Geplaatst op zaterdag 09 april 2011 @ 09:33 , 1914 keer bekeken
Consumenten, u, ik wij allemaal vaak de dupe van bedrijven, overheden en andere instellingen. Bedrijven kunnen ook niet altijd dit verhelpen, afhankelijk weer van de 'centrale overheid', de politiek en belasintingheffingen etc.
UPDATE 14-05-12: En wéér een item waarbij iedereen diep in de beurs moet gaan tasten volgend jaar?! En de kosten rijzen al de pan uit, bovendien, zie FORUMDISCUSSIES ook, nemen de schulden toe, incassobureaus, bankenperikelen etc.etc.
Door: redactie
14-5-12 - 05:28 bron: AD
© Thinkstock.
Huishoudens gaan volgend jaar ongeveer 8 procent meer betalen voor elektriciteit en gas. Het gaat om 160 tot 170 euro per huishouden.
Dat meldt het AD vandaag. De krant schrijft de verhoging toe aan verschillende oorzaken.
Stijging van de gasprijs, per 1 juli, zorgt er al dit jaar voor dat huishoudens ruim 30 euro meer kwijt zijn. De stijging van het btw-tarief naar 21 procent, per 1 oktober, kost gemiddeld nog eens 35 euro extra.
Daar komen verschillende andere tariefstijgingen bij. Ook het aansluiten van verschillende nieuwe elektriciteitscentrales moet de netbeheerder Tennet doorberekenen aan de consument. De Consumentenbond waarschuwde er eerder al voor dat dat tot 40 euro extra per jaar met zich kan meebrengen.
Bron: AD, 14-05-12
EXTRA: LINK naar website met goedkope benzinestations:
http://www.tankwijzer.nl/index.php?info=handig&item=top25euro&inet=bb&km=10&verbruik=13&tank=40
UPDATE 14-01-12: Zoals nu weer, de BENZINEPRIJS is op recordhoogte, 1,76 per liter (snelwegen) en rond de 1,65/66, buiten de snelwegen. Maar minister De Jager: Niet iedereen kan een nieuwe auto aanschaffen, laat staan een 'zuinige'! Van de benzineprijs gaat ong. 1,05 euro (!) naar de Belastingen van minister De Jager... tja.
UPDATE Weggebruikers kunnen de hoge benzineprijs deels ondervangen door een zuinige auto aan te schaffen of te leasen via de werkgever. Dat zei minister Jan Kees de Jager van Financiën vandaag na afloop van de wekelijkse ministerraad. Vandaag evenaarde de benzineprijs het hoogste niveau ooit.
De Jager wees erop dat hij zich in het vorige kabinet als staatssecretaris van Financiën heeft ingezet om de zuinige auto te stimuleren. Zulke auto's leveren een voordeel op aan de pomp omdat ze zuinig zijn en zijn voordelig omdat de overheid de aanschaf stimuleert, aldus de bewindsman.Bron: AD, 14-02-12
Leden en dagelijks terugkerende bezoekers, ZIE VOORAL OOK o.a. MELDPUNT INCASSOKLACHTEN (zie clubhomebericht o.a. voor doorklikken naar...) Het lijkt er op dat incassobureau's zo wie zo onrechtmatig handelen of zijn. Het zijn namelijk in privaatrechtelijke zin 'afzonderlijke,'- andere bedrijven - daar waarmede de klant een privaatrechtelijke overeenkomst heeft gesloten. In feite heeft u als klant dus geeneens ook maar 'iets te maken' met een incassobedrijf in privaatrechtelijke zin dan.
Er zijn dan ook al enkele bedrijven die ZELF een incasso-afdeling binnen hun eigen bedrijf hebben opgericht... Dus deze materie is zeker in beweging in juridische zin.
UPDATE 10-09: WÉÉR een nieuw INCASSOBUREAU erbij? Nu van de bekende 'bankier' Dirk Scheringa, velen krijgen hier nu were mee te maken, ZIE EERST MELDPUNT INCASSOKLACHTEN! Ook Scheringa handelt nu in privaatrechtelijke zin dus ook DSF (Incassobureau in feite) zal de aangeschrevene éérst een (wederzijds goedgekeurde ondertekende)OVEREENKOMST moeten overleggen voordat tot handelen wordt overgegaan.
Scheringa heeft geen toestemming nodig van De Nederlandsche Bank (DNB) voor zijn nieuwe bedrijf. Volgens DS Factoring is er voldoende werkkapitaal aangetrokken om in oktober te beginnen.
Scheringa trok zich na het faillissement van DSB Bank in oktober 2009 terug uit de financiële wereld. Zijn DSB-imperiumviel, nadat Pieter Lakeman van Stichting Hypotheekleed spaarders had opgeroepen tot een bankrun.
Bron: De Telegraaf, 10-09-11
Consumenten worden de dupe van het nieuwe wetsvoorstel over de maximale hoogte van incassokosten. Daarvoor waarschuwt de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG).
Volgens het voorstel mogen bedrijven al na twee weken betalingsachterstand en een sommatie direct de volledige incassokosten in rekening brengen.
Bij een onbetaalde factuur van 120 euro is dat bijvoorbeeld 40 euro en bij een nota van 900 euro mag er 135 euro aan kosten in rekening worden gebracht. Op dit moment worden vaak alleen maar herinnerings- of administratiekosten in rekening gebracht, waarbij het meestal om kleine bedragen gaat.
Maatregelen
De KBvG vindt dat er pas incassokosten in rekening mogen worden gebracht op het moment dat er incassomaatregelen worden verricht. 'Daarvan is sprake als de vordering ter incasso in handen wordt gegeven van een incassobureau, advocaat of gerechtsdeurwaarder', zei voorzitter John Wisseborn van de KBvG.
Volgens de beroepsorganisatie zijn grote schuldeisers speciale incasso-afdelingen aan het opzetten. 'Daar is natuurlijk niets mis mee, maar deze ontwikkeling lijkt ten koste te gaan van de consument die incidenteel een vordering te laat betaalt', aldus Wisseborn. De Tweede Kamer behandelt het wetsvoorstel volgende week. 08/04/11 16u55
Bron: AD, 09-04-11
TELEFOONTERREUR.
Er komt steeds meer verweer tegen deze 'klantenbehandeling' waar bijna iedereen wel een keer ervaring mee heeft. O.a. Youp van 't Hek is daar onlangs mee naar buiten gekomen en heeft een website daarvoor opgericht, om 'klachten te verzamelen'.
UPDATE 26-01 Over de 'telefoonterreur' van bedrijven o.a. een 2e item dat bij velen niet in goede aarde valt.
Foto: AD
DEN HAAG - Bij telecomwaakhond OPTA kwamen vorig jaar bijna tienduizend klachten binnen van consumenten die ondanks inschrijving bij het bel-me-niet-register ongewenste verkooptelefoontjes hebben gehad. Dat maakte de OPTA vandaag bekend, zo is te lezen in diverse media.
De meeste telefoontjes gaan over telefonie, televisie of energie. Ook geven consumenten aan nog vaak ongewenst gebeld te worden over goede doelen, deelname aan loterijen en abonnementen op tijdschriften en kranten.
De OPTA is ongeveer vijftig onderzoeken gestart naar telemarketingbedrijven die de regels vermoedelijk overtreden. Deze bedrijven zijn verantwoordelijk voor ongeveer tachtig procent van de klachten die over ongevraagde telemarketing bij de OPTA binnen zijn gekomen.
Sinds oktober 2009 kunnen mensen die geen verkooptelefoontjes willen ontvangen, zich inschrijven op bel-me-niet.nl. Er staan inmiddels ruim 5,6 miljoen telefoonnummers genoteerd.
Telemarketingbedrijven moeten het register raadplegen voor ze gaan bellen. Als consumenten toch worden gebeld kunnen ze hun klacht indienen bij de OPTA. (CBR)
Telefoonmaatschappijen halen het gemiddelde overigens flink omlaag met een 4,7. De energiebedrijven doen het maar net iets beter met een 5,1. Banken, verzekeraars en openbaar vervoer moeten het doen met een 5,6.
Klanten zijn het best te spreken over de supermarkten: zij halen een 6,8. Erwin Wijman, marketingdeskundige en schrijver van een boek over klantgerichtheid van bedrijven, kijkt niet op van de resultaten van het onderzoek, dat is uitgevoerd door No Ties/Peil.nl.
"Bedrijven bouwen muren om zich heen. Ze willen wel spullen aan je kwijt, maar als de koop eenmaal rond is, willen ze niet meer met je praten. Je ziet het aan mailtjes die worden gestuurd door een 'noreply-emailadres', duurbetaalde 0900-nummers voor de klantenservice, en brieven aan klanten die worden ondertekend met 'Customer Care Center'. Dat komt enorm afstandelijk over. Het prikkeldraad rond bedrijven moet worden opgeruimd."
Als meest onvriendelijke bedrijf wordt KPN het vaakst genoemd, gevolgd door UPC, Ziggo, T-Mobile en Vodafone. Het aardigste bedrijf is Bol.com. Opmerkelijk genoeg staat KPN in dit rijtje op een tweede plaats. Rabobank, opnieuw UPC en Philips completeren de top vijf.
KPN laat weten niet bekend te zijn met de inhoud van het onderzoek, maar stelt in zijn algemeenheid dat "de discussie over de kwaliteit van callcenters niet langs KPN heen gegaan is. We herkennen en erkennen dat ook de callcenters van KPN niet altijd optimaal functioneren", aldus een zegsman.
"KPN streeft een hoog niveau van dienstverlening na, waarbij klanten van KPN ons willen aanbevelen bij niet-klanten. Dat kan alleen als klanten altijd goed en snel geholpen worden. Daarom is vorig jaar een omvangrijk verbeterprogramma in gang gezet."
Bron: De Telegraaf, 01-11-10
Welkom bij Clubs!
Kijk gerust verder op deze club en doe mee.
Of maak zelf een Clubs account aan: