Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

464 keer bekeken

INTEGRITEIT: LEKKEN VAN POLITICI, AMBTENAREN, onderling, GIFTEN?

  • dinsdag 13 december 2022 @ 00:08
    #6

    Goedemorgen, DE INTEGRITEIT IN EN VAN HET MINISTERIE BUITENLANDSE ZAKEN VER TE ZOEKEN... Mede n.a.v. 'ongewenst gedrag' zaken nu ook HELE MINISTERIE op de loep, AMBTENAREN maar ook op buitenlandse posten, ambassade's e.d. komt dit voor. Racistische en denigrerende opmerkingen die zijn weerga niet kennen tegenover collega;'s die een andere kleur of instelling hebben etc. etc... Racisme en discriminatie zijn een "ernstig en zorgelijk" probleem bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat is de conclusie van een onderzoek onder medewerkers.

    En dat terwijl 'we' op het punt staan om excuses aan te gaan bieden voor slavernijverleden?? Is er iets veranderd? Nu moet er wel wat gáán veranderen ook in juridisch opzicht maar zeker MAATSCHAPPELIJK gezien...

    Zie ook. http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ en in forums bij 'Me-too zaken/Ongewenst gedrag....

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

    UPDATE 13-12-22 23.00 uur: Kamer 'geschokt'?? 

    ANP    NOS Nieuws•Vandaag, 15:49

    Institutioneel racisme bij Buitenlandse Zaken, leiding biedt excuses aan

    Racisme en discriminatie zijn een "ernstig en zorgelijk" probleem bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat is de conclusie van een onderzoek onder medewerkers. Het onderzoek vond plaats in opdracht van de bestuursraad, gevormd door de hoogste ambtenaren van het departement.

    De onderzoekers schrijven dat er sprake is van institutioneel racisme. Dat vindt plaats op het ministerie zelf, maar ook op ambassades en diplomatieke posten in het buitenland.

    De ministers Hoekstra en Schreinemacher zeggen in een reactie dat racisme en discriminatie onacceptabel zijn. De secretaris-generaal heeft excuses aangeboden en spijt betuigd voor het feit dat het "kennelijk niet is gelukt om een werkomgeving aan te bieden waarin voor dit soort gebeurtenissen geen plaats is".

    Racistische grappen

    Uit het onderzoek blijkt dat medewerkers te maken krijgen met verbaal geweld, denigrerende bejegeningen, cultureel racisme, racistische grappen en beschuldigingen en verdachtmakingen.

    Zo vertelden medewerkers dat mensen vanwege hun huidskleur meerdere keren zijn aangeduid als "apen", "bokito's", "negers" en "Zwarte Piet". Afrikaanse landen werden omschreven als "apenlanden". De scheldwoorden zijn ook gehoord op afdelingen die zich richten op ontwikkelingssamenwerking in Afrikaanse landen.

    Het racisme komt ook voor bij leidinggevenden. Specifieke culturen werden in verband gebracht met "luilakken" en "criminelen". Bovendien geven respondenten aan dat leidinggevenden te weinig corrigerend optreden of überhaupt geen acties ondernemen als zij gevallen van racisme aanhoren.

    Bi-culturele medewerkers en medewerkers van kleur voelen zich soms overgeslagen, genegeerd, en buitengesloten. Zij ervaren dat een deel van de witte collega's hen ziet als "de etnische en culturele ander" en niet als een volwaardige Nederlander of gelijkwaardige collega. Als voorbeeld staat in het rapport dat een medewerker te horen kreeg: "Je kunt goed sjoelen voor een neger."

    Op een consulaat zou een medewerker (met de deur open zodat anderen het konden horen) hebben gezegd: "Je zou de Aziaten terug in hun hok moeten knuppelen. Hang ze op aan de hoogste boom, ze moeten hun plek kennen." Medewerkers in Den Haag gaven aan niet "het vliegtuig te willen delen met vrouwen met een hoofddoek".

    Black Lives Matter

    Voor het ministerie van Buitenlandse Zaken werken 5000 medewerkers, van wie 2300 op het ministerie in Den Haag. Verder zijn er 700 uitgezonden diplomaten en 2000 lokaal geworven personeelsleden.

    De bestuursraad van het ministerie van Buitenlandse Zaken besloot na de Black Lives Matter-protesten in 2020 te laten onderzoeken welke vormen van racisme binnen de organisatie voorkomen.

    'Geloofwaardigheid op spel'

    Het rapport spreekt van "pijnlijke patronen" die niet alleen schadelijk zijn voor de medewerkers maar ook voor het werk van het ministerie. "De resultaten laten een duidelijke discrepantie zien tussen de missie van het ministerie - meebouwen aan een rechtvaardige wereld met kansen, vrijheid en waardigheid voor iedereen - en de praktijk op de werkvloer. De geloofwaardigheid van het ministerie staat op het spel."

    De hoogste ambtenaar bij Buitenlandse Zaken, Paul Huijts, belooft dat het departement "alles op alles" gaat zetten om de situatie te verbeteren. Het moet dan gaan om betere bewustwording en een structurele cultuurverandering. Dat moet onder meer bereikt worden door een laagdrempeliger meldingssysteem en het onder de loep nemen van allerlei processen, waaronder het werving- en selectieproces.

    Deel dit artikel:

    Gewijzigd op 2022-12-13 22:51:26
    handtekeningafbeelding
  • zaterdag 03 december 2022 @ 00:08
    #5
    reactie op (#3) herman_dad

    Goedemorgen, HET 'LEKKEN' VANUIT DE POLITIEK, bij beslissingen EN VOORAL OOK IN VERKIEZINGSTIJD NAAR DE MEDIA is en blijft een groot probleem. Het is al jaren gebruik dat het belangrijkste nieuws uit de Miljoenennota nog voor Prinsjesdag op straat ligt. In feite ook strafbaar maar de Rijksrecherche die onderzoek doet vindt meestal geen dader(s) daarvan. Het lekken doet men ook vaak uit eigen politie (partij) gewin?!

    Zie ook. http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ 

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

    ANP     NOS Nieuws•Vandaag, 13:33

    Discussie over lekken in Den Haag laait weer op, maar blijft permanente worsteling

    Deze week lekte uit dat het kabinet voor Borssele kiest als locatie voor twee nieuwe kerncentrales. Maar anders dan de bedoeling was, wordt daar vandaag waarschijnlijk toch geen knoop over doorgehakt, juist omdát er gelekt is.

    Iedere journalist in Den Haag profiteert wel eens van 'lekken': informatie die via anonieme bronnen naar buiten komt, maar waarvan het officieel niet de bedoeling was dat die al bekend zou worden. En het is bijna een ritueel: de Tweede Kamer ergert zich eraan en klaagt bij het kabinet; dat deelt de kritiek en belooft lekken zoveel mogelijk tegen te gaan.

    Nog vorige week stuurde Kamervoorzitter Bergkamp een boze brief aan premier Rutte. Zij verwees naar uitgelekte plannen over de Najaarsnota, over de aanpak van piekbelasters en over het grondwaterpeil. Zij benadrukte dat de Kamer als eerste moet worden geïnformeerd en vroeg premier Rutte dit aan de orde te stellen in het kabinet.

    Rutte antwoordde deze week dat het kabinet er in de vergadering van vorige week inderdaad over heeft gepraat. In een brief aan Bergkamp onderschreef hij het uitgangspunt "dat informatie over beleidsvoornemens van het kabinet allereerst met de Kamer wordt gedeeld voordat hiermee door leden van het kabinet op andere wijze naar buiten wordt getreden".

    Uitgelekte plannen worden uitgesteld

    Het kabinet voelt zich er verantwoordelijk voor dat "binnen de mogelijkheden die het voor handen heeft, er alles aan wordt gedaan voortijdige publicatie te voorkomen". Rutte beloofde verder dat hij een eerder gebruik zal herinvoeren. Om veelvuldig lekken tegen te gaan, was het jaren de gewoonte om te vroeg bekend geworden plannen over iets wat die week in het kabinet zou worden besproken alsnog van de agenda te halen. Dat gaat het kabinet in dit soort gevallen weer doen, schreef de premier deze week aan de Kamer.

    En mogelijk doet zich dus meteen deze week al zo'n geval voor: vandaag zou het kabinet een besluit nemen over kerncentrales in Borssele. Maar er lijken nu toch nog geen knopen te worden doorgehakt. Daarvan moet dus het signaal uitgaan dat er niet moet worden gelekt.

    Rijksrecherche

    Het is al jaren gebruik dat het belangrijkste nieuws uit de Miljoenennota nog voor Prinsjesdag op straat ligt; ook dat leidt bijna altijd tot boze vragen uit de Kamer, maar toch gebeurt het steeds weer. Er volgen dan bijna nooit echte sancties. Wel mocht PvdA-Kamerlid Tang in 2009 een maand het woord niet voeren namens zijn fractie, nadat hij Prinsjesdagstukken had gelekt aan RTL.

    Als er wordt gelekt, wordt soms de Rijksrecherche gevraagd de kwestie te onderzoeken, maar dat levert bijna nooit iets op. En niet alleen kabinetsplannen worden gelekt. Een paar weken geleden ontstond ophef over het onderzoek dat de Tweede Kamer wil instellen naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag door oud-Kamervoorzitter Arib. Er rezen niet alleen vragen over het onderzoek zelf, maar ook over het feit dat Arib er voor het eerst over hoorde via de pers. Kamervoorzitter Bergkamp deed aangifte van het lek bij het Openbaar Ministerie en de Rijksrecherche stelt nu een onderzoek in.

    Als deeg voor de bakker

    NOS-verslaggever Wilco Boom zei vanochtend in het NOS Radio 1 Journaal over lekken en anonieme bronnen: "Wat deeg is voor de bakker, zijn bronnen voor de journalist en we kunnen echt niet zonder." Hij wees erop dat er om verschillende redenen gelekt wordt: soms willen politici zich profileren, soms is het een proefballonnetje en wil men kijken hoe iets valt.

    Een andere keer wil een politicus een ander een hak zetten, maar het gebeurt ook wel dat iets per ongeluk of door onbenulligheid naar buiten komt. Als een journalist iets interessants hoort, probeert hij het meestal te checken bij een andere bron, maar het komt ook wel voor dat hij er niets mee doet. "De gouden regel is dat één bron geen bron is, voordat we iets publiceren", verduidelijkte Boom.

    Deel dit artikel:

    handtekeningafbeelding
  • zondag 28 november 2021 @ 08:24
    #4
    reactie op (#3) herman_dad

    Goedemorgen, VVD STELT GRENS AAN PARTIJGIFTEN: HOOGUIT een ton???  Maar dit speelt niet alleen bij de VVD, EEN INTEGRITEITSPROBLEEM bij alle partijen,..... GELD EN POLITIEK is in de basis alleen al CORRUPT HANDELEN van de mens....doordenkertje,  'Minder kwetsbaar'? M I N D E R ???  Zie weer daarover boek Van Homo sapiens naar homo galacticus (zie verder clubhome daarover)

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

    NOS NIEUWS • POLITIEK • GISTEREN, 12:02

    VVD stelt grens aan partijdonaties, maximaal een ton

    VVD-partijvoorzitter Christianne van der Wal ANP

    De VVD wil een grens stellen aan giften die de partij van donateurs ontvangt. Die mogen niet hoger zijn dan 100.000 euro, zei partijvoorzitter Van der Wal op een digitaal partijcongres.

    Van der Wal sprak van een dilemma. Aan de ene kant krijgen politieke partijen in Nederland volgens haar weinig financiering in vergelijking met andere landen. Aan de andere kant wil ze niet de verdenking op zich laden dat de VVD zich afhankelijk maakt van een gulle gever, die daar misschien invloed voor terug wil.

    'Minder kwetsbaar'

    Daarom neemt de partij de aanbeveling over van voormalig ChristenUnie-fractieleider Veling, die deze zomer opperde dat één persoon maximaal een ton aan een partij mag doneren. "Dat maakt ons minder kwetsbaar en past bij ons", zei VVD-voorzitter Van der Wal.

    In juni was er ophef over een donatie van 1,2 miljoen euro van miljonair Hans van der Wind aan het CDA. Die partij stelde daarop in een verklaring dat de donateur geen invloed had gehad op de politieke koers.

    BEKIJK OOK

    Deel dit artikel:

    handtekeningafbeelding
  • dinsdag 28 september 2021 @ 00:15
    #3
    reactie op (#2) herman_dad

    Goedemorgen, ontslagen STAATSSECRETARIS MONA KEIJZER GEEFT KAMERZETEL OP EN STAPT PER DIRECT UIT DE POLITIEK. Zij is één van de weinigen die haar kamerzetel teruggeeft aan de partij en niet zelfstandig doorgaat of anderszins b.v. bij Omtzigt aansluit. Overigens lijkt het CDA als partij steeds meer in de problemen te komen, zie ook andere forumtopic hierover en ook andere topic over de (in)formatie daar lijkt woensdag enig uitsluitsel over te komen?

    Overigens is Keijzer ook nog CDA-Kamerlid en gekozen dus kan zij haar zetel behouden en wéér een probleem ook voor het CDA dat al grote interne problemen heeft. Dan al 19 fracties maar zij zou zich ook kunnen aansluiten bij voormalig CDA Kamerlid Omtzigt? Komende week MOET nu uitsluitsel komen of nieuw Kabinet op korte termijn is te formeren anders dan toch nieuwe verkiezingen??  

    VEEL ARTIKELEN EROVER en zie de COMPILATIE voor u en tevens het corona-updatebericht. VEEL TE DOEN OVER DE CORONAPAS vandaag ingevoerd. http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ 

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

    Mona Keijzer ANP

    NOS NIEUWS • POLITIEK • VANDAAG, 11:33

    Mona Keijzer geeft Kamerzetel op en verlaat daarmee landelijke politiek

    Mona Keijzer geeft haar Tweede Kamerzetel op en verlaat de landelijke politiek. Afgelopen zaterdag werd Keijzer (CDA) ontslagen als staatssecretaris van Economische Zaken vanwege haar uitspraken over het coronatoegangsbewijs.

    "Ik wil geen splijtzwam zijn", zegt Keijzer in een verklaring op Twitter. "Ik ben er de mens niet naar en daarvoor is het christendemocratische gedachtengoed mij te lief." Keijzer laat weten wel lid te blijven van het CDA.

    Ze voegt eraan toe dat ze "al geruime tijd" twijfels heeft bij "het logische karakter, de effectiviteit en de proportionaliteit" van de coronamaatregelen. "Op de huidige weg doorgaan is geen optie."

    Ze vindt dat de overheid niet onnodig zou moeten ingrijpen in het leven van mensen. Volgens Keijzer waren coronamaatregelen in eerste instantie nodig, "maar met alles wat we weten over het virus en de vaccinatiegraad die wij inmiddels bereikt hebben, is dat punt wat mij betreft gepasseerd".

    Kritiek

    Keijzer uitte afgelopen weekend in De Telegraaf grote twijfels over de coronapas, op de dag dat die voor het eerst moest worden gehandhaafd. Die uitspraken stonden haaks op kabinetsbesluiten en daarom was haar positie als staatssecretaris onhoudbaar geworden.

    Het kabinet wordt geacht met een mond te spreken en eenheid van beleid uit te dragen. Omdat ze niet zelf wilde opstappen, werd de staatssecretaris met onmiddellijke ingang ontslagen.

    'Goed overleg'

    Ook binnen het CDA - de partij van ministers De Jonge van Volksgezondheid en Grapperhaus van Justitie en Veiligheid - ontstond grote onvrede over Keijzers uitspraken. De partij laat weten dat het besluit van Keijzer "na goed overleg met de Tweede Kamerfractie tot stand is gekomen".

    De Jonge noemt het vertrek van Keijzer spijtig, maar onvermijdelijk. "Een lid van het kabinet kan niet zeggen: ik doe niet meer mee." Partijleider Hoekstra zegt dat al langer duidelijk was dat Keijzer "moeite had en heeft met onderdelen van het coronabeleid", maar dat hij "op een andere uitkomst had gehoopt".

    Hoekstra zegt verder haar besluit te respecteren:

    1:44 Zie video in oorspronkelijke artikel

    CDA-leider Hoekstra: respect voor besluit Keijzer

    Het vertrek van Keijzer uit de Kamer betekent dat Henri Bontenbal namens het CDA weer zal terugkeren in de Tweede Kamer. Bontenbal zat vanaf eind mei tot twee weken geleden ook in de Kamer, als vervanger van Pieter Omtzigt.

    BEKIJK OOK

    Deel dit artikel:

    handtekeningafbeelding
  • zondag 26 september 2021 @ 00:30
    #2
    reactie op (#1) herman_dad

    Goedemorgen, demissionair STAATSSECRETARIS MONA KEIJZER PER DIRECT ONTSLAGEN. ZIJ GAAT IN TEGEN BESLUIT CORONAPAS DOOR DE MINISTERRAAD aangenomen en dan 'moet' iedere bewindsman/vrouw daarmede instemmen en daarna 'MET ÉÉN MOND SPREKEN'.... 

    Maar al langer laat zij zich er over uit met de genomen maatregelen niet ALTIJD eens te zijn en discussies in de ministerraad zijn uiteraard daarbij aan de orde van de dag maar daarna dus 'één in handelen'... bij wet(geving)? 

    Premier Rutte heeft haar na het intervieuw in De Telegraaf van zaterdag en in overleg met de andere CDA bewindslieden per direct ontslagen. Dit was voor het laatst in 1975 het geval dus zeer zeldzaam. En de sfeer binnen en tussen CDA en Keijzer zal ook doodlopend zijn nu?

    Overigens is Keijzer ook nog CDA-Kamerlid en gekozen dus kan zij haar zetel behouden en wéér een probleem ook voor het CDA dat al grote interne problemen heeft. Dan al 19 fracties maar zij zou zich ook kunnen aansluiten bij voormalig CDA Kamerlid Omtzigt? Komende week MOET nu uitsluitsel komen of nieuw Kabinet op korte termijn is te formeren anders dan toch nieuwe verkiezingen??  

    VEEL ARTIKELEN EROVER en zie de COMPILATIE voor u en tevens het corona-updatebericht. VEEL TE DOEN OVER DE CORONAPAS vandaag ingevoerd. http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ 

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

    handtekeningafbeelding
  • zondag 05 september 2021 @ 00:45
    #1

    Goedemorgen, WEINIG BEWIJS MEESTAL ZEGT GRAPPERHAUS VOOR HET 'LEKKEN' van vertrouwelijke stukken of anderszins uit de MINISTERRAAD of... het komt nogal eens voor in de landelijke- provinciale of lokale politiek... 

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

    NOS NIEUWS • POLITIEK • VRIJDAG, 19:56

    Grapperhaus: te weinig bewijs voor vervolging lekken uit ministerraad

    Demissionair minister Grapperhaus (CDA) ANP

    Uit een eerste onderzoek naar het lekken van notulen uit de ministerraad door ministers of Kamerleden naar RTL Nieuws is onvoldoende bewijs gekomen om tot vervolging over te gaan. Dat concludeert demissionair minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid.

    Volgens de wet moet Grapperhaus beslissen of het zin heeft om tot verder opsporingsonderzoek en vervolging over te gaan, omdat het hier om een mogelijk ambtsmisdrijf gaat.

    Maar Grapperhaus vindt het niet zinvol, omdat de procureur-generaal van de Hoge Raad zegt dat een nader onderzoek "niet gegarandeerd zal leiden tot opheldering", ook omdat de journalisten van RTL hun bronnen mogen beschermen. Met andere woorden, de dader is heel lastig te achterhalen.

    Hoogst uitzonderlijk

    RTL berichtte op 21 april dat ministers in de ministerraad kritisch hadden gesproken over Kamerleden die zich inzetten voor de toeslagenaffaire, onder wie CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt. Zo had CDA-minister Hoekstra geprobeerd hem te 'sensibiliseren', tot rede te brengen. Andere Kamerleden werden activistisch genoemd. RTL haalde deze teksten uit de geheime notulen van de ministerraad.

    Het kabinet besloot daarop eenmalig deze notulen openbaar te maken. Premier Rutte kondigde toen ook aan aangifte te doen van het lekken. Dat de notulen van de ministerraad werden gepubliceerd is hoogst uitzonderlijk. Deze stukken blijven normaal gesproken 25 jaar geheim.

    Onderzoek

    De procureur-generaal is na de aangifte een onderzoek begonnen. Zijn conclusie is dat het niet is uitgesloten dat een minister of Kamerlid de stukken heeft gelekt. Het lijkt hem waarschijnlijker dat een of meer ministers hebben gelekt, dan een Kamerlid uit de commissie die de toeslagenaffaire onderzocht. Maar hij denkt dus ook dat de dader heel moeilijk op te sporen is.

    De Tweede Kamer kan alsnog besluiten dat nader onderzoek en vervolging wel nodig zijn.

    BEKIJK OOK

    Deel dit artikel:

    Gewijzigd op 2021-09-05 00:47:00
    handtekeningafbeelding