Provinces+Of+The+Netherlands.gif

EEN FORUM VOOR U, heeft u een mening of een maatschappelijk onderwerp voor velen van belang, laat het ons eens weten? Dank! 

Kijkt u ook even of het onderwerp er mogelijk al ergens bij staat of in een andere rubriek?

TOP 12 ONDERWERPEN: d.d. november 2013

1. Osama Bin Laden dood                       5140 views

2. ING Bank, meer klachten over             2366

3. Incassobureaus onrechtmatig                 2179

4. Huren 120 euro omhoog                       1943

5. Pinnen bij parkeerautomaten                  1921                                              

6. NASA houdt speciale persconferentie    1873

7. Dode Alien gevonden in Rusland?           1844

8. Goede feestdagen voor 2011                  1767

9. Even berichtje voor de leden                   1758

10. Limonade voor soep                              1756

11. hallo Djekay en Tip Undercover in N     1739                                                  

12. Dure benzines – brandstoffen prijzen        513

 

422 keer bekeken

VOLT de pan-Europese partij nieuwkomer

 • vrijdag 15 juli 2022 @ 00:18
  #7
  reactie op (#6) herman_dad

  Goedemorgen, HET OM SEPONEERT DE KLACHT VAN LASTER, SMAAD TÉGEN oude partij VOLT, van oud-VOLT en zelfstandig nu, Kamerlid Gundogan. Reden is capaciteitsgebrek voor onderzoek bij politie/justitie en het OM vindt dat dit op een andere manier opgelost moet worden? Het toont ook weer een beetje het failliet aan van de overheid hierin.

  Een beetje begrijpelijk wel van het OM, maar laten we hopen dat de andere klacht onlangs van haar tegen Kamerlid FvD Van Meijeren WEL GEHONOREERD wordt voor onderzoek. Nu ligt dat ook op een geheel ander niveau, meer algemeen belang. Zie hier in forum het topic ook óver politiek/FvD.

  WANT WE MOETEN TOCH NAAR ÉÉN EUROPA TOE EN ALS DEZE DAGEN DIT WEL BEWIJZEN, WAT DAN NOG WEL...???

  Jammer al eerder gesteld voor de nieuwe partij ook al tijdens een congres laatst ging voor een groot deel over het in goede banen leiden van de onstuimige groei van Volt.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Robin Utrecht

  NOS Nieuws•Gisteren, 17:37

  OM seponeert zaak Gündogan tegen Volt over smaad en laster

  De aangifte van Nilüfer Gündogan tegen haar voormalige politieke partij Volt is geseponeerd door het Openbaar Ministerie. Het Kamerlid betichtte partijleden van Volt van smaad en laster.

  De seponering heeft volgens het OM van Amsterdam twee redenen: een capaciteitsprobleem bij het OM en de politie en de voorkeur voor een "andere weg dan de strafrechtelijke weg". "Bij een onderzoek moet een groot aantal mensen gehoord worden, en daar zijn niet genoeg mensen voor beschikbaar. Ook heeft een oplossing buiten het strafrecht altijd de voorkeur", zegt een woordvoerder.

  Volgens het AD werd Gündogan al in juni door het OM op de hoogte gesteld van de seponering.

  Het Kamerlid deed in februari aangifte tegen de partij, partijleider Laurens Dassen en een aantal partijleden. Dat deed ze nadat ze uit de fractie was gezet na meldingen over grensoverschrijdend gedrag. Er werden in totaal dertien meldingen gedaan, variërend van handtastelijkheden en ongewenste seksuele avances tot intimidatie en misbruik van haar positie. Gündogan ontkent deze aantijgingen.

  Tegen de schorsing spande Gündogan eerder een kort geding aan. Volt verloor die zaak, maar ging in hoger beroep. Wanneer die zaak voorkomt, is nog niet bekend.

  Het Kamerlid zit inmiddels als eenpersoonsfractie in de Kamer.

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 23 maart 2022 @ 00:21
  #6
  reactie op (#5) herman_dad

  Goedemorgen, SCHEURING BINNEN VOLT ALS VERWACHT, KAMERLID GUNDOGAN GAAT ZELFSTANDIG VERDER, maar vandaag niet in de Kamer wegens ziekte. Alles meer dan droevig... TWINTIG FRACTIES nu in de Kamer, DE politiek steeds meer onregeerbaar.

  WANT WE MOETEN TOCH NAAR ÉÉN EUROPA TOE EN ALS DEZE DAGEN DIT WEL BEWIJZEN, WAT DAN NOG WEL...???

  Jammer al eerder gesteld voor de nieuwe partij ook al tijdens een congres laatst ging voor een groot deel over het in goede banen leiden van de onstuimige groei van Volt.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 29-03-22 10.00 uur: 

  NOS NIEUWS • POLITIEK • VANDAAG, 11:55 • AANGEPAST VANDAAG, 12:46

  Volt zet Gündogan uit fractie, Kamerlid zelf niet bij vergadering

  Fractievoorzitter Laurens Dassen staat de pers te woord ANP

  Volt heeft Nilüfer Gündogan uit de Tweede Kamer-fractie gezet. De Kamerleden Laurens Dassen en Marieke Koekkoek hebben daar vóór gestemd in een vergadering, waarbij Gündogan zelf niet aanwezig was.

  Gündogan heeft haar eigen stem tegen haar vertrek per mail verstuurd, maar dat mocht niet baten. Het was al duidelijk dat de andere twee fractieleden niet met haar verder willen.

  De partij maakte vrijdag bekend dat het Kamerlid alsnog uit de fractie moest. Volgens Gündogan ondermijnt dit de uitspraak van de rechter. Die stelde haar onlangs in het gelijk en zei dat een eerder besluit om niet meer met haar samen te werken op verkeerde gronden was genomen.

  'Politiek verschil'

  Na afloop van de fractievergadering zei fractievoorzitter Dassen: "Wij hebben ons natuurlijk ook laten adviseren. We hebben alles volgens het reglement gedaan. Er is gewoon een politiek verschil over hoe je blijkbaar met mensen omgaat. We delen niet dezelfde waarden hoe je dat doet."

  Hij beaamde dat er vanmorgen eerst is gestemd over een wijziging van het fractiereglement, waardoor het mogelijk werd om Gündogan de laan uit te sturen.

  Gisteren zei Gündogan dat zij vastbesloten was om de fractievergadering bij te wonen, maar vanochtend meldde zij zich ziek.

  profielfoto Ewoud Kieviet@EwoudKieviet

  Nilufer Gündogan ligt met zware koorts in bed, laat ze weten. Daarom is ze niet bij de fractievergadering van Volt waar over haar lot wordt beslist. @NOS

  13 uur geleden

  Gündogan ligt bij Volt onder vuur wegens verdenkingen van grensoverschrijdend gedrag. Er zijn in totaal dertien meldingen gedaan, variërend van handtastelijkheden en ongewenste seksuele avances tot intimidatie en misbruik van haar positie.

  Eerder zei ze dat ze wil doorgaan als eenpersoonsfractie in de Tweede Kamer. Als dat gebeurt, zal het bestuur van Volt volgende week besluiten om haar te royeren als partijlid, zei Dassen.

  1:31 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Dassen over conflict met Gündogan: de politieke relatie is ontwricht

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2022-03-29 10:17:53
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 19 maart 2022 @ 00:20
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, SCHEURING BINNEN VOLT EEN FEIT, PARTIJ ROYEERT HAAR ALS LID EN DUS OOK Kamerlid voor Volt. Zij gaat zich komende weekend beraden op  (juridische) vervolgstappen maar had al aangekondigd haar zetel dus niet op te geven. Vanaf maandag dus 20 partijen, fracties, waarvan een aantal éénmans/vrouw in de Kamer..... DE POLITIEK.... En VOLT heeft bij de gemeenteraadsverkiezingen blijkens de uitslagen niet veel last gehad van dit alles in de top maar toch had meer gekund wellicht en laten we hopen over 3 jaar, nieuwe Kamerverkiezingen dit vergeten...?

  WANT WE MOETEN TOCH NAAR ÉÉN EUROPA TOE EN ALS DEZE DAGEN DIT WEL BEWIJZEN, WAT DAN NOG WEL...???

  Jammer al eerder gesteld voor de nieuwe partij ook al tijdens een congres laatst ging voor een groot deel over het in goede banen leiden van de onstuimige groei van Volt.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 22-03-22 08.00 uur: VANDAAG VERVOLGD.... Gundogan gaat direct weer haar zetel innemen of  verklaart eigen fractie? Maar ze wil ook het officiele royement door VOLT via rechter eerst aanvechten. WORDT VERVOLGD..... vandaag weer....

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •POLITIEK • VANDAAG, 20:05 • AANGEPAST VANDAAG, 20:48

  Volt zet Gündogan definitief uit fractie en royeert haar als lid

  Nilüfer Gündogan ANP

  Volt zet Tweede Kamerlid Nilüfer Gündogan definitief uit de fractie en royeert haar als partijlid. Volgens de partij is het "redelijkerwijs" niet mogelijk om haar bij de partij te houden, staat in een mail die vanavond is gestuurd naar de 13.000 leden van Volt. Volgens het partijbestuur vaart Gündogan volledig haar eigen koers en wordt de partij daardoor "op onredelijke wijze" benadeeld.

  Gündogan werd vorige maand uit de fractie gezet nadat over haar meldingen van grensoverschrijdend gedrag waren binnengekomen. Er is sprake van dertien meldingen, variërend van handtastelijkheden en ongewenste seksuele avances tot intimidatie en misbruik van haar positie.

  Het Kamerlid deed hierop aangifte van smaad en laster tegen de Volt-medewerkers die klachten over haar hadden geuit. Ze deed ook aangifte tegen het partijbestuur van Volt en de twee andere fractieleden, partijleider Laurens Dassen en Marieke Koekkoek.

  De rechter bepaalde onlangs in een kort geding dat Volt het besluit om Gündogan te schorsen moest intrekken. Volt-leider Dassen zei toen dat zijn partij "dit gewoon niet goed" had gedaan.

  Gebagatelliseerd

  Nu schrijft het partijbestuur in de mail aan de leden dat de reactie van Gündogan op de meldingen indruist tegen de waarden van Volt. De aangiftes worden als voorbeeld genoemd, evenals haar reactie in een artikel in NRC over de kwestie.

  Ook Gündogans optreden van gisteravond in de talkshow Jinek stuit het partijbestuur tegen de borst. Daarin zei ze dat ze van plan is haar aangifte van smaad en laster uit te breiden. Twee dagen eerder hadden haar twee collega-Kamerleden juist geëist dat ze de aangiftes helemaal zou intrekken.

  Volgens het bestuur heeft het Kamerlid in haar publieke uitspraken over de meldingen niet laten zien "dat zij bereid is om de ernst van de zaak in te zien". Ze zou zelfs doen "alsof haar gedrag niet ernstig is".

  Op Twitter worden screenshots gedeeld van de mail van het Volt-bestuur aan de leden:

  profielfoto Chris Aalberts@ChrisAalberts

  Mail van #Volt aan de leden over Gündogan.

  2 uur geleden

  Gisteren zei Gündogan nog in de talkshow Jinek dat ze van plan was maandag terug te keren naar de Volt-fractie. Volgens het bestuur is de fractie voornemens om dinsdag te stemmen over de beëindiging van haar lidmaatschap van de fractie, maar blijkt uit dat voornemen al dat er sprake is van een "onoverkomelijk politiek conflict en een vertrouwensbreuk".

  Eerder heeft Gündogan al aangegeven haar Tweede Kamerzetel hoe dan ook te willen behouden. Volgens het Volt-bestuur kan zij in dat geval geen lid meer zijn van de partij. Dat zou betekenen dat ze, als de fractie dinsdag inderdaad instemt met haar vertrek, per 28 maart wordt geroyeerd, schrijft het bestuur. Op die dag staat er een bestuursvergadering gepland.

  In de statuten van Volt staat dat het partijbestuur een lid onder meer kan royeren als diegene de partij "op onredelijke wijze benadeelt", iets waarvan Gündogan nu dus wordt beschuldigd. Zij kan tegen dat besluit bezwaar indienen bij de commissie van geschil en beroep.

  Niet op de hoogte

  Volgens het partijbestuur is het voornemen om Gündogan te royeren vandaag persoonlijk aan haar gemeld. Haar advocaat Geert Jan Knoops zegt in een reactie dat hij niet op de hoogte is en verder niet zal reageren.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

  Gewijzigd op 2022-03-23 00:12:21
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 10 maart 2022 @ 08:12
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, RECHTER BESLIST DAT VOLT KAMERLID GUNDOGAN WEER IN DE FRACTIE MOET TERUGNEMEN. Er is te snel en daarom niet rechtmatig, onjuist gehandeld, In de uitspraak worden ook nog een paar verzachtende omstandigheden genoemd. De rechter benadrukt dat het conflict tussen Gündogan en haar partij ontstond in de nasleep van de uitzending over grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland.

  Jammer al eerder gesteld voor de nieuwe partij ook al tijdens een congres laatst ging voor een groot deel over het in goede banen leiden van de onstuimige groei van Volt.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 15-03-22 09.00 uur: 

  NOS NIEUWS • POLITIEK • GISTEREN, 15:36 • AANGEPAST GISTEREN, 19:27

  Na rechterlijke uitspraak wil Volt Gündogan weer in fractie opnemen

  Gündogan opgelucht door uitspraak ANP

  Volt wil Kamerlid Nilüfer Gündogan weer opnemen in de fractie. De rechter bepaalde vanmiddag in een kort geding dat Volt het besluit om haar te schorsen en uit de fractie te zetten moet intrekken en partijleider Dassen zegt in een reactie dat hij de uitspraak van de rechter zal uitvoeren. Hij heeft Gündogan zijn excuses aangeboden voor de gang van zaken: "We hebben dit gewoon niet goed gedaan."

  In de uitspraak staat ook dat Volt Gündogan een schadevergoeding moet betalen van 5000 euro. De rechter adviseert Volt en Gündogan onder leiding van een mediator te gaan praten. Gündogan en Dassen zeggen dat ze daaraan zullen meewerken.

  Dertien meldingen

  Gündogan werd vorige maand geschorst als lid van de fractie van Volt. Volgens de partij gebeurde dat na meldingen over grensoverschrijdend gedrag. Een paar weken later werd ze helemaal uit de fractie gezet. Volt vond dat haar positie onhoudbaar was geworden, omdat ze ook niet zou willen meewerken aan een onderzoek.

  Toen de partij Gündogan uit de fractie zette, zei Volt dat er dertien meldingen over haar waren binnengekomen. Die zouden uiteenlopen van handtastelijkheden en ongewenste seksuele avances tot intimidatie en misbruik van haar positie.

  Gündogan zei in een reactie dat ze hoopt dat de breuk tussen haar en de fractie kan worden gelijmd:

  1:08  Zie video in oorspronkelijke artikel

  Gündogan hoopt dat het weer goedkomt tussen haar en de Volt-fractie

  Gündogan ontkent dat ze zich grensoverschrijdend heeft gedragen en naar eigen zeggen wilde ze wel meewerken aan een onderzoek, maar door een ander bureau dan de partij had ingeschakeld. Ze eiste dat ze weer in de fractie zou worden opgenomen en de rechter gaat daar dus in mee.

  'Te voortvarend en onjuist'

  Volgens de voorzieningenrechter heeft Volt "te voortvarend een onjuiste weg" bewandeld. "De statuten van de partij en het reglement van de fractie bieden voor een schorsing geen juridische grondslag en het schorsingsbesluit had alleen al daarom nooit genomen mogen worden", zegt de rechter.

  Ze voegt eraan toe dat er ook inhoudelijk onvoldoende basis was voor een schorsing. Volgens de uitspraak mocht Volt naar aanleiding van de eerste melding van grensoverschrijdend gedrag wel actie ondernemen, maar kan een schorsing zonder deugdelijke uitleg waarom, zonder de aard van de klachten toe te lichten en zonder enige vorm van hoor en wederhoor niet door de beugel.

  Twee waarschuwingen

  Ook over de manier waarop Gündogan uit de fractie is gezet, oordeelt de rechter snoeihard. Ook daarvoor is geen correcte procedure gevolgd en voor het besluit was inhoudelijk onvoldoende grond. Volt had Gündogan minimaal twee waarschuwingen moeten geven dat er sprake was van mogelijk ongewenste omgangsvormen.

  Verder hadden met haar meerdere gesprekken moeten zijn gevoerd waarvan een verslag was gemaakt en Gündogan had zich in een besloten overleg met Kamerleden moeten kunnen uitspreken over de situatie. "Dit alles is niet gebeurd", oordeelt de rechter.

  Over de inhoudelijke onderbouwing van het uit de fractie zetten van Gündogan onderstreept de rechter dat het onderzoek van het bureau nog niet was afgerond. Ze wijst erop dat het bureau in een tussenrapportage zelf had benadrukt dat het te vroeg was om aan de meldingen conclusies te verbinden.

  'Volt was oprecht'

  In de uitspraak worden ook nog een paar verzachtende omstandigheden genoemd. De rechter benadrukt dat het conflict tussen Gündogan en haar partij ontstond in de nasleep van de uitzending over grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland.

  Volgens de uitspraak is het begrijpelijk dat de "jonge en relatief onervaren partijleiding in het licht van de maatschappelijke discussie is geschrokken van de eerste melding die bij haar binnenkwam". De voorzieningenrechter vindt het terecht dat Volt dat signaal niet heeft genegeerd en dat de partij wilde opkomen voor medewerkers die zich onveilig voelen: "Volt heeft waarschijnlijk in alle oprechtheid gemeend het juiste te doen, maar is hierbij te hard van stapel gelopen."

  Volgens de rechter kan in een gesprek met een mediator ook aan de orde komen hoe alsnog onafhankelijk onderzoek kan worden gedaan naar Gündogan.

  'Allebei lering trekken'

  In haar reactie zegt Gündogan dat ze hoopt dat Volt lering uit deze gebeurtenissen zal trekken. Ze voegt eraan toe dat zelf ook te zullen doen. Het Kamerlid erkent dat ze nogal sturend kan werken en dat ze nogal directief kan zijn, maar ze benadrukt dat ze zich niet herkent in de rest van de beschuldigingen en zeker in alles wat strafbaar is. Gündogan denkt dat ze weer in de fractie kan terugkeren en ze gelooft ook nog steeds in haar partij.

  Het Kamerlid hoopt dat "deze nachtmerrie" gestaag zal eindigen en dat een begin kan worden gemaakt met de zuivering van haar naam. Gündogan benadrukt dat ze van het begin af aan om een onafhankelijk onderzoek heeft gevraagd en dat ze volgens de uitspraak het volste recht had om zich tot de rechter te wenden. "Publiekelijk veroordeeld worden op basis van meldingen is een zeer verkeerde gang van zaken."

  De 5000 euro schadevergoeding zal Gündogan overmaken op giro 555 voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

  Snel om de tafel

  Na de reactie van Gündogan zei Dassen dat hij snel met Gündogan om de tafel wil gaan zitten en dat hij er samen met haar hoopt uit te komen hoe ze "richting kunnen geven aan het onderzoek".

  "Want het verhaal van de dertien melders staat wel nog steeds", voegde hij eraan toe. Dassen zei dat er nog een grondige evaluatie zal komen van de hele gang van zaken. "Want we moeten hier echt van leren."

  Dassen erkende dat er dingen fout zijn gegaan:

  0:53 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Dassen: excuses aan Gündogan aangeboden, zo snel mogelijk om tafel

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2022-03-15 09:43:15
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 02 maart 2022 @ 00:18
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, KORTGEDING VANDAAG IN DEZE ZAAK. MOGELIJK HIER AAN ALLE KANTEN en voor iedere betrokkene DROEVIG. Volgend dit ook in de media lijkt het op een puur interne strijd tussen Kamerlid en medewerker waar nog steeds niet echt duidelijk is geworden wat er nu echt aan de hand is of was. De uitspraak over een week, maar de rechter in deze sprak al de woorden "ik ben bang dat dit alleen maar verliezers oplevert"? En dan bedoelt zij niet in verkiezingszin. 

  Jammer al eerder gesteld voor de nieuwe partij ook al tijdens een congres laatst ging voor een groot deel over het in goede banen leiden van de onstuimige groei van Volt.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • POLITIEK • VANDAAG, 18:12 • AANGEPAST VANDAAG, 19:42

  Kamerlid Gündogan eist dat Volt maatregelen tegen haar terugdraait

  Gündogan met haar advocaten voor aanvang van het kort geding ANP

  Tweede Kamerlid Nilüfer Gündogan wil dat Volt het besluit om haar uit de fractie zetten terugdraait. Ook eist ze een rectificatie van beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag en een voorschot op een schadevergoeding. Ze vindt dat er een "overval" op haar is gepleegd, waarbij zij publiekelijk veroordeeld en vernederd is. Pogingen om de zaak in der minne te schikken, waren volgens haar bij voorbaat kansloos.

  Vanmiddag diende in Amsterdam het kort geding wegens smaad en laster dat Gündogan heeft aangespannen tegen Volt. Op de zitting werd meer duidelijk over de dertien meldingen van grensoverschrijdend gedrag van Gündogan die bij Volt zijn binnengekomen. Zo hebben (oud-)medewerkers van de partij gemeld dat Gündogan hen een tik tegen de billen heeft gegeven. Bij één melder zou dat meermaals zijn gebeurd. Drie mensen stellen dat ze seksuele avances maakte en dat zij dit als "ongemakkelijk tot intimiderend" hebben ervaren.

  Verder melden meerdere mensen dat Gündogan een alcoholprobleem heeft, dat zij zich soms autoritair gedraagt, dat er stevige verbale aanvaringen zijn geweest en dat zij ongewenste opmerkingen over seksuele geaardheid en uiterlijk maakte.

  'Onder de bus gegooid'

  Volgens Gündogans advocaat Knoops is het besluit om zijn cliënt eerst te schorsen en vervolgens uit de fractie te zetten volgens het verenigingsrecht onrechtmatig. Hij vindt dat te snel is geoordeeld dat Gündogan daadwerkelijk grensoverschrijdend gedrag heeft vertoond en dat zij de fractie uit moest. "Zij is simpelweg onder de bus gegooid."

  Knoops wees erop dat de klachten nog niet zijn onderzocht en dat er "in dit tijdsgewricht" uiterst voorzichtig moet worden omgesprongen met de term grensoverschrijdend gedrag. Volgens hem zijn de maatregelen die Volt heeft getroffen niet proportioneel.

  Gündogan zelf wil met het kort geding bereiken dat haar naam gezuiverd wordt. Veel mensen zullen blijven denken: 'waar rook is, is vuur' verwacht ze. Ze kon niet anders dan deze rechtszaak aanspannen.

  Bekijk hier de reactie van Gündogan na afloop van de zitting:

  0:56 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Gündogan wil zuivering van haar naam

  Volt vindt nog altijd dat er zorgvuldig en rechtmatig is gehandeld. De partij stelt dat de beschuldigingen dermate ernstig zijn, dat andere (oud-)medewerkers de ruimte moesten krijgen om veilig hun verhaal te kunnen doen. De advocaten van Volt wezen erop dat de klachten niet van één persoon komen, maar dat er sprake is van een patroon in haar gedrag.

  Ze stellen dat Gündogan haar eigen glazen heeft ingegooid door "actief met de pers te communiceren" en daarmee de melders "opnieuw te intimideren". Ze vinden dat het Kamerlid niet integer heeft gehandeld.

  De rechter in het kort geding zei bij aanvang van de zitting te vrezen dat deze zaak "uiteindelijk alleen verliezers" zal opleveren. Ze doet op 9 maart uitspraak.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zondag 27 februari 2022 @ 00:17
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, VOLT ZET KAMERLID GUNDOGAN DEFINITIEF UIT PARTIJ. Er zijn 13 klachten over haar binnengekomen. Ze heeft al eerder aangekondigd haar zetel niet in te leveren dus we moeten er vanuit gaan dat er nu 20 Kamerfracties, AFGESCHEIDENEN o.a. zijn gekomen... 

  Jammer al eerder gesteld voor de nieuwe partij ook al tijdens een congres laatst ging voor een groot deel over het in goede banen leiden van de onstuimige groei van Volt.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Nilüfer Gündogan NOVUM REGIOFOTO

  NOS NIEUWS • POLITIEK • VANDAAG, 12:11 • AANGEPAST VANDAAG, 20:57

  Volt zet Gündogan uit fractie, Kamerlid doet aangifte van smaad en laster

  Volt heeft Kamerlid Nilüfer Gündogan definitief uit de fractie gezet. Volgens partijleider Dassen en de partijvoorzitters Muller en De Leeuw (Volt heeft twee co-voorzitters) is haar positie onhoudbaar geworden, nu er meldingen tegen haar zijn binnengekomen over grensoverschrijdend gedrag en ze ook niet wil meewerken aan een onderzoek.

  In een reactie kwalificeert Gündogan de gang van zaken als "smaad en laster". Geert-Jan Knoops, de advocaat van Gündogan, zegt dat zij om die reden zaterdagavond aangifte heeft gedaan tegens Laurens Dassen, het andere Kamerlid van Volt, het partijbestuur en de mensen die de meldingen hebben gedaan.

  Dassen en de voorzitters zeggen in een verklaring dat er dertien meldingen over haar zijn binnengekomen vanuit alle lagen van de partij. Volgens de verklaring lopen die uiteen van handtastelijkheden en ongewenste seksuele avances tot intimidatie en misbruik van haar positie.

  Eerder had Volt Gündogan ageschorst, naar aanleiding van meldingen van "grensoverschrijdend gedrag". De aard van die meldingen had de partij nog niet bekendgemaakt.

  Dit gedrag tolereren wij niet in onze partij.

  Verklaring Volt

  Volgens Volt wilde het bureau dat de meldingen onderzoekt ook met Gündogan praten, zodat zij haar kant van het verhaal kon vertellen, maar heeft ze meerdere keren laten weten hier niet op in te gaan. "We zijn geschrokken van deze meldingen en dat Nilüfer heeft aangegeven niet mee te willen werken. Dit gedrag tolereren wij niet in onze partij."

  De partij noemt het "verschrikkelijk dat dat er grensoverschrijdend gedrag binnen Volt heeft kunnen plaatsvinden en dat de betrokken personen zich niet veilig hebben gevoeld om zich eerder op deze schaal uit te spreken".

  'Geen onoorbaar gedrag'

  Gündogabestrijdt dat ze onoorbaar gedrag heeft vertoond. Volgens het Kamerlid is haar nog steeds niet verteld wat de meldingen zijn. Gündogan voegt eraan toe dat ze geen fatsoenlijke kans heeft gehad om te reageren. "In plaats van de rechter die over mij mag oordelen heeft Volt zelf rechter gespeeld en over mij geoordeeld. Dit past niet in een rechtsstaat."

  Het Kamerlid zegt ook dat het "bezijden de waarheid is" dat ze niet aan het onderzoek wilde meewerken. Volgens haar is het onderzoeksbureau niet onafhankelijk en wil ze alleen meedoen aan een "werkelijk onafhankelijk" onderzoek.

  Naast de aangifte voor smaad en laster had Gündogan eerder al een kort geding tegen Volt aangespannen, om haar schorsing aan te vechten. Dat dient dinsdag. Ze wil nu geen verdere inhoudelijke mededelingen doen. Ze zegt wel dat ze nog alle vertrouwen heeft in de leden van Volt. "Ik zal mij daarom blijven inzetten voor mijn leden en voor hen die op mij hebben gestemd."

  Tekortgeschoten

  Volgens de verklaring van Volt is de partijleiding zelf ook tekortgeschoten. Dassen, Muller en De Leeuw bieden daarvoor hun excuses aan de betrokkenen aan. Ze willen situaties als deze in de toekomst voorkomen en gaan daarom de manier waarop ze kandidaten screenen tegen het licht houden. Ook moet duidelijker worden waar mensen met klachten terechtkunnen.

  Gündogan zei al eerder dat ze hoe dan ook Kamerlid zou blijven. Als ze dat inderdaad doet, komt het totaal aantal fracties in de Kamer op twintig. Kamerleden worden op persoonlijke titel gekozen en ook als ze hun fractie worden uitgezet kunnen ze hun zetel houden.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 19 februari 2022 @ 08:51
  #1

  Goedemorgen, VOLT heeft nu ook een PROBLEEM binnen de eigen partij? Kamerlid en 2e vrouw en Kamerlid in de partij geschorst maar waarom? Zij stapt naar de rechter.... Eigenlijk heel jammer weer voor een net opkomende politieke partij die het zeer goed doet in de peilingen en ook in aantal gemeenteraden. 

  Het congres ging voor een groot deel over het in goede banen leiden van de onstuimige groei van Volt.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • POLITIEK • GISTEREN, 18:45 • AANGEPAST GISTEREN, 22:48

  Volt-Kamerlid Gündogan stapt naar rechter om schorsing

  Nilüfer Gündogan ANP

  Tweede Kamerlid Nilüfer Gündogan van Volt stapt naar de rechter om haar schorsing aan te vechten. Dat meldt haar advocatenkantoor Knoops Advocaten in een verklaring. Ze spant een kort geding aan tegen de Tweede Kamerfractie van Volt.

  Afgelopen zondagavond schorste de partij Gündogan wegens verdenkingen van "grensoverschrijdend gedrag". De partij gaf op dat moment geen nadere informatie over wat er mogelijk was voorgevallen. Gündogan zelf reageerde verbaasd. In een schriftelijke verklaring, een paar dagen later, zei ze niet te weten wat haar precies wordt verweten. Ook zei ze haar Kamerzetel te willen behouden.

  Machtsverhouding

  Fractievoorzitter Dassen probeerde dinsdag in een toelichting voor de pers wel duidelijkheid te geven en zei dat er sprake was van een "machtsverhouding" en dat mensen binnen de partij "zich onveilig voelen om zich uit te spreken over wat zij hebben meegemaakt".

  De schorsing van Volt betekent dat Gündogan voor de partij niet meer mag meedoen aan debatten en andere publieke optredens. En ze mag geen contact meer hebben met medewerkers.

  Zwijgen

  Advocaat Knoops adviseerde haar in het openbaar over de zaak te zwijgen. Nu gaat hij dus in een kort geding proberen haar schorsing terug te draaien. Ook wil hij dat Volt de uitlatingen over Gündogan rectificeert en komt hij met een eis tot voorlopige schadevergoeding.

  In de verklaring staat verder dat Gündogan "het betreurt dat het zo ver heeft moeten komen". "Zij heeft in de afgelopen dagen meerdere malen Volt de kans heeft gegeven om de situatie in der minne te regelen." De zaak dient op 28 februari in Amsterdam.

  Volt betreurt deze stappen en benadrukt dat Gündogan niet aan het onderzoek wil meewerken. Ook zegt de partij dat er niet één klacht, maar meerdere meldingen zijn binnengekomen over grensoverschrijdend gedrag van Gündogan.

  Volt blijft achter zijn aanpak staan. "Melders moeten zich veilig voelen om hun meldingen die wijzen op grensoverschrijdend gedrag naar voren te brengen", zo schrijft de partij in een verklaring.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding