Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

1132 keer bekeken

WAARSCHUWING NEPMAIL of INTERNETSITE'S OVERHEID!

 • zondag 06 september 2020 @ 00:51
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, WAARSCHUWING TEGEN SITE'S OP INTERNET DIE Z.G. VAN DE RDW ZIJN! En bemiddelen bij de ovoverschrijving van het kentekenbewijs. Na geld storten daarvoor zie je uiteraard nooit een overgeschreven KENTEKENBEWIJS bij verkoop auto o.a. Advies: Ga naar de officiele site van de RDW. Lees verder het artikel

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BUITENLAND • GISTEREN, 16:24 • AANGEPAST GISTEREN, 16:42

  RDW waarschuwt voor namaaksites die duurder kentekenbewijs aanbieden

   ANP

  De RDW krijgt dagelijks zo'n honderd telefoontjes over namaaksites die tegen hogere kosten vervangende kentekenbewijzen of tenaamstellingscodes aanbieden. Volgens RTL Nieuws zijn er duizenden gedupeerden die geld hebben overmaakt en niets hebben ontvangen.

  De overheidsdienst waarschuwt al sinds juni voor het probleem. "Wij zijn de enige die een nieuw kentekenbewijs kunnen leveren, dus je bent altijd duurder uit via een andere site", zegt een woordvoerder.

  profielfoto  RDW@RDWnl

  Vraag een vervangend kentekenbewijs of tenaamstellingscode ALTIJD aan bij de RDW. Bij andere websites betaal je extra kosten terwijl dat niet nodig is. Deze websites zijn niet van de RDW. Lees verder op https://t.co/0bILvGFow6

  een dag geleden

  Via uiteenlopende websitenamen, zoals rdwservice.nl en tenaamstellen.nl worden de kentekenbewijzen voor 10 tot 20 euro duurder aangeboden.

  Potentiële slachtoffers komen via zoekmachines zoals Google uit op deze pagina's, waar ze bovenaan in de zoekresultaten verschijnen. Qua opmaak lijken de sites op die van de RDW.

  De politie heeft er sinds april zo'n 180 meldingen over gekregen, schrijft RTL Nieuws. De sites staan nog steeds online, want het duurt volgens de politie maanden om vast te stellen of zo'n website malafide is. Bemiddelingssites zijn immers legaal, zolang de dienst echt wordt geleverd en er geen sprake is van plagiaat.

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 30 juni 2018 @ 00:52
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, VERVOLG, TOCH NOG 203 MENSEN DIE ER ZIJN INGETRAPT, de nepmail van de 'OVERHEID', MIJN DigiD... desondanks de waarschuwing zie bericht hiervoor. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Valse mail 'MijnOverheid' maakt 203 slachtoffers

  GISTEREN, 20:10

  BINNENLAND

  NOS

  Valse e-mails zogenaamd van MijnOverheid hebben vorige week 203 slachtoffers gemaakt. Via de 'phishing-mails' werden slachtoffers naar twee valse websites geleid, waar hun werd gevraagd om DigiD-inloggegevens in te vullen.

  De daders van de phishing-actie bemachtigden de DigiD-inloggegevens van de slachtoffers. Via een geautomatiseerd systeem kregen ze direct toegang tot de MijnOverheid-accounts en daarmee persoonlijke gegevens van de slachtoffers, schrijft staatssecretaris Knops (Binnenlandse Zaken) in een Kamerbrief over de kwestie. Meer dan 1000 mensen maakten melding van de phishing-mails.

  Uit de lucht

  De twee valse websites zijn afgelopen weekend uit de lucht gehaald. De accounts van de 203 getroffenen zijn maandag geblokkeerd. De eigenaren zijn via een brief erover op de hoogte gesteld en er is aangifte gedaan. Hoeveel gevoelige gegevens de daders hebben buitgemaakt, wordt nog onderzocht.

  Afgelopen weekend waarschuwde ook de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) voor nepmails. Volgens een woordvoerder van Binnenlandse Zaken staan de twee phishing-acties los van elkaar.

  BEKIJK OOK

  Waarschuwing voor geraffineerde phishingmails van nepoverheid

  NCTV vreest cyberaanvallen: software bij veel bedrijven is verouderd

  Afpersers dreigen in nepmail met verspreiding masturbatiefilmpje

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • zondag 24 juni 2018 @ 00:36
  #1

  Goedemorgen, WAARSCHUWING TEGEN NEPMAIL 'OVERHEID'... (DiGiD!!)

  Lees verder op RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  23 juni 2018 10:02

  Waarschuwing voor 'bedrieglijk echt lijkende' phishingmail MijnOverheid.

  Waarschuwing voor 'bedrieglijk echt lijkende' phishingmail MijnOverheid

  © iStock

  Oppassen: er gaan bedrieglijk echt lijkende e-mails van MijnOverheid rond, waarmee wordt geprobeerd de DigiD van ontvangers af te troggelen. Daarvoor waarschuwen de Fraudedesk en de overheid.

  De mail maakt melding van een gereedstaand bericht 'van de Belastingdienst in uw Berichtenbox op MijnOverheid'.

  Mail lijkt betrouwbaar

  Door het vermelden van de voor- en achternaam van de ontvanger in de aanhef lijkt het e-mailbericht betrouwbaar, ook al omdat verwezen wordt naar een website die begint met MijnOverheid. Het webadres is daarnaast voorzien van een vertrouwenwekkend groen slotje met de vermelding 'Beveiligd'.

  MijnOverheid maakt op de website duidelijk dat het om een phishingmail gaat. "Overheidspartijen sturen u nooit een dergelijk verzoek via e-mail.'' Ontvangers wordt verzocht de e-mail als bijlage door te sturen naar valse-email@mijn.overheid.nl.

  Zelf url invoeren

  Wie doorklikt op de toegezonden link ziet vervolgens een echt lijkend aanmeldscherm van DigiD met het wapen van de Rijksoverheid. "Deze e-mail is een goede imitatie van berichten die daadwerkelijk vanuit MijnOverheid worden verstuurd'', waarschuwt de Fraudehelpdesk.

  Aangeraden wordt het webadres mijn.overheid.nl uit voorzorg zelf in te voeren op de adresbalk.

  Van de wieg tot het graf, alles digitaal is mogelijk:

  Vanaf je jongste jaren programeren, computerlessen, werken met robots en van jongsaf opgroeien met een groot digitaal privacybesef. Het klinkt als toekomstmuziek maar het is al werkelijkheid. In een land dat nog niet zo lang geleden uit de digitale steentijd kwam.

  Meer op rtlnieuws.nl:

  RTL Nieuws

   

  handtekeningafbeelding