Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

1015 keer bekeken

VERBOD GEZICHTSBEDEKKING,'BURKA' VERBOD.

  • maandag 02 september 2019 @ 01:00
    #3
    reactie op (#2) herman_dad

    Goedemorgen, MISVERSTANDEN 'BOERKAVERBOD', na een maand begrijpen nog niet veel mensen waar het geldt, waarvoor etc... Mogelijk heldert dit artikel iets op?  

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

    Een maand boerkaverbod: misverstanden over waar het geldt, en waarvoor

    Nikabdraagster Esther concludeert dat na het boerkaverbod reacties een stuk heftiger zijn. NOS

     VANDAAG, 16:11 AANGEPAST VANDAAG, 18:26

    BINNENLAND

    GESCHREVEN DOOR

     Reinalda Start researchredacteur

    Sinds de invoering van het verbod op gezichtsbedekkende kleding zijn er nog geen boetes gegeven aan vrouwen die met een sluier hun hele gezicht bedekken. Dat zeggen de oprichters van het zogenoemde nikabfonds en de initiatiefnemers van de actiegroep 'Hand in hand tegen het niqab verbod'.

    Het nikabfonds is opgericht door de Rotterdamse islamitische partij Nida. Vrouwen die een boete krijgen kunnen een beroep doen op dit fonds. Cemil Yilmaz van de partij laat weten dat zich tot op heden nog niemand heeft gemeld, wat volgens hem betekent dat er nog niet wordt gehandhaafd.

    Ook boerkadrager Esther uit Den Haag heeft die indruk, maar ze schrok wel van de aankondiging deze week van burgemeester Krikke dat de gemeente de wet gaat handhaven. "Ik ga regelmatig naar het ziekenhuis omdat ik een ernstig ziek kindje heb. Ik hoop dat dat geen problemen gaat opleveren", aldus Esther, die haar achternaam niet wil bekendmaken.

    Esther heeft gemerkt dat er de afgelopen weken op straat iets is veranderd. "Je krijgt voortdurend te horen dat je iets doet wat verboden is":

    Video afspelen

    02:21

    Boerkaverbod één maand oud: 'Iedere nikabdragende vrouw heeft er wat van gemerkt'

    Het is een maand geleden dat het verbod van kracht werd. Formeel gaat het om het onherkenbaar maken van je gezicht door het te bedekken met een bivakmuts, integraalhelm of een sluier, zoals de boerka (die het lichaam bedekt inclusief het hele gezicht) of de nikab (een sluier die het hele gezicht bedekt). Maar de initiatiefnemer van de wet, PVV-leider Geert Wilders, was het alleen om het laatste te doen.

    Onduidelijk is hoeveel vrouwen in Nederland een boerka dragen. Er is ooit geschat dat het er zo'n 200 zijn. Maar of dat klopt en of er een toename is van vrouwen die een boerka dragen, weet niemand.

    Vervoersbedrijven registreren het als vrouwen met een sluier mee willen met de bus of tram. Zij geven die cijfers door aan het ministerie van Binnenlandse Zaken en de politie. Maar die zijn niet van plan om die cijfers te publiceren.

    Onterecht toegang geweigerd

    In de eerste maand van het verbod ontstond er hier en daar spanning. Het bekendste incident was dat met een buschauffeur in Limburg, die weigerde een nikabdraagster mee te nemen.

    Maar volgens zijn werkgever had hij dat niet mogen doen, omdat vervoersbedrijven verplicht zijn iedere klant te accepteren. Dat botst met het wettelijke boerkaverbod. Vervoersbedrijf Arriva adviseert daarom zijn personeel vrouwen met een sluier wel mee te nemen, tot ergernis van de PVV, die er Kamervragen over heeft gesteld. De partij wil bedrijven en organisaties bestraffen die het verbod niet handhaven. Ook CDA en SGP willen opheldering van de minister.

    Nog twee andere incidenten hebben het nieuws gehaald. Een vrouw zou in de gipskamer van het Diakonessenhuis in Utrecht zijn geweigerd, maar het ziekenhuis ontkent dat. En in een speeltuin in Nijmegen is een vrouw ten onrechte de toegang geweigerd: in een speeltuin geldt het verbod immers niet.

    Dat is een lastig element aan de wet: hij geldt alleen in het openbaar vervoer, het onderwijs, de zorg en in overheidsgebouwen. Bezoekers van de Facebookpagina 'Tegen het boerkaverbod' geven aan dat sommige mensen denken dat ook een hoofddoek nu verboden is en dat ze daarop worden aangesproken. Ook zijn ze bang dat het boerkaverbod een opmaat is naar een verbod van de hoofddoek.

    De huid vol gescholden

    De Facebookpagina roept boerkadragers op incidenten bij hen te melden. Tot nu toe heeft dat tot vier meldingen geleid. Er verschijnen foto's en filmpjes van mensen die in actie komen tegen dragers van een sluier.

    Zo moet ene Kim het ontgelden, omdat zij de vrouw van het Limburgse busincident wil aanhouden. 'Kim' wordt op Facebook de huid vol gescholden door tegenstanders van het boerkaverbod.

    Ook een filmpje van een man die op agressieve wijze een boerkadrager in haar auto benadert wordt gedeeld, voorzien van commentaar en bedreigingen.

    BEKIJK OOK

    Deel dit artikel: 

    handtekeningafbeelding
  • woensdag 21 augustus 2019 @ 01:19
    #2
    reactie op (#1) herman_dad

    Goedemorgen, EERSTE VROUW MET BURKA GEWEIGERD IN OV, BUS. Dit bleek later onterechte beslissing van de chauffeur te zijn volgens weer Arriva, de vervoerder. Wat mag dan nu wel en wat niet (meer)? Verwarring te over weer.  

    Wat gebeurt er vanaf morgen als iemand met een boerka de bus in gaat?

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)  

    Buschauffeur weigert verder te rijden met vrouw met nikab

    Een draagster van een nikab in Rotterdam ANP

     VANDAAG, 14:28 AANGEPAST VANDAAG, 17:16

    BINNENLAND

    Een buschauffeur van Arriva heeft gisteren in Stein (L) een vrouw met een nikab twee keer verzocht haar gezicht vrij te maken of de bus te verlaten. Toen ze dat niet deed en ook niet vertrok, besloot de chauffeur de politie te bellen en niet verder te rijden.

    De politie is ter plaatse gekomen en is met de vrouw in gesprek gegaan, zegt een politiewoordvoerder. "Uiteindelijk heeft de vrouw de bus vrijwillig verlaten."

    Volgens Arriva heeft de chauffeur niet volgens de richtlijnen van ov-bedrijven gehandeld. Een chauffeur mag een vrouw in een nikab vragen de bus te verlaten, maar mag niet weigeren verder te rijden als een vrouw dat niet doet. We zullen dit intern nogmaals onder de aandacht brengen bij onze medewerkers, zegt Arriva.

    Ik voelde me net een zwarte in de Verenigde Staten.

    De nikabdraagster

    Sinds 1 augustus is het dragen van gezichtsbedekkende kleding in het onderwijs, de zorg, het openbaar vervoer en in overheidsgebouwen niet meer toegestaan. Voor zover bekend is het de eerste keer dat iemand op grond van dit verbod de toegang tot het ov wordt geweigerd.

    Op overtreding van het verbod staat een boete van 150 euro. De politie heeft er in dit geval voor gekozen geen boete op te leggen, omdat het belang van de-escalatie voorop stond, zegt de woordvoerder. Ze wijst erop dat bijvoorbeeld ook appen op de fiets strafbaar is, maar dat de politie ook in zo'n geval de zaak vaak met een gesprek probeert op te lossen.

    Geen alternatief

    In Trouw zegt de nikabdraagster, de "Limburgse Angela (36)", dat ze in eerste instantie niet wilde uitstappen, omdat ze weet dat Arriva het boerkaverbod niet handhaaft. Angela, die haar achternaam niet wil noemen, zegt in de krant dat ze toch besloot uit te stappen toen de politie arriveerde. Ze dient een klacht in bij Arriva. "Ik voelde me net een zwarte in de Verenigde Staten. Dit heeft me echt overvallen."

    De Limburgse zegt dat ze sinds het verbod is ingegaan al drie keer in de bus heeft gezeten, maar dat er gisteren pas een probleem werd gemaakt van haar nikab. Ze legt zich niet neer bij het boerkaverbod, zegt ze in Trouw, want ze moet met de bus naar haar werk en er is voor haar op dit moment geen alternatief.

    Wat zegt de richtlijn?

    De ov-bedrijven hebben instructies opgesteld voor de medewerkers over het gedeeltelijk verbod op gezichtsbedekkende kleding. Daarin staat onder meer vermeld: "Ondanks het verbod kan een reiziger met een geldig vervoerbewijs niet worden gedwongen het voertuig te verlaten (vervoerplicht)." Ook staat er duidelijk in dat alleen de politie het verbod kan handhaven. Bijzonder Opsporingsambtenaren in het ov zijn daartoe niet bevoegd.

    Al ruim voor het ingaan van het gedeeltelijk verbod op gezichtsbedekkende kleding was er veel discussie over. Gaat het verbod vrouwen beperken of juist bevrijden? En hoe pakt het boerkaverbod uit in Denemarken waar het een jaar geleden al werd ingevoerd? Dat zie je in de Nieuwsuur-special hieronder.

    Zie oorspronkelijke artikel 

    Beperkt of bevrijd?

    BEKIJK OOK

    Deel dit artikel: 

    handtekeningafbeelding
  • maandag 12 augustus 2019 @ 06:08
    #1

    Goedemorgen, het 'BURKA' VERBOD ROEPT ANGST OP IN MOSLIMGEMEENSCHAP, nav uitingen o.a. van extreem-rechtse politici, WAT VOLGT NOG MEER? Nu behoeven ALLE uitingen van ALLE GELOVEN, 'een geloof', het zijn onnodige discriminaties tussen ALLE HOMO SAPIENS, eerst weg, ook de POSITIEVE die we geeneens nog als zodanig herkennen, voordat we ons Homo galacticus mogen noemen en ons verder in het Universum kan en MAG brengen, zie boek weer daarover om dit te begrijpen (!), maar daarom is deze angst voor deze ook politieke dwaling zeker niet onterecht.  

    Homo sapiens#FBPE#HaveDemocracy and One world Homo sapiens#FBPE#HaveDemocracy and One world @Homosap97831912

     Marjolein Faber @pvvfaber 15 u

    Antwoord: boerkaverbod is de eerste stap om Nederland te de-islamiseren. Volgende stap:sluiten moskeeën, islamitische scholen en internaten. De hele rataplan.

    Angst na invoering boerkaverbod: 'Waar gaat dit heen?'

    Vrouwen die worden aangesproken, uitgescholden of zelfs belaagd. De Wet gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding, in de volksmond boerkaverbod, zorgt voor angst binnen de moslimgemeenschap....

    omroepgelderland.nl 152 94 283

     Charlotte R  @Charlot2409 

    De jaren 30 roepen ze willen jullie terug zijn 1

     Bijan @Bijan63 8 u

    Afschuwelijk, de plannen van #PVV. Vergeet niet, het begon niet gelijk met gasmaskers. Het begon met wij tegen zij. Met politici die mensen verdeelden en angst en haat zaaiden. #fascisme #AanslagMoskeeOslo #omvolking

    Tweet citeren

     Marjolein Faber @pvvfaber 15 u

    Antwoord: boerkaverbod is de eerste stap om Nederland te de-islamiseren. Volgende stap:sluiten moskeeën, islamitische scholen en internaten. De hele rataplan. (link: http://gld.nl/TFbj) gld.nl/TFbj

    5 18 35

     Sybren  @SybrenKooistra

    Als zij het gewoon opschrijven, dan wij ook. Een PVV senator praat over een eindoplossing voor de moslims. Het FvD kanaal over dobberende gelukszoekers. Deze partijen zijn racistisch en wit nationalistisch. En ja, lastig te onderscheiden van de 'legale' fase van de NSB.

    Afbeelding

    Afbeelding

    12:42 a.m. · 12 aug. 2019·Twitter Web App

    6 Retweets 11 vind-ik-leuks

     Sybren  @SybrenKooistra 5 u

    Als antwoord op @SybrenKooistra Tegen eenieder die hier over gaat vallen: Sorry, de echo van (de begindagen van) fascisme is gewoon te goed te horen dezer dagen. Spits die gevoelige oren van je. 1

    Zie en lees verder art. van De Gelderlander, Twitter (bron) Algemeen: foto's in Twitterberichten verdwijnen na enige tijd, helaas, zie oorpsronkelijke twitterbericht!

    ZATERDAG 10 AUGUSTUS 2019, 15:15 

    DEEL DIT ARTIKEL:

    Angst na invoering boerkaverbod: 'Waar gaat dit heen?'

    Foto: Omroep GelderlandFoto: Omroep Gelderland

    Foto: Omroep Gelderland

    NIJMEGEN - Vrouwen die worden aangesproken, uitgescholden of zelfs belaagd. De Wet gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding, in de volksmond boerkaverbod, zorgt voor angst binnen de moslimgemeenschap. 'Waar gaat dit heen?', vraagt Said Bouharrou, vice-voorzitter van de Raad van Marokkaanse Moskeeën, zich af.

    door Sven Strijbosch

    Vorige week zaterdag werd een vrouw in een Nijmeegse speeltuin aangesproken op haar niqaab. Volgens het aanwezige personeel was dat niet de bedoeling aangezien het boerkaverbod sinds 1 augustus is ingegaan. Onterecht, meende de gemeente Nijmegen later. Het ging namelijk niet om een overheidsgebouw. De vrouw kreeg een taart en excuses van de gemeente.

    Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

    Zie video in oorpsronkelijke artikel, kopieert hier niet mee.

    Niqaab Buddies

    'Ik heb deze zuster opgebeld en gevraagd hoe het met haar ging. Ze was gelukkig heel erg rustig', vertelt de Nijmeegse Fatiha Kortman, oprichter van Niqaab Buddies. Door het hele land zijn er inmiddels WhatsApp-groepen gemaakt met daarin draagsters van een niqaab of boerka en buddies. Op het moment dat iemand zich onveilig voelt kan er via de groepsapp hulp worden ingeschakeld. 'Het blijft doorstromen. Ik ben al dagen bezig om mensen toe te voegen. Het is heel erg druk', benadrukt Kortman.

    Bij het Meldpunt Islamofobie zitten ze ondertussen ook niet stil. Er komen regelmatig meldingen binnen van vrouwen die zich onveilig voelen. 'Je merkt dat mensen het heft in eigen hand gaan nemen', vertelt een medewerker. Vrijdagmiddag werd er een demonstratie georganiseerd tegen het verbod in Den Haag. Die demonstratie was overigens omringd door regels. Deelnemers mochten absoluut niet met de media praten, eigen demonstratiemateriaal was verboden en ook mochten er geen kreten of leuzen worden geuit. 

    Tekst gaat verder onder foto.

     

    De demonstratie in Den Haag - Foto: Omroep Gelderland

    Saïd Bouharrou merkt dat het verbod leeft binnen de moskeeën. 'We verwachten namelijk dat het hier niet bij blijft. Tien jaar geleden konden we ons dit verbod niet voorstellen, maar het is er nu wel. Komt er dan ook een hoofddoekjesverbod?', vraagt hij zich af. Onder meer PVV-leider Geert Wilders heeft daar al toe opgeroepen. 'We maken ons zorgen om het politieke klimaat. Het splijt de samenleving terwijl de overheid polarisatie juist tegen moet gaan', aldus de vice-voorzitter van de Raad van Marokkaanse Moskeeën uit Nederasselt.

    Foto van oproep Geert Wilders, zie oorpsronkelijke art. 

    Bouharrou kent nog geen grote incidenten tegen niqaabdraagsters, maar merkt dat het gevoel van onveiligheid toeneemt. 'Burgers durven zich steeds meer uit te spreken. Dit verbod legitimeert dat ze bijvoorbeeld zelf gaan handhaven', vertelt hij. 'Voor welk probleem is dit nou precies een oplossing?'

    Overgrote meerderheid vóór verbod

    Toch blijkt uit een onlangs gehouden peiling van Maurice de Hond dat 73 procent van de Nederlanders achter het ingevoerde verbod staat. Een verbod dat ook geldt voor niqaabs, integraalhelmen en bivakmutsen. Meer dan de helft van de ondervraagden zegt zich onveilig te voelen op het moment dat ze iemand in een boerka zien. 

    Zie ook:

    💬 WhatsApp ons!
    Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail:omroep@gld.nl!

    CORRECTIE MELDEN 

    Meer over dit onderwerp:

    Gemeente Nijmegen Nijmegen Rijk van Nijmegen

    Deel dit artikel:

    Gewijzigd op 2019-08-12 06:12:36
    handtekeningafbeelding