WETENSCHAP en WETENSWAARDIGHEDEN

Geplaatst op woensdag 19 januari 2011 @ 07:43 , 2110 keer bekeken

Leden en dagelijks terugkerende bezoekers, zie ook eens de andere nieuwsclubs hier genoemd? Zoals: http://europese-unie.clubs.nl/ voor alle nieuws en wetenswaardigheden over de EU en Europa.

ÉÉN WERELD, in alles dus óók één geloof, nog op deze wereld?! Dat zou pas een goede zet zijn, een 'Nederlander' heeft daar geheel onzelfzuchtig al een eerste aanzet tot gedaan? Dus, geen áfzonerlijke en onderling discriminerende INSTITUTEN (niet persé de mens van nu) meer, Dan pas is de wereldvrede een stapje dichterbij? 

ALLE GELOVEN TER WERELD SAMEN, één geloof vormen? Een Nederlander heeft daarvoor een VN VREDESONDERSCHEIDING ontvangen. ZEKER... daartoe roept ook het boek Van Homo sapiens naar homo galacticus, SAMEN (!!) OP WEG,... een UNIVERSELE OPDRACHT van het Universum, de omni-creativiteit, vroeger zouden we dit aanduiden als 'God' in persoon? Voor alle gelovigen ter wereld, lees het eens en DAN KUNT U OOK MEEPRATEN HIEROVER? 

Zie en lees verder art. van RTL-NIEUWS TWITTER (bron)

VN-onderscheiding voor Mark na samenbrengen religieuze wereldleiders: 'Dit is ongelooflijk'

Mark Woerde, in het midden.

"Het is ongelooflijk, dit is echt niet iets dat je elke dag meemaakt." Mark Woerde uit Haarlem kreeg vannacht in Zuid-Korea een bijzondere onderscheiding uitgereikt van de Verenigde Naties. Met een video probeerde hij de kloof tussen verschillende religies te slechten.

Van paus Franciscus en de dalai lama tot ayatollahs en aartsbisschoppen: allemaal roepen ze in zijn video op om samen te komen. Het kostte Woerde jaren om 22 religieuze leiders van verschillende geloven zover te krijgen om mee te werken, maar uiteindelijk lukte het. En met succes, want de video 'Make Friends across religions' werd ruim een miljoen keer bekeken.

Het begon bij de reclamemaker in 2010 met het gevoel dat hij iets anders wilde doen. "We ontdekten een grote behoefte in de wereld aan merken die altruïstische waarden omarmen, die iets goeds doen voor de samenleving. Dat begon bij ons met het project Sweetie, een virtueel meisje waarmee we webcamseks met kinderen aanpakten."

Tijdens de promotie van dat project werd hij door een jonge collega aangesproken. "Hij vroeg of ik wat kon doen aan de manier waarop mensen naar hem keken. Hij was moslim, en hij dacht dat andere mensen hem als terrorist zagen. Religie is een bron van sociale spanning, daar wilde ik wat aan doen."

Formele brieven

Woerde zette hoog in door zich te richten op de hoogste leiders van de grootste religies ter wereld. Het eerste contact werd gelegd via brieven. "Ik ben een reclamejongen, we hebben iedere leider gezien als een directe marketingcampagne. Waar houdt iemand zich mee bezig, hoe kunnen we er in de buurt komen. Dat begint met heel formele brieven, waarvan je van tevoren al weet dat je een afwijzing als antwoord krijgt."

Na verloop van tijd, en met de hulp van een bevriende rabbijn, begon het balletje toch te rollen. "Je moet hun vertrouwen winnen en steeds dichterbij komen. Ik vond het belangrijk dat het lukte, deze leiders kunnen het contact stimuleren tussen andersgelovigen. Als je met iemand van een ander geloof uit eten gaat, zul je al snel zien dat je gewoon hetzelfde bent.

Gehackt

Hij noemt het een heel dankbaar project, omdat er zo veel positiviteit uit is voortgekomen. "Door de religieuze leiders wordt deze boodschap nu gebruikt als opmaat naar nieuwe activiteiten. Dat vind ik heel mooi."

De opnames van de video verliepen niet altijd even makkelijk. "Het was een bijzonder avontuur. Na mijn bezoek aan de ayatollah werd bijvoorbeeld mijn telefoon gehackt. Dat schijnt normaal te zijn als je eerst met Israël en dan met Iran contact hebt. En de aartsbisschop van Canterbury interviewde ik op dezelfde dag als de aanslag op de Westminster Bridge, even verderop."

Vredesprijs

In Zuid-Korea kreeg Woerde voor zijn video de 'Global Business & Interfaith Peace Medal' uitgereikt, uit handen van onder andere Ban Ki-moon, voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties. Op de conferentie om de prijsuitreiking heen gaat het over het stimuleren van vrede op allerlei manieren.

De timing daarvan is volgens Woerde bijzonder, vanwege de spanningen tussen de twee Korea's. "Het wordt nu vermengd met politieke ontwikkelingen. We gaven een persconferentie met hoge politici uit Zuid-Korea, daar was de totale nationale pers bij aanwezig. Het is heel bijzonder om daar bij te mogen zijn."

De aandacht van de pers is groot.

Tijdens de uitreiking mocht hij het parlement kort toespreken. Zijn speech werd vertaald in het Koreaans. "Ik wil de creatievelingen in de reclameindustrie oproepen om hun talenten voor iets goeds te gebruiken. We kunnen zo veel meer dan alleen spullen verkopen. We moeten onze creativiteit gebruiken om een betere wereld te maken voor onze kinderen en toekomstige generaties."

RTL Nieuws / Erik Nusselder

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Een wetenswaardigheid voor u, we hebben hier de meeste file's, 'mogelijk heeft u dat ook wel eens gemerkt' 102.gif Toch....103.gif

Nederland nummer 2 op fileranglijst

Bewerkt door: Redactie


21-6-12 - 04:30  bron: ANP Zware ochtendspits door slecht weer op de A12. © ANP.

Nederland staat tweede op de fileranglijst van alle Europese en Noord-Amerikaanse landen. Alleen Belgische automobilisten staan nog meer uren in de file.

Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek van het internationale verkeersinformatieplatform Inrix. Inrix bestudeerde naar eigen zeggen de gegevens van zo'n 100 miljoen automobilisten via hun gps.

Daaruit blijkt dat Nederlandse bestuurders in 2011 zo'n 50 uur in de file stonden. Dat is overigens 4 uur minder dan in 2010.

Daling
Ook wereldwijd is het aantal files het afgelopen jaar gedaald. De grootste daling werd genoteerd in landen die het zwaarst zijn getroffen door de economische crisis, zoals Portugal (- 49 procent), Ierland (- 25 procent) en Spanje (- 15 procent).

Lees ook

Bron: AD, 21-06-12 

UPDATE 06-05-12: Over 'het geloof' in zijn algemeenheid moeilijk iets te zeggen, te discussieren voor ieder iets anders vaak. Toch een opmerkelijk 'wetenschappelijk'(?) bericht, al wordt aan de authenticiteit ervan getwijfeld?

'Jezus Christus was gewoon mens en is nooit gekruisigd' (Zoals ook aangegeven in boek Van Homo sapiens naar Homo Galacticus, samen op weg... (Bol.com o.a.) art. wetenschapper daarover, een mogelijk graf van hem en familieleden was in Talpiot (bij Jeruzalem). d.d. 2-2-2018 aanvulling.) 

Door: redactie


4-6-12 - 11:23  bron: Belga © Thinkstock.

Uit een 1.500 jaar oude tekst blijkt dat Jezus Christus een gewoon sterfelijk wezen was en nooit is gekruisigd, zo heeft de Arabische nieuwszender al-Arabija gemeld.

In Turkije is in het jaar 2000 het evangelie van Barnabas ontdekt, een vroege leerling van Christus. Het Vaticaan heeft in februari officieel gevraagd het boek te mogen inkijken, aldus nieuwszender al-Arabija.

Er zou volgens de nieuwszender een passage instaan die de kern van het christelijk geloof onderuit haalt. 'Ik ben vreemd aan alles wat de mensen over mij zeggen en dat ik meer ben dan een man', zou Jezus Christus hebben gezegd. 'Ik ben een man, geboren uit een vrouw en onderworpen aan het oordeel van God, die hier leeft als elke andere mens.'

Twijfel over authenticiteit
Die passages ontkennen het goddelijke karakter van Jezus en de Drievuldigheid, zegt al-Arabija. Volgens dit evangelie is niet Christus gekruisigd, maar Judas Iskariot. Ook de kruisiging en de wederopstanding van Jezus behoren tot de kern van het christelijk geloof. Volgens al-Arabija zou Jezus in het evangelie van Barnabas ook de komst van de profeet Mohammed hebben voorspeld.

Er is echter twijfel over de authenticiteit van het handgeschreven manuscript, aldus de Arabische nieuwszender.

Bron: AD, 05-05-12 

UPDATE 10-10-11: Indien de 'verschrikkelijke sneeuwman' (Yeti) bestaat, en voor het eerst een 'overheid die dit toegeeft', dan zou ook buitenaards leven kúnnen bestaan? Een bericht uit De Telegraaf:

Siberië erkent bestaan Verschrikkelijke Sneeuwman

MOSKOU -  De regio Kemerovo in het zuiden van Siberië erkent het bestaan van het beroemde bergwezen de Yeti, ook wel bekend als de Verschrikkelijke Sneeuwman. Dat is maandag bekendgemaakt.
 
Foto: EPA
Volgens de lokale autoriteiten is er „onweerlegbaar bewijs” dat de Yeti de bergen bevolkt. Dat bewijs is gevonden tijdens een expeditie. Zo zijn er voetafdrukken en zijn vermoedelijke bed gevonden. De verzamelde gegevens worden geanalyseerd in een speciaal laboratorium.

Vaak wordt de Yeti gezien als een aapachtig wezen dat in de Himalaya woont. Nu zou het wezen ook buiten de Himalaya leven.

Kemerovo, ten oosten van Novosibirsk, probeert toerisme te ontwikkelen in de regio, waarbij de pijlen al een aantal jaar op de Yeti gericht zijn. Naar aanleiding van de nieuwste vondsten denkt de regio na over de instelling van een speciaal onderzoekscentrum om de Yeti te bestuderen. Verder wordt nagedacht over een wetenschappelijk tijdschrift over de Sneeuwman.

Bron: De Telegraaf, 10-10-11

Er wordt wereldwijd door o.a. architecten toch over nagedacht, een betere overlevingskans voor de mens tegen de natuur?  

Hotel wordt nieuwe ark van Noach

FOTO+bij+artikel+ARK+v.+Noach+01.jpg

Het Ark Hotel moet overstromingen kunnen weerstaan. FOTO'S REMISTUDIO/SOLENT

MOSKOU - Een hotel in de vorm van een gigantische schelp moet de moderne uitvoering van Noachs ark worden. Het futuristische 'Ark Hotel' zou, volgens de Russische architecten, bestand zijn tegen aardbevingen en overstromingen.

Foto+bij+artikel+ARK+v.+NOACH+02.jpg Foto: AD

Zonnepanelen en windcollectoren voorzien het hotel van energie.
 
Foto+bij+artikel+ARK+v.+NOACH+03.jpg FOTO: AD
 
Tuinen met begroeiing zorgen voor zuurstof en voedsel.

Mocht de zeespiegel enorm stijgen, of de natuur zich op andere wijze tegen de mensheid keren, fungeert het hotel als een reusachtige biosfeer.

Zonnepanelen zorgen voor de broodnodige energie. Regenwater wordt omgezet in drinkwater en de overvloedige plantengroei zuivert niet alleen de lucht, maar voorziet ook de gasten van voedsel.

Permanente bewoning
Architect Remizov denkt op die manier wel 10.000 personen te kunnen huisvesten. Ook permanente bewoning van zijn schepping ziet hij wel zitten.

Dat laatste zou een optie zijn die twee kanten op werkt. "Het ontwerp beschermt de mens immers tegen de natuur en de natuur tegen de mens," aldus Remizov. (DVDH)

Foto+bij+artikel+ARK+v.+Noach+04.jpg
FOTO: AD
 
Op het land biedt het hotel zelfs aardbevingen het hoofd.
 
18/01/11 20u03, AD, 19-01-11

TJA... het is dat u het even weet.... overigens hebben we er sinds gisteren 18.000 landgenoten erbij van Saba, St.Eustacius en Bonaire. En nog een weetje....Zij mogen onbeperkt naar moederland Nederland reizen (geen visum nodig, uiteraard zouden we bijna zeggen...) maar als u hier te lande woont (ingezeten) dan moet u wel een visum hebben, (max. 3 maanden toerist niet).

De reden is vrij eenvoudig, de zeer beperkte ruimte op de eilanden!

En als wij als 'moeder-Nederlander' ons daar onbeperkt massaal zouden willen vestgen, ja dan zouden de eilanden, denk aan o.a. ook natuurbescherming etc. - gauw te vol zijn, onbeheersbaar. Dus dat wordt ter plaatse goed getoetst, of dat zin heeft, economisch en andere goede redenen om je daar te vestigen. 

Neerlands hoogste berg ligt niet meer in Vaals

VAALS -  Wie de hoogste berg op Nederlands grondgebied een keer wil bezoeken, zal daar sinds gisteren een flink eind verder voor moeten reizen. Tot nu toe lag die in het Zuid-Limburgse Vaals, met zo?n 321 meter. Maar doordat het eiland Saba en de berg Mount Scenery door de veranderde status van de overzeese gebiedsdelen nu echt Nederlands grondgebied is, is Vaals zijn toeristentrekpleister kwijt
 

Mount Scenery is 877 meter hoog en laat de Vaalserberg ruim onder zich. Voor burgemeester Van Loo en zijn wethouders reden om met een officiële plechtigheid afscheid te nemen van ’de hoogste berg van Nederland’. Op initiatief van ondernemers op de Vaalserberg werd 'hun' hoogste punt zondagmiddag in het bijzijn van burgemeester Reg van Loo van Vaals symbolisch overgedragen aan de nieuwe Nederlandse gemeente Saba.

Saba%2C+Mt+Scenery%2C+877+hoogste+punt+van+Nederland.jpg

Mt. Scenery, 877 m en vaak 'in de wolken'.

Een delegatie van ondernemers van het Drielandenpunt reist binnenkort naar Saba af om het hoogste punt aan dat eiland over te dragen.

Een fotoreportage:

Saba, met als hoofdplaats 'The Bottom'.

015saba_overlook_bottom.jpg

Saba, gezien vanuit de lucht:

Saba.jpg

Saba, gezien vanaf St. Maarten, een zelfstandig 'land'nu. 

Saba+gezien+vanaf+St.+Maarten.jpg

Bron: De Telegraaf, 11-10-10      

05.09.2010 | 09:38 

UPDATE Laatste nieuwsbericht d.d. 5 aug. 2010: 'Churchil liet UFO-waarneming in doofpot stoppen!' Bang dat hij was voor paniek onder de bevolking en anti-religieuze gevoelens? Indien u lid bent van deze club kunt u dit lezen in de rubriek nieuws... 22.gif  

Heelal+-+UFO+boven+de+wereld.jpg

'EU-commissaris overweegt EU-belasting': lees dit bericht op Club Europese Unie, in het blogbericht daar en leden en bezoekers, geef uw mening eens daar onder dat bericht?! Dank!!

sloveenseeuros3434_1811921j%281%29.jpg

EXTRA BERICHT D.D. 28-03! WAARSCHUWING! (OVERIGENS IS DIT EEN E-MAIL DIE RONDGAAT EN HEEFT NIETS MET ONDERSTAANDE BERICHT TE MAKEN) 

Beste mensen,

Graag jullie aandacht voor onderstaand bericht. 

In de regio Zaanstreek Waterland is onderstaande een paar keer gebeurt. 

Je wordt op je vaste telefoonlijn (ook al sta je ingeschreven in het “Bel me niet register”. Na het opnemen wordt er gevraagd:”Met wie spreek ik?” Nadat je je naam gezegd hebt wordt er iets verteld: Voorbeeld U heeft een prijs gewonnen, Zit U goed etc. De beller wacht op het antwoord “Ja” 

Zij vragen nogmaals naar je naam omdat men die heel duidelijk uitgesproken willen hebben, daarna stellen ze gerichte vragen waarop jij met ja moet antwoorden en ze laten hiervoor ook de pauzes in het gesprek vallen. Vervolgens vragen ze je naar je adresgegevens en als je die geeft, monteren zij een vals bandje waarop staat dat jij iets hebt gekocht dan wel dat je een verzekering hebt afgesloten. Op dat bandje is dan duidelijk te horen dat jij dat bevestigt en al je gegevens geeft en er dus aan vast zit. Bovendien kun je haast niet bewijzen dat het om een oplichting gaat.

 Groetjes,

'Mens over 100 jaar uitgestorven'

Foto+bij+artikel+Mens+over+100+jaar+uitg

Foto: AD

SYDNEY - Binnen 100 jaar is de mens uitgestorven. Dat denkt althans een belangrijke Australische wetenschapper. "De situatie is onomkeerbaar, wat we ook doen."

Indien u lid bent kunt u dit artikel ook verder lezen....! 

EN VERDER, laatste maatschappelijke belang in het nieuws:

Indien u (weer) CONTANT BETAALT in de winkels, supers, benzinestations dan heeft u er in ieder geval geen last van. Alleen, iedereen moet 1x per maand minimaal geld pinnen van de BANK na storting inkomen, dat blijft helaas. Toch ook opgepast, lees verder op deze club (!) Indien u bij de ING-Bank dit overkomt en men 'vetrouwt het niet', ook U niet, dan kunt u door de bank zonder meer geroyeerd worden, en zelfs op de 'zwarte lijst' banken als 'verdacht van mogelijke betrokkenheid bij fraude!??' ZONDER enig verder juridisch bewijs!! 32.gif Velen gaan dan ook weg bij de ING-Bank, want zoals u onder leest... het kan écht IEDEREEN overkomen!


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: