  Undercoverbeelden: varkens en koeien geslagen in slachthuis Epe

  Op nieuwe undercoverbeelden uit een groot slachthuis in Epe is te zien hoe varkens en koeien stroomstoten krijgen en geslagen worden. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de beelden bekeken en grijpt in bij het slachthuis, laat de organisatie weten naar aanleiding van beelden bij RTL Nieuws.

  Een medewerker van dierenrechtenorganisatie Varkens in Nood werkte twintig dagen undercover bij slachterij Gosschalk. Daar worden maximaal 5000 varkens en 600 runderen per dag geslacht. Hij maakte in het geheim beelden van misstanden, zoals het veelvuldig uitdelen van stroomschokken en het slaan van dieren met peddels.

  Uit de beelden blijkt ook dat zijn collega's in het slachthuis de overtredingen proberen te verbergen voor de NVWA, die met cameratoezicht en op gezette tijden met een dierenarts aanwezig is. Varkens in Nood doet aangifte tegen de slachterij.

  Hieronder een selectie van de beelden die Varkens in Nood heeft verspreid:

  0:41 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Mishandeling varkens en koeien in slachthuis Epe

  De NVWA stelt het bedrijf per direct onder verscherpt toezicht. Dieren mogen alleen nog aangevoerd worden als er een officiële dierenarts aanwezig is. Ook zullen camera's vaker worden bekeken en zal er een extra NVWA-medewerker ter plekke zijn. De afgelopen tijd kreeg Gosschalk al meerdere waarschuwingen en boetes in verband met dierenwelzijn.

  Gosschalk zegt op de eigen website geschrokken te zijn van de undercoverbeelden. "We trekken ons dit zeer aan. Iedereen binnen ons bedrijf moet zich realiseren dat misstanden onacceptabel zijn."

  De slachterij zegt de betrokken medewerkers geschorst te hebben. De slachtcapaciteit gaat voorlopig omlaag en medewerkers mogen geen peddels meer gebruiken.

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-07-24 07:37:42
  handtekeningafbeelding
 • zondag 26 juli 2020 @ 01:33
  #9
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, OPMERKELIJKE RECHTSZAAK, althans DIE GAAT NIET DOOR, want het OM onderzoekt deze zaak, DE WANTOESTANDEN ENKELE SLACHTHUIZEN NIET, maar het NVWA en dat duurt te lang, dus OM 'blaast af'. Eigenlijk dus meer een opmerkelijke rechtsGANG zo, een dwaling van het rechtssysteem. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 20:38

  'OM staakt onderzoek naar slachthuizen door traagheid NVWA'

  Het Openbaar Ministerie heeft het onderzoek naar misstanden bij slachthuizen in Noord-Nederland per direct gestaakt, meldt RTL Nieuws. Drie slachthuizen werden ervan verdacht dat ze zieke dieren hebben vervoerd en geslacht, maar het duurde te lang voordat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) met bewijsstukken kwam.

  Daardoor zou het onderzoek "onredelijk lang" gaan duren, zegt het OM tegen RTL Nieuws. "Ondanks dat we wel weten dat er dingen gebeurd zijn die niet hadden mogen gebeuren." Zo zou er gefraudeerd zijn, waardoor het vlees van zieke dieren in de winkel kon komen. Een strafzaak is nu definitief van de baan.

  Hoogeveen

  Het onderzoek begon in 2018, toen er een inval werd gedaan bij een slachthuis in Hoogeveen. De NVWA nam toen de administratie in beslag. Ook twee andere slachthuizen in het noorden van het land werden in het onderzoek betrokken, maar het OM zegt dat de NVWA te veel tijd nodig had om informatie aan te leveren.

  "Hier zijn we niet tevreden over", zegt een OM-woordvoerder. "We starten geen onderzoek om met niks te eindigen, want het kost veel tijd en energie." De NVWA kan tegenover RTL Nieuws niet verklaren waarom het allemaal zo lang duurde. Een woordvoerder zegt dat dat wordt uitgezocht en dat er maatregelen zullen worden genomen.

  De NVWA ligt al jaren onder vuur omdat het toezicht op de vleessector, met name in het noorden van het land, tekort zou schieten. Begin dit jaar trok de organisatie Varkens in Nood daarover opnieuw aan de bel.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 05 februari 2020 @ 00:41
  #8
  reactie op (#7) herman_dad

  Goedemorgen, PVV EN PvdD DOEN AANGIFTE TEGEN SLACHTHUIS DAT ONLANGS MET BEELDEN OPGENOMEN DOOR undercover personen in grote opspraak kwam. Gisteren werd er o.a in 'Jinek' deze beelden, nog de meest gematigde, getoond. Niet dieronterend, maar MENSONTEREND....Minister wil beter toezicht slacht, 'buikpijn van beelden slachthuis'

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  De Kamerleden Graus en Wilders bij het politiebureau in Den Haag ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •POLITIEK • VANDAAG, 10:02 • AANGEPAST VANDAAG, 11:15

  PVV en Partij voor de Dieren doen aangifte tegen varkensslachterij

  PVV-fractieleider Geert Wilders en -Kamerlid Dion Graus hebben in Den Haag aangifte gedaan tegen een slachthuis in IJsselstein. RTL Nieuws publiceerde vorige week een video waaruit blijkt dat de varkens in dit slachthuis ernstig mishandeld worden.

  "Wij vinden eigenlijk weinig erger dan botte dierenmishandeling. Het gaat om weerloze dieren, die al naar het slachthuis gaan. En als die dan ook nog eens worden mishandeld door mensen die daar werken en nota bene ook door dierenartsen. Dat gaat door merg en been. Ik kan daar wakker van liggen en collega Graus ook."

  Uit de undercovervideo van RTL Nieuws bleek dat de varkens in slachterij Westfort in IJsselstein worden geslagen, aan hun staart getrokken en opgejaagd.

  Behalve de PVV'ers heeft ook Kamerlid Wassenberg van de Partij voor de Dieren aangifte gedaan. Hij deed dat niet alleen tegen het slachthuis, maar ook tegen de inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Die hebben volgens hem actief deelgenomen aan de mishandeling.

  Wilders en Graus arriveerden samen bij het politiebureau:

  0:41 Volume 0%

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  'We vinden weinig erger dan botte dierenmishandeling'

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2020-02-05 00:42:01
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 06 september 2019 @ 01:05
  #7
  reactie op (#6) herman_dad

  Goedemorgen, MINISTER WIL 'VERBOD SLACHTDIEREN' BIJ 35+ GRADEN GRENS. Dit echter is volgens dierenorganisaties nóg veel te hoog. Bij 30+ graden of zelfs nog minder zouden transporten al verboden moeten worden?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Minister Schouten wil wettelijk verbod veevervoer bij extreme hitte.

  ANP

   VANDAAG, 13:10 AANGEPAST VANDAAG, 17:02

  POLITIEK

  Het wordt verboden om dieren te vervoeren als de temperatuur boven de 35 graden komt. Daarover zijn al eerder vrijwillige afspraken gemaakt met bedrijven uit de sector, maar minister Schouten vindt die te vrijblijvend. Ze wil het verbod daarom in de wet vastleggen.

  Schouten schrijft aan de Tweede Kamer dat bij de extreme hitte van deze zomer gebleken is dat de afspraken niet door iedereen worden nagekomen.

  Vanuit de sector wordt met begrip gereageerd op het voornemen van Schouten. "Wij werken zelf daarom ook al met een hitteprotocol, want niemand heeft belang bij het overlijden van een dier", aldus een woordvoerder van varkenshoudersorganisatie POV. Ook veervervoerdersorganisatie Saveetra denkt dat de sector zich al goed heeft aangepast en dat een wettelijk verbod in de praktijk weinig meer zal veranderen.

  'Soms kiezen tussen twee kwaden'

  Jeanette van de Ven van LTO Nederland, de grootste belangenclub voor boeren, is te spreken over het plan van Schouten. Ze hoopt alleen wel op flexibiliteit.

  "Vleesvarkens en -kuikens moeten na een aantal weken al weg. Als het dan warm is, is het kiezen tussen twee kwaden. Of de stallen worden overvol, of je vervoert ze in de hitte." Van de Ven, zelf geitenboer, hoopt dat er in dat soort gevallen vanuit de NVWA maatwerk mogelijk is. Bijvoorbeeld door de dieren 's nachts te mogen vervoeren.

  Kamerlid Ouwehand van de Partij voor de Dieren, die al tijden ijvert voor een wettelijk maximum, vindt het "mooi" dat er nu iets over in de wet komt. Maar volgens haar is de grens van 35 graden veel te hoog.

  Hittestress

  Schouten benadrukt dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) ook in actie komt bij 'hittestress' onder 35 graden, als het dierenwelzijn in het geding is.

  Dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier vindt de formuleringen rond hittestress nog wel te vaag. "Het is dus een begin, maar we zijn er nog niet", aldus de organisatie.

  De minister schrijft dat de afgelopen tijd de meeste veehouders, vervoerders en slachthuizen extra maatregelen hebben genomen om dieren tegen de warmte te beschermen. Toch zijn er diverse incidenten geweest.

  In twee slachthuizen constateerde de NVWA dat 30 tot 40 procent van de dieren bij aanvoer dood bleek te zijn. En in een pluimveeslachthuis werden kratten gevonden waarin 90 procent van de aangevoerde kuikens niet meer leefde.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel: 

   

     

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 13 juni 2019 @ 00:46
  #6
  reactie op (#5) herman_dad

  Goedemorgen, TOCH, ONDANKS VERBOD, TRANSPORTEN MET ZIEKE DIEREN NAAR BELGIE EN DUITSLAND. Keuringsartsen laten het kennelijk afweten in dit verbod te handhaven? Onbeschrijvelijk en deze vaststelling zegt meer dan zoveel woorden: 'Belgische dierenartsen spreken over extreem vermagerde varkens, dieren met navelbreuken, pijnlijke gewrichten en doorligplekken.'

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitterr (bron)

  Elk jaar tientallen transporten met ziek vee naar Duitsland en België.

  ANP

  VANDAAG, 19:13 AANGEPAST VANDAAG, 21:11

  BINNENLAND

  Elk jaar vertrekken vanuit Nederland transporten met ernstig zieke dieren naar slachthuizen in België en Duitsland. Dat is verboden en dierenartsen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) moeten erop toezien dat het niet gebeurt.

  Toch gaat het mis. De NVWA krijgt elk jaar tientallen meldingen uit België en Duitsland dat bij slachthuizen toch zieke dieren uit Nederland zijn afgeleverd.

  RTL Nieuws

  De NVWA reageert op berichtgeving van RTL Nieuws. Dat stelde na onderzoek vast dat bij slachthuizen in de Duitse deelstaat Nedersaksen vorig jaar 25 transporten met ernstig kreupele en gewonde varkens zijn aangekomen. Bij sommige transporten zou de helft van de dieren niet gezond genoeg zijn om vervoerd te mogen worden.

  Op foto's die RTL Nieuws liet zien staan varkens met grote abcessen en varkens die niet meer op hun poten kunnen staan.

  Ook België telde vorig jaar 25 transporten met Nederlands vee dat niet geschikt was om vervoerd te worden. Belgische dierenartsen spreken over extreem vermagerde varkens, dieren met navelbreuken, pijnlijke gewrichten en doorligplekken.

  Klokkenluiders zeggen tegen RTL Nieuws dat de controles op de Nederlandse exportverzamelplaatsen niets voorstellen. "Alles is erop gericht om de export niet in de weg te zitten." Ook zouden de dierenartsen geen zin hebben in administratief "gedoe" en ruzie met de betrokken veehandelaren.

  NVWA-dierenarts

  De controle op het transport van zieke dieren zou waterdicht moeten zijn. Elk veetransport naar het buitenland moet vooraf door een NVWA-dierenarts zijn gecontroleerd. Een transport mag pas vertrekken als die dierenarts een vergunning heeft afgegeven.

  De NVWA erkent dat het weleens mis gaat. Soms ontstaan de gezondheidsproblemen pas tijdens het transport, maar het komt ook voor dat mankementen bijvoorbeeld met pijnstillers worden gemaskeerd. Ook is het mogelijk dat de arts een inschattingsfout heeft gemaakt, zegt de NVWA.

  In 2018 vertrokken vanuit Nederland ruim 17.000 transporten met bijna 2,5 miljoen varkens en runderen naar slachthuizen in Duitsland en België.

  Minister Schouten

  Minister Schouten zegt in een reactie bij RTL Nieuws dat ze niet begrijpt dat er ondanks het verbod toch zieke dieren op transport gaan. Ze wil dat in een lopend onderzoek naar inspecties van de NVWA in slachthuizen ook controles op exportverzamelplaatsen worden meegenomen.

  Daarnaast stuurt de NVWA voortaan twee dierenartsen naar exportverzamelplaatsen in plaats van een.

  Deel dit artikel: 

   

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 15 mei 2019 @ 00:48
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, DIERENWELZIJN, ACTIVISTEN BEZETTEN VARKENSBEDRIJF? Gisteren speelde dit al, maar nu toch veel commotie hierover. En zeker, door ENKELE (!) BEDRIJVEN OF SLACHTHUIZEN wordt het dierenwelzijn ernstig verwaarloosd of nog veel ergere woorden hiervoor. Toch is het bezetten van een 'kennelijk gewoon boerenbedrijf' niet te tolereren. Het brengt meer schade toe - Boeren vrezen dierziekten na actie Boxtel, varkens extra gecontroleerd - dan dat er iets zou verbeteren. Schade aan de MENSEN, de eigenaren en familieleden en de dieren zelf. Terecht dan dat daar weer tegen wordt geprotesteert en vandaag daarover ook al Kamervragen.

  Bovendien kondigen de activisten aan mogelijk MEER (?!) van deze acties te gaan voeren. Niet beseffend dat zij dan juist het door hun te bereiken doel volledig voorbijschieten en bij velen meer dan grote weerstand oproepen? Déze acties in deze vorm zijn niet in het maatschappelijk belang voor allen, mens EN dier dus.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)  

  Na Boxtel gaat het vooral over de bezetting en niet over dierenwelzijn

   VANDAAG, 20:20

  BINNENLAND

  ANP

  GESCHREVEN DOOR

  Rik van den Berg redacteur Online

  Een dag na de actie van Meat the Victims in Boxtel gaat het vooral over de methode die de dierenactivisten hebben gebruikt. Zo'n 150 actievoerders drongen gisteren aan het begin van de middag het bedrijf van een varkensboer binnen en namen hun intrek in de stal. Aan het eind van de avond ontruimde de politie het bedrijf en werden 76 actievoerders opgepakt. De dag erna ging het vooral over de bezetting en niet over misstanden in de varkenshouderij die de activisten aan de kaak wilden stellen.

  Boerenorganisaties reageerden direct al woedend en vandaag waren politieke partijen tijdens het Vragenuurtje in de Tweede Kamer fel in het afwijzen van een dergelijke vorm van actievoeren. Het CDA sprak van "een gitzwarte dag", de PVV had het over "dierenterroristen" en ook partijen als GroenLinks en D66 namen afstand van de actie.

  'Doel voorbij'

  Ook bij organisaties die zich net als Meat the Victims ten doel stellen het dierenwelzijn te bevorderen, is er weinig begrip. Wakker Dier keurt een bezetting als actiemiddel ronduit af. "Je kan het nog zo oneens met elkaar zijn, maar je moet respectvol met elkaar omgaan", zegt woordvoerder Casper Schrijver. De wet is daarbij de grens. "Die zullen wij niet overtreden."

  Hij benadrukt dat een actie als die van gisteren het dierenwelzijn ook in gevaar kan brengen. "Varkens gaan stressen als zo'n grote groep mensen de stallen binnenkomt en actievoerders kunnen dierziektes met zich meebrengen." Wat Wakker Dier betreft zijn de actievoerders hun doel voorbijgeschoten. "Het gaat nu over hun methode en niet over de inhoud."

  Een boer zit in het systeem en kan dat niet veranderen.

  Casper Schrijver, Wakker Dier

  Schrijver vindt een actie van gisteren die zich op één individuele boer richt, niet juist. "Die kan er ook niets aan doen. Ik begreep dat hij een gezin met kinderen heeft, daar moet je vandaan blijven."

  Wakker Dier richt zich in plaats daarvan op de supermarkten. "We willen dat die stoppen met het stunten met vlees zonder keurmerk. Een boer zit in het systeem en kan dat niet veranderen."

  'Contraproductief'

  Ook voor de Dierenbescherming gaat de actie in Boxtel veel te ver. "Wij voeren alleen acties binnen de kaders van de wet", zegt woordvoerder Niels Dorland. Zijn organisatie heeft ook tot doel om het welzijn in de veeindustrie te verbeteren, "maar wij zeggen niet 'het doel heiligt ieder middel'."

  De Dierenbescherming probeert door keurmerken zoals het Beter Leven Keurmerk de consument bewuster te laten kiezen. Onlangs werd het al bestaande keurmerk voor vlees uitgebreid met zuivelproducten. "Wij kiezen voor een dialoog en merken dat je als je met boeren samenwerkt een eind kan komen."

  Dorland denkt dat de actie in Boxtel wel eens "contraproductief" kan zijn. "Door dit soort acties kan de sector de hakken in het zand zetten. Boeren krijg je zo niet aan tafel, kan ik me zo voorstellen."

  Een omvergeworpen auto, bij de protestactie in Boxtel gisteravond KYSIA HEKSTER | NOS

  Animal Rights wijst erop dat Meat the Victims niet als enige de wet heeft overtreden. Ook de boeren die zich uit solidariteit bij het erf verzamelden, deden dat door auto's van actievoerders om te gooien, zegt Erwin Vermeulen. "En ook boeren die zich niet aan de regels voor dierenwelzijn houden, overtreden de wet."

  Animal Rights heeft er geen probleem mee om de grenzen van de wet op te zoeken. De actiegroep kwam eerder naar buiten met undercover gefilmde beelden uit slachthuizen. Maar, zo zegt Vermeulen, "we richten ons daarbij op de industrie en stellen het belang van de dieren voorop."

  Hij vindt dat het vandaag te weinig gaat over dierenwelzijn en te veel over de vorm van actievoeren. "Dat is natuurlijk tactiek van belangenorganisaties als POV en LTO. Wat ze koste wat het kost willen voorkomen, is dat het gaat over de zes miljoen varkens per jaar die het slachthuis niet eens halen, en voortijdig sterven omdat ze daarvoor te ziek of zwak zijn."

  'Geen gijzeling'

  Meat the Victims is tevreden over het effect van de actie, maar Jonathan Loogman, die namens de groep spreekt, vindt ook dat het vandaag wel heel veel over de methode van de actievoerders gaat. "Dat had ik liever anders gezien." Hij erkent dat zijn groep de wet heeft overtreden, maar zegt dat dat op vreedzame wijze, zonder geweld, is gebeurd. "Van een gijzeling, zoals hier en daar wel is gesuggereerd, was geen sprake. Dat slaat nergens op."

  Meat the Victims is van plan vaker dit soort acties te voeren. "Die kunnen zich zoals gisteren richten op individuele boeren, maar ook op slachthuizen." Loogman snapt dat burgerlijke ongehoorzaamheid ook tot afkeurende reacties leidt, maar neemt dat voor lief. "Als we vaker dit soort acties voeren, neemt het begrip hopelijk toe. De echte slachtoffers zijn de varkens."

  BEKIJK OOK

  Nog vijf dierenactivisten Boxtel zitten vast

  Meat the Victims, wie zijn ze en wat willen ze?

  Boeren vrezen dierziekten na actie Boxtel, varkens extra gecontroleerd

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 02 mei 2019 @ 00:42
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, NVWA-DIERENARTSEN EN WEER SLACHTHUIZEN IN OPSPRAAK, ZIEKE EN KREUPELE DIEREN worden DESONDANKS VERBOD DAAROP, tóch naar slachthuizen vervoerd. En ook dit nog met gevaar voor, bij slacht van de 'ziek dier' de voedselveiligheid voor de 'mens'. De NVWA-artsen doen er helemaal niets tegen of onvoldoende?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  'NVWA-dierenartsen deden niets tegen vervoer zieke runderen'

   VANDAAG, 22:21

  BINNENLAND

  Keuringsartsen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben toegestaan dat zeker honderd zeer ernstig zieke en kreupele runderen naar slachthuizen in het noorden van Nederland werden gebracht. Dat zeggen klokkenluiders van de NVWA tegen RTL Nieuws. Mogelijk gaat het om nog veel meer dieren.

  Zieke dieren mogen niet vervoerd worden, omdat ze dan onnodig pijn lijden. Als een dierenarts van de NVWA bij het slachthuis ziet dat een ziek dier wel vervoerd is, dan moet de arts daarvan een rapport opstellen. Dat kan dan vervolgens weer leiden tot boetes.

  Maar, zo meldt RTL op basis van (oud-)medewerkers van de NVWA, dat gebeurt in de meeste gevallen niet. Volgens de klokkenluiders krijgen de dierenartsen op de werkvloer te weinig steun van het NVWA-management om hard op te treden.

  Ducttape

  Een bron vertelt aan de nieuwsrubriek dat de NVWA-medewerkers bij heel duidelijke overtredingen niets doen. "Het gaat over heel zieke dieren, die niet zonder pijn kunnen lopen of koorts hebben", zegt de bron. Er zouden foto's zijn van uitgemergelde en zwakke runderen bij een slachthuis, en van dieren met open wonden, in sommige gevallen verbonden met ducttape.

  Het is onduidelijk wat er na de slacht van het zieke dier met het vlees gebeurt. Mogelijk zijn tientallen tonnen vlees van zieke dieren in de winkels terechtgekomen.

  Zorgen

  De NVWA zegt in een schriftelijke reactie tegen RTL zich niet te herkennen in het beeld dat er geen rapporten worden opgemaakt. Dat gebeurde in 2018 70 keer en in 2017 69 keer. Wel zegt de NVWA dat er zorgen zijn over enkele middelgrote slachterijen in Noord-Nederland.

  De autoriteit houdt daar niet permanent toezicht en zegt extra maatregelen genomen te hebben. Zo zijn er in 2017 en in 2018 veroordelingen geweest voor het vervoeren en het ter slacht aanbieden van zieke en gewonde koeien.

  BEKIJK OOK

  Eigenaar slachthuis Drachten slaat keuringsarts neer

  'Keuringen slachthuizen moeten anders georganiseerd'

  Toezichthouder: incidenten, maar geen grootschalige misstanden in slachthuizen

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 07 juli 2018 @ 00:25
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, ook protest TEGEN STIERENRENNEN IN PAMPLONA en stierenvechten in het algemeen. Overigens komt ook dit onderwerp letterlijk aangehaald uitgebreidt aan bod in genoemde boek zelfs, wat niet eigenlijk? Ondertussen hier ook meer protest en ook VANUIT DE POLITIEK, worden er onderzoek en maatregelen genomen tegen het artikel van gistern, over de eendenslachterijen? 

  Zie en lees verder daarover op AT5, NOS-NIEUWS, RTL-NIEUWS etc. (bron)

  Stilteprotest op de Dam tegen stierenrennen in Pamplona

  vrijdag 06 juli 2018  |  17:33

  Foto: Comité Anti Stierenvechten

   Deel

   Zo´n dertig demonstranten van het Comité Anti Stierenvechten (CAS international) hebben vandaag de stierenvechten in Pamplona een halt toegeroepen met een stilteprotest op de Dam.

   De bekendste vorm van stierenrennen is elk jaar te zien tijdens de San Fermínfeesten in Pamplona. De beelden zijn voor iedereen herkenbaar: de stieren worden losgelaten op een afgezette route door de straten en de mensen zijn gekleed in het wit met een rood sjaaltje. Volgens de actiegroep zijn deze stierenrennen alles behalve onschuldig vermaak. 'De dieren rennen onder hectische omstandigheden naar de arena om daar op dezelfde avond, tijdens het stierengevecht, gedood te worden.'

   Controversieel
   Er zijn ook tegengeluiden in Spanje te horen. Maar liefst tachtig procent van de Spanjaarden wil een verbod en volgens het Ministerie van Cultuur gaan slechts 6,9 procent van de Spanjaarden daadwerkelijk naar de stierenrennen. Zelfs de burgemeester van Pamplona gaf zelfs aan open te staan voor de afschaffing van de stierengevechten. Toch zal het evenement dit jaar plaatsvinden met de stieren en daarom hielden de activisten vandaag om 11.30 uur een stilteprotest op de Dam.

   De Dam
   Op de borden die de demonstranten vandaag meenamen was onder andere het volgende te lezen: 'The bulls that run in Pamplona are killed in a bullfight' en 'In Pamplona blood also runs with you'. Ook waren er demonstranten die hun handen rood hadden gemaakt met nepbloed.

   Het protest duurde twee keer een half uur en schrijfster Yvonne Kroonenburg, ambassadrice van het CAS, was er ook bij. Tijdens het protest liepen er veel Spaanse toeristen voorbij. 'Veel Spaanse toeristen stopten en vroegen aan ons wat wij aan het doen waren. Er was heel veel begrip vanuit de Spaanse toeristen', aldus de directeur van de actiegroep.

   AT5-Nieuws

   06 juli 2018 15:52 van RTL-NIEUWS

   Protest bij eendenslachterij: 'Dit moet je dieren niet willen aandoen'

   Tientallen activisten van Animal Rights hebben in Ermelo geprotesteerd bij eendenslachterij Tomassen Duck-To. Animal Rights bracht gisteren beelden naar buiten van eenden die op fokkerijen mishandeld worden. De activisten willen een verbod op de eendensector en sluiting van de slachterijenLees verder

    

    

    Gewijzigd op 2019-05-02 00:48:45
    handtekeningafbeelding
   • vrijdag 06 juli 2018 @ 00:53
    #2
    reactie op (#1) herman_dad

    Goedemorgen, NU WEER EENDENFOKKERIJ DIERENMISHANDELEND IN DE FOUT bij de 'slacht' of liever afslachting... activisten al in actie maar of dat weer goed is, wel begrijpelijk, wat vindt u?! 

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS twitter (bron)

    Activisten bij eendenfokkerij: dieren worden geschopt en gekeeld; Plus haakt af

    GISTEREN, 15:19

    AANGEPAST GISTEREN, 15:21

    BINNENLAND

    Een eendenkuiken ligt verminkt op de grond bij een fokkerij. ANIMAL RIGHTS

    Een aantal eendenfokkers op de Veluwe lapt dierenwelzijnsregels aan hun laars, blijkt uit schokkende undercoverbeelden van dierenactivisten van Animal Rights. Op de beelden, die door RTL zijn verspreid, is te zien dat de dieren bij het inladen voor vervoer naar het slachthuis worden gekeeld en geschopt en dat er met ze wordt gegooid. De medewerkers gooien ook 'voor de lol' met de eenden. Supermarktketen Plus stopt per direct de samenwerking met de bewuste eendenfokkers.

    Animal Rights liep een aantal dagen undercover mee bij drie eendenfokkerijen in de buurt van de Veluwe. Op de beelden die nu online staan is moeilijk te zien of de misstanden bij een of meer bedrijven plaatsvinden.

    Campagneleider Erwin Vermeulen van Animal Rights spreekt op Radio 1 van een "hardhandige en misselijkmakende" werkwijze. "Dieren worden doodgetrapt en tegen de wand van de stal doodgeslagen. Dit is inherent aan de industrie. Wij willen dat deze sector ophoudt te bestaan."

    Plus laat via Twitter weten erg geschrokken te zijn van de beelden uit de fokkerijen, en dat deze praktijken niet passen bij de normen van de supermarktketen.

    'Professionals'

    De fokkerijen willen tegenover RTL niet reageren, maar het eendenslachthuis waarmee ze samenwerken, Tomassen, doet dat wel. Die laat in een verklaring aan RTL weten dat de behandeling van de eenden misschien wel ruw en lomp lijkt, maar dat de vangploegen in de meeste gevallen professionals zijn die weten hoe ze dieren moeten behandelen.

    De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is het daar op basis van de beelden niet mee eens en spreekt van "nare beelden". "Dieren moeten zo worden vervoerd dat ze niet lijden." Ook letsel is uit den boze, aldus de NVWA, die een onderzoek instelt naar de misstanden.

    PLUS Supermarkt

    @plussupermarkt

    @AnimalRightsNL Wij hebben zojuist via de media de beelden uit de eendenfokkerijen gezien en zijn hier erg van geschrokken. Dit kan niet en past niet bij waar wij als PLUS voor staan. Het spreekt voor zich dat wij per direct de samenwerking met de leverancier hebben beëindigd.

    8 uur geleden

    BEKIJK OOK

    Toezichthouder: incidenten, maar geen grootschalige misstanden in slachthuizen

    NVWA deelde afgelopen jaar 30 procent meer boetes uit

    Activisten dringen Belgisch slachthuis binnen, laten varken vrij

    Deel dit artikel: 

    •  

    handtekeningafbeelding