Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

1188 keer bekeken

VIA FACEBOOK worden valse inloggegevens gevraagd

 • zondag 04 april 2021 @ 01:06
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, GEGEVENS 533 MILJOEN FACEBOOKGEBRUIKERS GEHACKT EN ONLINE! Voor Nederland zou het gaan om de gegevens van meer dan 5 miljoen Facebookaccounts. GROTE KANS DAT U ALS FACEBOOKGEBRUIKER DAAR OOK BIJ ZIT?! Geef svb DOOR ook op andere social media! 

  Zie verder bericht van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •BUITENLAND • VANDAAG, 21:51

  Gegevens van 533 miljoen Facebookgebruikers op hackersforum gedeeld

  De gegevens van 533 miljoen Facebookgebruikers zijn gratis aangeboden op een hackersforum. Telefoonnummers, volledige namen, locatie- en e-mailgegevens en andere persoonlijke informatie zijn door een gebruiker op dat forum gezet. In januari werden ze al te koop aangeboden. Voor Nederland zou het gaan om de gegevens van meer dan 5 miljoen Facebookaccounts.

  Dit maakte cybercrimespecialist Alon Gal vandaag bekend. Hij merkte al in januari op dat een programma werd aangeboden waarmee voor een klein bedrag telefoonnummers van honderden miljoenen Facebookgebruikers gegenereerd konden worden, iets wat techsite Motherboard latebevestigde.

  Vandaag lijkt de complete dataset voor niks op het hackersforum te zijn achtergelaten. Het forum is voor iedereen toegankelijk die een profiel aanmaakt. Er zijn geen wachtwoorden openbaar gemaakt.

  profielfoto Alon Gal (Under the Breach)@UnderTheBreach

  All 533,000,000 Facebook records were just leaked for free. This means that if you have a Facebook account, it is extremely likely the phone number used for the account was leaked. I have yet to see Facebook acknowledging this absolute negligence of your data. https://t.co/ysGCPZm5U3

  10 uur geleden

  Facebook zegt in een reactie op techsite Business Insider dat de gegevens zijn verzameld door een zwakke plek in de software van het bedrijf. In 2019 is dat gat gedicht. Volgens Business Insider, dat ook met Gal sprak, hoef je geen computerexpert te zijn om te gegevens te gebruiken. Ze kunnen waardevolle informatie opleveren voor cybercriminelen die de persoonlijke gegevens van mensen gebruiken om zich als hen voor te doen of hun vertrouwen te winnen.

  "Kwaadwillenden willen zeker misbruik maken van een database van die omvang. Ze willen misbruik maken van de gegevens om hackpogingen te doen," zegt Gal tegen de techsite. Ook phishing behoort tot een van de risico's van het lek.

  Het is niet de eerste keer dat Facebook in de problemen komt door buitgemaakte gegevens van zijn gebruikers. Het meest in het oog springende voorbeeld is het databedrijf Cambridge Analytica, dat gegevens van 50 miljoen Facebookgebruikers onrechtmatig verkregen had.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-04-04 13:30:44
  handtekeningafbeelding
 • maandag 26 november 2018 @ 00:22
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, WAARSCHUWING VOOR PHISINGMAIL, deze neemt weer toe. Het is een bekende methode van criminelen om óf achter uw (Bank?)gegevens te komen, óf om ook uw pc te blokkeren en op zwart te zetten en alleen tegen 'losgeld' weer kunnen vrijgeven. Zelf heb ik ook al geruime tijd last van emails van ene 'Lavinia' (??) die mij om de paar dagen aanmaant 'om naar haar te luistern' en pc loopt gevaar', en enkele dagen later 'het is jammer dat u niet'... etc. etc... DIRECT WEGKLIKKEN zulke emails en never nooit 'openen' want dan bent u al te laat, meestal.

  Zie en lees verder art. van NU.nl Twitter (bron)

  Maandag 26 november 2018 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  'Politie en banken zien toename in aantal phishinggevallen'

  'Politie en banken zien toename in aantal phishinggevallen'

  25 november 2018 12:43 Laatste update: 41 minuten geleden

  75

  Het aantal gevallen van phishing, waarbij criminelen gebruikersnamen en wachtwoorden proberen te ontfutselen, lijkt te stijgen.

  Dat ervaren de politie en de vier grote banken ABN AMRO, ING, Rabobank en SNS, hoewel exacte cijfers ontbreken, meldt de NOS​.

  Bij phishing proberen criminelen via misleidende e-mails of webpagina's gegevens van gebruikers te stelen. Zij kunnen die informatie vervolgens gebruiken om geld te stelen, of om door te verkopen. Het opzetten van zo'n phishingwebsite kan met kant-en-klare pakketjes die op internet door criminelen worden aangeboden.

  De NOS kwam in contact met een aanbieder van nepwebsites en betaalde omgerekend 262 euro om een nepwebsite van ABN AMRO op te zetten. Een pakketje met naast ABN AMRO ook de websites van ING, Rabobank en SNS werd met korting aangeboden voor omgerekend 616 euro.

  Banken en andere online dienstverleners waarschuwen regelmatig voor de gevaren van phishing. Zij vragen gebruikers alert te zijn op e-mails die van officiële kanalen afkomstig lijken te komen. Ook wordt aangeraden om de adresbalk van de internetbrowser goed te controleren.

  Zo voorkom je dat hackers door phishing je computer overnemen

   Zo voorkom je dat hackers door phishing je computer overnemen

  Door: NU.nl  Beeld: 123RF

  75  reacties  

  Lees meer over:

  Phishing  Computercriminaliteit 

  handtekeningafbeelding
 • zondag 01 juli 2018 @ 00:41
  #1

  Goedemorgen, WAARSCHUWING, VIA FACEBOOK worden gegevens bematigd voor het inloggen op andere gevoelige info, site's etc. NIET REAGEREN OP ONDERSTAANDE FILMPJE... Lees en zie voorbeeld onderstaande:

  Zie en lees verder art. van RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  30 juni 2018 17:45

  Virus waarmee inloggegevens worden bemachtigd, verspreidt zich via Facebook.

   

  Screenshot van bericht waarin virus wordt verspreid. 

  © Facebook

  Veel Facebookgebruikers zijn de dupe van een nieuw virus dat zich via Messenger verspreidt. In het chatprogramma ontvang je zogenaamd een bericht van een vriend. Het bericht laat twee emoticons zien, daarachter je naam en een link naar YouTube.

   

  Zodra je op de link klikt, kan er schadelijke software worden geïnstalleerd. Ook kan het een poging zijn om inloggevens te bemachtigen. Het virus is al langere tijd in omloop, maar op sociale media regent het steeds meer klachten hierover.

  Het bericht kan net als gewone berichten op de reguliere wijze worden verwijderd. Het advies is de verzender te attenderen op het virus.

  Aysema Poyraz@AysemaP

  OK Facebook has a virus, in Messenger. It sends a video from YouTube but it is a virus @facebook. One cannot sign unless one change his or her data. I clicked on the video and it blocked my facebook page and it has automatically sent the same message to other people

  4:04 PM - Jun 30, 2018

  Twitter Ads info and privacy

  ais@aislingisok

  I know well that video on Facebook is a virus but I kinda wanna click onto it just to see what happens like

  8:33 PM - Jun 9, 2018

  Twitter Ads info and privacy

  Cillian O'Brien Ã°Å¸â€¡Â®Ã°Å¸â€¡Âª@Cillian2014

  Sad when this Facebook virus is giving me the most Facebook notifications I’ve had in a long time

  7:31 PM - Jun 8, 2018

  Twitter Ads info and privacy

  RTL Nieuws

  Gewijzigd op 2018-11-26 00:26:55
  handtekeningafbeelding