WERELDWIJDE protesten tussen ARM of RIJK?

Geplaatst op maandag 30 januari 2012 @ 07:22 , 1313 keer bekeken

Leden en dagelijks terugkerende bezoekers, zie ook eens de andere nieuwsclubs, hier op clubhome genoemd? B.v.:  - klik:  http://justittieledwalingen.clubs.nl/ . Veel meer politiek nieuws en juridische dwalingen daar!

UPDATE 13-02-12: Inderdaad, er komen óók in Nederland steeds meer mensen op de 'NULlijn' of te wel worden armer en zitten aan de minumumoverlevingsgrens. Al 'ontkent' de regering dit als het maar even kan?

'De nieuwe minima komt uit de middenklasse'

 
© ANP

Het aantal mensen dat in korte tijd veel inkomen verliest, groeit sterk. Dat meldt de NOS. Er zijn nog geen exacte cijfers, maar deurwaarders en schuldhulpverleners zeggen dat er in rap tempo veel mensen in financiële problemen komen.

De nieuwe groep minima bestaat uit mensen die tot voor kort een goed inkomen hadden. Ze moeten door werkloosheid een flinke stap terugdoen. Volgens de NVVK, de branchevereniging voor schuldhulpverlening, gaat het vaak om huizenbezitters die hun woonlasten niet meer op kunnen brengen.

De nieuwe minima hebben het moeilijk. Ze zijn niet gewend om op de kleintjes te letten en vragen niet gemakkelijk hulp om uit de financiële problemen te komen. Dat maakt het omschakelen naar een zuiniger leefpatroon extra moeilijk. (ANP) 12/02/12 18u03

Bron: AD, 13-02-12 

Een 'wereldwijde opstand, protesten' tegen de verrijking van sommigen en de verarming van velen? In de geschiedenis vaker gebleken dat als de veschillen té groot worden, volksopstanden plaats vinden. Tegenwoordig iets beter, iets beschaafder met b.v. déze 'Occupy' protesten.

Wat nu? 'Vrijheid van meningsuiting' dachten we toch te hebben in Nederland, en als je die uit, dan wordt je gestraft, b.v. met het afpakken van de sociale rechten. En dat een voorstel van juist: de Partij voor de VRIJHEID en Democratie?  

VVD: Pak Occupy'er uitkering af

AMSTERDAM -  De Occupy-activisten die al weken in tentenkampen demonstreren, moeten hun uitkering kwijtraken als ze die hebben.

 
Dat stelt de VVD in het AD. „Mensen die dag en nacht op het veld kamperen, moeten dat vooral zelf weten, maar dan niet op kosten van de belastingbetalers”, stelt de Haagse VVD-fractieleider Boudewijn Revis van wie het idee oorspronkelijk komt. Hij zou graag zien dat de gemeente sociaal rechercheurs naar het Malieveld stuurt om uit te zoeken wie van de actievoerders een uitkering ontvangt. „Wie lang in de kou kan kamperen, kan ook zijn eigen boterham verdienen”, aldus Revis.
 
Bron: De Telegraaf, 19-11-11

UPDATE 29-01-12: De rechter verbiedt de ontruiming, toch nog een 'rechtstaat' in Nederland?! 

Actievoerders Occupy Malieveld mogen blijven

© anp

UPDATE  De actievoerders van Occupy mogen op het Malieveld in Den Haag blijven. Dat besloot de rechter in Den Haag zondagavond in een kort-geding dat de betogers hadden aangespannen tegen de gemeente Den Haag, die hen wegens de kou weg wilde hebben.

De actievoerders moeten van de rechter wel tussen 22.00 uur 's avonds en 08.00 uur 's morgens het kamp verlaten. Twee 'bewakers' mogen dan in het tentenkamp verblijven, maar niet slapen.

De gemeente Den Haag had de betogers zondag gezegd dat zij hun tentenkamp moesten opbreken voor 17.00 uur 's middags. De gemeente baseerde zich op de winterregeling voor zwervers, die in werking treedt zodra er vijf achtereenvolgende nachten vorst op komst is.

Advocaat Marcel Schuckink Kool eiste namens de actievoerders een verbod op ontruiming en voerde aan dat de gemeente oneigenlijke redenen gebruikte. De rechter oordeelde uiteindelijk dat het kamp niet weg hoeft, maar dat de demonstranten er niet in de nachtelijke uren mogen blijven. De raadsman zei in een reactie blij te zijn met de uitspraak. Maar hij vermoedt dat de gemeente het er niet bij laat zitten. 'Mijn cliënten waren bij voorbaat bereid zich aan de nachtelijke beperking te houden.'

Burgemeester
De burgemeester van Den Haag, Jozias van Aartsen, constateerde dat de rechter het met hem eens is, dat het 'onder de huidige weersomstandigheden niet verantwoord is om de deelnemers aan het Occupy-kamp buiten te laten slapen'. 'De politie zal erop toezien dat de uitspraak van de rechter nauwgezet wordt uitgevoerd', benadrukte Van Aartsen.

Actievoerders van Occupy bivakkeren al meer dan 3 maanden op het Malieveld om hun onvrede te uiten over de 'graaicultuur' binnen de financiële sector.
(ANP/Redactie)
 
29/01/12 22u4

Bron: AD, 30-01-12    


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: