Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

1161 keer bekeken

VACCINATIEPLICHT BABY'S EN KLEUTERS

 • maandag 15 april 2019 @ 11:52
  #4

  Te gek voor woorden. Niet vaccineren staat in mijn ogen gelijk aan potentiële kindermishandeling. Zulke kinderen zijn overgeleverd aan ouders die te koppig of te gelovig zijn om het juiste voor het kind te doen. Ik vind het dan ook niet meer dan terecht dat crêches zulke kinderen weigeren. Dan starten die ouders maar een eigen crêche waar allemaal kinderen mogen komen die niet zijn gevaccineerd. Maar het recht van de ouders zal door die Haagse slappe hap wel weer harder wegen dan de plicht om goed voor je kind te zorgen.

 • maandag 15 april 2019 @ 00:58
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, OOK VERVOLG WEER: VACCINATIEPLICHT ivm NIEUWE MAZELEN- EPIDEMIE, ook in Europa aan de gang nu. Een groot maatschappelijk belang en velen begrijpen niet dat er nog ouders zijn die inenting tegen (-) welke ziekte ook, niet willen bijvoorbeeld om 'religieuze redenen'? En is een weigering van kinderdagverblijven die niet-ingeente kinderen weigeren dan ook terecht? Kun je zelfs spreken van bij weigering een 'misdadig gedrag in spé' gelet op het hoge aantal slachtoffers dat toch nog valt bij niet-inenting?    

     Dat de mazelen oprukken ziet ook de Wereldgezondheidsorganisatie. Over de hele wereld werden vorig jaar ruim 325.000 gevallen gemeld. Naar schatting 70.000 mensen overleefden het niet. In Europa woekert de mazelenepidemie met bijna 83.000 patiënten en vorig jaar 42 doden. In Slowakije, Tsjechië en Polen lijkt zelfs sprake van een epidemie.

  En er komen nu ook TROPISCHE ZIEKTEN VOOR over niet al te lange tijd en wat 'doen we dan met inentingen ook daartegen', die dan onvermijdelijk zijn om het aantal slachtoffers in de hand te houden, menselijkerwijze?

  Klimaatverandering brengt tropische infectieziekten naar Europa

   GISTEREN, 18:44 IN BINNENLAND 

  Het gaat om ziekten als knokkelkoorts, chikungunya, zandmugziekte en hersenontsteking, die allemaal door muggen en teken verspreid worden.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  'De politiek moet stappen nemen om de vaccinatiegraad te verhogen'

   VANDAAG, 22:25

  BINNENLAND

  ANP

  De mazelen zijn terug van weggeweest. Wereldwijd worden besmettingen gemeld, zoals in Den Haag, New York en in Duitsland. Het stelt overheden en kinderdagverblijven voor nieuwe dilemma's.

  Vaccinatieplicht in Nederland

  In Nederland gaat de discussie er vooral over of kinderdagverblijven wel of niet kinderen mogen weigeren, en niet zozeer over een vaccinatieplicht. "Je wilt altijd het liefst dat de ouders hun kind zonder plicht vaccineren", zegt Roland Pierik, hoofddocent rechtsfilosofie aan de Universiteit van Amsterdam en lid van de vaccinatiecommissie. Toch ziet Pierik een rol voor de overheid: "De politiek moet stappen nemen om de vaccinatiegraad te verhogen."

  Meer dan honderd kinderdagverblijven, verspreid over heel Nederland, zeggen dat het hun beleid is om niet-gevaccineerde kinderen te weigeren blijkt uit een rondvraag van de NOS. Het weigeren van niet-gevaccineerde kinderen is in Nederland in principe niet toegestaan.

  Pierik: "Je kunt een kind pas vaccineren tegen mazelen na 14 maanden. De ouders die nog niet de mogelijkheid hebben om hun kind te vaccineren, omdat het kind bijvoorbeeld te jong is, willen wel weten dat hun kind veilig is op de opvang en niet wordt besmet."

  Pierik pleit daarom voor een vaccinatieverplichting voor kinderen die naar de kinderopvang moeten. Een kind mag dan alleen naar de kinderopvang als het gevaccineerd is. "Dan stel je het verplicht, maar als ouders het echt niet willen, dan kunnen ze nog wel kiezen om het niet te doen, ten koste van iets anders. Als een overheid in vrijheid ingrijpt moet dat proportioneel zijn", aldus Pierik.

  Mazelen in Duitsland

  In Duitsland wordt volop gediscussieerd over de kwestie, maar de politiek wil niet wachten. In de deelstaat Brandenburg heeft het parlement afgelopen donderdag besloten tot een verplichting van inenting op alle kinderdagverblijven.

  Ook de minister van Volksgezondheid van deelstaat Noordrijn-Westfalen, Karl-Josef Laumann, wil actie: "We kunnen de bevolking niet helemaal beschermen omdat we de laatste vijf à zes procent niet kunnen bereiken. Ik geloof niet dat dat met voorlichting wel gaat gebeuren, dat hebben we nu zo'n tien tot vijftien jaar lang gedaan met geldverslindende campagnes. Op deze manier lukt het niet."

  95 procent

  Dat de mazelen oprukken ziet ook de Wereldgezondheidsorganisatie. Over de hele wereld werden vorig jaar ruim 325.000 gevallen gemeld. Naar schatting 70.000 mensen overleefden het niet. In Europa woekert de mazelenepidemie met bijna 83.000 patiënten en vorig jaar 42 doden. In Slowakije, Tsjechië en Polen lijkt zelfs sprake van een epidemie.

  Voor een werkzame bescherming moet minstens 95 procent van de bevolking zijn ingeënt, in Duitsland is dat lager, maar óók in Nederland.

  Video afspelen

  08:49

  Is een vaccinatieplicht de oplossing?

  Deel dit artikel: 

  Nieuwsuur

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 25 augustus 2018 @ 00:29
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, premier Rutte DOET OPROEP AAN ALLE OUDERS HUN KINDEREN TE LATEN INENTEN. Het zou over het algemeen beter zijn voor de volksgezondheid...én de - wellicht uw - kinderen?

  Zie en lees verder art. van RTL-NIEUWS Twitter (bron) noot: nieuwsberichten RTL, kopieren de video;s daarin niet mee, zie oorpsronkelijke artikel.

  24 augustus 2018 15:50

  Premier Rutte doet oproep aan alle ouders: vaccineer je kinderen.

  Premier Rutte deed vandaag een oproep aan ouders.

  Premier Mark Rutte heeft vandaag een oproep gedaan aan alle Nederlandse ouders. "Ik zou alle ouders nadrukkelijk willen oproepen om hun kind wel te laten vaccineren", zei hij tijdens zijn wekelijkse persconferentie.

  "Niet alleen voor je eigen kinderen. Dat doe je ook voor je eigen omgeving, die kwetsbaar is als dat niet gebeurt. Het maakt de kans op uitbraak van ziektes kleiner."

   

  Weigeren op kinderopvang

  Rutte zei dat het kabinet kijkt naar de mogelijkheid dat kinderopvangcentra kinderen kunnen weigeren die niet zijn gevaccineerd. Dat werd gisteren ook al aangekondigd door verschillende bewindslieden, nadat een Kamermeerderheid zich achter een D66-initiatiefswetsvoorstel met die strekking had geschaard.

  Rutte zei dat hij nog niet kijkt naar een vaccinatieplicht. "Zo ver zijn we nog niet."

  Hij benadrukte dat hij hoopt dat veel mensen hun kinderen zullen inenten zodat de vaccinatiegraad oploopt tot boven de 95 procent. Dat is de kritieke grens voor groepsimmuniteit.

  RTL Nieuws✔@RTLnieuws

  Premier Rutte deed vandaag een oproep aan alle ouders:

  15:49 - 24 aug. 2018

  Informatie over Twitter Ads en privacy

  Meer op rtlnieuws.nl:

  Moeder Nicole waarschuwt anti-vaxxers: 'Je wilt die niet meemaken':

  Zie video in artikel zelf

  RTL Nieuws

   

   

  Gewijzigd op 2019-04-15 01:01:35
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 24 augustus 2018 @ 00:36
  #1

  Goedemorgen, VACCINATIEPLICHT VOOR ALLE BABY'S, KLEUTERS? Veel ouders laten hun kinderen niet meer preventief inenten tegen de bekende kinderziekten, die anno 2000 mede door de vaccinatie sterk zijn teruggedrongen in de vorige eeuw al. Sommigen denken om medische redenen niet er aan mee te doen, velen die 'weigeren' doen dat echter op grond van geloofsovertuigingen? In ieder geval ligt hier een groot maatschappelijk belang voor velen om de vaccinatie in ieder geval wél te doen, om welke redenen dan ook 'geweigerd'...?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Vaccinatieplicht, kan dat wel? 'Nee, maar voer de druk op ouders op'

  GISTEREN, 20:42

  AANGEPAST GISTEREN, 21:34

  BINNENLANDPOLITIEK

  ANP

  Verplichte vaccinaties voor kinderen. VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff zegt daar in een column voorzichtig over na te denken nu de vaccinatiegraad voor mazelen is gedaald onder de 95 procent. Maar kan dat eigenlijk wel, ouders verplichten hun kind te laten vaccineren?

  De onaantastbaarheid van het lichaam is in de grondwet (art. 11) vastgelegd, maar de overheid kan daar uitzonderingen op maken als de volksgezondheid in het geding is. In sommige landen gebeurt dat al. In België is bijvoorbeeld de poliovaccinatie verplicht. Ook Nederland heeft een wet die bij een mogelijke uitbraak van besmettelijke ziektes allerlei maatregelen mogelijk maakt, zegt hoogleraar gezondheidsrecht Joep Hubben: de wet publieke gezondheid.

  Afhankelijk van de ernst van de ziekte kan de overheid een heel scala aan draconische maatregelen afkondigen. Er zijn vier categorieën, A, B1, B2 en C. Bij infectieziektes groep A, zoals pokken, gaan de bevoegdheden ver. "De overheid heeft zelfs de mogelijkheid om mensen van de straat te plukken en in quarantaine af te zonderen."

  Vaccinatieplicht is een ingrijpend middel. Het is een te snelle, te grote stap.

  Joep Hubben, hoogleraar gezondheidsrecht Rijksuniversiteit Groningen

  Bij categorie B1, waaronder bijvoorbeeld de pest en tuberculose vallen, is isolatie van patiënten ook mogelijk. Mazelen valt in groep B2. "Voor ziekten in die groep kun je mensen verbieden bepaalde beroepen uit te voeren."

  Maar deze wet kan niet worden ingezet om ouders ertoe te bewegen hun kinderen in te laten inenten, want daarvoor moet er dus sprake zijn van een uitbraak.

  Kinderbijslag

  Beter eerst de druk op ouders opvoeren, voordat je naar dwang gaat kijken, stelt Hubben. "Vaccinatieplicht is een ingrijpend middel, het is een te snelle, te grote stap. Ik zou eerst minder ingrijpende maatregelen te nemen, zoals Dijkhoff zelf ook voorstelt in zijn column. Het is wel heel goed dat hij aandacht geeft aan dit probleem zodat we er een debat over voeren."

  Dijkhoff noemt in zijn column ook de mogelijkheid dat kinderdagverblijven niet-gevaccineerde kinderen weigeren. Dat kunnen ze nu al, maar ze kunnen niet checken of ouders de waarheid vertellen over de inentingen bij hun kinderen.

  Hoogleraar gezondheidsrecht Johan Legemaate van de Universiteit van Amsterdam vindt dat kinderdagverblijven niet ingeënte kinderen zouden moeten kunnen weigeren. "Omdat ze een zorgplicht hebben voor alle kinderen. Discussie daarover lijkt mij prima."

  Het stoppen van de kinderbijslag voor ouders die hun kinderen niet laten vaccineren, waar de voorzitter van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik eerder voor pleitte, gaat Hubben te ver. "Dat is geen beschermende maatregel meer die onder die categorie C valt. Dat valt buiten deze wet, dat zou elders moeten worden geregeld."

  BEKIJK OOK

  Politiek wil al jaren dalende vaccinaties aanpakken, maar dat is nog niet zo simpel

  Dijkhoff (VVD) haalt uit naar 'anti-vaxxers' en overweegt vaccinatieplicht

  Minder vaccinaties, veel meer mazelen in Europa

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding