Proef met geldvrije winkels

Geplaatst op dinsdag 12 oktober 2010 @ 18:18 , 1264 keer bekeken

Leden en dagelijks terugkerende bezoekers, zie ook eens de club Justitiele Dwalingen-Politieke blunders. Ook dit is in feite een politieke BLUNDER, ja, zeker het is 'privaat' maar toch: de POLITIEK zou hier een stokje voor moeten steken want:  

In diverse wijken van Amsterdam wordt HET CONTANTE GELD in winkels, supers afgeschaft, klanten worden 'verplicht' - kan wettelijk niet...maar(!) - te PINNEN vanwege de veiligheid (pvervallen). Zeker die reden wel begrijpelijk maar het kán niet, velen honderdenduizenden of meer misschien nog(?!) worden zo uitgesloten van boodschappen o.a. want zij hebben eenvoudigweg geen (voldoende) geld op de rekening!55.gif Het is dan officieel nog wel een 'proef', maar let op, binnenkort is deze proef 'geslaagd' en wordt het inderdaad alleen nog maar mogelijk, niet 'verplicht', om te pinnen, maar wil je de boodschappen nog kunnen doen. En alle anderen... ach die zoeken het zelf maar uit!?    

Proef met geldvrije winkels

Foto+bij+aritkel+Proef+met+geldvrije+win

Afgelopen donderdag liet juwelier Fred Hund aan de Jan Evertsenstraat het leven na een overval. Foto ANP

AMSTERDAM - Winkelgebieden in de Amsterdamse wijken De Pijp en Nieuw-West worden geldvrij, om overvallen tegen te gaan. Klanten kunnen er binnenkort alleen nog pinnen of chippen.

Dit schrijft Het Parool vandaag. Het gaat om het gebied rond de Ferdinand Bolstraat, om het centrum van Osdorp, de buurt rond het Confuciusplein in Geuzenveld/Slotermeer en het Belgiëplein in Nieuw-Sloten. Bij succes zullen ook andere buurten geldvrij worden.

De gemeente en het rijk betalen de mobiele pinapparatuur die winkeliers moeten aanschaffen en zullen ook zorgen voor spandoeken, stickers en folders waarin de klanten wordt uitgelegd waarom contant geld wordt uitgebannen.

Hoewel de overheid de winkeliers niet kan verplichten contant geld te weigeren, doet het overgrote deel van de ondernemers mee, zegt woordvoerder Bartho Boer van de gemeente.

''De gebieden moeten uitstralen dat er niets valt te halen. We werken samen met het bedrijfsleven en hebben allemaal hetzelfde belang: het zorgwekkend grote aantal overvallen terugdringen,'' zegt Boer. ''Voor ondernemers is het niet alleen veiliger geen contant geld aan te nemen, als iedereen het gewend is, gaat het ook sneller en is het goedkoper. Je staat niet meer te zoeken naar het gepaste kleingeld voor je medium-latte koffie van 2,65 euro.''

In de vier buurten zonder contant geld nemen gemeente, stadsdeel en winkeliers ook extra maatregelen. Zo nodig worden meer camera's opgehangen en komt er meer toezicht. 12/10/10 12u46

Bron: AD, 12-10-10


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: