Leuk dat ze zelf wat anders kiest.
En ja dat te veel gasten.
Ja je weet dat je in de pixture staat als je bij het koningklijk huis bent.
Dus ja dan weet je dat dat niet een goed idee is.
EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank!
Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?
TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013
1. Osama Bin Laden dood 5140 views
2. ING Bank, meer klachten over 2366
3. Incassobureaus onrechtmatig 2179
4. Huren 120 euro omhoog 1943
5. Pinnen bij parkeerautomaten 1921
6. NASA houdt speciale persconferentie 1873
7. Dode Alien gevonden in Rusland? 1844
8. Goede feestdagen voor 2011 1767
9. Even berichtje voor de leden 1758
10. Limonade voor soep 1756
11. hallo Djekay en Tip Undercover in N 1739
12. Dure benzines – brandstoffen prijzen 513
PRINCES AMALIA en artikelen nu ze 18 jr is apart topic
Leuk dat ze zelf wat anders kiest.
En ja dat te veel gasten.
Ja je weet dat je in de pixture staat als je bij het koningklijk huis bent.
Dus ja dan weet je dat dat niet een goed idee is.
Goedemorgen, WEER KONINGSHUIS IN OPSPRAAK door overtreding coronaregels. TE VEEL GASTEN AANWEZIG VERJAARDAG prinses Amalia. In ieder geval 21 mensen uitgenodigd maar andere bronnen zeggen veel meer aanwezig. Welliswaar dacht men aan de regels te voldoen door BUITEN IN DE TUIN te houden en allen voldeden aan inenting, negatieve test, maar toch de regel is maximaal 4 mensen thuis te ontvangen. De Koning heeft al zijn excuus aan premier Rutte aangeboden en 'het had anders gemoeten'.... Tja maar dan toch?
Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)
UPDATE 11-02-23 17.00 uur: De Oranjes brachten staatsbezoek aan Caraibisch gebied, eilanden maar was VOORNAMELIJK OM AMALIA KENNIS TE LATEN MAKEN MET DE OVERZEESE GEBIEDSDELEN KONINKRIJK....
UPDATE 03-12-22 09.00 uur: Amalia heeft inmmiddels zonder te veel publiciteit, stage gelopen bij alle Krijgsmachtonderdelen om daarmede bekend en vertrouwd te raken.
UPDATE 10-08-22 09.00 uur: Amalia ziet af van Corps clublidmaatschap, ingegeven waarschijnlijk door de zeer seksistische opmerking laatst bij aanvang 'ontgroeningsrituelen'? Verstandig, dat afzien van dan....
UPDATE 31-05-22 09.00 uur:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NOS NIEUWS • BINNENLAND •KONINGSHUIS • GISTEREN, 20:27 • AANGEPAST GISTEREN, 21:05
De tuin van Paleis Huis ten Bosch ANP
Op een verjaardagsfeest van prinses Amalia dat afgelopen weekend werd gehouden bij Huis ten Bosch zijn te veel gasten aanwezig geweest. Een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst bevestigt dit na berichtgeving van De Telegraaf. Het ging om een feest ter ere van de achttiende verjaardag van de prinses.
Het feest werd zaterdag in de tuin achter het woonpaleis van het koninklijk gezin gegeven. Ter gelegenheid van het feest zouden twee open overkappingen tegen een huis in de paleistuin zijn opgezet, die bescherming moesten bieden tegen de regen. Volgens de krant waren er zo'n honderd gasten bij, maar demissionair premier Rutte spreekt van 21 genodigden, "die niet allemaal gekomen zijn". Het dringende advies van het demissionaire kabinet luidt om niet meer dan vier gasten per dag te ontvangen.
Rutte erkent in een brief aan de Kamer dat er een feest is geweest. "Amalia is vorige week 18 jaar geworden, meerderjarig. Een belangrijk moment in haar leven", staat te lezen. "Op het laatste moment is afgelopen zaterdag alsnog een verjaardagsfeestje georganiseerd buiten in het park achter het paleis."
Rutte, bij wie de ministeriële verantwoordelijkheid voor het Koninklijk Huis ligt, schrijft verder dat aan alle gasten is gevraagd om vooraf een coronatest te doen. "Allen waren gevaccineerd. Ook hebben zij gepaste afstand in acht genomen." De activiteiten die binnenshuis waren gepland waren "al ruim voor de verjaardag afgezegd", voegt hij eraan toe.
Het aantal genodigde gasten strookt dus niet met het corona-advies van het demissionaire kabinet en de koning heeft daar spijt van: "De koning heeft mij laten weten dat het bij nader inzien niet goed was om dit zo te organiseren. Ik vind dat een verstandige reactie", schrijft de demissionaire premier.
De koninklijke familie raakte vorig jaar in opspraak naar aanleiding van de coronaregels. Vorig jaar oktober vertrok het gezin met het regeringsvliegtuig naar hun vakantievilla in Griekenland, terwijl het kabinet juist adviseerde om zo min mogelijk te reizen. Vanwege de ophef die hierover ontstond, liet Willem-Alexander een paar uur na de landing in Athene via de Rijksvoorlichtingsdienst weten dat het gezin de vakantie zou afbreken.
Vorige zomer werden koning Willem-Alexander en koningin Máxima ook al in verlegenheid gebracht door een vakantiefoto. Daarop was te zien dat zij te weinig afstand hielden van een restauranthouder.
Deel dit artikel:
Goedemorgen, PRINSES AMALIA VANDAAG 18 JAAR en dus meer verantwoordelijkheden in principe. En vanaf nu is ze o.a. lid van de Raad van State.
Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)
UPDATE 09-12-21 09.00 uur:
GISTEREN, 14:21 IN BINNENLAND , KONINGSHUIS
De kroonprinses, die gisteren 18 werd, is vandaag officieel 'binnengeleid' in de Raad van State.
NOS NIEUWS • KONINGSHUIS • VANDAAG, 06:00
RVD – FRANK RUITER
Prinses Amalia is 18 jaar geworden. Hoe de oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima haar verjaardag vandaag viert, is niet bekendgemaakt.
Op Koningsdag in Eindhoven, afgelopen april, liet ze tegenover de pers weten dat ze het niet heel spannend vond om 17 te worden, "dus 18 zal niet heel anders zijn". Toch zal het leven van de troonopvolgster nu ze meerderjarig is meer in het teken staan van haar toekomstige rol als koningin van Nederland. Een blik op de toekomst van prinses Amalia in vijf vragen en antwoorden.
Mocht haar vader, koning Willem-Alexander, overlijden of afstand doen van de troon, dan wordt Amalia volgens de erfopvolging zoals die in Grondwet is vastgelegd de nieuwe koningin. "Zolang ze minderjarig was, was het via de wet zo geregeld dat koningin Máxima of prins Constantijn in dat geval zou optreden als regent(es), tot het moment dat Amalia 18 werd", zegt Peter Rehwinkel, staatsrechtdeskundige, oud-PvdA-Kamerlid en auteur van het boek 'Amalia, de plicht roept'. "Dat geldt nu niet meer, dus dat is wel een belangrijke verandering voor Amalia."
Het overkwam Wilhelmina, de betovergrootmoeder van Amalia in 1890, toen haar vader koning Willem III overleed. Wilhelmina was pas 10 jaar oud en te jong om te regeren. Haar moeder, koningin Emma, trad daarom op als regentes totdat Wilhelmina 18 jaar was.
Amalia zegt in het boek dat Claudia de Breij over haar schreef ter gelegenheid van haar 18e verjaardag, dat ze haar moeder zou willen aanwijzen als regentes, als ze het koningschap nu zou moeten overnemen, "In praktijk is dat niet zo eenvoudig als 'even aan mijn moeder vragen'", zegt Rehwinkel. "Amalia zou haar functie tijdelijk moeten neerleggen en de regering moet dan een regent of regentes aanwijzen. Dat moet vervolgens in de wet vastgelegd worden, dus daar komt wel meer bij kijken."
Amalia werd geboren op 7 december 2003. Een overzicht van beelden door de jaren heen:
3:01 Zie video in oorspronkelijke artkel
Kroonprinses Amalia 18 jaar
"Als haar studie het toelaat zal ze op Prinsjesdag aanwezig zijn bij de rijtoer en het voorlezen van de Troonrede. En af en toe zal ze misschien ook officiële taken uitvoeren", zegt Koninklijk Huis-verslaggever Jozephine Trehy. "Een belangrijke publieke gebeurtenis is ieder geval morgen, als ze binnengeleid wordt in de Raad van State. Daar zal ze ook een toespraak houden en dat is een spannend moment voor Amalia."
Waar we haar waarschijnlijk niet zullen zien, is in het stembureau, denkt Rehwinkel. "Ook al heeft Amalia vanaf haar 18e stemrecht, ze zal daar naar verwachting geen gebruik van maken."
RVD – FRANK RUITER
RVD – FRANK RUITER
RVD – FRANK RUITER
Prinses Amalia krijgt vanaf het moment dat ze 18 is 'van rechtswege' (automatisch) zitting in de Raad van State, het hoogste adviesorgaan van de regering. Dat betekent overigens niet dat ze ook lid wordt van de Raad. "Ze mag deelnemen aan de ceremoniële vergadering en ook aan de afdeling Advisering", zegt Rehwinkel. "Zo kan ze kennis opdoen over wetgeving en het staatsrecht. Dat helpt haar om zich voor te bereiden op haar toekomstige taak als koningin."
Amalia heeft geen stemrecht in de Raad van State en dat geldt ook voor koning Willem-Alexander, die voorzitter is van de Raad en voor koningin Máxima, die net als Amalia vergaderingen mag bijwonen. De dagelijkse leiding is in handen van de vice-president, Thom de Graaf. "In praktijk zijn de koning en koningin eigenlijk alleen bij speciale gelegenheden bij de Raad van State, zoals morgen, als hun dochter wordt verwelkomd."
De NOS doet morgen verslag van de buitengewone vergadering van de Raad van State waarin prinses Amalia zal worden binnengeleid door haar vader koning Willem-Alexander. Dat vindt plaats in de balzaal van paleis Kneuterdijk in Den Haag. De koning houdt een toespraak, evenals Thom de Graaf, vice-president van de Raad. Ook Amalia spreekt de Raad toe. Na afloop plant ze een koningslinde en beantwoordt ze vragen van de pers. De ceremonie is rechtstreeks te volgen op NPO 1, NOS.nl en de app en bij de NOS op Facebook van 13.40 - 14.45 uur.
Weigeren is nauwelijks mogelijk, zegt Rehwinkel. "Maar feitelijk is het ook niet aan de orde. Het lijkt erop dat Amalia zich heeft verzoend met haar toekomst als koningin van Nederland. Wat wel kan gebeuren is dat ze geen parlementaire toestemming krijgt voor een voorgenomen huwelijk. Dan vervalt haar recht op de troon."
Haar vader was destijds duidelijk: de liefde gaat voor de troon. "Willem-Alexander had zijn huwelijksaanzoek aan Máxima al gedaan toen de politieke kwestie rond haar vader nog niet was opgelost. Daarop volgden een paar spannende weken", zegt Rehwinkel. Amalia lijkt er net zo over te denken als haar vader. Tegen Claudia de Breij zei ze dat "ze niet kan kiezen ten koste van zichzelf. Dan kan ik ook niet het beste geven voor ons land."
Amalia heeft nu een tussenjaar, waarin ze stages volgt in binnen- en buitenland. Naar verwachting gaat ze volgend jaar studeren. "Of ze dat net als haar vader en oma in Leiden zal doen, is nog de vraag", zegt NOS-verslaggever Trehy. "Het zou wel passen in de traditie."
Amalia heeft in ieder geval in een brief aan premier Rutte kenbaar gemaakt dat ze de toelage van zo'n 1,6 miljoen euro, waar ze vanaf haar 18e jaar recht op heeft, zal terugstorten zolang ze studeert. Dat was goed voor haar imago, meent Rehwinkel. Trehy denkt dat Amalia daar zelf ook voordeel van kan hebben. "Zolang ze de toelage terugstort, kan ze meer ruimte nemen voor haar eigen ontwikkeling."
Rehwinkel verwacht dat Amalia pas na haar studie begint aan een programma dat haar moet voorbereiden op het koningschap, net zoals bij haar vader gebeurde. Mogelijk dat ze dan ook regelmatig verschijnt bij de vergaderingen van de Raad van State.
Deel dit artikel: