Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

406 keer bekeken

PARTICULIERE RUIMTEVAART een oplossing of SLECHT IDEE, prestige slechts?

 • donderdag 16 september 2021 @ 08:44
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, PARTICULIERE RUIMTEVAART: NU OOK DE SpaceX RAKET MET 4 RUIMTETOERISTEN AAN BOORD GELANCEERD en zij blijven 3 dagen 'boven' in rondjes Aarde. Alleen de miljardair die alles bekostigd en 3 anderen heeft uitgenodigd zal een vliegervaring, brevet hebben? Hopelijk gaat ook de landing weer goed.... maar zie nogmaals:

  AANVULLING 18-09 09.00 UUR:

  EN AANVULLING 23-7-18.00 UUR: INDERDAAD, de NASA en anderen zeggen: RUIMTE TOERISTEN zijn géén astronaut, een goed standpunt in feite. Overigens al een wetenschappelijke vraag wáár begint de ruimte, 80 km of op 100 km. hoogte? Bovendien een sprongetje van uiteindelijk 3 tot 10 minuten in het 'luchtledige' is dat een 'ruimtevlucht' etc.... Ze worden en ook de Nederlander dan ook NIET ERKEND als 'ruimtevaarder'.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BUITENLAND • VANDAAG, 04:21

  SpaceX-raket met alleen burgers aan boord succesvol gelanceerd

   \

  Het ruimtevaartuig vertrekt vanuit Florida AFP

  Voor het eerst in de geschiedenis is een ruimtevaartuig met alleen 'amateurastronauten' aan boord in een baan rond de aarde gebracht. Het ruimteschip van SpaceX werd afgelopen nacht om 02.02 uur Nederlandse tijd gelanceerd vanaf het Kennedy Space Center in Florida.

  En zo verliep de lancering:

  1:01  Zie video in oorspronkelijke artikel

  Vier ruimtetoeristen begonnen aan ruimtevlucht in baan rond de aarde

  Aan boord van dInspiration4 zijn de 38-jarige internetmiljardair Jared Isaacman, die de vlucht betaalt en als gezagvoerder optreedt. Hij neemt drie passagiers mee: iemand die als kind kanker heeft overleefd en twee winnaars van door hem uitgeschreven competities.

  De vier ruimtetoeristen komen tot maximaal 540 kilometer van de aarde. Na een verblijf van ongeveer drie dagen in de ruimte, keert het vaartuig weer terug naar de aarde. Het vaartuig komt met een parachute neer in de Atlantische Oceaan.

  Miljardairs

  Overigens zijn de vier 'amateurastronauten' niet de allereerste ruimtetoeristen. Wel is dit de eerste langdurige missie die uitsluitend in het teken staat van ruimtetoerisme. Er staan er meer gepland. Commercieel ruimtevaartbedrijf Axiom wil begin volgend jaar vier toeristen naar het International Space Station (ISS) brengen.

  Eerder dit jaar maakten de miljardairs Jeff Bezos (Blue Origin) en Richard Branson (Virgin Galactic) een ruimtesprong. Met de mijlpaal van vandaag is miljardair Elon Musk de eerste die een volledige burgercrew de ruimte in krijgt.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-09-19 09:08:05
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 21 juli 2021 @ 08:36
  #1

  Goedemorgen, PARTICULIERE RUIMTEVAART, OOK NEDERLANDER VAN 18 jaar 'ÉVEN IN DE RUIMTE' .... SAMEN met de rijkste man van de aarde Jeff Bezos, zijn broer en een 82 jarige Amerikaanse, ooit opgeleid tot astronaute maar nooit 'gevlogen', uitgekozen voor een missie. Haar laatste kans dus. De jongste en oudste mens ooit in de ruimte. Maar wetenschappers vragen zich af of dit ook wel 'goed is' en 3 minuten 'zweven', gewichtloosheid, ja het is éven buiten de eigen comfortzone', maar ECHT in de ruimte?  

  AANVULLING 14-11 09.00 UUR:

  EN AANVULLING 23-7-18.00 UUR: INDERDAAD, de NASA en anderen zeggen: RUIMTE TOERISTEN zijn géén astronaut, een goed standpunt in feite. Overigens al een wetenschappelijke vraag wáár begint de ruimte, 80 km of op 100 km. hoogte? Bovendien een sprongetje van uiteindelijk 3 tot 10 minuten in het 'luchtledige' is dat een 'ruimtevlucht' etc.... Ze worden en ook de Nederlander dan ook NIET ERKEND als 'ruimtevaarder'.

  Geen officieel astronautenspeldje voor Bezos en zijn Nederlandse reisgenoot

  Ruimtetoerist is geen astronaut: 'Een passagier in een vliegtuig is ook geen piloot'

   16:42 IN BINNENLAND 

  De Amerikaanse luchtvaartorganisatie FAA besloot de regels aan te scherpen voor het uitreiken van een astronautenspeldje, vlak voor de ruimtevlucht van miljardair Jeff Bezos.

  Bovendien  zijn al deze vluchten een AANSLAG OP HET MILIEU en wetenschappelijk  van geen enkel nut, slechts PRESTIGE....

  Bovendien bij de PARTICULIERE RUIMTEVAART, - al eerder op 11 juli liet miljardair Richard Branson (CEO van Virgin Galactic) zich de ruimte inschieten en dan is er nog Tesla-eigenaar Elon Musk, die met zijn bedrijf SpaceX-binnen enkele jaren rondvluchten langs de maan wil verkopen en Mars wil koloniseren (?) - lopen zij WELLICHT OOK NIET TEGEN OMSTANDIGHEDEN AAN, zoals mogelijk (zeggen we nog maar voorzichtig) ontmoetingen met andere entiteiten, dan ze nu 'denken'? ZIE VOORAL EN LEES HIER ANDERE TOPIC, 'SCHOKKENDE ONTDEKKINGEN EN ONTHULLINGEN'?! En oordeelt u hier vooral altijd ZELF over.... uw eigen mening en inzicht, maar 'álles bij elkaar genomen, gelézen hebbende'.... !?  

  UPDATE 3-9-21: 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BUITENLAND • GISTEREN, 22:54

  Niet alleen lof na Bezos' ruimtereis: 'Wetenschap schiet er niets mee op'

  partiDe bemande Blue Origin-vlucht AFP

  •  Maartje Geels redacteur Online

  De maand juli 2021 gaat voor de ruimtevaart de boeken in als historisch. Op 11 juli liet miljardair Richard Branson (CEO van Virgin Galactic) zich de ruimte inschieten en vandaag volgde Amazon-oprichter Jeff Bezos met zijn bedrijf Blue Origin. Staan de ruimtetrips van de miljardairs voor innovatie en hoop, zoals zij zelf beweren, of zijn hun raketreizen het toppunt van verspilling van brandstof en kapitaal?

  Branson was er eerder bij en Bezos ging hoger, maar beide miljardairs maakten met hun vluchten zonder twijfel veel los. En dan is er nog Tesla-eigenaar Elon Musk, die met zijn bedrijf SpaceX-binnen enkele jaren rondvluchten langs de maan wil verkopen en Mars wil koloniseren.

  Hun commerciële inspanningen zijn opmerkelijk; het domein van de ruimtevaart werd lange tijd uitsluitend gedomineerd door overheidsinstanties als ESA en NASA. Met de ruimtetrips van de ondernemers mengen nu ook commerciële partijen zich in de verkenning van de kosmos.

  Zo verliep vanmiddag de ruimtevlucht van Bezos (en de Nederlander Oliver Daemen, die mee mocht):

  1:27 Zie video in oorspronkelijke artikel  

  Zo gingen de Nederlandse Oliver (18) en Jeff Bezos de ruimte in

  Hoe vernieuwend ook, niet iedereen is daar positief over. Onder meer Greenpeace wijst op het vervuilende aspect van zulke ruimtereizen. Volgens de milieuorganisatie is de uitstoot van de ruimtereis van Bezos 278 keer zo groot als de gemiddelde uitstoot van een wereldburger in een heel jaar. "Dat is nog eens een egotrip!", twitterde de organisatie gisteren.

  Hoeveel vervuiling de korte ruimtetrips precies veroorzaken, is lastig te zeggen. Maar volgens hoogleraar Sterrenkunde Vincent Icke is de schatting van Greenpeace alleszins redelijk. Volgens hem staat onomstotelijk vast dat de ruimtereizen schadelijk zijn voor het milieu. "We spuiten regelrechte rotzooi de atmosfeer in", zegt Icke.

  'Hoe meer rakketten, hoe meer uitstoot'

  Ook al duren de ruimtetrips niet lang - in het geval van Bezos zelfs maar enkele minuten - volgens sterrenkundige Lucas Ellerbroek is er wel degelijk sprake van veel uitstoot: "Je moet een veel hogere snelheid behalen dan bij een vliegtuig. Elke raket die je extra lanceert, levert vervuiling op." Volgens een wetenschapper van het University College London gaat het per lancering om ongeveer 200 tot 300 ton aan CO2.

  De raketmotor van Blue Origin draait weliswaar op waterstof en vloeibaar zuurstof en stoot daarmee vooral waterdamp uit. Maar hoe schoon dat ook klinkt, de productie ervan gaat gepaard met veel CO2-uitstoot.

  "Hoe meer raketten straks de lucht in gaan, hoe meer uitstoot er is", stelt Ellerbroek. "En dat in de tijd dat we op het belang hameren van elektrisch autorijden en minder vliegen." Zicht op een schoon alternatief is er volgens hem niet. "Partijen investeren daar te weinig in."

  Dat geldt ook voor vervuiling in de ruimte zelf. Voor vervuiling in de ruimte en wie verantwoordelijk is voor het opruimen ervan, bestaan volgens Ellerbroek namelijk geen regels. "Het is een vrijplaats. Het bedrijf SpaceX van Musk lanceert tienduizenden satellieten voor de Starlink-constellatie, zonder dat er voldoende verantwoording is voor wie de rommel ervan opruimt."

  'Wetenschappelijk succes misbruikt voor reclame'

  En dan is er nog het wetenschappelijke aspect. Want wat leveren de überkorte trips van miljardairs aan kennis op? Hoogleraar Icke is daar kort over: "Niets. Je kunt beter 80 kilo aan instrumenten de ruimte inschieten dan 80 kilo aan mens."

  Icke is groot voorstander van ruimtemissies waarbij onderzoek wordt gedaan. "Mensen als André Kuipers hebben werk te doen daarboven. Maar als je met een pisboogje 100 kilometer boven het aardoppervlak gaat, schiet dat niet op", stelt de hoogleraar. "Er is niets wat je daarboven doet wat we op aarde niet beter kunnen onderzoeken. Voor ons wetenschappers is het bedroevend dat de gigantische successen van de wetenschap worden misbruikt voor dit soort reclame."

  'Frivoliteit in een tijd waarin nare dingen gebeuren'

  Toch begrijpt sterrenkundige Ellerbroek wel waarom ruimtereizen nu zo in trek lijken bij de mensen die het kunnen betalen. "Ruimtereizen is futuristisch en dat is gaaf. Het is een frivoliteit in een tijd waarin nare dingen gebeuren, het is een vorm van escapisme."

  Ook zwaartekrachtonderzoeker Jack van Loon van de Vrije Universiteit Amsterdam zegt dat de ruimte een enorme aantrekkingskracht heeft. Hij begrijpt daarom waarom mensen hoge bedragen neertellen voor een ruimtereis.

  Maar tegelijkertijd wordt volgens hem een belangrijk aspect over het hoofd gezien: de gezondheid. "Voor korte trips is het geen probleem, maar als we in de toekomst naar Mars gaan, zoals Elon Musk wil, zijn de gevolgen van gewichtloos zijn wel degelijk problematisch." Wie lange tijd gewichtsloos is, kan last krijgen van bijvoorbeeld misselijkheid, hoofdpijn en ontkalking van de botten.

  Van Loon: "Je krijgt ook nog te maken met een bak kosmische straling." Dat komt doordat je de magnetosfeer van de aarde verlaat, zodra je de ruimte in gaat. "De aarde heeft een magnetische schil om zich heen. Dat schild houdt op aarde die gevaarlijke straling tegen", legt Van Loon uit.

  Hoogleraar Icke noemt het ruimtetoerisme al met al "een slecht idee". "Ik begrijp dat er commercie inzit, het is fascinerend om de aarde op afstand te zien", stelt hij. "Maar wat er straks gebeurt is dat mensen een grote zak geld neerleggen, 100 kilometer de lucht in worden geslingerd en weer naar beneden vallen. Investeer dat geld liever in dingen waar de aarde wat aan heeft."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-11-14 09:14:27
  handtekeningafbeelding