Geplaatst op woensdag 01 september 2010 @ 09:15 , 3764 keer bekeken
LEDEN EN BEZOEKERS, lees ook eens de andere nieuwsclubs, hier op clubhome genoemd? Dank!
UPDATE 09-09-11: Het komt zelden voor, zo'n krachtige beving, echter er is nagenoeg geen schade.
Trillingen
De trillingen waren in een groot deel van het land te voelen. “Precies om 21.04 uur stond hier alles te trillen, zo'n 5 a 6 seconden”, laat een inwoner van Duiven (Gelderland) weten aan De Telegraaf.
De lichte aardschok is ook gevoeld in Noord-Limburg, Maastricht, Hilversum en Arnhem. Een bewoner van die laatste stad laat weten dat zijn serre schade heeft opgelopen door de trillingen. Alleen in de noordelijke provincies lijken mensen niets gemerkt te hebben van de beving.
Paniek
Veel mensen zijn erg geschrokken. In Venlo gingen mensen zelfs in paniek de straat op. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. De politie Utrecht meldde een regen van telefoontjes in het servicecentrum. De politie Twente twittert dat het epicentrum van de mogelijke beving in het zuiden van het land zou liggen. De politie Gelderland Noord-Oost twittert eveneens over meldingen van verontruste burgers. Vooralsnog kregen geen van deze korpsen schademeldingen.
Bron: De Telegraaf, 09-09-11
UPDATE 02-09: 'T is dat we het even weten?
Nederland is van alle Europese landen het meest blootgesteld aan de gevaren van natuurrampen en klimaatverandering, aldus het World Risk Report van de Verenigde Naties dat vandaag is gepresenteerd. Het gaat met name om het risico van een overstroming in verhouding tot het grote bevolkingsaantal.
Op een wereldranglijst van landen die de grootste kans maken op natuurrampen, staat Nederland op de 69e plaats en is daarmee het hoogst genoteerde land in Europa. De lijst bevat in totaal 173 landen. De eilandstaat Vanuatu loopt wereldwijd het meeste gevaar; Golfstaat Qatar het minste.
Nederland is volgens het rapport wel beter in staat om zich aan te passen aan de gevaren dan andere landen. Dat maakt volgens de VN veel verschil. Zo maakte de aardbeving in Haïti bijna 10 keer zoveel slachtoffers dan die in Japan.
'Het World Risk Report toont de noodzaak om meer te focussen op risicopreventie dan op hulp na afloop', concludeert directeur Peter Mucke van Bündnis Entwicklung Hilft, betrokken bij het opstellen van het rapport. (ANP/Redactie) 02/09/11 12u30
Bron: AD, 02-09-11
UPDATE DINSDAG 22-03-11: Een zware aardbeving in Nederland als dat echt uitkomt, zal dan vele levens kosten ook, wij zijn er hier vrijwel niet op voorbereid in alles. de 'bouw' etc...!
HILVERSUM - Wetenschappers beweren dat Nederland getroffen gaat worden door een ongekend zware aardbeving. Zelfs kerncentrales en chemische fabrieken zouden de op komst zijnde aardbeving van 7.0 op de schaal van Richter niet kunnen doorstaan.
Duitse en Nederlandse geologen, verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit Aken, ontdekten het gevaar tijdens onderzoek, meldt actualiteitenrubriek EenVandaag.UPDATE DINSDAG 01-02-11: En ook een bericht over de RINGDIJK, rond de Ringvaart Haarlemmermeer waarin ook Schiphol ligt is heel verontrustend.
De oude Duitse springladingen en -putten, gevuld met honderden kilo’s hexaniet of granaten, zijn volgens militairhistoricus Dennis de Hoog levensbedreigend. Ze zouden zelfs landingsbanen en vliegtuigen op Schiphol onder water kunnen zetten. Een deel van de springstof is expres zo geplaatst dat de Haarlemmermeerpolder onder loopt.
„Ik stuitte per toeval op de kaart”, zegt De Hoog. „Er staan achttien locaties op met op scherp staande explosieven. Als de Duitsers ze hadden ontmanteld, zouden ze een andere kleur hebben gebruikt. Dit spul is mogelijk nooit opgeruimd, maar achtergelaten en vergeten”, zegt de expert. Tot zijn stomme verbazing wil het Nederlands Instituut voor Militaire Historie in Den Haag de kaart echter niet volledig vrijgeven.
De Hoog: „Ik begrijp als geen ander dat deze informatie uit handen moet blijven van terroristen of amateurs op zoek naar oorlogssouvenirs. Daarom wil ik deze oude rommel juist opsporen en met de Explosieven Opruimingsdienst onschadelijk maken.”
Opheldering
Drie Kamerleden van de Partij voor de Vrijheid, De Mos, Hernandez en Graus, eisen opheldering van het kabinet over het achterhouden van de informatie. Ook willen zij een bevestiging dat Defensie de kaart in bezit heeft. De Mos: „Als dit klopt, zijn er mensenlevens in gevaar.”
Bron: De Telegraaf, 01-02-11
GRATIS TIP: Er zijn al wel (enkele) mensen in Flevoland b.v. die OP ZOLDER b.v. bij een éénsgezinswonig wat LEVENSMIDDELEN - in blik (en vergeet ook blikopener niet...), 'duurzaam' etc. bewaren in geval 'dat'. Ook andere hulpmiddelen die u maar kunt bedenken, zelfs b.v. opblaasbare rubberboot, zaklantaarns, mobiele telefoon(verbindings)apparatuur en oplader, heel belangrijke (verzekerings)papieren, extra warme (regen)kleding etc.etc.... Beter 'mee verlegen' dan OM verlegen als het al een keer gebeurt?!
Is dit alles over'DREVEN' (let op de woordspelling... )? 'Ach bij MIJ, ONS... gebeurt dat niet!'... NEEN, zeker niet, als u dit bericht hieronder GOED leest? Maak dat ook eens bekend aan wie dan ook u kent?! Of laat de mensen eens dit lezen, op de Club Maatschappelijke Belangen Beheerdersinfo (even 3 woorden Google'n)
De 'kop van Noord-Holland' 2008 (foto Archief maatschappelijke Belangen) Recent hebben we weer grote regenval én plaatselijke overstromingen gehad! En dat gaat veel méér voorkomen volgens de deskundigen?!
WAGENINGEN - Bijna 70 procent van de Nederlanders die in een gebied wonen waar hun huis meer dan 2 meter onder water zal komen te staan als er een dijk breekt, onderschat dat risico. Een kwart denkt zelfs dat hun huis helemaal niet zal onderlopen. Wie wel van een overstromingsrisico weet, onderschat meestal hoe hoog het water dan in werkelijkheid zou komen te staan.
Dat blijkt uit een onderzoek naar de tevredenheid van Nederlanders met maatregelen tegen hoogwater, dat onderzoeksbureau Alterra van de Wageningen Universiteit heeft uitgevoerd in opdracht van Rijkswaterstaat. Vrijwel iedereen die langs de Noordzee- of IJsselmeerkust woont en alle bewoners van het stroomgebied van de grote rivieren lopen kans op een ernstige overstroming bij dijkdoorbraak. Het rivier- of zeewater zal dan in woongebieden heel snel metershoog stijgen.
Wilnis, enkele jaren geleden ook een onverwachte dijkdoorbraak, een hele woonwijk onder water in de nacht. Niemand die dat ook had verwacht. (foto Archief Justitiele Dwalingen, ANP).
Nederlanders zijn tevreden over de aandacht die de overheid schenkt aan bescherming tegen hoogwater en aan het feit dat het land onder de zeespiegel ligt. Versterken van de dijken kan tegenwoordig, in tegenstelling tot het eind van de vorige eeuw, op veel draagvlak rekenen. Voor preventieve maatregelen zoals het aanleggen van nevengeulen, zand opspuiten aan de kust en het inrichten van overloopgebieden is eveneens veel steun.
87 procent van de Nederlanders voelt zich veilig tegen overstromingen. Onder de mensen die wel eens hoogwater hebben meegemaakt, is dat gevoel minder. Driekwart van de bevolking denkt dat wateroverlast en overstromingen in de toekomst vaker voor zullen komen en 56 procent vindt zichzelf daar niet goed op voorbereid.
Rijkswaterstaat is volgens de ruim 2100 ondervraagden deskundig en toekomst- en resultaatgericht. Maar de dienst zou meer aandacht moeten hebben voor de belangen van burgers en meer aan plaatselijke informatievoorziening moeten doen. In Zeeland met zijn Deltawerken zijn het imago van Rijkswaterstaat en de tevredenheid daarover duidelijk groter dan in de rest van het land.
Bijvoorbeeld... zo'n gebied kan ineens makkelijk onder water komen te staan! (foto: Club Archief Justitiele Dwalingen)
Bron: De Telegraaf/ANP, 01-09-10
Nog een kaart van Nederland, het NAP-peil, u woont dan in ieder geval onder de zeespiegel. Maar ook in het rivierengebied en we hebben recent gezien indien u bij een rivier(tje) woont en het regent overmatig, dan loopt u kans op waterschade, overstroming! (foto Archief Justitiele Dwalingen).
Welkom bij Clubs!
Kijk gerust verder op deze club en doe mee.
Of maak zelf een Clubs account aan: