'Alle sociale huren 120 euro omhoog'

Geplaatst op zondag 27 maart 2011 @ 08:09 , 1309 keer bekeken

Leden en dagelijks terugkerende bezoekers, zie ook eens de andere nieuwsclubs, hier op clubhome genoemd? B.v.:  - klik:  http://justittieledwalingen.clubs.nl/ . Veel meer politiek nieuws en juridische dwalingen daar!

DIT KABINET PAKT AAN ALLE KANTEN DE 'MINDERE MAN'... Velen in de 'middenmoot' worden hierdoor zwaar gedupeerd.55.gif Vanwege de noodzakelijke 'bezuinigingen'?? Maar ja, u en ik mogen niet klagen, we hebben ze zélf gekozen...? Of heeft u daar ook al niet een beetje spijt van? Maar dan is de schade al geleden en die wordt nóg erger, een  'sociaal land' worden zo steeds minder in zijn algemeenheid? 

'Alle sociale huren 120 euro omhoog'

Foto+bij+artikel+Alle+sociale+huren+met+

Minister Piet Hein Donner (Wonen)

AMSTERDAM - Minister Piet Hein Donner (Wonen) werkt aan een plan om alle huren van sociale huurwoningen in één klap met 120 euro op te trekken.

Dit schrijft Het Parool vandaag. De verhoging  gebeurt door woningen in het puntensysteem extra punten toe te kennen. Een groot aantal woningen ontstijgt daardoor de sociale sector.

Dit melden medewerkers van Amsterdamse woningcorporaties. De plannen zijn zó ingrijpend voor stedelijke gebieden met veel sociale huurwoningen dat wethouders, ambtenaren, corporaties en huurdersorganisaties de ontwikkelingen gespannen volgen.

In Amsterdam zouden ongeveer 28.000 van de 200.000 sociale huurwoningen in de vrije sector terechtkomen na de maatregel. De nieuwe plannen komen in de 'huurbrief 2011', waarin staat met hoeveel procent de huren per 1 juli mogen stijgen. Dit keer wil Donner ook het puntenstelsel aanpassen. Vrijdag werd de huurbrief echter niet besproken in de ministerraad; dat is een week uitgesteld.

Ambtenaren van Donner willen in het zogeheten woningwaarderingsstelsel alle huizen 25 woonpunten extra toekennen. Eén punt is 4,80 euro waard. Een deel van de woningen wordt daarmee duurder dan 650 euro per maand, de grens voor de vrije sector.

In het regeerakkoord lanceerde Donner drie plannen: een verplicht energielabel, een huurstijging van vijf procent extra voor mensen met een inkomen boven de 43.000 euro en een aanpassing van het woningwaarderingsstelsel.

Corporaties en woonorganisaties hoopten op een 'gedifferentieerd' systeem, waarbij per woning slechts een puntentoeslag tot 25 punten zou worden toegekend. Intussen hebben zij begrepen dat waarschijnlijk álle woningen er 25 punten bij krijgen. 26/03/11 11u27,

Bron: AD, 27 maart 2011


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: