Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

471 keer bekeken

OPHEF LEDEN KON. FAMILIE PRINS BERNHARD sr enjr in opspraak BERICHTEN

  • donderdag 02 september 2021 @ 08:47
    #2
    reactie op (#1) herman_dad

    Goedemorgen, PRINS BERNHARD Sr. heeft destijds BOUWSTOP CIRQUIT ZANDVOORT WETEN TE DOORBREKEN en KREEG DAAR GELD  VOOR, welliswaar in zijn 'stichting' gestort maar toch... Toeval wil dat zijn kleinzoon en naamgenoot Prins Bernard jr. nu eigenaar is van het cirquit. En de reden was níet het milieu, daar dacht niemand nog aan toen, maar: 

    Voor de aanleg werd puin van gesloopte huizen en gebouwen gebruikt. Daar zaten bruikbare bakstenen tussen. Het ministerie van Wederopbouw en Volkshuisvesting vond dat onaanvaardbaar. In het naoorlogse Nederland was baksteen schaars. De stenen moesten van het ministerie voor de wederopbouw worden gebruikt. Het conflict liep zo hoog op dat Den Haag de aanleg van de toegangswegen naar het circuit liet stilleggen.

    Overigens gaat de F1 komende weekend weer sinds lange tijd door, ook nadat rechtszaken van milieuorganistaies o.a. allen voor hen zijn afgewezen: Formule 1 Zandvoort gaat door, belang organisatie weegt zwaarder

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

    F1 ZANDVOORT

    NOS NIEUWS • BINNENLAND •KONINGSHUIS •AUTOSPORT •FORMULE 1 • GISTEREN, 08:02 • AANGEPAST GISTEREN, 08:39

    Prins Bernhard sr. voorkwam bouwverbod op circuit Zandvoort, kreeg donatie

    Prins Bernhard en prinses Irene op Zandvoort in 1961 NATIONAAL FOTOPERSBUREAU

    Prins Bernhard, de opa van huidig circuiteigenaar prins Bernhard jr., heeft zich in 1948 ingezet om een bouwstop op het racecircuit van Zandvoort te voorkomen. Door die bouwstop leek de opening op 7 augustus van dat jaar niet door te gaan. Via de Prins Bernhard Stichting, die zich inzette voor de belangen van veteranen, werden de ministeries van Binnenlandse Zaken en Financiën onder druk gezet, schrijft sporthistoricus Jurryt van de Vooren in Trouw. Met succes, de opening kon doorgaan.

    In ruil kreeg de stichting ongeveer 20.000 gulden belastingvrij van de gemeente. Dat is vergelijkbaar met 100.000 euro nu. De gift werd gefinancierd met een eenmalige verhoging van de toegangsprijzen, meldt Trouw.

    profielfoto Jurryt van de Vooren@jRRT

    Uit deze vertrouwelijke brief blijkt dat in naam van prins Bernhard een bouwverbod voor het Circuit van Zandvoort werd opgeheven, in ruil voor een eenmalige heffing op de toegangskaartjes. Mijn verhaal bij @trouw staat op https://t.co/zKKnUfdtaA Brief via @NHArchief

    een dag geleden

    Aan de bouwstop lag een conflict tussen de gemeente en het Rijk ten grondslag. Voor de Tweede Wereldoorlog had Zandvoort al een stratencircuit, maar tijdens de oorlog werd een groot deel van het dorp door de Duitsers gesloopt om plaats te maken voor de Atlantikwall, een verdedigingslinie.

    Na de oorlog bouwde de gemeente een nieuw circuit in de duinen. Daar was haast bij, omdat ook Zeist plannen had.

    Prins Bernhard (1911-2004) was een liefhebber van snelle auto's en de autosport. In 1937 bestelde hij in Londen een Alfa Romeo 8 c 2900, schreef autohistoricus Frans Vrijaldenhoven in 1997. Hij betaalde er 25.000 gulden voor, voor die tijd een astronomisch bedrag. Twee jaar later was hij eregast bij de eerste wedstrijden op het stratencircuit van Zandvoort. Ook op het huidige circuit was hij geregeld te gast.

    Zijn kleinzoon en naamgenoot prins Bernhard jr. werd in 2016 mede-eigenaar van het circuit. Net als zijn broer Pieter-Christiaan van Oranje racete Bernhard van Oranje al jaren op Zandvoort. Als mede-eigenaar zette hij zich in voor de terugkeer van de Formule 1. Het komend weekend is het het zover.

    Voor de aanleg werd puin van gesloopte huizen en gebouwen gebruikt. Daar zaten bruikbare bakstenen tussen. Het ministerie van Wederopbouw en Volkshuisvesting vond dat onaanvaardbaar. In het naoorlogse Nederland was baksteen schaars. De stenen moesten van het ministerie voor de wederopbouw worden gebruikt. Het conflict liep zo hoog op dat Den Haag de aanleg van de toegangswegen naar het circuit liet stilleggen.

    Pas toen de Prins Bernhard Stichting Den Haag er in een brief op wees dat de autowedstrijden "een meerzijdig landsbelang" hadden, ging het verbod van tafel. De positie van prins Bernhard was in het naoorlogse Nederland onaantastbaar. Mogelijk was alleen het noemen van zijn naam al genoeg om de ambtenaren en bewindspersonen op andere gedachten te brengen.

    BEKIJK OOK

    Deel dit artikel:

    Lees alles over

    Formule 1 terug in Zandvoort

    BEKIJK DE COLLECTIE

    Gewijzigd op 2022-06-03 16:10:31
    handtekeningafbeelding
  • woensdag 31 maart 2021 @ 08:09
    #1

    Goedemorgen, PRINS BERNHARD Jr. ZOEKT ALS ONDERNEMER GRENZEN VAN HET TOELAATBARE OP stelt een boek uitgekomen over hem. Het is al langer bekend dat hij mede-eigenaar is van een bedrijf dat handelt in ZEER VEEL ONROEREND goed een gegeven dat ook steeds meer in (politieke) opspraak komt, anderszins 'huisjesmelken' genoemd. 

    EERST BERICHTEN OOK over 'huisjesmelken' verboden in aantal gemeenten, deze berichten KOMEN MORGEN 3-9-21 hier in het forum/Wonen, huren en anderszins.... komt vandaag wellicht nog meer bij maar is ook algemener in strekking.

    Hij is ook eigenaar van het cirquit Zandvoort.  

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

    Prins Bernhard op de Jaap Edenbaan, 6 Februari 2020 ANP

    NOS NIEUWS • BINNENLAND •KONINGSHUIS • GISTEREN, 21:26

    'Prins Bernhard zoekt als ondernemer grenzen en risico's op'

    Prins Bernhard, de zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven, zoekt als ondernemer grenzen op en deinst niet terug voor samenwerking met omstreden zakenpartners. Dat beeld komt naar voren in het boek Zakenprins van de journalisten Maarten van Dun en Michiel Couzy, dat donderdag verschijnt en waarin ze de zakelijke carrière van Bernhards studententijd tot nu onder de loep nemen.

    Voor het boek hebben Van Dun en Couzy uitgebreid archiefonderzoek gedaan en gesproken met zo'n honderd mensen uit de omgeving van Bernhard. Onder hen zijn zakenpartners en oud-medewerkers, maar niemand van de koninklijke familie. Bernhard zelf wilde niet meewerken en ook niet reageren op vragen.

    Auteur Van Dun omschrijft Bernhard als "zakelijke veelvraat", die vooral kijkt naar kansen op succes en minder naar hoe dat succes tot stand kan komen. "Hij doet beperkt onderzoek naar de mensen met wie hij in zee gaat", zegt Van Dun. "Dat lijkt hem ook niet zo te interesseren. Het gaat hem om andere dingen. Wat is de mogelijke beloning aan het einde?"

    Vastgoed in Belgrado

    In het boek worden onder meer vastgoedprojecten van Bernhard in Servië beschreven. Uit stukken blijkt volgens de journalisten dat een van de Servische zakenpartners van de prins onderwerp was in een politieonderzoek naar belastingontduiking en corruptie. De ondernemers profiteerden ook van korte lijntjes die lokale partners hadden met mensen in het stadsbestuur van de hoofdstad Belgrado, onder wie de stadsarchitect en burgemeester Sinisa Mali. Die worden al jaren met corruptie in verband gebracht.

    "Bernhard wordt wel gewaarschuwd voor de risico's die hij neemt", zegt Van Dun, "maar hij luistert niet echt naar die mensen. Hij is bij vlagen roekeloos, neemt veel risico en zoekt grenzen op." Dat blijkt volgens de auteurs ook uit het feit dat meerdere bedrijven van Bernhard in de afgelopen decennia schikkingen hebben getroffen.

    Bernhard op het circuit van Zandvoort, dat zijn bedrijf in 2016 kocht ANP

    Die instelling heeft hem ook veel gebracht, zegt Van Dun. "Bernhard is iemand met een goed gevoel voor timing. Hij is op het juiste moment eerst in de internet- en later in de vastgoedwereld gestapt." Ook zag hij vijf jaar geleden brood in het circuit van Zandvoort. Onder aanvoering van de prins werd de racebaan opgeknapt en werd een Formule 1-race binnengehaald. "Hij is de man met de creatieve ideeën."

    'Pandjesprins'

    Van Dun en Couzy schreven voor Het Parool eerder over Bernhards vastgoedbezit (590 panden in 2017, waarvan 349 in Amsterdam) en illegale woningverhuur. Het bezit en de misstanden leverden Bernhard de naam 'pandjesprins' op.

    "Er zijn weinig mensen die een heel genuanceerde opinie over hem hebben. Dat fascineerde ons", zegt Van Dun over de reden om in Bernhards leven te duiken. "In hem worden bepaalde ethische vraagstukken die voor ondernemers gelden, uitvergroot."

    Want Bernhard voelt volgens de auteurs als geen ander dat hij onder een vergrootglas ligt. "Hij profiteert natuurlijk van zijn naam. In kleine kring is hij daar wel open over, maar publiekelijk doet hij zo alsof die geen rol speelt." Met het oog op de ophef over zijn woningbezit en het PvdA-verkiezingsplan voor een 'Prins Bernhard-taks' voor eigenaren van huurpanden zegt Van Dun: "Hij lijkt zelf oprecht te denken dat hij er alleen maar last van heeft."

    Afstand van titel

    Uit het boek blijkt dat adviseurs hebben geopperd om afstand te doen van de prinselijke titel en zo minder wind te vangen. Dat was voor Bernhard een no go, zegt Van Dun: daarvoor is zijn loyaliteit naar de familie te groot. "Maar het zegt wel iets over hoe hoog dat is opgelopen."

    Van Dun vindt het jammer dat prins Bernhard zelf niet aan het boek wilde meewerken. "We hadden er wel rekening mee gehouden", zegt hij, "het heeft ook te maken met onze verhalen over die vastgoedportefeuille. We vinden het echt jammer, want hij had hier zijn eigen verhaal kunnen vertellen."

    Deel dit artikel:

     

    Gewijzigd op 2021-09-02 08:30:42
    handtekeningafbeelding