Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

581 keer bekeken

DISCRIMINATIES LHBTI RECHTEN geloofsovertuigingen etc

 • dinsdag 02 augustus 2022 @ 00:32
  #8
  reactie op (#6) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg, OUD-LEERLINGEN WILLEN TOCH STRAFRECHTERLIJKE VERVOLGING IVM. DISCRIMINATIE GEAARDHEID OP GOMARUS SCHOOL. Nadat het OM had aangekondigd de school niet te vervolgen, erkende Gomarus in een verklaring niet dat er ook strafbare feiten waren gepleegd: "Dat was een klap in het gezicht van oud-leerlingen", aldus Baggerman in het NOS Radio 1 Journaal.

  Lees ook o.a. op de FORUMS van de clubs http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ en  http://europese-unie.clubs.nl/ of http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/   http://justittieledwalingen.clubs.nl/ OOK OP DEZE CLUBS komen nieuwsberichten voor dit onderwerp LHBTI betreffende.    

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 18-01-23 09.00 uur:

  UPDATE 01-12-22 07.00 uur: 

  UPDATE 11-09-22 17.00 uur:

  ANP

  NOS Nieuws•Gisteren, 11:39•Aangepast gisteren, 16:25

  Oud-leerlingen willen afdwingen dat OM Gomarus-scholen toch vervolgt om antihomobeleid

  Twee oud-leerlingen starten een procedure om het Openbaar Ministerie te verplichten toch de Gomarus Scholengemeenschap te vervolgen. Op de reformatorische school werd jarenlang een antihomobeleid gevoerd, waarbij leerlingen soms ook gedwongen werden om tegenover hun ouders uit de kast te komen.

  Het OM concludeerde dat er sprake was van strafbare feiten, maar ging niet over tot vervolging omdat de scholengemeenschap in Gorinchem het beleid inmiddels heeft aangepast. Het laatste strafbare feit dateert uit 2016, bleek na onderzoek van het OM.

  Oud-leerling Marijn Baggerman ziet echter geen verandering bij Gomarus. Dat is één van de redenen dat hij samen met een andere oud-leerling en het COC een zogeheten artikel 12-procedure start. Begin vorige maand deed ook docent Mark Beumer dat al. Hij is overigens niet op de school werkzaam.

  Klap in gezicht

  Nadat het OM had aangekondigd de school niet te vervolgen, erkende Gomarus in een verklaring niet dat er ook strafbare feiten waren gepleegd: "Dat was een klap in het gezicht van oud-leerlingen", aldus Baggerman in het NOS Radio 1 Journaal.

  Ook zegt Baggerman dat hem signalen van huidige leerlingen bereiken dat er weinig is veranderd: "Er wordt nog steeds lacherig gedaan over het onderwerp." Dat gebeurde ook toen Baggerman leerling was op de school: "Ik heb me vijf jaar lang onveilig gevoeld. Er hangt een sfeer dat homoseksualiteit er niet mag zijn, je wordt afgewezen om wie je bent."

  Gedwongen uit de kast

  Docenten corrigeerden gedrag van pestende leerlingen niet, zegt Baggerman: "Ze hielden het gedrag in stand, lachten mee. Wat voor boodschap geeft dat aan een veertienjarige?" Ook waren er speciale regels over hoe er om moest worden gegaan met homoseksuele leerlingen en docenten.

  Als docenten er achter kwamen dat een collega homoseksueel was, moest dat bij de schoolleiding worden gemeld. In bepaalde gevallen zijn leerlingen zelfs gedwongen tegen hun ouders te vertellen over hun seksuele geaardheid terwijl ze daar zelf niet klaar voor waren.

  Dat is Baggerman zelf niet overkomen. Wel vindt hij dat hij excuses verdient van de school: "Dat is tot op de dag van vandaag nooit gebeurd. Ook dat bewijst voor mij dat ze de ernst van de zaak niet of nauwelijks begrijpen."

  Gewijzigd op 2023-01-18 07:47:34
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 15 februari 2022 @ 00:15
  #7

  Goedemorgen, KAMER WIL GEVANGENISTRAF EN HOGE GELDBOETE'S VOOR HOMOGENEZERS..... De therapieën worden ook wel conversiebehandelingen genoemd. Het gaat om het strafbaar maken van behandelingen van minderjarigen en van meerderjarigen waarbij er sprake is van overwicht in de relatie.

  Lees ook o.a. op de FORUMS van de clubs http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ en  http://europese-unie.clubs.nl/ of http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/   http://justittieledwalingen.clubs.nl/ OOK OP DEZE CLUBS komen nieuwsberichten voor dit onderwerp LHBTI betreffende.    

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 31-01-23 09.00 uur: 

  UPDATE 17-05-22 09.00 uur:

  UPDATE 17-05-22 17.00 uur:

  UPDATE 16-03-22 09.00 uur:

  NOS NIEUWS • POLITIEK • GISTEREN, 08:46 • AANGEPAST GISTEREN, 09:39

  Tweede Kamer wil gevangenisstraf en hoge geldboetes voor 'homogenezers'

  Twee kussende mannen tijdens de Internationale dag tegen Homofobie in St. Petersburg. EPA

  Mensen die zich bezighouden met therapieën om seksuele gerichtheid of genderidentiteit te 'genezen' moeten gevangenisstraf of hoge geldboetes krijgen. Dat blijkt uit een initiatiefwetsvoorstel van D66, VVD, PvdA, GroenLinks, SP en Partij voor de Dieren over deze zogenoemde 'homogenezers'.

  De therapieën worden ook wel conversiebehandelingen genoemd. Het gaat om het strafbaar maken van behandelingen van minderjarigen en van meerderjarigen waarbij er sprake is van overwicht in de relatie. De wettekst is nu openbaar gemaakt voor een internetconsultatie. Daarna volgt een juridisch oordeel van de Raad van State.

  De partijen, die samen een Kamermeerderheid vormen, willen maximaal een jaar gevangenisstraf, en maximaal twee jaar bij herhaling. De boete kan oplopen tot 22.500 euro. Als de 'homogenezingspraktijk' vanuit een beroep wordt uitgeoefend, moet iemand uit zijn beroep gezet kunnen worden.

  Religieuze gemeenschappen

  De behandelingen vinden grotendeels plaats in de strengere religieuze gemeenschappen. Maar het maakt de partijen eigenlijk niet uit wat de herkomst van zogenaamde behandelingen is. Het belangrijkste doel is wat hen betreft de negatieve gevolgen, zoals depressie en schuldgevoel, voor jonge of afhankelijke deelnemers te voorkomen.

  VVD-Kamerlid Van der Woude: "Als je wilsbekwaam bent en boven de 18 dan moet je die therapie zelf kunnen kiezen. Deze wet is echt bedoeld om kwetsbare mensen te beschermen. Ook volwassenen die niet goed in staat zijn om te uiten dat ze dit niet willen en zich er slecht door voelen."

  Vorige kabinet

  DTweede Kamer had het vorige kabinet al om een verbod op deze therapieën gevraagd, maar de toenmalige ministers Grapperhaus (CDA), De Jonge (CDA), Van Engelshoven (D66) en Ollongren (D66) lieten weten dat ze voorlopig niet met een voorstel zouden komen.

  Het kabinet wilde eerst een onderzoek. Daarbij moet worden bekeken hoe een verbod kan worden gehandhaafd. "Maar ook de keuzevrijheid om in therapie te gaan, moet worden meegewogen", vindt het kabinet.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2023-01-31 08:20:04
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 18 september 2021 @ 08:25
  #6

  Goedemorgen, STRAFRECHTERLIJK ONDERZOEK NAAR DISCRIMINATIE GEAARDHEID OP GOMARUS SCHOOL, DEZE IS OP CHRISTELIJK GEREFORMEERDE BASISOuders van leerlingen met een homoseksuele relatie werden hierover ingelicht door de school. Dat was vastgelegd in het reglement van de scholengemeenschap, zegt een woordvoerder van de Inspectie tegen persbureau ANP. Ouders van leerlingen met een heteroseksuele relatie werden niet actief ingelicht door de scholen.

  Lees ook o.a. op de FORUMS van de clubs http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ en  http://europese-unie.clubs.nl/ of http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/   http://justittieledwalingen.clubs.nl/ OOK OP DEZE CLUBS komen nieuwsberichten voor dit onderwerp LHBTI betreffende.    

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 21-12-21: 

  UPDATE 10-12-21: 

  UPDATE 3-10-21: 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 20:04

  Strafrechtelijk onderzoek naar discriminatie om geaardheid op Gomarus-scholen

  Het Gomarus College in Gorinchem ANP

  Het Openbaar Ministerie is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar de gereformeerde scholengemeenschap Gomarus. De Inspectie van het Onderwijs heeft aangifte gedaan omdat leerlingen er gediscrimineerd zouden worden vanwege hun seksuele geaardheid.

  Ouders van leerlingen met een homoseksuele relatie werden hierover ingelicht door de school. Dat was vastgelegd in het reglement van de scholengemeenschap, zegt een woordvoerder van de Inspectie tegen persbureau ANP. Ouders van leerlingen met een heteroseksuele relatie werden niet actief ingelicht door de scholen.

  In een recent onderzoek concludeerde de Inspectie dat niet alle leerlingen zich veilig voelen op de scholen, en dat daar verandering in moet komen. In 2022 doet de Inspectie opnieuw onderzoek.

  'Gedwongen uit de kast te komen'

  De scholengemeenschap kwam vorig jaar in het nieuws omdat leerlingen door een Gomarus-school in Gorinchem gedwongen werden om tegenover hun ouders uit de kast te komen, ook als ze daar zelf nog niet klaar voor waren.Mace de With was een van de leerlingen die ditRapport onderwijs

  in 2016 overkwam. "We werden in een kamertje gezet waarin we moesten vertellen dat we een relatie hadden met iemand van hetzelfde geslacht of dat we daarop vielen", vertelde de oud-leerling eerder dit jaar in het NOS Radio 1 Journaal. "Ik heb toen vooral heel veel geroepen en geschreeuwd dat ik weg wilde, maar dat mocht niet."

  Rapport onderwijsinspectie

  Voor de Inspectie was dit aanleiding om onderzoek te doen. Het Gomarus wilde niet dat het rapport werd gepubliceerd omdat de bevindingen onjuist zouden zijn, maar de rechter ging daar niet in mee.

  Demissionair minister van Onderwijs Arie Slob schrijft in een reactie aan de Tweede Kamer dat hij de bevindingen "ernstig en zorgelijk" vindt. Hij sprak met een aantal getroffen leerlingen over hun ervaringen. Het onderzoek kan volgens hem niet goedmaken wat hen is overkomen, maar dat het wel kan voorkomen dat leerlingen in de toekomst iets vergelijkbaars meemaken.

  Hij waarschuwt andere scholen dat er wordt ingegrepen als de "gelijkwaardigheid, vrijheid en (sociale) veiligheid" van leerlingen niet voldoende worden gerespecteerd.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-12-21 09:45:30
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 14 september 2021 @ 09:56
  #5

  Goedemorgen, RECHTER CURACAO: VERBOD OP HOMOHUWELIJK IS DISCRIMINATIE! Het verbod op het homohuwelijk op Curaçao is juridisch niet in de haak. Dat heeft de rechter op het eiland besloten.

  Lees ook o.a. op de FORUMS van de clubs http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ en  http://europese-unie.clubs.nl/ of http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/   http://justittieledwalingen.clubs.nl/ OOK OP DEZE CLUBS komen nieuwsberichten voor dit onderwerp LHBTI betreffende.    

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 22:41 • AANGEPAST GISTEREN, 22:46

  Rechter Curaçao: verbod op homohuwelijk mag niet

  De laatst gehouden Curaçao Pride-parade, in 2019 NOS / DICK DRAYER

  Het verbod op het homohuwelijk op Curaçao is juridisch niet in de haak. Dat heeft de rechter op het eiland besloten. Zolang er voor koppels van hetzelfde geslacht geen gelijkwaardig alternatief is zoals een geregistreerd partnerschap, komt het weigeren van het homohuwelijk neer op discriminatie. De zaak was aangespannen door een mensenrechtenstichting op Curaçao, de Human Rights Caribbean Foundation.

  De rechter woog onder meer mee dat homostellen nu niet dezelfde financiële mogelijkheden hebben als heteroparen. Zij kunnen samen bijvoorbeeld geen zaken zoals pensioenrecht en erfrecht regelen. De Curaçaose staat voerde in de rechtbank aan dat homostellen dat kunnen regelen op basis van een samenlevingscontract of een testament, maar de rechter oordeelde dat dat niet gelijkwaardig is.

  Ook hield de Curaçaose staat vol dat homokoppels kunnen uitwijken naar buureiland Bonaire, waar het homohuwelijk wel geregeld is. Maar ook daarin ging de rechtbank niet mee. De huidige situatie is in strijd met de Staatsregeling (de grondwet van Curaçao), concludeerden de rechters.

  Onderwerp van debat

  Het homohuwelijk is op Curaçao al langere tijd een controversieel onderwerp. In 2018 werd een wetsvoorstel gemaakt om het huwelijk open te stellen voor mensen van hetzelfde geslacht, maar het voorstel kwam nog niet verder dan het parlement. Bij de verkiezingen in maart was het opnieuw een thema, al nam geen van de partijen in het parlement het punt op in hun verkiezingsprogramma. NOS-correspondent Dick Drayer: "Het voorstel ligt nog in de la van het parlement en wordt bewust niet behandeld."

  In Aruba deed de rechter ook een dergelijke uitspraak, maar dat leidde niet tot verandering. Ook voor Curaçao is het maar de vraag of dit zal gebeuren; ambtenaren mogen homostellen met de uitspraak formeel niet weigeren, maar in de praktijk is de kans groot dat dit wel zal gebeuren. "Ik verwacht niet dat er veel zal veranderen", zegt Drayer.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 28 juli 2021 @ 01:03
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, 14 jarig MEISJE IN AMSTELVEEN BELAAGD DOOR GROEPJE JONGENS VAN DEZELFDE LEEFTIJD en in elkaar geslagen, alleen vanwege de bedreigende vraag van hen: 'Ben jij een jongen of een meisje'? En het antwoord van haar dat hem kennelijk niet beviel: "Dat maakt toch niet uit", antwoordde het meisje, waarop de jongen zijn vraag op hoge toon herhaalde. "Ik ben wie ik ben, en jij mag zijn wie je wil zijn". 

  UPDATE artikelen d.d. DD 31-7 08.00 u:

  Mishandelde Frédérique (14) reageert: 'Ik vind woede overbodig'

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 18:38

  'Mishandelde Frédérique is voorloper: nieuwe generatie doet niet aan hokjesdenken'

   De vader van Frédérique

  •  Carmen Dorlo redacteur Online

  De 14-jarige Frédérique uit Amstelveewerd gisteren mishandeld door meerdere jongens omdat ze geen antwoord wilde geven op de vraag of ze een jongen of meisje is. "Dat maakt toch niet uit. Ik ben wie ik ben, en jij mag zijn wie je wil zijn", zei de tiener. Waarschijnlijk is Frédérique slachtoffer geworden van anti-non-binair geweld, zonder dat de Amstelveense in zo'n hokje te plaatsen is, zegt Hanneke Felten van kenniscentrum Movisie.

  "Mensen denken automatisch in hokjes, ook al willen ze dat zelf niet", zegt Felten, die onderzoek hiernaar doet. "In diverse onderzoeken zien we dat mensen die niet in hokjes, van bijvoorbeeld jongen of meisje, te plaatsen zijn te maken krijgen met agressie. Dit speelt in het bijzonder onder jonge jongeren."

  Het hokjesdenken an sich is iets waar iedereen last van heeft, zegt Felten. "De eerste ontmoeting ga je meteen bedenken in welk hokje iemand hoort. Maar als mensen zich kunnen inleven in de ander, kunnen vooroordelen verminderen. Daardoor kan ook discriminatie en geweld worden voorkomen. Je creëert dan als het ware een extra hokje voor iemand die niet in een hokje wil, dat kan helpen in het accepteren."

  De vader van Frédérique zegt dat zij niet non-binair is, maar dat zij geen reden zag zich uit te spreken over wat haar belagers vroegen. Hij spreekt ook consequent van 'mijn dochter', dus dat volgen wij ook in dit artikel.

  Nieuwe vorm van emancipatie

  Dat hokjesdenken is in de nieuwe generatie jongeren helemaal aan het veranderen, zegt sociaal wetenschapper Laurens Buijs (UvA). Hij noemt Frédérique als voorbeeld voor hoe een deel van die generatie nu denkt over gender en seksualiteit. "Het is een nieuwe vorm van emancipatie. De heteronorm, die ook in Nederland nog fier overeind staat, wordt ter discussie gesteld door de huidige generatie."

  Die norm gaat er onder meer van uit dat heteroseksualiteit de standaard is, en dat er twee geslachten zijn met eigen sociale rollen, legt Buijs uit.

  "Op het moment dat jij dat niet bent, heb je iets te vertellen en moet je uit de kast komen. De nieuwe generatie zegt 'we willen niet geaccepteerd worden als een minderheid binnen een norm'. Want klopt die norm wel? Is gender en seksualiteit niet veranderlijk, fluïde? Hebben mannen niet ook vrouwelijke kanten en andersom?"

  De jongeren van nu zeggen: wij gaan eerst eens rustig kijken of we niet ergens tussen die hokjes behoren.

  Laurens Buijs, sociaal wetenschapper

  Daarom is het ontdekken van eigen gender en seksualiteit bij die generatie meer "een avontuur". "Tientallen jaren geleden begon de eerste golf van homo-emancipatie. Toen werd een aantal hokjes gecreëerd, zoals: homoseksueel, biseksueel, transgender. De jongeren van nu zeggen: wij gaan eerst eens rustig kijken of we niet ergens in of tussen die hokjes behoren."

  Frédériques vader deelde het verhaal over de mishandeling op LinkedIn. Hij schreef "ongelofelijk trots" te zijn op Frédérique omdat ze "wil zijn wie ze is". "Jongen of meisje, hetero, gay of biseksueel, het maakt haar (en ons allemaal) niet uit. Mijn kind Frédérique is niet transgender, maar zegt gewoon dat ze is wie ze is."

  Dat licht hij toe in deze video:

  3:01 Zie video in oorspronkelijke artikel 

  Vader mishandelde Frédérique: 'Ik mag haar misschien geen held noemen, maar ik doe het wel'

  Waarom deze 'bevrijding' - zoals Buijs het zelf noemt - nu bij deze generatie opduikt, is niet helemaal duidelijk. Het heeft zeker te maken met rolmodellen, maar ook met de mondiale cultuur waarin veel kinderen nu opgroeien, zegt Buijs. "Kijk bijvoorbeeld naar het sociale medium TikTok: daar komen jongeren in aanraking met iedereen, overal. De vraag: wat zijn jouw pronouns (voornaamwoorden) is bijvoorbeeld volledig normaal om te stellen op zo'n platform."

  Toch geldt dit niet voor alle jongeren. Er zijn nog veel jongeren die heteronormatief denken, zegt Buijs. "Vooral jongeren die in begripvolle kringen en in de steden opgroeien denken minder heteronormatief. Daartegenover staat een groep die veel weerstand voelt tegen deze verandering en zich dus uitspreekt tegen de fluïde omgang met gender en seksualiteit. Kijk maar wat gisteren bij Frédérique is gebeurd."

  profielfoto COC Nederland@COCNederland

  Diep triest: Frédérique (14) mishandeld om niet bekend maken geslacht. Wij bieden het slachtoffer steun aan en willen actie tegen geweld. #jemagzijnwiejijwilzijn https://t.co/UYlCbVB7X0

  12 uur geleden

  Ook de huidige oudere generaties hebben vaak moeite met het wennen aan het niet-hokjesdenken. Toch denkt Buijs dat de hele maatschappij langzaam aan het veranderen is. "Het is alleen belangrijk dat het geen morele kwestie wordt, waarin mensen gaan discussiëren over of iets goed of slecht is", zegt Buijs. "Het moet een dialoog worden, waarin vragen mogen worden gesteld. Er moet gekeken worden naar wetenschappelijke inzichten, gecommuniceerd worden vanuit empathie."

  Wat met Frédérique is gebeurd, is verschrikkelijk, zegt de wetenschapper. Maar het is wel iemand die de verandering inzet. "Frédérique staat voor het nieuwe systeem en stelt de huidige kaders ter discussie. Hierdoor, samen met alle anderen die zich hierover uitspreken, kan de dynamiek in onze samenleving gigantisch gaan veranderen."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-07-31 08:26:01
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 16 juli 2021 @ 08:17
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg: EUROPESE COMMISSIE BEGINT STRAFPROCEDURES TEGEN HONGARIJE EN POLEN om LHBTI-rechten, zie ook voorgaande artikelen hierover. 

  Lees ook o.a. op de FORUMS van de clubs http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ en  http://europese-unie.clubs.nl/ of http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/   http://justittieledwalingen.clubs.nl/ OOK OP DEZE CLUBS komen nieuwsberichten voor dit onderwerp LHBTI betreffende.    

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Een lhbti-pride in Łódź, Polen EPA

  NOS NIEUWS • BUITENLAND • GISTEREN, 13:07

  Europese Commissie begint strafprocedures tegen Polen en Hongarije om lhbti-beleid

  De Europese Commissie start strafprocedures tegen Hongarije en Polen vanwege het lhbti-beleid in die twee landen. Dat laat voorzitter Von der Leyen van de Europese Commissie weten in een verklaring.

  Brussel start de procedure tegen Hongarije vanwege de anti-lhbti-wet, waarmee voorlichting aan jongeren over homoseksualiteit en transseksualiteit wordt verboden. Ook stelt Brussel een onderzoek is vanwege een verplichte waarschuwing op een kinderboek over een lesbische Assepoester.

  De procedure tegen Polen wordt opgestart vanwege de zogeheten 'lhbti-vrije zones', die in verschillende Poolse regio's en gemeenten van kracht zijn.

  Emotionele discussie

  "Europa zal nooit toestaan dat delen van onze samenleving worden gestigmatiseerd", zegt Von der Leyen. "Of het nu is vanwege van wie ze houden, vanwege hun leeftijd, hun etniciteit, hun politieke opvattingen of hun geloof."

  De Hongaarse anti-homowet leidde onder meer tot een emotionele discussie op een Europese top. Premier Rutte zei tegen de Hongaarse premier Orbán dat hij maar uit de Unie moest stappen, "als het je niet bevalt".

  De twee landen hebben nu twee maanden de tijd om te reageren op de procedure. Als die reactie tekortschiet, kan de commissie naar het Europees Hof van Justitie stappen.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-08-25 09:26:53
  handtekeningafbeelding
 • zondag 18 april 2021 @ 00:22
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, ZAAK OUD-KAMERLID en ook oud-advocaat (inmiddels) Sidney SMEETS legt groter maatschappelijk probleem bloot, ook binnen de LHBTI gemeenschap. Overigens nog zo'n vergelijkbare zaak speelt binnen de NOS. Zie ook http://justittieledwalingen.clubs.nl/ en: 

  Ex-Kamerlid Smeets komt ook niet terug bij ... - RTL Nieuws

  https://www.rtlnieuws.nl › artikel › si...

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Sidney Smeets, toen nog advocaat, bij een demonstratie op het Museumplein ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 18:56

  'Terugtreden Sidney Smeets legt groter probleem in lhbti-community bloot'

  Staat de zaak rond het terugtreden van het D66 Tweede Kamerlid Sidney Smeets voor een breder probleem? Het Kamerlid besloot om op te stappen, nadat meerdere jongens hem beschuldigden van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ook binnen de NOS speelt op dit moment een zaak rondom dit soort beschuldigingen.

  Het richt de aandacht op de kwetsbaarheid, de onzichtbaarheid, maar zeker ook de onveiligheid die jongeren binnen de lhbti-gemeenschap meemaken.

  Op jonge leeftijd ben je vaak nog niet uit de kast, en als dat wel het geval is wordt dat niet altijd geaccepteerd door je omgeving, zegt journalist Bo Hanna. Hij deed eerder onderzoek naar scheve machtsverhoudingen in de homogemeenschap. "Dan kan je je voorstellen dat ze vaker in het geheim gaan afspreken. En als je in het geheim afspreekt nemen de risico's toe. Het is minder makkelijk om het erover te hebben, omdat leeftijdsgenoten vaak nog in de kast zitten. Als er iets gebeurt, is het daardoor minder makkelijk hierover te praten."

  Zelf had Bo destijds ook behoefte om met iemand te praten:

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  1:24

  'Ik wilde een luisterend oor, niet die seksverzoeken die ik kreeg'

  Hij ziet dat er binnen de homogemeenschap gebruikgemaakt wordt van deze kwetsbaarheid. "Ik denk dat er een cultuur is genormaliseerd binnen de homogemeenschap, waarin jonge jongens die willen experimenteren worden geconfronteerd met oudere mannen die daarop inspelen."

  In veel gevallen gebeurt dit online. Veel lhbti-jongeren ontmoeten elkaar via dating-apps en sociale media. Daar zijn mensen met een gelijke identiteit vaak makkelijker te vinden dan in de directe omgeving.

  Niet op zoek naar seks, maar naar steun

  "Homojongeren die uit de kast willen komen en op internet zitten, zijn negen van de tien keer niet op zoek naar seks, maar naar steun", zegt Hanna. "Het is kwalijk dat oudere mannen daar misbruik maken voor fysieke intimiteit."

  Hij ziet dat dit niet alleen bij lhbti-jongeren het geval is. Voor alle jongeren is dit een probleem. Dat ziet ook Rutgers, het kenniscentrum voor seksualiteit. Eind vorig jaar startte de organisatie de campagne en petitie #tothier tegen seksueel geweld.

  "Elke relatie en elke sekspartner moet gewenst en gelijkwaardig zijn, zowel online als offline. Toch tekenen seksueel geweld, ongewenste aanrakingen en grensoverschrijdend gedrag nog steeds vele levens", zegt Rutgers in een persbericht. Maandag wordt de inmiddels 13183 keer ondertekende petitie aan de Tweede Kamer aangeboden.

  Rutgers vraagt onder andere om betere seksuele voorlichting op scholen. "Zodat er een generatie opgroeit die de wensen en grenzen respecteert."

  'Het begint eigenlijk al op scholen'

  Daar ziet ook Rocher Koendjbiharie kansen, de hoofdredacteur van Expreszo. Dat is een magazine voor jonge lhbti'ers. "Het begint eigenlijk al op scholen. Veel mensen hebben het meegekregen, wat er vorige maand gebeurde op die school in Gorinchem. Tieners werden uit de kast gedwongen. Vorig jaar had je ook al de anti-homoverklaring op verschillende scholen."

  "Dat zijn al twee tekenen van de kwetsbare positie van lhbti'ers kunnen hebben op school", zegt hij. "Daarnaast is er ook op veel scholen een complete afwezigheid van seksuele genderdiversiteit, waardoor er ook geen ruimte is voor de seksuele ontdekkingstocht die lhbti-jongeren ondergaan. Dat zijn een paar dingen waardoor jongeren zich onzichtbaar voelen."

  "Doordat jongeren zich niet gehoord voelen gaan ze zelf op ontdekkingstocht uit. Maar ze weten niet welke risico's ze lopen, en welke aasgieren er rondlopen."

  'Voor daders is het nu te makkelijk'

  Het gesprek openbreken is nu dus een oplossing, net als er eerder met de #metoo-campagne gebeurde, door vrouwen die onder druk gezet werden door mannen in een machtspositie.

  "Het pijnlijke is dat we als homogemeenschap emancipatie willen, maar dat er dan misbruik is binnen je eigen groep", zegt Hanna. "Er zijn ook jonge homo's die niets over misbruik willen zeggen, uit angst dat de hele homogemeenschap als pedoseksueel wordt gezien. Maar ik hoop dat dit nu niet gebeurt. Dat zou het ergste zijn wat er kan gebeuren."

  Hanna ziet, net als Rutgers, een oplossing in voorlichting op scholen. "Je moet ingaan op de online gevaren. Voor daders is het nu te makkelijk. De politiek moet zich bovendien afvragen: in hoeverre sluit de zedenwet aan bij de online realiteit van nu?"

  "We moeten duidelijker zeggen dat het als minderjarige homo niet normaal is om te experimenteren met oudere mannen. Ik spreek me daartegen uit: als een meisje van 16 met een 40-jarige man gaat, dan gaan ook bij iedereen de alarmbellen af."

  Hoe kwam dit onderwerp deze week in het nieuws?

  Gisteren trad Sidney Smeets terug als Tweede Kamerlid. De D66'er raakte begin deze week in opspraak door beschuldigingen van ongewenste seksuele avances richting minderjarige jongens. Er kwamen verhalen van jonge mannen naar buiten die zeiden dat Smeets hen had benaderd, onder andere via Twitter. Bij sommige mannen zou het contact hebben plaatsgevonden toen ze minderjarig waren.

  Kort nadat deze beschuldigingen opdoken, verschenen er dinsdagavond op sociale media ook berichten over een zelfde soort grensoverschrijdend gedrag van een NOS-verslaggever. Binnen de NOS is woensdagochtend een inventarisatie in gang gezet om erachter te komen wat er precies is gebeurd. Op het moment van schrijven is dat nog in volle gang, net als gesprekken met alle betrokkenen en het inwinnen van extern advies over hoe te handelen. De NOS-directie publiceerde hierover deze verklaring.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zondag 28 maart 2021 @ 00:19
  #1

  Goedemorgen, HOMOFIELE LEERLINGEN VERPLICHT 'UIT DE KAST' op Reformatorische Scholengemeenschap. Minister en anderen kwaad hierover. Inderdaad is dit een disciriminerende houding pur sang vanuit 'een geloofsrichting ingegeven weer'...

  AANVULLING dd 29 mei: 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Demissionair minister van Onderwijs Slob ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •POLITIEK • VANDAAG, 16:54

  Slob: leerlingen verplicht uit de kast laten komen onaanvaardbaar

  De Onderwijsinspectie gaat onderzoek doen naar de reformatorische Gomarus Scholengemeenschap in Gorinchem. Aanleiding is een artikel in NRC Handelsblad, waarin oud-leerlingen vertellen dat ze gedwongen zijn hun homoseksuele gevoelens 'op te biechten' aan hun ouders, terwijl ze daar zelf niet aan toe waren.

  Demissionair minister van Onderwijs Slob noemt dat "absoluut onaanvaardbaar". Hij laat weten dat de inspectie de verhalen in het artikel "als een zorgelijk signaal" beschouwt en dit zeer serieus neemt. "De inspectie neemt contact op met het bestuur van de school en bekijkt welke acties vanuit haar toezicht noodzakelijk zijn."

  De oud-leerlingen zeggen in de krant dat ze de keuze kregen om het zelf aan hun ouders te vertellen, of dat de school dat zou doen. "Je ouders staan al bij de balie", kregen ze te horen. Toen ze in paniek raakten en weg wilden, draaide de zorgcoördinator de deur van de kamer op slot. Het Gomarus wijst het praktiseren van homoseksualiteit op Bijbelse gronden af.

  "Leerlingen opsluiten en verplicht uit de kast laten komen is absoluut onaanvaardbaar", zegt minister Slob. Hij noemt de verhalen van de oud-leerlingen "ontzettend pijnlijk" en vindt het dapper dat ze ermee zijn gekomen.

  Ook de Tweede Kamer reageerde vanmorgen geschokt en boos op het artikel in de NRC. D66 wil een debat met Slob. "Dit kan niet zonder gevolgen blijven", zegt Kamerlid Van Meenen. Ook veel andere partijen spraken hun afschuw uit.

  Slob wijst erop dat leerlingen zich veilig moeten voelen op een school. "Geen enkele school in Nederland mag leerlingen veroordelen of afwijzen op basis van hun seksuele identiteit."

  profielfoto Arie Slob @arieslob

  Mijn reactie op artikel ‘school duwt kinderen ongevraagd uit de kast’ in NRC van vandaag

  8 uur geleden

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-05-30 12:55:25
  handtekeningafbeelding