Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

777 keer bekeken

GENOCIDE RWANDA, ARMENIE elders in deze wereld....

 • woensdag 20 april 2022 @ 20:11
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Genocide is moord.

  En zou ten allertijde moeten worden voorkomen.

 • zondag 25 april 2021 @ 07:57
  #2

  Goedemorgen, DE ARMEENSE GENOCIDE, destijds door de Turken uitgevoerd, ERKENNING NU DOOR BIDEN (VS) van deze misdaad. Biden erkent massamoord op Armeniërs als genocide Daar is Turkije het zelf uiteraard niet mee eens.... Turkije roept ambassadeur VS op het matje om erkenning Armeense genocide 

  WIKIPEDIA: 

  De Armeense Genocide (Armeens: Հայոց ցեղասպանություն, Hayots tseghaspanutyun, Turks: Ermeni Soykırımı), door Armeniërs traditioneel aangeduid met Medz Yeghern (Armeens: Õ„Õ¥Õ® ÔµÕ²Õ¥Õ¼Õ¶, "Grote Misdaad") is de naam voor de volkerenmoord gepleegd op tussen de 1 en 1,5 miljoen Armeniërs in het Ottomaanse Rijk ten tijde van het regime van de Jonge Turken.[1][2][3] De startdatum is 24 april 1915, de dag dat de Ottomaanse autoriteiten ongeveer 250 Armeense intellectuelen en leiders van de gemeenschap in Istanboel oppakten en arresteerden. De genocide werd tijdens en na de Eerste Wereldoorlog in twee fases uitgevoerd: het grootschalig doden van de weerbare mannelijke bevolking door middel van massamoord en onderwerping van het leger van dienstplichtigen tot dwangarbeid, gevolgd door de deportatie van vrouwen, kinderen, ouderen en zieken die op dodenmarsen moesten tot de Syrische Woestijn. De gedeporteerden waren verstoken van voedsel en water en werden onderworpen aan diefstal, verkrachting en moord.[4][5][6] De genocide was niet alleen gericht tegen de Armeniërs. Zo werden ook Arameeërs en Grieken het slachtoffer van deze genocide.[7]

  WERELDWIJD dus toch weer de vaststelling, het ultieme bewijs, in feite lag aan de grondslag voor deze, een van de grootste intermenselijke misdaden: DE POLITIEK ALS INSTITUUT. Je bent van de 'andere partij' dus (uit)moorden maar, BUREN onderling zelfs gewoon... Tutsi's en Hutu's... wat is het verschil?? TUSSEN OOK DEZE WEER ALLE HOMO SAPIENS... (zie boek daarover o.a)

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS TWITTER (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •BUITENLAND •POLITIEK • GISTEREN, 22:13

  Armeniërs in Nederland: erkenning VS van Armeense genocide is 'pleister op de wonde'

  400

  Herdenkingsdienst bij het Armeense Genocide-monument in Yerevan EPA

  Armeense Nederlanders reageren opgelucht op het erkennen van de Armeense genocide door de Amerikaanse president Biden. De gemeenschap hoopt dat de erkenning door de VS een stok achter de deur is voor de Nederlandse regering.

  "De erkenning betekent heel veel voor ons. Mensen waren vandaag erg gespannen", zegt Inge Drost, woordvoerder van de Federatie Armeense Organisaties Nederland (FAON). "Veel mensen hadden hoop dat het zou gebeuren, maar men had ook bedenkingen. Het is al zo vaak misgelopen."

  In een verklaring noemde president Biden de massamoord op Armeniërs door Ottomanen in de eerste helft van de 20e eeuw genocide. Dat deed hij op de dag dat Armeniërs wereldwijd de Armeense genocide herdenken.

  Turkse reactie

  Gisteren sprak Biden al telefonisch over zijn voornemen met de Turkse president Erdogan. Turkije verwerpt de erkenning door de VS volledig. "Woorden kunnen de geschiedenis niet veranderen of herschrijven", zegt minister Cavusoglu van Buitenlandse Zaken. "We hoeven van niemand wat te leren over ons eigen verleden."

  De Turkse reactie is voor de Armeense gemeenschap geen verrassing. "Het komt er telkens op neer dat wij leugens vertellen, dat we het zelf verzonnen hebben of dat het onze eigen schuld is", vat Drost samen. "Die ontkenningspolitiek van Turkije is enerzijds geweldig succesvol geweest - want kijk waar we 106 jaar later nog mee bezig zijn. Anderzijds is de ontkenningspolitiek totaal failliet. Er is eigenlijk niemand meer die het gelooft."

  Iedere keer als erkenning opkwam, bleek het wisselgeld te zijn.

  Inge Drost, woordvoerder FAON

  Ook voor Drost, dochter van een Armeense moeder, is het een emotionele dag. "Iedere keer als erkenning opkwam, bleek het wisselgeld te zijn. Dan wil een land iets van Turkije, en dreigt men met erkenning van de Armeense genocide. Uiteindelijk gebeurde het dan niet. Het ligt voor ons zo gevoelig."

  De oorlog tussen Azerbeidzjan en Armenië in de betwiste regio Nagorno-Karabach, waarbij vorig jaar duizenden mensen om het leven kwamen, maakt de erkenning van de Armeense genocide extra belangrijk voor de Armeniërs.

  "De erkenning is een kwestie van waarheid, historische gerechtigheid en bescherming voor de republiek Armenië, zeker in het kader van de gebeurtenissen in onze regio vorig jaar", schrijft de Armeense premier Nikol Pashinyan in een brief aan Biden.

  Nederlandse erkenning

  "Dit is voor ons een pleister op de wonde", zegt Drost. "De volgende stap is dat Nederland de Armeense genocide erkent en niet blijft heulen met ontkenners."

  De Nederlandse regering houdt het tot nu toe bij de formulering 'de kwestie van de Armeense genocide'. De Tweede Kamer erkende de genocide wel. Dat gebeurde in 2018 op initiatief van de ChristenUnie.

  Afgelopen februari riep de Tweede Kamer het demissionaire kabinet op om tot erkenning over te gaan. Minister Blok van Buitenlandse Zaken zei toen, voor de stemming over de oproep, dat het kabinet alleen tot de kwalificatie genocide wil overgaan, als er sprake is van "verankering in een VN-resolutie ofwel in een uitspraak van een internationaal gerechtshof, gebaseerd op gedegen onderzoek".

  Een woordvoerder van minister Blok zegt vanavond dat het Nederlandse kabinet kennis heeft genomen van het Amerikaanse standpunt over de Armeense genocide. Het kabinet neemt hierover een "eigenstandige beslissing".

  profielfoto Gert-Jan Segers @gertjansegers

  De 2e Kamer heeft met een breed gesteunde motie van @christenunie deze tragedie al genoemd wat het is: een genocide. De Nederlandse regering kan nu het goede voorbeeld van @POTUS volgen, recht doen aan slachtoffers en ook de Armeense Genocide erkennen. https://t.co/0mfs0MWlPh

  13 uur geleden

  profielfoto Sjoerd Wiemer Sjoerdsma @swsjoerdsma

  Terecht! Laat het Nederlandse kabinet dit voorbeeld volgen en de Armeense genocide erkennen. De oproep van de Tweede Kamer daartoe was zeer duidelijk. https://t.co/uWhM3ibPB5

  12 uur geleden

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-04-25 07:59:00
  handtekeningafbeelding
 • maandag 08 april 2019 @ 00:44
  #1

  Goedemorgen, DE GENOCIDE RWANDA 25 JAAR GELEDEN HERDENKING. Een bijna vergeten grote maatschappelijke misdaad die aan bijna miljoen mensen het leven heeft benomen op veelal de meest gruwelijke wijze. Net als de Tweede Wereldoorlog, 'voormalig Yougoslavie'... etc..

  WERELDWIJD dus toch weer de vaststelling, het ultieme bewijs, in feite lag aan de grondslag voor deze, een van de grootste intermenselijke misdaden: DE POLITIEK ALS INSTITUUT. Je bent van de 'andere partij' dus (uit)moorden maar, BUREN onderling zelfs gewoon... Tutsi's en Hutu's... wat is het verschil?? TUSSEN OOK DEZE WEER ALLE HOMO SAPIENS...

  Christine ontsnapte aan genocide in Rwanda: 'Familie is vermoord' Volkerenmoord herdacht  Christine ontsnapte aan genocide in Rwanda: 'Familie is vermoord' RTL-NIEUWS   

  VAN WIKIPEDIA:

  Rwandese genocide

  Naar navigatie springenNaar zoeken springen

  Schedels van genocideslachtoffers in het herdenkingscentrum van Nyamata

  De Rwandese genocide was een volkerenmoord die in 1994 plaatsvond in heAfrikaanse land Rwanda. Gedurende deze genocide werden naar schatting 500.000 tot 1 miljoen[1] Tutsi's en gematigde Hutu's in een periode van 100 dagen, van 6 april tot half juli 1994, vermoord. De meeste moorden werden gepleegd door twee Hutu-milities, de Interahamwe, een jeugdmilitie van regeringspartij MRND, en de Impuzamugambi van de extremistische splinterpartij CDR.

  De internationale vredesmacht die in de regio gestationeerd was, UNAMIR, greep niet in vanwege het krappe mandaat van de troepen. Dit is de Verenigde Naties en vooral de leden van de Veiligheidsraad op veel kritiek komen te staan.

  De genocide werd gestopt door de Tutsi-rebellenbeweging bekend als het Rwandees Patriottisch Front (RPF), geleid door Paul Kagame. Na de overwinning van het RPF werd Kagame vicepresident en minister van Defensie. Sinds 2000 is hij president van Rwanda.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS TWITTER (bron)

  Mama Lambert overleefde genocide Rwanda en helpt nu andere slachtoffers

   VANDAAG, 18:56

  BINNENLAND

  In Den Haag is herdacht dat precies 25 jaar geleden in Rwanda de genocide begon. Tutsi's en gematigde Hutu's werden honderd dagen lang massaal vermoord door extremistische Hutu's. De volkerenmoord in 1994 kostte het leven aan circa een miljoen mensen en tussen de 250.000 en 500.000 vrouwen en meisjes werden verkracht.

  Ook de Rwandese Mama Lambert liep mee in de herdenkingsmars in Den Haag. Zij verloor bij de genocide 78 leden uit haar familie, maar wist als door een wonder zelf te ontkomen. In 2015 schreef ze haar ervaringen op in het boek Voor wie niet in wonderen gelooft.

  "Het is een zware dag voor mij, erg emotioneel. Maar het is goed om vandaag te denken aan onze familie, onze vrienden, kinderen, echtgenoten. Het is een dag waarin we met de wereld delen wat er in Rwanda is gebeurd."

  Bekijk hieronder beelden van de herdenking in Den Haag:

  Video afspelen

  00:26

  Herdenking van de genocide in Rwanda

  Buurman

  Haar naam was niet altijd Mama Lambert. Voor de genocide van 1994 in Rwanda heette ze Beata Mukarubuga. Ze was gelukkig getrouwd, had acht jonge kinderen en een goede baan als onderwijzeres op een basisschool.

  Dat veranderde allemaal in 1994 toen de genocide begon. Beata's buurman kwam langs en vermoordde haar man en vijf van hun acht kinderen. Ook haar ouders, zussen en broers verloren op die dag hun leven.

  Familiefoto

  Beata vluchtte de bossen in met de 1-jarige baby Lambert op haar rug en wist te overleven. Haar naam Beata betekent 'de gezegende', maar zo wilde ze niet meer heten. Sindsdien gaat ze door het leven als Mama Lambert, de moeder van Lambert, de baby waarmee ze aan de genocide wist te ontkomen.

  Twee jaar voor de genocide werd de laatste familiefoto gemaakt. Bijna iedereen op die foto is dood. "Het is verschrikkelijk. Ik was getraumatiseerd."

  Mama Lambert kreeg hulp van Solace Ministeries, een christelijke organisatie die genocide-overlevenden helpt de gebeurtenissen te verwerken. "En nu geef ik zelf ook therapie", vertelt ze.

  18 mensen op deze foto kwamen om bij de genocide WOLF LEGAL PUBLISHERS

  "Solace is als een tweede familie voor mensen die hulp zoeken. Ik geef groepstherapie en bezoek de mensen ook thuis, in het ziekenhuis of op school. We danken God dat hij ons beschermde, we zingen, we dansen en we delen verhalen."

  De vreselijke gebeurtenissen brachten haar geloof niet aan het wankelen. "Het zijn mensen die ons vermoordden, niet God", zegt ze daarover. "We kunnen niet vergeten wat ons is overkomen. Want vergeven is niet vergeten. Maar we vergeven om ons land weer op te kunnen bouwen."

  BEKIJK OOK

  Rwanda staat stil bij genocide van kwart eeuw geleden

  Frankrijk gaat eigen rol bij genocide Rwanda onderzoeken

  Rwandees aangehouden die mogelijk medeplichtig is aan genocide

  Deel dit artikel: 

   

  handtekeningafbeelding