'Klanten willen niet pinnen'

Geplaatst op donderdag 23 december 2010 @ 07:42 , 1400 keer bekeken

Leden en dagelijks terugkeren bezoekers, zie ook eens de andere nieuwsclubs, hier op clubhome genoemd? Dank! B.v.: http://justitiele-dwalingen-politieke-blunders.clubs.nl/ 

UPDATE 23-12-10: VELEN KÚNNEN GEWOONWEG NIET PINNEN, men heeft geen voldoende geld meer op de rekening! Winkels die alleen maar pinnen, die verliezen klanten. Denkt u ook nog even over de POLL hierover, op deze club? DANK! 

UPDATE 27 MEI: En zo blijft vooral de detailhandel ZELF in dit sprookje geloven... EN 'mensen proberen te dwingen om vooral te pinnen' omdat ze dénken dat....? Behalve al degenen, bezoekers, die dit hier lezen, die weten beter... 95.gif

Velen zijn en blijven aangewezen op contant geld om de eigen financien in zijn/haar greep te kúnnen houden en dat kun je bij 'pinnen' ook niet, bovendien nemen velen één maal een contant bedrag op/p maand en verdelen dit over de weken. Dus... CONTANT GELD IS NIET OP ZIJN RETOUR... (net zo min als de 1 en 2 eurocenten, zie elders...)

Contant geld is op z'n retour

DEN HAAG -  Contant geld verliest steeds meer terrein. Een kwart van de Nederlandse winkeliers verwacht zelfs dat consumenten vroeg of laat helemaal niet meer met contant geld zullen betalen. Dit blijkt uit het donderdag gepresenteerde onderzoek Naar een contantloze detailhandel in opdracht van Detailhandel Nederland en Hoofdbedrijfschap Detailhandel.
 
ANPANP

Uit de steekproef onder meer dan zevenhonderd winkeliers blijkt dat consumenten nu al in vrijwel alle winkels elektronisch kunnen betalen. In 2004 bedroeg de waarde van alle pinbetalingen in Nederland voor het eerst meer dan de waarde van alle contante betalingen samen. In 2010 zijn meer dan twee miljard elektronische betalingen gedaan.

De groei van het aantal elektronische transacties laat zien dat de overgang naar een samenleving zonder contant geld al is ingezet. Cijfers van De Nederlandsche Bank bevestigen dat het aandeel contant geld dat uit de muur wordt getrokken, aan het dalen is.

Veiligheid wordt door 49 procent van de ondervraagden als belangrijkste voordeel genoemd. Het risico op technische problemen vormt voor 41 procent een nadeel van enkel nog elektronisch betalen.

Bijna de helft van de winkeliers ziet bepaalde groepen consumenten, zoals kinderen, ouderen en toeristen, als belangrijkste barrière om tot een volledig contantloze samenleving te komen. Zolang de klant erom vraagt, zal de winkelier meerdere betaalmogelijkheden blijven aanbieden, aldus het rapport.

Bron: De Telegraaf, 26-05-11

 

'Klanten willen niet pinnen'

Foto+bij+artikel+Klanten+willen+niet+pin

FOTO ANP

ROTTERDAM - De Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen laat weten dat grote winkelketens nog niet helemaal over durven gaan op pinnen. Pinnen moet overvallen tegengaan, maar de middenstand is bang klanten te verliezen.

Dat meldt het AD.

Zo regende het klachten bij een supermarktketen, toen in een van de filialen cash betalen niet meer mogelijk was. "Wat moet ik nou als mijn zoontje alleen maar een brood voor mij moet halen?, reageerden ouders", aldus een woordvoerster in het AD. Ook de Consumentenbond vindt de tijd om met pin te betalen niet rijp. "Voorlopig moet iedereen met cash kunnen blijven betalen." 23/12/10 06u51, AD, 23-12-10

'Magneetstrip bankpas moet zo snel mogelijk weg'

Foto+bij+artikel+Magneetstrip+bankpas+zo
FOTO ANP

ROTTERDAM - De magneetstrip op bankpassen moet zo snel mogelijk vervangen worden door een chip om skimmen tegen te gaan. Dat zeggen Nederlandse banken in een uitzending van KRO Reporter. Vorig jaar werden de rekeningen van 32 duizend Nederlanders geplunderd. De schade was 36 miljoen euro. 

Eerst richtten skimmers zich vooral op geldautomaten op straat, maar inmiddels zijn ook pin-automaten bij kassa's in winkels en tankstation doelwit. Tal van klanten van Albert Heijn, V&D, Ikea en Lidl werden volgens het programma de afgelopen dagen geskimd. Onbemande tankstations zijn volgens de politie een nieuw doelwit. Alleen al bij Shell werden in de eerste helft van dit jaar 1500 klanten geskimd.
 
Currence, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het pinbetaalverkeer, stelt dat skimmen net zo makkelijk is als het stelen van een auto. Hoewel de Vereniging van Nederlandse Banken een groot voorstander is van een chip biedt dit volgens de vereniging geen honderd procent veiligheid. Als de magneetstrip naast de chip op de pas zit, kan deze nog steeds geskimd worden. (NOVUM) 04/09/10 17u52

Bron: AD, 05-09-10   


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: