Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 19 maart 2010 @ 09:08 door herman_dad , 30213 keer bekeken

banklogo.gif

 

GEEF UW MENING EN LEES DIT EERST EVEN GOED DOOR?!

ING-BANK en hun 'klantvriendelijkheid'?! 

 

De eerste meldingen van juridische dwalingen en schandalige juridische praktijken ten opzichte van klanten van de ING-Bank komen nu in het daglicht. De ING staat inmiddels ook al bekend als 'meest klantonvriendelijke bank van Nederland'. (Niet ten nadele van de vaak goede behandeling van medewerekers van de 'postkantoren', inmiddels wel - na overname Postbank - in handen van ING, maar baliepersoneel vaak personeel van AH, Bruna etc.) Overigens zijn enkele miljoenen mensen vaak ongewild en ongevraagd automatisch 'klánt geworden van ING' na overname van de Postbank (giro). Nu de gevallen waar het over gaat:  

 

U verliest uw pinpas of wordt gestolen (en dat kán echt iedereen een keer overkomen helaas en zeg niet 'eigen schuld, MIJ overkomt dat nooit!) en er is niet met uw rekening 'iets gedaan', dan wordt u waarschijnlijk wel een nieuwe (pas en/of pincode) toegezonden, dan is er mogelijk niet veel aan de hand, zo ook niet direct als u  'geskimd wordt' maar:

 

Stel er wordt toch in die tussentijd met uw pas 'gerommeld' volledig buiten uw zicht, uw schuld? En ook zelfs... er wordt onterecht een (groot) bedrag op uw rekening gestort (FOUTJE... 'bedankt' en ook dát kan ons allemaal overkomen) maar er blijkt 'iets met dát geld aan de hand te zijn - u heeft zelf geen flauw idee, weet totaal van niets'... en de bank haalt dat - terecht dan uiteraard - weer van uw rekening af, uw rekening wordt door DE BANK automatisch zonder uw kennisgeving vooraf geblokkeerd etc... (verrassing als u 'even geld wilt pinnen'...vaak, meestal!!)    

 

EN niet alleen DE PAS WAAR HET OVER GAAT - en u, immers te goeder trouw belt direct het nummer dat gemeld wordt, - overigens IS DIT AL EEN NUMMER VAN DE FRAUDE-afdeling ING! - om uw pas na ontdekking van (-) te laten blokkeren (vrijwillig en op uw eigen verzoek) maar dan worden AL de passen waar u op staat, zowel en/of rekeningen als 'gemachtigde' rekeningen, zakelijke (!) rekeningen geblokkeerd. 'Immers men gaat er direct vanuit dat U dan daarmede ook kunt 'knoeien'. 'U zult er zelf ook wel meer van weten wordt in enkele gevallen u zelfs telefonisch al medegedeeld'... Dus diverse mensen in uw omgeving die daar zelf absolut niets mee te maken hebben worden dan door de ING zelf, onrechtmatig gedupeerd in bankzaken, betaling huur woning etc. etc.     

 

Dan heeft U als klant een zeer groot probleem! De kans is groot dat dan de zaak in handen komt van de 'fraudeafdeling' van de ING-intern. En dan krijgt u vrijwel zeker een brief thuis, soms pas na 5, 6 weken 'onderzoek'? (al die tijd uw rekening geblokkeerd, geen bij- afschrijvingen van b.v. salaris, vaste levensonderhoud-lasten etc...! dat 'het vertrouwen in u als klant is geschaad en de rekening wordt beiendigd'. Uw tegoed wordt dan - pas na nog eens meer dan 10 dagen vaak! en al die weken, meer dan een maand 'zonder geld' - overgeboekt naar uw nieuwe rekening.

 

U krijgt dan wel standaard de mededeling dat 'uw naam wordt genoemd 'in een fraudezaak' en uw naam in het incidentenregtister (??) wordt opgenomen??! Hoezo, met welke juridische onderbouwing, welke MOTIVATIE en welke HARDE BEWIJZEN?! U wordt echter wel gestigmatiseerd, onterecht 'verdacht van' gemaakt! 

 

Dan rest u maar één ding, PER DIRECT een andere bank een andere rekening openen en uw vaste bij- afschrijvingen via dat nummer laten verlopen voordat u verder in de financiele problemen komt! Huur niet betaald etc.etc... Vele klanten van de ING die dit overkomen doen dit dan ook al!  En u heeft ongevraagd weer een groot administratief probleem, maar ala.     

 

Het kan zijn, ook dat kán iedereen overkomen, dat toch uw pincode ook bekend is/wordt en door eigen (helaas, soms dom maar toch) toedoen, ja dan kan de bank u dat via hun interne regelgeving wel verwijten (maar ook niet méér dan dat) en 'het vertrouwen opzeggen en de rekening beeindigen'. Oké maar ook niet meer dan dat en zéker ook dán niet uw naam vermeld in het 'incidentenregister' zonder verder enig juridisch bewijs!

 

Een jurist, advocaat is hier al zijdeling van op de hoogte en heeft ook hier grote juridische vragen bij, over! We gaan nu vast inventariseren en vragen u, als ook u dit is overkomen, geef een melding hier vast en vraag ook in uw omgeving even rond? Dank! Dit bericht over de ING, althans aanduiding zal op verschillende clubs even worden aangehaald maar hiet op MAATSCHAPPELIJKE BELANGEN - dat is het immers pur sang - zal dit worden uitgebreid en meer behandeld.   

 

We zien graag uw commentaar zo wie zo tegemoed hierover en geef e.e.a. ook door aan alle mensen die u kent. Overigens kan deze zaak op termijn net zo gaan uitpakken als met de DSB-Bank, als mensen massaal een ándere bank nemen? We moeten en mogen niet uitsluiten dat ook bij andere banken wel eens 'iets zal voorvallen' in de zin als genoemd maar u wordt daar méér persoonlijk begeleidt dan bij de ING.     Reacties

 • herman_dad
  vrijdag 1 april 2016, 00:57

  Hallo onbekende van 18 jaar, ik lees dit verhaal pas net en ja OOK WEER HETZELFDE PROBLEEM van de ING Bank, NIET EERST LUISTEREN NAAR VERHAAK VAN KLANT, maar direct eigen conclusies trekken en gelijk op de lijst van

   fraude' zetten met alle gevolgen van dien! Voor de klant want ik neem aan dat je helaas nog geen andere bank hebt en dan als je daar komt krijg je te horen dat je ook dáár geen klant kunt worden omdat je op de lijst staat van 'verdacht vanb'...???? Je kunt nu alleen nog maar een ADVOCAAT in de arm nemen die probeert eea recht te zetten en ook de GEMEENTE SCHULDhULP GAAN bellen en afspraak maken (laat ze dit, deze club en FORUM o.a. ook lezen!!!) en vragen of zij je ook kunnen helpen. ZAL DIT BERICHT OOK IN FORUM PLAATSEN, daar veel makkelijker te beantwoorden etc.. zie daan bij blok 'banken et.'.... oook je lidmaatschap hier is niet helemaal goed gegaan? Je ou via ledenlijst moeten aanmelden (gratis) vandaar... SUCCES EN ZIE OOK NOG HET FORUM berichten over ING o.a.

 • Ccnadaa
  donderdag 31 maart 2016, 17:24

  Hallo iedereen,

  Ik had een dringende vraag, ik ben pas 18 geworden en mijn bankpas is een tijd geleden gestolen. Omdat ik geen inschrijf adres had destijds kon ik geen nieuwe aanvragen. Ik ging dus langs de bank, en kreeg opeens te horen dat er internet fraude mee zou zijn gepleegd. Heel onduidelijk niemand kon mij precies vertellen wat ik moest doen. Nou 3 weken gewacht op een brief en krijg ineens te horen dat ik geen klant meer kan zijn Van ING en dat ik op een lijst kom dus ook geen nieuwe aan kan vragen. Terwijl dat na mijn blokkering pas is gebeurd allemaal!! 

   

  Niemand kan mij te woord staan bij de bank en ondertussen loop ik schulden op omdat ik geen rekening heb. 

 • AnnaJansen
  zaterdag 12 oktober 2013, 01:40
  ING is een waardeloze bank. Idd. slechte afwikkeling wanneer het om pas-fraude gaat en om klantrelatie. Mijn zoon zit vrijwillig bij de kredietbank (bewindvoering) omdat hij niet goed met zijn geld om kan gaan. Logisch dat de ING zijn pas blokkeert, zegt dat hij geen krediet meer kan krijgen. Daar kan ik begrip voor opbrengen. Maar zeggen dat wanneer hij zijn schuld bij de ING heeft ingelost zij geen bankrelatie meer met hem willen dat vind ik schandalig. Eigenlijk zeggen ze: "Als je je best doet om weer uit de schulden te komen en het lukt je om dit te doen dan straffen wij jou door de relatie met je op te zeggen en er bij de BKR voor de zorgen dat jij voor de rest van je leven geen leningen meer zult krijgen". Het staat in iets andere bewoordingen in de brief van ING maar hier komt het wel op neer. Morgen maar even met ons hele gezin alle rekeningen opzeggen bij de ING en op zoek naar een klantvriendelijke bank. Ik raad het iedereen af om een rekeningen bij de ING te openen. NIET DOEN!!!!
 • Gotspe
  vrijdag 11 oktober 2013, 08:57
  Goede morgen Jasmin in eerste plaats als u bnog geen ander banknumemr heeft bij eenn andere namk vandaag nog een andere bank - betaal - rekening openen! Als het tegenzit wordt u dirct of enkele weken later na een onderzoek ook uit de ING bank gegooiod en kunt u al uw doorlopende rekeningen tcoh door laten gaan, even wat werk om de vaste zaken een ander banknummer op te geven maar straks komt u ook op de interne en externe waarschuwingslijst en IS HET NIET MEER MOGELIJK om een andere bank te nemen!! Velen hebben dit al ervaren en dan pas heeft u echt een probleem. Hoe het ook afloopt ga bij de ING weg en raadt het ook anderen eventueel aan, zie alle berihten hier maar eens toch? En ga ook direct naar een bureau voor rechtshulp of rechtsverzekering als u die heeft! Hoop dat het geod afloopt ook al weet u zelf van niets, bij de ING blijft de klant verantwoordelijk hiervoor al heb je geen enkele schuld of geen enkel idee hoe of wat!! IK wens u veel succes hoor en laat dat weten staat geloof ik ook veel hierover in het froum over de ING en daar wat makkelijker geloof ik te beantwoorden ook veel zichtbaarder voor andere leden is mijn ervaring?
 • jasmin
  donderdag 10 oktober 2013, 23:00
  Hallo, Ik heb een probleem en weet zelf niet hoe het is ontstaan bank zelf heeft het over een en ander fraude maar door de bos zie ik de bomen niet. Eergisteren wou ik geld opnemen en de automaat gaf aan dat ik contact met bank moest opnemen dus ik kwam thuis en internet bankieren was geblokkeerd en ik maar naar de bank bellen en die zeiden tegen mij dat ik langs de kantoor moest gaan en dat mijn rekening weer gedeblokkeerd kon worden. Toen ik bij kantoor aan kwam kreeg ik te horen dat er fraude was gepleegd met mijn rekening. Ik was helemaal in shock omdat ik nergens van af weet. Er wordt mij ook niets verteld dus ik ga morgen weer langs kantoor om te kijken van hoe of wat maar wat ik hier boven lees schrik ik van stel dat het maanden duurt en dat ik mijn vaste lasten niet kan betalen heb 2 kleine kinderen. Ik weet echt niet wat er aan de hand is. Kan iemand me raad geven over dit onderwerp? Alvast bedankt
 • Gotspe
  dinsdag 16 juli 2013, 12:48
  Goede midag mevrouw Audry leest u alle berichten hier maar u bent niet de enige! Ook Annamarie hier al gemeld 2 dagen geleden of zo ik ben hier lid geworden destijds omdat ik het jaren geleden ook heb ervaren maar NEEM DIRECT EEN ANDERE BANK! Als u niet met uw betaalrekeningen komt te zitten! U zult ook wel weer bij de ING eruit worden gegooid als verdacht van frauduleuze handelingen en op de zwarte lijst worden gezet tzt.Ik ben er al lang niet meer bij en velen al nioet meer leest u ook wat ik aan Annemarie heb gezegd in het forum daar is ook veel info te vinden. maar direct naar een andere bank gaan hoor en uw betaalrekeningen over laten zetten, even werk maar wel safe. En vraagt u ook maar juridische hulp erbij. Veel sterkte hoor!
 • audrey73
  dinsdag 16 juli 2013, 10:03
  Nu 2 weken geleden zijn mijn rekeningen zowel persoonlijk als zakelijk geblokkeerd door de ING. Ik heb contante stortingen gedaan (waar je 5 euro per transactie aan de ING betaald) en weer opgenomen. De reden is dat het verdacht lijkt en wordt afdeling Fraude onderzocht. Het is dat ik aantal keren aan de Fraude lijn van de bank heb gehangen, maar verder krijg ik totaal geen communicatie met de reden of vervolg van de situatie. Ik heb toch echt geen gekke dingen gedaan. Mijn eigen geld gestort en gepind. Ik ben radeloos want inderdaad mijn betalingen, automatische incasso's en mijn rekeningen lopen door. Daar hebben zij totaal LAK aan. Wat moet en kan ik doen??? Het kan toch niet zijn dat ik de laan uit wordt gestuurd met de mededeling...'het is in onderzoek en vanwege vakantie periode weten we niet hoe lang het kan duren'. IK BEN VERDORIE AL 10 jaar klant!!!!
 • herman_dad
  maandag 15 juli 2013, 07:37
  Goedemorgen Annemarie ik heb het ook geplaast in het forum! Zie daar ook even en mijn advies neem een jurist nu ook in de arm. Het lijkt vrij ingewikkeld met diverse 'social media'erbij?
 • herman_dad
  maandag 15 juli 2013, 07:37
  Goedemorgen Annemarie ik heb het ook geplaast in het forum! Zie daar ook even en mijn advies neem een jurist nu ook in de arm. Het lijkt vrij ingewikkeld met diverse 'social media'erbij?
 • Annemariieetjuh1993
  zondag 14 juli 2013, 15:29
  Hallo, ik heb ook te maken met fraude via de ING bank en ik weet zelf niet wat ik er aan moet doen. Ik zou hier mijn verhaal plaatsen misschien weet iemand wat ik het beste kan doen, zelf sta ik momenteel machteloos! Zelf heb ik in week 27 een telefoon op martkplaats.nl gezet hier reageerde een meisje op en die wou de telefoon graag kopen, ze wou de telefoon laten verzenden omdat de afstand best groot was om de telefoon zelf te komen halen.. Ik heb netjes het geld ontvangen en heb toen het pakketje ( de telefoon ) ook verzonden en heb de transactie code toe gestuurd en ook een foto van het bonnetje gemaakt.. Een paar dagen later keek ik weer op mijn mail ( ik heb 2 mail adressen ) en zag ik dat er allemaal rare marktplaats berichten tussen stonden terwijl ik zelf nergens wat van af wist,, ineens word ik van mijn hotmail account afgegooid en kom plotseling ook niet meer op mijn Twitter account.. Heel raar allemaal!! Later die avond kon ik wel weer op mijn mail en snapte er toen niks van wat ik had verkocht, toen ik wou mailen wat er gaande was werd ik weer van mijn hotmail gegooid..Toen ik die avond er achterkwam dat mijn bankpas spoorloos verdwenen was stond ik helemaal machteloos ik wist zeker dat ik hem die dag ervoor nog had.. Wel kon ik nog inloggen op MIJN ING en zag allemaal rare bedragen staan waar ik niks van af wist, ik heb meteen de ING bank gebeld en mijn pas laten blokkeren.. De volgende dag heb ik weer contact met ing gehad en werd ik door verbonden met ing fraude en die vrouw die ik aan de lijn had zij dat ik aangifte moest doen.. Ik heb contact gehad met de politie en het was inderdaad beter om aangifte te doen, wel heb ik me nog ingelogd op mijn ing maar mijn geld was eraf gehaald.. Ik heb ook meteen mijn gebruikersnaam en wachtwoord laten blokkeren dit had ik op een briefje staan in mijn portemonnee ook een beetje dom van mezelf natuurlijk... Ik vrijdag ochtend 12-07-2013 nog gekeken op mijn mail ( had de geheime vraag veranderd & natuurlijk het wachtwoord ) ik heb de mensen die mij nog een mail hadden gestuurd zelf een mailtje gestuurd dat ik zelf ook de dupe ervan ben & dat ze me konden bellen op mijn 06 nummer 2 mensen hebben mij gebeld en heb het verhaal uitgelegd.. Ik ben 13-07-2013 op het politiebureau geweest om aangifte te doen helaas konden ze weinig ermee en moet ik het zelf maar oplossen ook ben ik naar de ING bank geweest om te kijken wat zij konden doen omdat ikgraag een andere rekening nummer wil hebben en te kunnen kijken hoe ik die mensen het geld terug doe.. Hier konden ze me nog niet mee helpen omdat de de mensen van de ING zelf ook contact moeten opnemen met de fraude van de ING zelf die waren op zaterdag helaas niet aanwezig ze konden dus niks voor me doen... Morgen 15-07-2013 moet opnieuw naar de bank en ben benieuwd wat er uit komt.. 1 van die mensen wil het geld natuurlijk weer hebben wat ik ook heel goed snap anders doen ze aangifte tegen me terwijl ik er niks aan kan doen.. Gisteravond stond ineens een vrouw uit Rotterdam aan mijn deur dat ze het geld terug wou, ik ben met haar naar het politiebureau geweest en er is afgesproken dat ik het geld binnen een week terug stort. Wat kan ik hier nog aan doen? Heeft iemand tips? ik hoor het heeel graag!
 • Gotspe
  woensdag 10 juli 2013, 21:00
  Goede avond meneer De Jonge, ik had er in het verleden ook mee te maken, maar toen geen advocaat of juridishce hulp, nu een jaar of 5 geleden en de ING bank uitgegooid. In die tussentijd is er meer over bekend geworden ook bij advocaten dus ik denk die raadplegen of al gedaan begrijp ik ook een beetje. Ik denk niet dat u geld terug krijgt maar juist moet betalen de 'schuld' zoals er veel over te lezen hier is ook, de 'regels' zijn zo??? Om gek van dte worden die situaties. Hoop dat u nog meer gelijk krijgt!
 • herman_dad
  woensdag 10 juli 2013, 06:53
  Goedemorgen Eric de Jong, ik heb ook al in de clubpost gereageerd, denk al daar gelezen?
 • Vomie
  dinsdag 9 juli 2013, 08:44
  Hallo meneer Erik ik heb nauwelijks last gehad van de bankproblemn hoor maar ik ken uw probleem niet? Er waren de laatse tijd weinig reacties nog hier en het is vakantietijd ook nog.Misschien zijn er andere leden die nog wel wat meer weten of kunnen helpen met uw probleem, heeft u dat al in het forum gevraagd daar zijn mee reacties dus? Nog een goede dag verder
 • erikdejonge
  zondag 7 juli 2013, 15:08
  Hallo graag kom ik met jullie in contact over jullie problemen, ik ben al juridisch bezig met deze zaken van valse beschuldigingen, zoveel meer info we hebben zoveel te meer we kunnen doen
 • herman_dad
  maandag 8 oktober 2012, 22:45
  SHORTYLEYD NOG EVEN... voorzover nog niet gedaan, DIRECT een ander banknummer, andere BANK gaan openen, kans is groot dat je op die waarschuwingslijsten komt en dan neemt geen enkele andere bank je nog als klant aan... ben je helmaal de klos!! Zie ook FORUM berichten hierover o.a.
 • herman_dad
  maandag 8 oktober 2012, 22:38
  Hallo shortylead, ik lees dit net en inderdaad wéér zo'n geval waarin de ING het slachtoffer als DADER AANMERKT EN KENMERKT... ik ben bang (uit ervaring) dat er weinig kans is op (eer)herstel omdat de bank(en) het recht hebben als er 'internetfraude' is gepleegd - kennelijk 3011 euro ZONDER MEDEWETEN VAN JEZELF op je rekening is gestort na vermissing bankpas (diefstal??) - er weer vanaf halen, of het nu toevallig je salaris/inkomen is dat je hard nodig hebt daar hebben zij volledig lak aan... De wet of de 'kleine lettertjes' zitten zo MISDADIG in elkaar dat je direct als slachtoffer wordt aangemerkt als DADER en je zult ook wel op de interne- en externe waarschwuwingslijst worden gezet? Of al gebeurd? neem wel een advocaat/rechtsbijstand in de arm dat ZEKER en leg het voor. De politiek zou dit moeten veranderen maar het tegendeel blijkt meestal waar, instellingen als b.v. CBP, AFM en dergelijke eten gewoon van die handelswijze af maar doen er ook neits tegen. 'ter preventie' zegt men ijskoud maar het zal je maar overkomen en zo zijn er velen. Veel mensen zijn daarom al weg bij de ING en naar andere bank (hoewel het daar soms ook voorkomt, die rechtsdwalingen als direct aanmerken als 'verdacht van fraude' dat is in wezen (zonder bewijs/veroordeling rechter zelfs) LASTER, c.q. smaad etc. maar niemand die daar wat aan doet. 'RECHT'STAAT NEDERLAND? Op dat gebied een lachertje maar zeer beschamend voor Nederland en het RECHT. Helaas maar neem toch direct een advocaat in de arm. sterkte en laat ondanks negatieve berichtgeving hierover de moed niet zakken altijd proberen.
 • Shortylayd
  maandag 8 oktober 2012, 14:38
  Goededag, dit allemaal is bij mij ook gebeurd, ik ben mijn betaalpas verloren ( ik heb echter geen flauw idee waar en wanneer precies) eerst had ik helemaal geen idee dat ik het verloren was later dacht ik dat ik de pas thuis ergens had liggen.Heb echter me hele huis onderste boven gehaald om het te zoeken. Een paar dagen later merkte ik dat ik hem echt kwijt was dus ik belde naar de ing om te vragen voor een nieuwe bankpas en de oude te blokkeren.Een paar dagen later kreeg ik een brief thuis gestuurd, op die brief staat dat ik frauduleus heb gehandeld en dat mijn rekening geblokkeerd is. (dit hadden ze niet vermeld toen ik naar de ING gebeld had). Ik had gelijk contact opgenomen met de ING, kreeg ik te horen dat ik naar de politie moest gaan om aangifte te doen(toen was ik nog steeds niet dat het om 3011 euro ging). Dus ik naar de politiebeureau, vertellen wat er was gebeurd. Ze behandelden me gelijk als een criminieel alsof IK zelf mijn pinpas heb uitgeleend aan iemand, zodat ik ook geld zou krijgen. Ik in tranen natuurlijk, gelijk aangifte gedaan en de brief met bezwaarschrift naar ING gestuurd. Na 2 maanden krijg ik een brief van de ING dat ik alsnog het geld moet betalen. Binnen 2 dagen hebben ze me salaris(dat nog op me ingrekening was gestort) eraf gehaald. Echter weet ik nu niet wat ik hier mee moet doen en hoe ik verder moet handelen. Het ergste van allemaal is natuurlijk dat de dader hier mee weg komt en ik nu de DUPE ben van iets waar ik niets van weet.
 • jeroen007
  vrijdag 30 maart 2012, 08:46
  goede morgens ja ik betaal ook met contante gelden hoo en pin nooit dus en heb ook geen last van die fraudes allemaal. wens nog een pretige weekeinden
 • Gotspe
  woensdag 28 maart 2012, 17:49
  Goede avond ik begin steeds meer weer met contant geld te betalen dat voorkomt fraude en soms willen winkeliers dat wel, lieve pinnen, maar laatst zei er al een tegen mij dat bij hem althans meer mensen weer contant gingen betalen om gedoe met hun pinpas en banken te voorkomen? Ik denk het ook wel dat dat zo is?
 • Djekay
  maandag 26 maart 2012, 11:48
  Hoi Herman, Hoe is het ermee? Nog vooruitgang geboekt na de laatste actie van verwijdering uit de EVR? Hier nog een link: http://www.nu.nl/economie/2772567/fraude-in-betalingsverkeer-stijgt-fors.html
 • herman_dad
  woensdag 21 maart 2012, 20:53
  Dank voor het plaatsen zal de link nog een keer plaatsen en anders in forum http://www.nu.nl/internet/2768911/lek-in-mobiel-bankieren-app-ing.html.
 • Djekay
  woensdag 21 maart 2012, 15:25
  http://www.nu.nl/internet/2768911/lek-in-mobiel-bankieren-app-ing.html
 • herman_dad
  dinsdag 3 januari 2012, 21:33
  Hallo redvirus, de meeste mensen zijn nog te goed van vertrouwen en inderdaad pas als het ZE ZELF OVERKOMT dan weten ze pas dat ze geen enkel recht bijna hebben? Het enige wat tot nu toe door protesten (ook van juristen!!! denk ik) en wellicht ook deze site misschien (?!) is beriekt is dat ALS JE BEZWAAR MAAKT tegen plaatsen op de EXTERNE waarschuwingslijst je VERWIJDERD WORDT DAARVAN (maw dan kun je zwaar in de financiele problemen komen, nergens meer terecht bij een financiele instelling). Bovendien is het smaad/laster etc. als je op de EXTERNE LIJST staat (anderen kunnen immers dit ook zien en 'veronderstellen dat iemand strafbaar heeft gehandeld' ) ZONDER VEROORDELING VAN EEN RECHTER. 'Iemand is alleen schuldig als een rechter zou hebben veroordeeld immers.... tot het tegendeel blijkt is niemand 'schuldig aan'. En toch gebeurt dat als je op de externe lijst staat en daar zijn financiele instellingen dus ook achter. Maar je moet wél via een (jurist rechtsbijstand/advocaat daartegen protesteren anders dan blijf je daar gewoon op staan. Bovendien ook zoiets (zie ook op deze site, 'incassobureau's handelen vaak onrechtmatig, juridisch (privaatrechtelijk dan) gesproken en ook DAT WETEN VEEL MENSEN NIET...zie de berichten daarover hier, en opvallend dat het MELDPUNT INCASSOKLACHTEN nog steeds (?) of blijvend 'opffline is'daar stonden veel infos op???) Wie heeft dat verwijderd 'van boven af''? Toch nog een goed nieuwjaar!
 • redvirus_6270
  dinsdag 3 januari 2012, 11:25
  Ik ben echt verbaast dat veel mensen hier nog steeds niet achter gekomen zijn. Alleen de mensen die dit overkomen weten dit. Mensen die het niet overkomen is weten niet eens dat er zo'n risico bestaat dat het kan gebeuren, dan merken ze hoe moeilijk ing jou nog kan helpen..
 • herman_dad
  donderdag 1 december 2011, 21:24
  Bedankt voor het plaatsen! De link pakt niet, maar xal het nog eens proberen en anders in het FORUM, dan kan ook iedereen het lezen. Een goed weekend alvast. DE LINK: http://www.nu.nl/geldzaken/2683023/skimmen-neemt-weer-toe.html
 • Djekay
  donderdag 1 december 2011, 19:08
  http://www.nu.nl/geldzaken/2683023/skimmen-neemt-weer-toe.html
 • herman_dad
  dinsdag 29 november 2011, 07:00
  Goedemorgen Djekay en overige leden, bezoekers, zeker een ramp maar ja KIFID moet ook de 'andere partij' de ING zelf horen en als deze een uitleg geven die niet (geheel) met de waarheid strookt dan GELOOFT ook KIFID meestal de STERKE in deze wereld... helaas en dan moet je weer van goede juridische huize komen om ... maar toch in ieder geval altijd doen en altijd er tegen ageren inderdaad! Een goede dag voor allen nog.
 • Djekay
  maandag 28 november 2011, 19:56
  Wat een ramp dit allemaal. Het komt tegenwoordig wel wat vaker op het nieuws en je ziet reclame over (internet)fraudeurs. Wat ik aan kan raden is: rechtsbijstandverzekering, bezwaar indienen (continu achter elkaar) want na de 3e keer dienen zij dit over te dragen aan een andere afdeling, bellen en uitleg vragen (laat ze goed beargumenteren wat de consequeties zijn en vraag het zwart op wit per brief), klacht indienen bij de KIFID.
 • Gotspe
  donderdag 17 november 2011, 08:47
  Goede morgen RR. Wat erg voor je en ook veel mensen weten niet dat ze nooit op die lijst mogen staan zonder veroordeling door een rechter! Daar heeft herman gelijk in ga direct met een jurist aan de slag dan halen ze je daar zeker vanaf, zeker als je nog dreigt met een aangifte tegen de ING hoor! Misschien weten nog meer leden hier die hetzelfde zijn overkomen nog iets? Veel sterkte en succes met je zaak
 • herman_dad
  woensdag 16 november 2011, 22:37
  Beste RR21, dank voor je berichtje hierover ook en wéér een slachtoffer hiervan, van duidelijke internetfraude en waar de ECHTE rekeninghouder géén part nog deel aan heeft. Maar toch door de banken en vooral ING zelf (Interpartes incasso IS DE ING ZELF, 100% eigendom van ING) wordt je als DADER gezien. Helaas is het zo geregeld dat banken 'onverschuldigde bedragen, stortingen' (waar je zelfs geen eens iets van weet!!!) weer van je rekening kunnen halen en daar lijkt weinig tegen te doen. Echter als je op de EXTERNE waarschuwingslijst voor andere banken/financiele instellingen bent geplaatst MOETEN ZE JE DAAR VANAF HALEN, echter dan wel via een advocaat/jurist rechtsbijstand die een klacht indient, want indien je ZONDER ENIGE RECHTELIJKE VEROORDELING op die lijst staat, dan maakt men zich schriftelijk zelfs (!) schuldig aan laster/smaad/smaadschrift t.o.v. van betrokkene. Een 'bank/financiele instelling' mag wel en INTERNE waarschuwingslijst bijhouden, dat staat hen vrij en ook de rekening/bankrelatie beeindigen ivm gebrek aan vertrouwen. Het is al voor jou 2006 gebeurd dus lang geleden maar toch neem een rechtsbijstandjurist/advocaat (de laatste kan ook op 'onvermogend'procederen) in de arm en laat hem een klacht indienen tenminste richting de ING. Succes, en we horen het wel, ik zelf ben de komende weken vrij durk vandaar niet altijd op de club(s) zie ook de andere nieuwsclubs eens? Ikzelf heb in overleg met rechtsbijstand toch besloten ook af te zien van vordering teruggave geld, wel ook VAN DE EXTERNE LIJST af. Kreeg nog wel een verzekeringsvergoeding hiervoor, dekt de schade niet geheel maar toch.
 • RR21
  woensdag 16 november 2011, 10:08
  hallo allemaal, wat ben ik blij om te lezen dat dit veel vaker voorkomt!! ik zit namelijk zelf nu ook in de knoei hiermee. en dit is ook nog een zaak uit 2006, in die tijd is mijn hele portomonee op school gestolen en heb ik daar aangifte van gedaan, uiteindelijk heb ik hetzelfde probleem gehad dat er een bedrag van 2500 euro op was gestort en midden in de nacht er vanaf werd gehaald. Op een gegeven moment kreeg ik zomaar een brief van interpartes dat ik dat bedrag moest voldoen plus hadden zij al het geld dat op mijn rekening stond ervanaf gehaald. ik was toen best jong ik was 15 en wist helemaal niet waar het over ging, nu blijkt dus dat ik ook in het incindentenregister sta, en belde ik net interpartes, maar die mensen zijn echt onbeschoft zij nemen gewoon vanzelf sprekend aan dat jij dat bent geweest. maar ik begrijp dus dat ik hier wel wat aan kan doen?? ik stel hulp zeer op prijs!!
 • herman_dad
  dinsdag 20 september 2011, 18:32
  Dank voor de felicitaite 'kleine overwinning' en ja ING heeft in een brief zwart- op wit gezegd dat ik van de externe lijst ben gehaald. Een goede avond nog en de aangekondigde bezuinigingen maar weer eens bekijken.
 • Djekay
  maandag 19 september 2011, 21:46
  En vergeet zeker weten niet zwart op wit te vragen dat de ING meld dat ze je van de externe lijst hebben gehaald!
 • Djekay
  maandag 19 september 2011, 21:45
  Toch gefeliciteerd met de vooruitgang!
 • herman_dad
  maandag 19 september 2011, 20:53
  Hallo Djekay, inmiddels wel bericht dat de financiele ombudsman de ING in principe gelijk geeft maar als je de correspondentie leest tussen hen dan zakt je broek af.. de 'conclusies' en aannames van de ING 'dat wel...' enz. zonder enig bewijs of wat dan ook! Nu dan weer een klacht naar de Klachtencomm. Financiele Instellenigen die dan een ebslissing moeten nemen en ja dát duurt natuurlijk weer 'even'... maar ING heeft wel mij ook van de Externe lijst gehaald daardoor. Ik denk dat als mensen een klacht indienen zij dat veel meer zullen doen, ze voelen zelf ook wel aan of WETEN dat ze dan zelf ook strafrechtelijk zelfs niet helemaal vrijuit gaan, smaad, laster etc. zonder enig wettelijke bewijsvoering op die lijsten te zetten? Een goede avond nog en later weer meer maar zal dus wel weer enige tijd duren..
 • Djekay
  maandag 19 september 2011, 09:56
  Goedemorgen allen, hoe lopen de zaken bij jou Herman?
 • herman_dad
  zaterdag 17 september 2011, 19:09
  Goede avond Michael, ik zou toch niet helemaal dit pikken, die brief met ongetwijfeld weer valse beschuldigingen die ze stellen als en maar 'aannemen dat', omdat ze 'denken dat iemand'... etc. Inderdaad ook de eerdere opmerking van Djekay met de vraag eigenlijk of je ook bent nagegaan of je op de interne en/of externe waarschuwingslijsten staat? Indien zó zou ik zeker WEL ook een rechtsbijstandjurist of advocaat benaderen om stappen te ondernemen. het blijkt dat als je zo doet en er wordt een klacht ingediend, degenen die op de EXTERNE lijst staan daar wel vanaf worden gehaald!! Dat geeft namelijk in je verdere mogelijke financiele zaken repercussies van 'niet aanvaard' ofzo (hypotheek? b.v.) en de ING is er zelf kennelijk al van overtuigd ook dat ze 'mensen niet zonder meer op de externe lijst kunnen en mogen plaatsen zónder rechtelijke veroordeling ter zake omdat ze zich anders schuldig maken zelf aan laster/smaad mogelijk etc.etc... Ik zou dat wel doen, zeker vervelend weer allemaal een energie die niet nodig zou zijn, maar ja. Toch nog een goed weekend verder nog!
 • redvirus
  zaterdag 17 september 2011, 17:21
  Hey jongens ik heb een brief gekregen van ing in deze brief staat dat ik verantwoordelijk ben voor de bankpas ik was met deze brief naar de ing gegaan om te vragen of ik hier nog wat tegen kon doen en hun zijden dat ik er niets meer tegen kon doen, jongens ik kan helemaal gek doen boos worden wat je maar kan bedenken maar hun winnen ik heb het gevoel dat ik helemaal hier niets meer tegen kan doen ik geef het op ik ga verder met mijn leven met abn amro en dan zie ik wel. als ik een of ander manier een toch een oplossing vind dan meld ik jullie dat meteen.
 • Djekay
  maandag 8 augustus 2011, 18:55
  Dag allen, welkom op de forum Michael. Ik heb meegelezen met je berichten en ik heb het met je te doen. Toen ik ook een brief thuis kreeg van de ING kon ik wel door de grond zakken, omdat je er niks aan kan doen maar nog word je in een incidentenregister geplaatst. Dit slaat echt werkelijk nergens op. Heb je nog nagevraagd of je in de IVR en EVR sta opgenomen? De IVR is een interne incidentenregister die de ING zelf hanteerd en de EVR alle financiële instellingen in Nederland. Het is wel belangrijk om dit te achterhalen zodat je weet waar je aan toe bent. Heb je al bezwaar gemaakt op de brief? Let op: de ING is verplicht om na 2 bezwaarschriften dit door te zetten naar een andere afdeling (namelijk Juridische Zaken Amsterdam). Deze afdeling is ook van de ING (het klinkt raar maar het is het proberen waard om meer bezwaarschriften te schrijven). In mijn situatie had ik naast de ING altijd een ABN AMRO rekening openstaan voor mijn vaste lasten. Ik heb een paar mailadressen en contactpersonen bij de ING die je rechtstreeks kan benaderen voor deze situaties, anders word je van kastje naar muurtje gestuurd. Wat hiernaast ook erg van belang is: bewaar alle brieven,e-mailtjes etc. goed. Blijven proberen en geef niet op! Tot slot wou ik ook even melden dat ik uit Almere kom.
 • jeroen007
  zondag 7 augustus 2011, 08:55
  goedemorgens meneer michiel ik ben blij voor u hoor dat u geholpen bent zo weer als ik dat lees en begrijpe zo? ik wens de lede nog pretige zondage.
 • redvirus
  vrijdag 5 augustus 2011, 22:26
  herman_dad voor een groot deel voel ik me echt opgelucht door jou fantastische uitleg over dit allemaal. ik heb altijd gedacht dat ing volledig veilig was maar ik heb het dus mis niets is 100% veilig ik heb ook nooit de tijd genomen om zulke belangrijke dingen te achterhalen. *herman_dad* ik wil je bedanken voor alles wat jij me hebt verteld ik heb alle informatie hier echt hard nodig om mijn financiele problemen weer te stabiliseren. groetjes Michael,
 • herman_dad
  vrijdag 5 augustus 2011, 17:44
  Dan moet ik je ook een beetje feliciteren want dan ben je denk ik gered vwb de voortgang van je bankzaken! Direct (zelf doen) alles laten overschrijven, b.v. inkomsten, vaste afschrijvingen etc. nu op rekening ABN-AMRO ik neem aan dat dat een betaalrekening is? Anders naar de bank (meestal zaterdags ook open enkele uren) en laten omzetten, ook een nieuwe pincode aanvragen zal volgens mij geen probleem geven. Ik denk dat iedereen die dit leest nu zal moeten begrijpen dat hij/zij beter maar 2 banken kan hebben voor de zekerheid?! Als je op die lijst(en) staat en je zou bij een geheel andere bank een nieuwe rekening willen openen, dan wel een probleem, die krijg je dan niet (meer).
 • redvirus
  vrijdag 5 augustus 2011, 14:22
  Dus ik kan nooit meer een bank openen in ing maar ik heb nog ABN AMRO bankpas ik heb die pas net zo lang als mijn ing pas kan ik het nog gebruiken ? maar ik ben mijn pin code vergeten van mijn abn amro pas als ik mijn pin code vraag aan hun zal er conflicten ontstaan ?
 • herman_dad
  donderdag 4 augustus 2011, 19:25
  hallo Michael welkom op deze club helaas onder omstandigheden die niemand wil.... wéér de ING. Ik heb je ook al privé berichtje gezonden en ja wat Gotspe ook al zei ook hier voor allen: helaas nu voor jou alleen nog een directe RECHTSHULP/ADVOCAAT ZOEKEN, maar dat duurt weer even ik begrijp het als geen ander.... dat is de enige weg in dit land die akls 'RECHTSTAAT'??? bekend staat? Tja... hieronder ver der nog ook voor allen die dit lezen, inloggen op deze club hier....zo wordt er nu veel meer maatschappelijke aandacht aan besteed in ieder geval...: Maar nu je probleem inderdaad weer de zoveelste persoon die daar mee geconfronteerd wordt helaas!! Zonder enig verder onderzoek en scrupules gooit ING je er meteen uit en stuurt de bekende brief dat je 'verdacht wordt van (betrokkenheid bij) ?? FRAUDE???? Alleen een rechter mag dat in Nederland 'rechtstaat'??? vaststellen in een vonnis maar ING doet dat 'zo maar' (ook andere banken soms hoor maar daar zijn geen klachten over voor zover ik weet, de lijst(en) waar je op komt zouden alleen moeten zijn voor mensen die daadwerkelijk dus veroordeeld zijn door rechter. Maar nu komt het helaas (mij ook overkomen) je staat inmiddels op die lijsten en dan zeggen ze in 1e instantie IJSKOUD... tja maar die lijsten zijn goedgevonden door Coll. Bescherming (????? hoezo bescherming) Persoonsgeg. (CBP en ook door politiek, 2e Kamer mogelijk goedgekeurd etc. Volledig voorbijgaand aan b.v. de Universele verkl. rechten v.d. Mens waar 'niemand zo maar beschuldigd zou mogen worden van (- ) nu ja kort gezegd lees de artikelen hierover op deze club maar eens. En ze zeggen IJSKOUD ja maar het is voor PREVENTIE???? En dan schijnt alles hier onder daie noemer te mogen in dit land!!! Nu praktisch, je staat inderdaad voor 8 jaar max. op die lijst en kan niets meer doen dus, bankieren etc. je VASTE LASTEN b.v. elke maand? Daar houden ze totaal geen rekening mee o.a. Je (men, allen die dat overkomt(en)) wordt dus GESTRAFT voor iets wat hij/zij niet heeft gedaan! Toen het mij overkwam heb ik direct al VOOR DIE BRIEF KWAM en kennelijk nog niet op die lijsten stond (zie ook berichten hierover van Djekay b.v.) een andere bank geopend en dus heb ik wel nog een bank en kan SOCIAAL MAATSCHAPPELIJK doorfunctioneren, tip voor allen die dit hier lezen, zodra je iets overkomt waar je totaal niets aan kunt doen of zelfs vanaf weet, verlies, diefstal van je ING bankpas b.v. STAP DIRECT OVER NAAR ANDERE BANK desondank mogelijk 'beloftes' van telefonistes ING b.v. die je direct na ontdekking van diefstal/verlies belt om te laten blokkeren etc... anders ben je helaas te laat en wordt je zwaar gestraft in je privé- en verdere maatschappelijke leven! Want ook voor Michael hier nu, de zoveelste die dit overkomt, is helaas alleen nog een gang via ADVOCAAT/RECHTSHULPBIJSTAND etc, mogelijk en dat gaat zeker heel lang duren weer. Er zijn dan in eerste instanties KLACHTENCOMMISSIES hierover en uiteraard de gang naar de rechter om je gelijk te halen. En ondertussen ben je, ook al krijg je later gelijk, zwaar gedupeerd! Dus direct nu een rechtsgang via die weg gaan volgen, helaas de enige raad voor nu, het lijkt nu alleen te helpen dat b.v. hier op de site er inderdaad nu MAATSCHAPPELIJKE AANDACHT aan wordt gegeven en meer mensen zich gaan of komen melden hier, GEEF DIT OOK DOOR AAN ALLEN DIE JE KENT, en uiteraard lezen betrokkenen van de ING zelf dit ook wel nemen we aan, en mogelijk misschien dat ze daar eens 'een beetje gaan nadenken' maar ik vrees het ergste! Ik lees ook dat berichtje van Gotspe b.v. dat een telefoniste tegen een KLANT zegt, 'als het u niet bevalt dan gooit u uw pas maar weg en neemt een ander bank?!' 'Klantvriendelijkheid'? Tja wij zélf adviseren dat absoluut niet, zouden zij niet mogen en doen dat ook niet... De ING doet dat kennelijk zélf al wel? Nu ik hoor het wel en laat ook even in blogbericht of op het forum hierover een bericht weten? Voor allen ook de bezoekers die dit lezen van belang mogelijk en ja zo kunnen we elkaar toch een beetje helpen? In die zin dan en geef de url van deze club door aan velen...? Iedereen zou die info moeten weten voordat ze het zelf overkomen. Sterkte voorlopig en nogmaals zoek nu direct rechtshulp, of via rechtsbijstandverzekering, o.a. DAS, Achmea etc. zijn nog meer rechtsbijstandshulpen, sommigen weten hier al van, hebben al zaken lopen daarover.
 • redvirus
  donderdag 4 augustus 2011, 19:04
  ING-BANK...méér klachten over.... "JA kun je er als individue 'weinig' tegen doen, in ieder geval de plaatsing op die lijsten? Zeker klachtencommissies, rechtzaken etc aanspannen etc.etc... maar voordat je daar bent, ben je al veel kwijt" dus betekend dit dat ik een straf moet uit zitten voor niets en ik kan niets tegen doen geen oplossing wat dan maar ook ?!?
 • Gotspe
  donderdag 4 augustus 2011, 15:04
  Goedemiddag Michael ik denk dat je direct juridische hulpmoet inroepen hierbij?Dat lees ik hier meer, mogelijk heeft Djekay of Herman of iemand anders hier nog tips, het is het oude verhaal weer over de ING hoe ze bezig zijn! Gisteren sprak ik nog een buurman daarover die de ING belde (de man is op leeftijd en begrijpt het niet allemaal meer in details dan) en die had wat vragen en kreeg als antwoord: 'meneer als u het niet bevalt gooit u uw pas toch weg en gaat u naar een andere bank!' nu dat is de stijl van de ING! Ik denk dat je zo gauw mogelijk een advocaat of rechtsbijstand moet inroepen want je wordt nu inderdaad als een crimineel gezien zonder ooit door de rechter te zijn veroordeeld, wat je hier ook allemaal leest. Sterkte!
 • redvirus
  donderdag 4 augustus 2011, 09:47
  ik heb echt snel hulp nodig ik wil hier echt uit komen wan't dit kan gewoon niet wat heb ik gedaan om dit te verdienen. en ja ik vind het erg dat de ing mij dit aan doet in plaats van de dader. wat voor een rechtvaardigheid is dit ?!
 • redvirus
  donderdag 4 augustus 2011, 09:42
  Goedemorgen mijn echte naam is Michael dus noem mij maar michael, dit gebreurde allemaal net voor de vakantie, wat er gebeurd is met Djekay is ook ongeveer met mij gebeurd, ik ben mijn betaalpas verloren binnen in almere stad eerst had ik helemaal geen idee dat ik het verloren was later dacht ik dat ik de pas thuis ergens had liggen later merkte ik dat ik hem echt kwijt was dus ik ging naar de ing om te vragen voor een nieuwe bankpas en de oude te blokkeren ik kreeg geen nieuwe betaalpas maar een kaartje met nummers van de ing erop. ik moest de alarmnummer bellen zo dat ik de oude pas kan blokkeren en een nieuwe kan aan vragen,dus ik had gebeld. paar dagen later kreeg ik een brief thuis gestuurd, op die brief staat dat ik frauduleus heb gehandeld en er staat ook op dat er 1,500Euro op mijn bank staat. eerst zag ik dit niet aan als een groote probleem tot dat ik naar de ing ging ik liet ze de brief zien en toen vertelde hij echt erge dingen. ik mocht 8 jaar geen bank pas meer en ik moet 1,500euro terug betalen, "de 1,500 euro komt van een andere rekening een ander persoon die opeens gedupeerd is" en ik werd in een lijst gezet waar door ik geen bankpas mag van een andere bank. toen ik dit allemaal kreeg te horen kon bijna gaan huilen ik denk dat ik mijn betaalpas buiten ben verloren en iemand heeft hem gevonden en gebruikt, dus ik ging naar de politiebureau en vertelde wat er is gebeurd en hun zeiden tegen mij dat als ik mijn betaalpas ben verloren dat ze mij niet konden helpen ze zeiden ook dat mensen zoals mij mijn betaal pas uit zou geven aan criminelen om mensen te duperen, IK GA NOOIT OM MET ZULKE MENSEN, volgende dag ging ik naar de ing samen met mijn moeder om te vragen wat ik hier tegen kan doen en hun zeiden 'niets' letterlijk het woordtje 'niets' dit is echt de eerste keer dat ik letterlijk ongelukkig ben geworden door deze situatie ik en mijn moeder gaan nu een advocaat namen om dit allemaal optelossen, maar de dader is hier mee weg ge komen dat vond ik het ergste van allemaal, ik weet niet wat ik nu moet doen. mijn hele vakantie is verpest door dit.
 • herman_dad
  vrijdag 29 juli 2011, 18:42
  Ja de laatste tijd, langer al weinig reacties op forums, en blogs. Een jaar of 2 geleden echt veel meer, bovendien zullen er toch meer mensen in het land zijn die klachten over de ING, banken etc. hebben? Duurt zeker lang, werd destijds al gezegd door de advocaat dat het wel een 'half jaar zou gaan duren' maar dat is voor mijn gevoel al om, zal weer een e-mailtje sturen binnenkort, maar aan andere kant ik neem aan als hij iets hoort dan stuurt hij direcb wel door. Goed weekend gewenst!
 • Djekay
  vrijdag 29 juli 2011, 17:51
  Jammer dat het niet wat actiever is op de forum. Zal vast ook wel komen omdat iedereen vakantie heeft? Duurt inderdaad wel erg lang zeg! KIFID is de partij die een uitspraak gaat doen over jouw zaak? Hebben ze geen periode gegeven over hoe lang dit gaat duren?
 • herman_dad
  donderdag 28 juli 2011, 22:21
  Hallo Djekay, ja ik denk dat daar misschien nog wel iets mee te doen is? Niet geschoten is altijd mis. Ik heb nog steeds niets gehoord van de advocaat dat er al bericht is van de klachtencomm. financiele instellingen. Het zou lang duren, maar nu wel heel lang. Zal binnenkort weer eens navragen. Van de overigen weet ik het niet, helaas maar enkelen steeds die hier reageren?
 • Djekay
  woensdag 27 juli 2011, 22:36
  In principe heb je groot gelijk Herman. Ik zal er eens naar vragen. Hoe verlopen de zaken bij jou? En......uiteraard de rest???
 • herman_dad
  dinsdag 26 juli 2011, 20:18
  Hallo Djekay, helaas dus weer op de verkeerde knop, soms kan een mens ook té snel zijn je bedankte voor de snelle reacties.... en reactie van jou verwijderd (weer, en dat spreekwoord over die ezel en die steen... nu ja) verwijderd maar ik begrijp nu wel dat je dan ook een vertrouwensfunctie hebt binnen het bedrijf? Dan zou je mogelijk wel daarmee 'iets' kunnen doen? Want je bent onterecht - ook ING geeft dat toe in feite ' een beetje' door je van de externe lijst af te halen, hiermede geconfronteerd dus lijkt mij (?) dat je inderdaad schade kan lijden in je beroepsuitoefening door het hel gebeuren? Toch maar eens navragen , uitzoken? Ik weet het niet precies maar???
 • herman_dad
  dinsdag 26 juli 2011, 07:12
  Hallo Djekay, ik gebrijp er een beetje uit dat het gebeuren ook een nadeel voor je werk is of was? Heb je daardoor schade geleden (nadelig?) dat kun je mischien, indien zo, ook schade vergoeding eisen? Weet ook niet hoe dit precies zit, maar mogelijk navragen bij een jurist, rechtswinkel etc?
 • Djekay
  zondag 24 juli 2011, 13:32
  Beste Allen, bedankt voor de kleine overwinning. Herman, ik heb werkelijk geen idee of dat zo is. Met een logische beredenering zal dit inderdaad zo zijn. Maar gezien het feit dat ik niet exact weet hoe het rechtssysteem in elkaar zit ben ik al blij met de overwinning. Enige nadeel is dat dit een gemiste kans zou kunnen zijn wegens mijn werkzaamheden.
 • jeroen007
  zondag 24 juli 2011, 09:22
  goedemorgens meneer Djekay en ook van mij gefeliciteert hoor met ie overwining! pretige zondage nog voor u en de lede.
 • Gotspe
  vrijdag 22 juli 2011, 14:29
  Goededag Djekay en gefeliciteerd ook dat je wat gewonnen hebt hiermee begrijp ik!? Nu nog méér mensen zo die dit zijn overkomen? Ik hoop dat velen dit ook lezen hier ik geef de url van deze club ook al vaker door als mensen er naar vragen!
 • herman_dad
  vrijdag 22 juli 2011, 06:59
  Goedemorgen Djekay als ze inderdaad beweren dat ze de overboeking nog konden voorkomen, dan wéten ze dus in feite dat de rekeninghouder zelf, (jij dus) vrijuit gaat in het gebeurde! Dus sta je ook onterecht op de interne lijst van hen, en hadden ze je zelfs een nieuwe pas/code moeten geven?
 • Djekay
  donderdag 21 juli 2011, 22:56
  Herman, bij mij is er geen geld ingehouden door de ING of beslag op gelegd. Bij mij konden ze de overboeking nog voorkomen (dat is wat ze zeggen en beweren).
 • herman_dad
  woensdag 20 juli 2011, 20:09
  Hallo Djekay, GEFELICITEERD met toch deze kleine overwinning, al is het nog steeds bij hen intern schandalig dat je daar ook op blijft staan, maar ik ben bang dat ze uiteindelijk zullen zeggen een (bank)instelling mag INTERN voor henzelf zo'n lijst bijhouden? Maar impliciet geven ze dus hier al toe ZELF dat er een fout is gemaakt! Mocht de ING ook geld van je rekening hebben afgenomen, dan voor mij nog de vraag of dat ook tercht is (geweest) dus? Dan zou je of je (rechtsbijstand)advocaat dit op grond van die uitspraak/beslissing ook wellicht met succes kunnen terugvorderen? Inderdaad, 'gewoon doorgaan'! maar toch goed dit kleinde succes!
 • Djekay
  woensdag 20 juli 2011, 18:08
  ALLEN, ik heb brief gekregen van de ING. Het volgende straight to the point: Mijn gegevens worden gehandhaafd in de IVR (interne incidentenregister van de ING) en verwijderd uit de EVR (externe incidentenregister). Dit betekent dus dat ik geen bankzaken meer kan doen met de ING zelf maar wel met andere banken! Ik ben hier erg mee tevreden! Mijn tip als volgt: Na 2 maals bezwaar getekend te hebben is de ING VERPLICHT dit door te zetten naar Juridische Zaken Amsterdam. Bij mijn geval hadden ze het niet gedaan en dat heeft de doorslag gegeven waarom ze mijn gegevens uit de EVR halen. Volgens hun uit coulantheid nog wel! Mijn reet! Maar mensen, gewoon doorzetten!!!
 • herman_dad
  donderdag 14 juli 2011, 08:17
  Goedemorgen, nee ik heb dat stukje in de Spits niet gelezen, zal het later nog eens opzoeken via Google. Dat zal zeker dat werkgevers en mogelijk niet alleen in DIE branche maar op veel breder vlak van 'sreening mogelijkheden gebruik maken' die we niet kennen? En ja dat zouden (vele?) onschuldige mensen daar zeker ook de dupe van kunnen worden of zijn. Nederland 'rechtstaat' bestaat óók wat dat betreft al lang niet meer?! Feitelijk is daar geen controle op (te houden) ook dat dit alles goed zal zijn of gaan.
 • Djekay
  woensdag 13 juli 2011, 07:51
  Dank je voor je reactie Herman. Ik vraag dit namelijk omdat werkgevers in deze sectoren steeds meer gebruik maken van PES (Pre Employee Screening) om de integriteit te toetsen. Ookal is dit niet helemaal waterdicht zouden mensen die vals worden beschuldigd de dupe hiervan zijn. In de spits van vandaag staat er een artikel over skimmen.
 • herman_dad
  dinsdag 12 juli 2011, 20:56
  Goedeavond Djekay, nee ik heb er niet direct een idee van, maar het is bedoeld tussen de 'financiele instellingen' en dan zou je denken ook pensioenfondsen, vezekeringen etc. maar ik denk dat b.v. de banken onderling dit wel geldt maar als je een verzekering afsluit, mogelijk weet 'men' dat wel via de lijst maar hangt het af van de soort verzekering en pensioenopbouw b.v. lijkt mij ook van een iets andere orde? Denk ik...
 • Djekay
  maandag 11 juli 2011, 16:47
  Dank je Herman voor je reactie. Heb jij enig idee wat voor invloed dit nog meer heeft naast de financiele bankenbranche? Pensioenen? Verzekeringen? Ik heb na dit gebeuren namelijk nog wel een rechtsbijstandverzekering af kunnen sluiten. Groeten
 • herman_dad
  maandag 11 juli 2011, 15:58
  SORRY Djekay, heb nu net even tijd voor clubs en zie net je berichtje met de vraag WAT KUNNEN WE MEER DOEN, 'met zijn allen' en 'heeft iemand al vooruitgang geboekt'? Maar haastige spoed is zelden goed, want ik DRUKTE je berichtje per ongeluk weg, had even FOPUM in gedachten en daar 'reageer je boven' vaak. Maar nogmaals de vraag hier dan via dit berichtje. En ik zou niet direct weten met zijn allen, ja dan een 'stichting' of werkgroep oprichten etc. maar zelf ook al eens daaraan meegedaan en niet met veel resultaat. Ik heb zelf in mijn zaak in ieder geval nog geen vooruitgang geboekt, ligt nog steeds bij klachtencommissie.
 • herman_dad
  zaterdag 9 juli 2011, 20:20
  Voor allen zoals beloofd er even op terugkomend nog, uit de link (zie ook forum) blijkt dat ook bijv. de CBP er 'vanaf weet' deze 'incidentenregisters' en 'akkoord bevonden'????? Ook b.v. de 'politiek' zal hiervan afweten, dus m.a.w. 'men is gerechtvaardigd bezig' zal het antwoord zijn van de overheden etc.??? dus klachten hiertegen ‘geen schijn van kans’, zo werkt dat meestal in het ‘recht’… De financiële instellingen mogen registers bijhouden 'ter voorkoming van'... b.v.??! Hoe droevig ook... echter we zijn en blijven van mening als dat al zo is, die politieke 'goedkeuring' etc. dan NOG blijft overeind SCHENDING VAN Universele verklaring v.d. Rechten .v.d. Mens, b.v. de artikelen: - 4. Niemand mag worden onderworpen aan folteringen, noch aan een wrede, onmenselijke of onterende behandeling of bestraffing. Als je ZONDER TUSSENKOMST VAN DE RECHTER dus OP DIE LIJSTEN TERECHTKOMT, dan wordt je onderworpen aan een ONTERENDE BEHANDELING, 'bestraffing' zelfs (gevolgen voor je hele maatschappelijke leven in feite je kunt ook geen verzekering b.v. meer afsluiten) kunnen we zelfs stellen. Art.10 Iedereen heeft, in volle gelijkheid, recht op een eerlijke en openbare behandeling voor een onafhankelijke en onpartijdige rechterlijke instantie bij het vaststellen van zijn rechten en verplichtingen en van de aanklacht tegen hem. Het is – het plaatsen op de lijsten – welliswaar geen OFFICIELE AANKLACHT, ‘beschuldigd van betrokkenheid bij mogelijke fraude’, doch impliciet houdt dit dan wel zo in, bovendien nog hebben al degenen die op die lijsten staan, GÉÉN RECHT GEKREGEN op een fatsoenlijke verdediging tegen deze ‘aanklacht’, aantijging’ zeker is het dat. ( je kunt zelfs nog stellen, bij het plaatsen op de lijsten worden smaad en/óf laster bewerkstelligd. Voorbeeld: dat gaat feitelijk pas op als je op een bank een ‘rekening wilt openen’ en je krijgt daar te horen, ‘dat kan niet, u staat op de incidentenlijst en de ING b.v. heeft u daarop geplaatst, dus verder moet u daar zijn, wij geven (en weten verder ook niet) geen inlichtingen maar u kunt geen rekening bij ons openen want u staat op de lijst’… (en ondertussen denkt de bankemployé die je helpt er het zijne/hare van… ‘nu dat zal dan wel dat deze persoon bij fraude of mogelijke, is betrokken want hij/zij zal daar niet voor niets op zijn geplaatst’?! Toch? Art. 12: Dit handelt over het feit dat ‘niemand in eer en goede naam mag worden aangetast’ alsmede geen ‘inmenging in privacy’. Vooral dat eerste spreekt voor zich. We kunnen uit dit alles dus slechts constateren dat in feite op deze INCIDENTENLIJSTEN mogen staan, slechts degenen zijn die OOIT DAADWERKELIJK VEROORDEELD ZIJN (geweest) door een RECHTER. Zelfs mensen die wel in een rechtszaak t.z. zijn betrokken (geweest) maar zijn VRIJGESPROKEN zouden niet op die lijsten mogen voorkomen. Echter we gaan er van uit dat wellicht duizenden (landelijk gezien?) van deze lijsten afgehaald dienen te worden.
 • herman_dad
  vrijdag 8 juli 2011, 16:58
  Hallo Djekay, heb het even gelezen maar kom er later in weekend denk ik op terug, goede info, deels al bekend, de url doet het niet, maar zal hem hier nog eens plaatsen: http://www.nvb.nl/index.php?p=17969 .... NEE lukt nite denk ik hier, zal in FORUM (voor allen die dit lezen even zetten) en dan zal het wel gaan denk ik, misschien daar ook een groter forum bericht later dus.
 • Djekay
  vrijdag 8 juli 2011, 09:41
  Wat informatieve bronnen: Protocol incidentenregister: http://www.nvb.nl/index.php?p=17969 Rechtzaak tegen de ING: http://jure.nl/av8245
 • Djekay
  vrijdag 8 juli 2011, 08:20
  Goedemorgen, helaas is dit allemaal te wijten aan het feit dat hun systeen en aanpak niet waterdicht is. Ik persoonlijk snap niet hoe en wat ze precies allemaal aan het doen zijn. Maar als je vanuit ING bekijkt dan zouden ze toch wel iets moeten doen tegen mensen die echt fraude plegen en niet zomaar op aanname je op een lijst zetten zonder juridische onderbouwing. Zeer slecht! Ben benieuwd hoe de ING zal reageren als ze het doorhebben dat ze redelijk wat mensen het prive leven schaden (terwijl zij zelf in hun brief vermelden dat hun vertrouwen is geschaadt). Maar onze vertrouwen dan? Groetjes allen!
 • jeroen007
  vrijdag 8 juli 2011, 07:41
  goedemorgens wat een dingen allemaal zeg ik ben blij dat ik eerverleden jaar al toen ik dit hier las bij de INgbanke ben weggegaan en nu bij de rabobanke ben die zijn veel beter volgens mij wel? ik heb ook veel meer mense dit vertelt al en enkele zijn ook bij de ING banke weggegeaan nu toen ze dit hier wisten ik geeft ook de naam van de club aan hen door dan. ze mogen je toch niet zomaar zonder beschuldiginge op deze lijst zette? pretige dage nog.
 • Djekay
  donderdag 7 juli 2011, 18:14
  Ik hoop ook dat meer mensen hierop reageren! Dit is wel van belang, met name als jou zoiets overkomt waardoor je je vaste lasten of dergelijke niet meer kan betalen. Is toch pure onzin? Is er hier iemand in zijn naaste omgeving of op het internet iets tegengekomen waarbij zo een zaak is opgelost? Ik heb weleens lopen googlen hiernaar en kon alleen maar iets vinden over hypotheekfraude en dergelijke. Ik zal dit op een latere tijdstip plaatsen in deze forum, want het gaat wel om het incidentenregister en de ING waarbij de betrokkenen uit de lijst zijn verwijderd. Dit kan een input leveren voor ons!
 • herman_dad
  donderdag 7 juli 2011, 17:50
  Hallo Djekay, ja dacht het al dat die afdeling van de ING zelf was? De 'ene hand wast vaak de andere'... denk ik dan maar. Ja goed dat je het ook op internet plaatst, de url van deze club zie je overal staan?! Ik zit te lezen over CBP (Gotspe) maar volgens mij zeggen ze gewoon 'we hebben het daar aangenmeld dat we dat doen, en 'goed'??? bevonden'? Maar je zou ze kunnen benaderen nog daarover en iedereen trouwens, hoe meer klachten...? Volgens mij betreft het veel méér dan honderden mensen die dit overkwamen, overkomen, landelijk gezien denk ik enkele duizenden, mogelijk doen ook een aantal andere banken dit zo, maar nog niet gehoord? Ik hoop dat er veel meer mensen hier op reageren?
 • Djekay
  donderdag 7 juli 2011, 16:22
  Dag allen, ja ik was wel van plan om het te melden op het internet. Is alleen maar negatieve reclame voor de ING. Dat moet ook aangezien het rechtssysteem die hanteert worden door de ING van geen kanten kloppen. Is het een idee om mensen te verzamelen die hiermee te maken hebben gehad zodat we wellicht gezamenlijk er wat aan kunnen doen? Samen staan we sterker!
 • Gotspe
  donderdag 7 juli 2011, 13:57
  Nog een keer,,,, zit nu ineens te denken aan het College bescherming persoongegevens toch? Die moeten hier toch een stokje voor kunnen steken, in Nederland leven we toch wel in een rechtstaat?!! Lijkt me zo hoor... ? heb je dat al eens geprobeerd te benaderen en desnoods wijs je ze ook op deze club en gegevens hier? Succus
 • Gotspe
  donderdag 7 juli 2011, 13:46
  Goedemiddag Djekay, wat een gedoe zeg inderdaad en dat ze zelfs toegeven !! dat ze fout handelen daarmede? waarom kan de overheid dat niet terugdraaien dan, want dat lijkt me helemaal niet juist zo, zelfs in strijd met de wet of wetgevingen want je wordt onterecht beschuldigd toch zo? Ik denk wel dat het veel meer mensen zijn, zeker honderden maar nóg wel veel meer denk ik? Hoop dat er meer mensen hier reageren ik zal via mijn e-mail inderdaad ook andere bekenden van mij hier naar toe verwijzen, de url doorgeven aan hen? Succes en sterkte en nogmaals!
 • Djekay
  donderdag 7 juli 2011, 08:31
  weet iemand trouwens hoeveel mensen hiervan de dupe zijn? dit zal wel uitlopen tot honderden denk ik?
 • Djekay
  donderdag 7 juli 2011, 08:29
  beste herman, afd. fraude en riskmanagement is van de ING zelf. Zij hebben de brief ook verzonden met de opname en dergelijke. Wat mij op iel was dat degene aan de telefoon weinig weerwoord had te bieden. Hij gaf openlijk toe dat dit vaket voorkomt omdat ik de term internetfraude in de lucht had gegooid. Had hem ook gelijk geconfronteerd met de brief over onjuiste identiteit en gegevens die zijn vastgelegd in hun systeem. En dat zij het niet kunnen toetsen waardoor ze je zonder pardon op de register plaatsen. Wat een gedoe allemaal!
 • herman_dad
  donderdag 7 juli 2011, 07:17
  Goedemorgen Djekay, de afd. Fraude en Riskmanagement is die óók van de ING of waarvan? Ik had daar nog nooit van gehoord? En ze geven dus ZELF TOE dat dit fout handelen van hen is, om mensen zo maar ZONDER TOETSING (van b.v. een rechter!) op die lijsten te zetten?! Dat de afdeling Juridische Zaken van de ING-Amsterdam ONAFHANKELIJK IS, dat betwijfel ik ten zeerste!!! De brutaliteit om ook nog eens 15 euro te vragen om de juiste persoonsgegevens in het register op tenemen... ??? Dit is bijna afpersing, vallend onder art. 317 Wetb. v. Strafrecht... Neen niet werkzaam in de finananciele wereld, een WAO uitkering. Het zal mij benieuwen hoe dit afloopt, zelf loopt de klacht via Klachtencommissie Financiele Instellingen, we moeten aannemen dat zij wel onafhankelijk zijn? Prettige dag nog!
 • Djekay
  woensdag 6 juli 2011, 21:53
  Dag allen, vandaag had ik de afdeling Fraude en Riskmanagement aan de lijn die me had doorgestuurd naar degene die gaat over het incidentengebeuren/screening. Degene heeft mij zelf vermeld dat zulke dingen vaker voorkomen en dat zij het niet kunnen toetsen wordt je zonder pardon op een lijst gezet! Alsof wij er vanuit moeten gaan dat ING juist handelt dat het zo is? Ik dacht het niet...dit is het kromste wat ze ooit hebben bedacht! Hiernaast heeft meneer vermeld dat: na wanneer je meer dan 2x een bezwaarschrift indiend dat dit verder wordt behandeld door de Juridische Zaken Amsterdam (ook van ING maar een onafhankelijke partij). Dit is bij mij dus niet zo geweest en daar heeft die excuses voor aangeboden, alsof ik daar wat aan heb GVD! In elk geval wordt dit nu in gang gezet en daar gaat weer 6 weken overheen voordat men hier weer uitslag over kan geven! Is toch niet te geloven???? Had ik trouwens al vermeld dat ik van de ING nog een brief thuis heb gekregen dat de persoonsgegevens incorrect waren opgeslagen in het systeem en dat men per brief een verzoek had ingediend om dit alsnog op te sturen tegen een vergoeding van 15 euro ofzo iets...BELACHELIJK! Afgezien hiervan: Wat voor werkzaamheden hebben jullie allemaal? Ik vraag dit omdat je dan niet werkzaam kan zijn in de financiële wereldje. Groetjes!
 • herman_dad
  woensdag 6 juli 2011, 19:08
  Hallo Djekay, gewoon ik kreeg op een dag een brief van de ING zelf dat ik op de interne- en externe lijst was geplaatst. Daar is dus die advocaat/rechtsbijstand mee bezig maar dat duurt lang?? Ondertussen blijf je beschuldigd van zaken waar je zelf helemaal niets mee te maken heeft en dat zonder tussenkomst van de rechter.... kán allemaal in NEDERLAND RECHTSTAAT??? Nu lees de klachten maar eens verder op het Meldpunt Incassoklachten... zie clubhome en daar even doorklikken het blijkt dat incassobureaus waarschijnlijk zelfs geheel onrechtmatig handelen? Zo wie zo?!! Voorzover ik er iets van weet zou dat best eens kunnen!!! En daar heeft men denkelijk nooit over nagedacht, wettelijk dan, totdat er mensen komen die dat wél een keer doen... prettige avond nog verder ondanks alles...!
 • Gotspe
  woensdag 6 juli 2011, 16:54
  Goedemiddag Djekay, dat duurt wel heel lang hoor! Ik begrijp uit de andere berichten ook dat mensen er weer heel lang mee bezig zijn? Ik hoop dat het voor u wat sneller kan gaan!
 • Djekay
  dinsdag 5 juli 2011, 22:17
  Dag Herman, Wat een lange procedure zeg! Even een vraag tussendoor: Het register bestaat uit een interne en een externe. Intern bij ING zelf en extern circuleert het ook bij andere banken. Enig idee waar jij geregistreerd staat? Zo ja, hoe ben je daar achter gekomen? Groetjes!
 • herman_dad
  dinsdag 5 juli 2011, 19:28
  Hallo Djekay, nee bij mij is het ook nog niet opgelost, duurt ook al meer dan een half jaar nu dat de advocaat een klacht heeft ingediend bij de financiele klachtencommissie en daar is het wachten op, als zij mij geheel of gedeeltelijk gelijk geven dan veranderd de situatie en eventueel dan nog naar de rechter ook als het kan en moet? Landurige kwesties... ik weet niet of er nog meer leden of BEZOEKERS van deze club hetzelfde meemaken dan horenw e het wel? En nu ook nog 'vakantietijd' zijn er nog een aantal mensen niet aanwezig... ? Dank voor je berichtje en misschien meer leden die...?? Prettige avond!
 • Djekay
  dinsdag 5 juli 2011, 10:15
  Dag allen, Het is weer een tijdje dat ik hier een reactie op heb geplaatst. Ik vroeg me af hoe het bij iedereen is afgelopen omtrent dit onderwerp. Bij mij is het helaas nog niet opgelost!
 • herman_dad
  maandag 14 maart 2011, 19:48
  Bedankt Gotspe, maar voor alle leden, ik heb inderdaad dit bericht ook gehoord en gelezen vandaag en OP DE CLUB GEPLAATST... met een tekst van mij daarbij... voor allen indien u nog meer mensen weet of hoort, geef de url van deze club even aan hen door? Dan kunnen meer mensen zich melden hier, vanhieruit niet veel aan te doen uiteraard maar wel elkaar met raad ondersteunen zoals al enkele keren is voorgekomen.
 • Gotspe
  maandag 14 maart 2011, 16:54
  Goedemiddag, ik denk dat je dat wel moet winnen zo als je een advocaat hebt toch?! Zeker is de ING bank aan de top van slechtste banken wat dat betreft lijkt mij. IK zag net op het nieuws dat er veel meer internetfraude is geconstateerd door de banken en dat ze nu gaan samenwerken??? Worden alle banken dan zo erg als de ING? Want via internet kun je er niets aan doen denk ik dat je in de problemen komt en gaan al die mensen die dat overkomen nu ook op die incidentenregisters zetten als 'verdacht van fraude'?? Dat zou krankzinnig zijn in dit land van bekend van goede rechtsstaat? Dat je zo maar beschildigd kunt worden zonder officiele aanklachten? Nu toch prettige avond nog.
 • Djekay
  zondag 13 maart 2011, 20:59
  Bedankt voor je reactie Gotspe! Een overschrijvingskaart van iemand was ergens vanuit gevist en daarop de gegevens van mij op bewerkt. Dat wilt dus zeggen dat iemand mijn gegevens ergens vandaan heeft gehaald (skimmen vermoed ik) en mijn handtekening heeft nagemaakt. Ik moet via de juridische weg de inzage doen op de bewerkte overschrijvingskaart. ING is naar mijn mening een prutsbank. Volgens mij steekt ING bovenuit alle financiële dienstverleners die mensen op een incidentenregister plaatst.
 • Gotspe
  zaterdag 12 maart 2011, 17:16
  Beste Djekay dit is wel een heel vreemd verhaal?! Als je zelf nooit overschrijvingskaarten hebt gebruikt of zelf maar aangevraagd, hoe kunnen ze u dan van 'betrokkenheid bij fraude' beschuldigen?! Ze weten bij de ING echt niet wat ze juridisch aan het doen zijn! Een overschrijvingskaart die nog kennelijk vooraf is bewerkt, dat kan IEDEREEN hebben gedaan stel ik als volkomen juridische leek zelfs al vast toch?! Voor mij al meer dan 2 jaar geleden nu en volgens mij sta of stond ik oop op die 'incidentenlijst'. Ik heb een jaar geleden een klein geldbedrag geleend maar dat was via een goede vriend van mij die daar werkt en ik kreeg die lening, overigens maar 1000 e en volgens hem was dat geen probleem en kon hij niets vinden over mij. Maar je weet nooit? Nu veel succes en ik zou die ING aanklagen tot het Europese Hof is dat geloof ik als de rechters hier dat niet aanvaarden dat ze zonder enige bewijs als 'betrokken bij fraude' b.v. wordt genoemd in die lijst. Volgens mij regelrechte smaad als leek dan weer! Goede avond en zondag nog.
 • Djekay
  donderdag 10 maart 2011, 20:48
  Dag allen, Bij mij was ineens alles geblokkeerd inderdaad en ik heb een brief op de mat gekregen waarin ik frauduleuze handelingen heb gepleegd (terwijl ik van niks weet). Gebeld uiteraard...het gaat om een geldbedrag van 5000 op een bewerkte overschrijvingskaart! (terwijl ik nooit overschrijvingskaarten heb aangevraagd of wat dan ook). Ook vermeldde men dat ze voor de overboeking erachter zijn gekomen dat de overschrijvingskaart bewerkt was en dat ze nog konden voorkomen dat het op de rekening werd gestort. Dit allemaal is gebeurd rond eind oktober 2010. Ik probeer nu via mijn rechtsbijstandverzekering iets te regelen. Heeft iemand die op het incidentenregister is geplaatst bij de ING nog problemen gehad met het lenen van geld, hypotheek of iets dergelijks? Ik hou jullie op de hoogte!
 • herman_dad
  woensdag 9 maart 2011, 09:01
  Goedemorgen Gracekelly, inderdaad, ik lees dat hier net, en het zoveelste slachtoffer?! Er zullen er echt veel meer zijn nog. Neem maar zo gauw mogelijk een advocaat of rechtsbijstand jurist in de armen hiervoor. Dat is mijn ervaring ook. Ik hoor het wel of stuur net als anderen o.a. even een privéberichtje via de clubpost mocht je nog iets willen weten? Goede werkdag gewenst nog!
 • Gotspe
  dinsdag 8 maart 2011, 18:22
  Hallo gracekelly nee ik heb destijds geen advocaat ingeschakeld en voor mij was het al 2 jaar geleden en nu te laat, dat moet je vrijwel direct aankaarten bij een advocaat, maar ik zie dat er hier nog iemenad is, lees ik in het forumbericht ook, van Djekay? Maar ik heb deze club ook aan andere mensen doorgegeven waarvan ik weet dat ze mogelijk in problemen komen door de ING. Deze bank gooit iedereen die het overkomt zomaar op de zwarte lijst onder verdenking van 'fraude'? Ik hoop dat u wel succes hebt het speelt bij u denk ik recenttelijk? Prettige avond verder! Ik heb ook inmiddels de uitending gisteren gezien van Underdover in Nederland door SBS6 dat daar over gaat!
 • gracekelly78
  dinsdag 8 februari 2011, 14:40
  Hallo Topicstarter, Helaas kan ik mij ook aan deze lijst toevoegen. Ik zit er momenteel middenin, en ben nog steeds in afwachting van een "onderzoek". Ik sta nu op het punt een advocaat in te schakelen. Mijn pas is gestolen en door derden fraude mee gepleegd d.m.v. geld storten en er meteen weer afhalen. De ING beschuldigd mij van nalatigheid/onzorgvuldigheid. Hoe is het met jou afgelopen? Had je al een advocaat ingeschakeld?
 • herman_dad
  zaterdag 25 december 2010, 17:03
  Dank Gotspe voor uw reaktie hier!!! Zie ook welkomstbericht in het FORUM en antwoord daarop?! Dank nogmaals en wijs ook anderen hier even op misschien?
 • Gotspe
  zaterdag 25 december 2010, 15:23
  Beste leden ik las dit hier en ben ook maar lid geworden want mij is hetzelfde overkomen ik ben eerverleden jaar ook door de ING vewijderd en op die incidentenslijst gezet? Ik heb ook toen een advocaat via een rechtswinkel gevraagd maar die kon mij niet helpen. Bij die rechtswinkel vroegen ze wel e.e.a. na en belden mij later dat die incidentenlijst inderdaad zoals hier al gezegd wordt ook als preventiemiddel wordt gezien?! Maar ik héb mij nooit aan enige fraude ofzo iets schuldig gemaakt en was alleen mijn pinpas kwijtgeraakt en kenelijk hebben ze ook de pincode daarbij gevonden of via internet ofzo, weet ik echt niet, en toen is er geld van mijn rekening afgehaald en op andere rekening gestort. Ze gaven mij in een brief de schuld daarvan en toen hebben ze al mijn geld, ruim 2000 euro nog inbeslag genomen, door een brief van Ingterpartes Incassabureau? maar die bestaan dus niet echt lees ik hier? Wat een OPLICHTERS zelf! Nu ik blijf de berichten hier volgen hoor en ga nog naar andere clubs kijken ook of ik daar iets vindt. Goede dag en prettige kerstdagen nog voor u.
 • jeroen007
  vrijdag 24 december 2010, 14:43
  goedemidags wat erg voor die men djekai, ik denk dat heel vele mense dit ook zijn overkomen dus? maar ik heb ook andere bank genomen begin dit jaar al toen ik het dus las al. ook een neef van mij heeft in midels andere bank ik geloof de AbnAmro bank genomen? ik heb nog iemand een vriend die ook andere bank gaat nemn. maar ook van mij dus nog wel pretige kerstdage men. djekay!
 • herman_dad
  vrijdag 24 december 2010, 07:23
  Zeker, velen zijn dit overkomen of KUNNEN dit overkomen, een valse beschuldiging door o.a. op de 'incidentenlijst' gezet te worden is in feite een valse beschuldiging van 'betrokkenheid bij fraude' zonder ook maar door enige rechter daarvoor veroordeeld te zijn! M.a.w. ING (cq, 'Incassobureau Interpartes' maar dat IS ING - 100% eigendom) passen EIGEN RICHTING TOE en dat is o.a. bij de EVRM bijv. zelfs niet tegelaten. Dat hakt er bij velen in die dit overkomen. Bovendien wordt je maatschappelijk uitgesloten van financiele diensten etc. en dat is een BIJKOMENDE STRAF weer ZONDER RECHTELIJKE UITSPRAAK en zelfs de AFM, Comm. PERSOONS BESCHERMING, hoezo, 'bescherming' STAAN DIT ZELFS TOE! En ook de politiek heb je in deze dus niets van te verwachten, slappe zakken... 'Men' ziet dit als PREVENTIELIJST???? NEDERLAND ZWAAR IN DE FOUT DUS o.a. zelfs met de mensenrechten, zie EVRM. Het beste is om andere bank te nemen ja daar heb je al goed aan gedaan. Succes en ondanks alles prettige kerstdagen toch nog maar! Voor allen die dit lezen, leden en bezoekers, stel mensen hiervan op de hoogte die ook ING hebben? Dank.
 • herman_dad
  dinsdag 21 december 2010, 07:14
  REACTIE DD. 21-12 ten behoeve van INFO voor allen die dit lezen, indien dit té privé wordt, maar alle leden van clubs zijn in principe 'anoniem', dan verder via cluppost b.v: Goedemorgen, nee inderdaad de politie kan en wil hier niets aan doen ('private kwestie' in principe?!) ZEKER heeft dit consequenties om op die lijst te komen, alle banken - DUS OOK DE ABN-AMRO - heeft die en stel dat je daar b.v. 20.000 laat storten.. dan is er kans dat ABN dat blokkeert - voor onderzoek, immers je bent 'ooit' eens bij fraude betrokken geweest, ja een ONTERECHTE beschuldiging die nergens op slaat!! - maar toch 'je staat op de lijst, dus het 'zal' wel'? - en ook mocht je nog ergens een bankrek willen openen, verzekering, hypotheek, VERGEET het maar. In feite is het plaatsen op de incidentenlijst, maw gewoon beschildiging VAN FRAUDE zonder enige rechtelijke tussenkomst, puur een zaak van LASTER/SMAAD tegenover jou al 'hangen ze dat niet aan de grote klok (publiciteit), toch als je bij andere bank komt voor andere rek, dan zegt de medewerker daar, 'nee kan niet, u staat op de lijst' en je ziet hem/haar denken 'dát zal dus wel'?! Ik zou gauw een rechtsbijstandverz. aflsuiten (dat kan niog wel volgens mij) maar hopelijk heb je er al een, anders een 'advcoaat benaderen die voor jou 'op onvermogen wil procederen'. We horen later weer, succes! Ik zal dit ook weer op het blog plaatsen dan hebben velen hier iets aan, deze info! En kunnen vooraf mogelijk maatregelen nemen of de ING opzeggen, met name de ING doet dit kennelijk. Op 2010-12-20 19:02:37 schreef Djekay het volgende: -------------------- Beste Herman, Ik heb nog niet op de blog gekeken, maar ik dacht van: ik laat maar mijn verhaal aan jullie horen om te zien wat voor stappen jullie hebben ondernomen. Gelukkig ben ik al 20 jaar een trouwe klant bij de ABN AMRO en heb ik bij de ING alleen maar een rekening geopend om te sparen. Dus in wezen heb ik op dat rekeningnummer géén vaste lasten lopen (gelukkig maar!). Ik heb op dit moment al 3 bezwaarschriften geschreven en te vaak de politie benaderd die er in principe niks aan kan/wilt doen. Hoe zit het volgens jou eigenlijk met de consequenties van zo'n incidentenregister? Kan je dan geen lening meer afsluiten voor een hypotheek? Ik noem maar een voorbeeld. En ik heb eigenlijk geen idee of ik een rechtsbijstandverzekering heb lopen, dat moet ik echt even navragen. Zo niet, dan denk ik dat ik op die vlakte een probleem heb (denk je niet?). Van zo'n mededeling over fraduleuze handelingen word je niet echt vrolijk van, maar ook aan jou fijne dagen gewenst en we houden contact om informatie uit te wisselen!
 • herman_dad
  donderdag 16 december 2010, 23:37
  SORRY Djekay dat ik dit nu pas lees, maar heb het druk gehad de laatste 2 dagen, ja bijna iedereen die een 'incident' heeft zoals dit ongeveer wordt door ING 'verwijderd' en op een 'incidentenregeister geplaatst'. Zonder ook maar enig verder onderzoek als 'verdacht van' bestempeld. Ik heb zelf momenteel een klachtenprocedure dure lopen via een advocaat rechtsbijstand en dat is nu afwachten op de uitslag daarvan, kan nog even duren. O.A. DAT IK OOK VAN DIT REGISTER AFWIL, bovendien geld terug wat op de rekeningen stonden en dat kennelijk onrechtmatig door hen is geconfisceerd. Kennelijk is dit bij u niet het geval? Bovendien komt er dan een zogenaamd 'incassobureau' om de hoek - INTERPARTES - dat niet geheel rechtmatig handelt. Zij doen zich voor 'als' maar zijn in feite is het ING ZELF, (100% aandeelhouder is ING hiervan, Kvk) dus daar hoef je niet op te reageren. Dus mogelijk neem een advoctaat of via de rechtsbijstand indien en leg dit voor. Indien de klacht niet naar behoren wordt afgehandeld dan is er nog de rechter die kan beslissen. En zelf ben je al weg daar, 'officieel' maar anders direct andere bank nemen en iedereen die je kent dit ook aanraden. Je blijft wel 8 jaar !!! opgenomen in register en dus maatschappelijk verder uitgesloten, want als je naar andere bank wilt dan 'neen u staat op een rigsiter', een verzekering? neen want...etc. etc.!!! Dus neem wel juridische stappen. Succes en we horen het hier wel! prettige feestdagen ondanks alles.
 • Djekay
  dinsdag 14 december 2010, 12:35
  Ik heb onlangs een brief gekregen van de ING dat ik frauduleus heb gehandeld en nu sta opgenomen in een incidentenregister. Heb al zoveel bezwaarschriften getekend dat ik het eigenlijk wel zat ben. Het gaat om een onderschepte overschrijvingskaart waarop mijn betaalgegevens op zijn bewerkt. Gelukkig heb ik bij de ING alleen maar een gezamelijke rekening geopend zonder vaste lasten erop. Maar nu wil ik van de incidentenregister af! Iemand enige voorstel?
 • herman_dad
  maandag 21 juni 2010, 07:31
  Nu nóg niet Jeroen! een beetje verkeerd begrepen... mogelijk indien de ING in één geval waar een advocaat mee bezig is, als ING 'overstag' gaat (juridisch dan) dan zou er een mogelijkheid zijn voor meer mensen die door ING of onder andere welke omstandigheid ook, in de problemen zijn gekomen. Afwachten dus, maar niet 'geld terug in zijn algemeenheid'!
 • jeroen007
  zondag 20 juni 2010, 09:26
  goedemorge hoe bedoelt u Herman? kunnen we geld terugkrijge van INg bank?
 • herman_dad
  zaterdag 19 juni 2010, 08:19
  VERVOLG ING 19-06: TERUGVORDERING van geld door ING van de rekening gehaald, door een advocaat, gevorderd vóór 1 juli a.s. Het zal mij benieuwen of ING (Interpartes Incasso) daar op ingaat?! Indien zo wel, ja dan opent het mogelijk juridische perspectieven voor velen! Er moeten inmiddels duizenden zijn die dit is overkomen? U hoort nader weer.
 • herman_dad
  zondag 11 april 2010, 07:59
  Prima idee overigens, want dan komen de POSTKANTOREN óók weer in handen van de overheid. Immers, deze zijn nu na overname Postbank, in handen van ING officieel en klanten van ándere banken kunnen nu niet op het postkantoor terecht! U moet uw 'ING-bankpasje tonen' zelfs als u b.v. een 100 euro wilt wisselen... Zie boven de link naar klachten ING! SP wil postbedrijf TNT in overheidshanden ANP DEN HAAG - De SP wil dat de overheid een meerderheidsbelang in postbedrijf TNT neemt. "Amper drie jaar na de dramatische overname van ABN Amro dreigt Nederland met TNT opnieuw een economisch cruciaal bedrijf te verliezen", aldus Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen van de SP. TNT kondigde onlangs aan de posttak van het bedrijf te willen verkopen. De liberalisering van de post heeft volgens de SP tot chaos geleid. "Door sommige straten lopen inmiddels vier postbodes van verschillende bedrijven. Dat kan alleen maar winstgevend zijn als diezelfde postbezorgers zwaar onderbetaald worden. Helaas is dat precies wat er gebeurt", aldus Gesthuizen. "Nieuwkomers op de postmarkt ontduiken de CAO en postkantoren worden gesloten onder druk van hijgerige aandeelhouders die uitsluitend in kortetermijnwinst zijn geïnteresseerd. En nu staan 11.000 banen bij TNT op de tocht." "Dit kon wel eens de laatste mogelijkheid zijn om het voorbestaan van TNT en de postbezorging in eigen land zeker te stellen", stelt Gesthuizen. Met de aankoop van TNT-aandelen zou de overheid volgens de SP ook aanvullende eisen moeten stellen aan bedrijven die opereren op de postmarkt, bijvoorbeeld op het gebied van arbeidsvoorwaarden. Nog volgens Gesthuizen zijn er geen wettelijke bezwaren voor de overheid om een meerderheidsbelang in het postbedrijf te nemen. De Europese regels staan volgens haar toe dat de overheid een eigen postbedrijf heeft. Eerder deze week maakte een ruime meerderheid van de aandeelhouders van TNT duidelijk dat het postconcern zijn structuur moet aanpassen, omdat de investeerders meer invloed willen. (ANP) 10/04/10 16u18 Bron: AD, 11-04-10
 • jeroen007
  zaterdag 27 maart 2010, 13:58
  goedemiddags die Ing bank mag niet terug vrage gelloof ik hoor!
 • herman_dad
  woensdag 24 maart 2010, 16:50
  VERVOLG ING, totaal waanzinnige terugvordering.... Op de bankrekening werd, na vermissing en diefstal van de handtas en pinpas door onbekenden totaal 3250,- euro bijgeboekt en direct daarna met tussenpozen van 1, 2 min, tijds bij pinautomaten dit bedrag in gedeelten er weer afgehaald??? Dus fraude zonder medeweten Echter totaal gestort dus door (????) iemand 3250,- in het kort en exact dat bedrag er weer direct afgehaald door???? Nu stelt de bank in schrijven aan GEDUPEERDE REKENINGHOUDER dat hij/zij verantwoordelijk is voor die 3250,- euro (let wel... er op en direct er weer af...! dus geen enkele financiele schade voor rekeninghouder EN OF BANK) en de rekeninghouder moet dit terugbetalen?! WAANZINNIG GEWOON en ja de brieven zullen over en weer gaan en advocaten hebben ook weer werk... het is immers te bewijzen, totaal andere rekeningnumemrs staan erebij dan van de betrokken gedupeerde klant dat deze dat dus niet zélf heeft gedaan... wordt vervolgd... maar inderdaad als je zoiets overkomt en je hebt zelf geen financiele of bijna geen schade dan 'gewoon aangifte doen van verlies' en verder niets... niet laten blokkeeren want dan ben je mogelijk zelf verdacht nr.1 volgens de ING dan...
 • herman_dad
  zondag 21 maart 2010, 07:23
  VERVOLG ING verhaal.... Inmiddels gehoord en gelezen van iemand die 2 nr's had geblokkeerd - DOOR ING zonder waarschuwing vooraf - dat er mee 'geknoeid kon zijn'? Eerst ook de bekende brief, 'rekeningnrs. opgegeven' wegens vertrouwensbreuk bank/klant etc. Op een gegeven moment wel de bankafschriften thuis en daarop één rekening groot ONBEKEND bedrag gestort en dat door ING er zelf een paar dagen later weer afgehaald. Prima, (BANK)vergissing?, VERKEERDE nr. wie maakt dat nog meer mee af en toe? Iedereen kan dat overkomen. En ook andere nr, nog een groot bedrag gestort. Nu ineens weer, dat 2e nr. een brief van ING 'sorry, verkeerde nr. en ja uw bankummer kunt u weer gebruiken en een nieuw pasje/pincode wordt u gezonden'... maar het 1e banknr. blijft opgeheven? SNAPT U HET NOG? DE ING IN IEDER GEVAL NIET MEER...lijkt het.
 • herman_dad
  vrijdag 19 maart 2010, 13:15
  Helaas niet hr. Taaie, het is een item dat meer mensen lijkt te overkomen en daarom hier die vragen of meer mensen... etc. en voorbeelden. Niemand 'zaait paniek', zeker nu niet. Niet direct 'oordelen' want wie weet zijn die dingen wel waar en ikzelf zet hier nooit pertinente ONWAARHEDEN neer...toch? daarom kondigde ik dit item al enige tijd geleden aan en eerst wat onderzoek maar ook EIGEN ERVARING DAARMEDE... ben ik dan 'paniekzaaier'???

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.